11 май 2019 2 334

Як приготувати минтай в мультиварці

Минтай можна приготувати в мультиварці досить просто і швидко. Для цього існують різні рецепти. Можна просто обсмажити рибку або приготувати на пару без будь-яких додаткових інгредієнтів.

А можна дещо ускладнити приготування, і додати до риби різні соуси. Прекрасно для цього підійде томатно-вершкова заливка. Для спрощення приготування тушкованою рибки можна скористатися звичайною сметаною.

Минтай, приготований в мультиварці – це дуже просте і смачне блюдо. Також варто зауважити, що обійдеться воно дуже недорого. Але невелика вартість не впливає на якість і смак продукту. Давайте розглянемо рецепти з фото.

Смажений минтай в мультиварці
Інгредієнти Кількість
минтай - 600 г
сіль - одна столова ложка
борошно - дві столові ложки
рослинна олія - для обсмажування риби
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 105 Ккал
Обсмажений минтай в мультиварці виходить дуже м'яким, ніжним і соковитим. Риба розділена на невеликі шматочки, рівномірно прожарюється і не розпадається.

Поетапне приготування страви:

  1. Рибу ретельно вимити і порізати на шматочки невеликих розмірів;
  2. Посолити у відповідності з власним смаком. Але при цьому важливо пам'ятати, що від кількості солі залежить соковитість продукту. Тут все залежить від уподобань кухаря. Часто сіль додають у борошно, яка призначається для обвалювання риби;
  3. Обваляти ретельно в борошні, таким чином, щоб ніде не залишалося проміжків;
  4. Розкласти скибочки риби в мультиварці і поставити на режим «Випічка». Якщо такого режиму немає, можна використати «Смаження». Час приготування складе близько півгодини;
  5. Якщо немає бажання, рослинне масло можна не використовувати. При його застосуванні вийде гарна скоринка на рибі.

Як приготувати рибу в сметані

Минтай, тушкована зі сметаною, виходить дуже легким і низькокалорійним стравою з приємним, ніжним смаком. Для приготування знадобиться:

  • Минтай в кількості 400 г;
  • Одна невелика цибулина;
  • Соняшникова рафінована олія об'ємом в 40 мл;
  • Одна невелика морква;
  • Сметана в кількості 150 г;
  • Чорний мелений перчик за смаком;
  • 1/3 склянки охолодженої кип'яченої води.

Безпосереднє приготування страви в мультиварці:

  1. Рибу ретельно почистити, провести видалення плавників і нутрощів. Також варто звернути увагу на внутрішню плівку – її видалення також дуже важливо;
  2. Очищену рибу ретельно промити і нарізати невеликими шматочками;
  3. Лук очистити, помити і нарізати у формі тонких півкілець;
  4. Морква також очистити і добре промити. Потім натерти її на терці великого розміру;
  5. Поставити мультиварці на режимі «Випічка». Додати в чашу рослинне масло, цибулю і моркву. Важливо, кришку неї закривати;
  6. Обсмажити овочі на протязі десяти хвилин;
  7. Викласти до овочів минтай і додати підготовлену воду. Додати сіль і перець у відповідності зі смаком;
  8. Кожен з шматочків рибки рясно полити сметаною;
  9. Закрити кришку мультиварки і залишити в тому ж режимі на 25 хвилин;
  10. Відключити мультиварку. Минтай в сметані повністю готовий до вживання!

Дієтичний рецепт на пару

Це рецепт дуже простий у приготуванні і не займає великої кількості часу.

Список необхідних складових:

  • Минтай у кількості 0,5 кг;
  • Одна столова ложка соку лимона;
  • Дві чайних ложки спеціальної приправи для риби (найчастіше в її основу входять орегано і базилік).

Як приготувати минтай на пару в мультиварці:

  1. Виконати очищення рибки. Для цього, в першу чергу, відбувається видалення плавників і хвоста. Далі слід оброблення риби. Верхню шