26 май 2019 7 921

Як смачно запекти рибу з картоплею в духовці

Готувати рибу з картоплею в духовці дуже легко і просто. Перевага цієї страви в тому, що всі запікається разом і не потрібно готувати окремо гарнір. Запечена з картоплею риба обов'язково сподобається всім членам сім'ї, завдяки її ніжному смаку.

Сподіваємося, що наведені нижче рецепти запеченої риби з картоплею в духовці вам сподобаються і ви занесете їх в свою кулінарну скарбничку улюблених страв.

Філе риби з картоплею під сиром у фользі
Інгредієнти Кількість
рибне філе - 0,6 кг
картопля - 1 кілограм
сир - 120 грам
сіль - за смаком
чорний мелений перець - за смаком
цибулини - 3 шт.
майонез - 120 грам
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 375 Ккал

Якщо для приготування вечері залишилося зовсім мало часу, можна сміливо скористатися одним простим, але дуже смачним рецептом.

Щоб приготувати смачну і, при цьому, дуже ніжну рибу з картоплею, не потрібно багато часу:

  1. Помити і почистити картоплю, нарізати тонкими кружками;
  2. Цибулю очистити, помити, нарізати у вигляді кілець;
  3. Натерти на тертці сир;
  4. Викласти на деко шар цибулі, потім картоплю, порізані шматочки рибного філе, все посолити і поперчити за смаком.
  5. Трохи змастити рибу майонезом, додати в деко трохи води і присипати тертим сиром, прикрити фольгою.
  6. Готувати в духовці при температурі 180 градусів 50 хвилин.

Готову страву подавати гарячою, а при бажанні його можна злегка присипати дрібно порізаної зеленню.

Як запекти судака з овочами

Запікати картоплю можна з різними видами риб. Дуже смачно і святково виглядає запечений з овочами судак.

Інгредієнти:

  • 750 г філе судака;
  • 1,5 кг картоплі;
  • 3 столові ложки борошна;
  • сухий базилік;
  • сіль;
  • перець чорний мелений;
  • рослинна олія – 6 столових ложок;
  • свіжа зелень.

Час приготування страви: 80 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 379 ккал.

Приготувати судака, запеченого з картоплею дуже просто, і з цим заняттям зможе впоратися навіть недосвідчений кулінар:

  1. Картопля ретельно миється, чиститься і ріжеться невеликими брусочками. Порізані часточки солятся, перчатся, присипаються невеликою кількістю базиліка, поливаються маслом і перемішуються;
  2. Філе риби прямокутної форми миються, просушуються, посипаються сіллю і перцем за смаком;
  3. Судака трохи обваляти у борошні й злегка обсмажити на рослинному маслі з двох сторін;
  4. Коли риба обсмажиться, в тому ж маслі трохи обсмажити картоплю;
  5. Викласти у деко шарами картоплю, рибу, а зверху ще один шар овочів;
  6. Випікати 40 хвилин в духовці при 180 градусах, а потім присипати дрібно нарізаною зеленню.

Таке блюдо можна подавати з різними соліннями і овочевими салатами. Якщо є домашня консервація, то в поєднанні з солоними огірками, помідорами і квашеною капустою така страва стане по-справжньому домашнім.

Дієтичні страви з кабачків — урізноманітнити своє меню можна і під час дієти.

Рецепт яблучної шарлотки з бананами — спробуйте приготувати цей чудовий десерт.

Макарони з яйцем і сиром — візьміть на замітку цей рецепт, адже іноді потрібно приготувати щось швидко і смачно.

Картопля, запечена зі скумбрією під майонезом

Ще одне дуже смачне і чудове страву. Це гаряча страва ідеально підходить для вечері, воно просто не зможе залишити байдужим жодного людини.

Інгредієнти:

  • 2 штуки мороженої скумбрії;
  • сіль;
  • 2 цибулини;
  • 900 грам картоплі;
  • 150 грам майонезу;
  • перець чорний.

Час приготування страви: 95 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 390 ккал.

Готувати таке блюдо досить просто і при цьому потрібно зовсім небагато часу:

  1. Скумбрія заздалегідь розморожується, після цього чиститься, ретельно миється, розбирається на філе і ріжеться шматочками;
  2. Цибуля чиститься, ріжеться у вигляді півкілець, що складається разом з рибою в глибоку миску, солиться, перчится, перемішується. Скумбрію з цибулею необхідно на 20 хвилин поставити в прохолодне місце, щоб риба стала більш ароматною;
  3. Картоплю почистити, помити, порізати у вигляді невеликих часточок, скласти їх в тарілку до риби, додати майонез і все добре перемішати руками;
  4. У змащену маслом форму викласти скумбрію з картоплею і готувати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.

Страва, приготована за цим рецептом, виходить дуже смачною, ситною і корисним. Навіть ті люди, які не люблять рибу, з великим задоволенням будуть насолоджуватися його вишуканим смаком.

Червона риба, запечена з овочами в духовці

Приготовлена в духовці червона риба з картоплею – спокуса для багатьох гурманів. Для цієї страви можна брати різні види риб: сьомгу, горбушу, лосося, кету.

Інгредієнти:

  • 1 лимон;
  • 700 грам картоплі;
  • 6 стейків лосося;
  • зелень петрушки і кропу;
  • сіль;
  • приправи для картоплі і риби за смаком.

Час приготування страви: 50 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 411 ккал.

Готувати червону рибу – справжнє задоволення, оскільки з нею дуже легко працювати, а в поєднанні з картоплею, вийде справжній і ситний вечеря:

  1. Очистити картоплю, помити і просушити його, порізати кружечками завтовшки 1 сантиметр і викласти на деко, прикритий листом фольги;
  2. Кружечки трохи посолити, посипати улюбленими приправами і викласти на них стейки лосося, посолити, зверху присипати спеціальними приправами для риби і покласти зверху 2 скибочки лимона, а також кілька гілочок зелені;
  3. Прикрити рибу фольгою і випікати 25 хвилин в духовці при температурі 200 градусів.

Така рибка з картоплею виходить дуже ніжною, смачною і соковитою.

Вишуканий обід з запеченої сьомгою

Запечена в духовці червона риба, завжди виходить дуже смачною, а якщо ще додати картоплю і кілька інших інгредієнтів, можна добитися ідеального смакового поєднання, яке порадує гостей і близьких ніжним смаком.

Інгредієнти:

  • сьомга – 0,5 кг;
  • 1 цибулина;
  • пармезан – 30 грам;
  • вершки – 150 грам;
  • 2 яйця;
  • молоко – 0,5 склянки;
  • картопля – 600 грам;
  • масло вершкове – 50 грам;
  • спеції;
  • сіль.

Час приготування страви: 95 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 400 ккал.

Готувати це блюдо досить просто, а на цей процес йде зовсім небагато часу:

  1. Картоплю помити і почистити, порізати невеликими шматочками і викласти їх у каструлю. Залити овочі гарячою водою і відварити картоплю до повної готовності.
  2. Злити з картоплі воду, додати до нього гаряче молоко, масло і сіль, зробити пюре;
  3. Обсмажити на вершковому маслі дрібно порізану цибулю до м'якості, а потім промити шпинат, порізати його і протушкувати 3 хвилини;
  4. Філе сьомги добре помити, просушити і порізати шматочками. Рибку підсолити, поперчити, викласти її у форму, присипати тушкованими овочами, а зверху викласти шар пюре;
  5. Запікати 20 хвилин в духовці при температурі 200 градусів, а потім присипати дрібно порізаною зеленню.

Кулінарні поради

Готувати запечену рибу з картоплею в духовці досить просто і легко. Приготування цього смачного і корисного страви починається із чищення тушки. Готувати її в духовці можна по-різному, розбираючи рибу на філе, стейки, шматочки, а також повністю. Незалежно від того, в якому вигляді вона буде готуватися, її смак в духовці будуть завжди виходити вишуканими і ароматними.

Риба чиститься просто обрізається хвіст, голова, видаляють нутрощі, обрізаються плавці. Тушки ретельно миють під проточною водою, добре просушуються паперовими рушниками чи серветками. Далі їх можна залишити цілими або розділити на шматочки, посолити, натерти різними приправами та спеціями.

Щоб рибка була більш ніжною і смачною, можна промаринувати її з цибулею або ж в соусі, приготовленому з лимонного соку, майонезу і різних спецій. Картопля для цієї страви краще всього вибирати тих сортів, які готуються швидко. Крім того, можна також додавати до страв зелень, майонез, сир, моркву, помідори та інші інгредієнти.

Зробити страву більш яскравим і ніжним можна з допомогою томатного, вершкового або сметанного соусу, а якщо зверху присипати рибку тертим на дрібній тертці сиром, утворюється дуже приваблива і рум'яна кірочка.

Для приготування краще всього вибирати свіжу рибку або заморожену, але купувати її краще у перевірених продавців, які не порадять поганого. Навіть заморожені тушки можуть бути різного ступеня свіжості і краще віддавати перевагу тим, які заморожені недавно.

Що ще почитати: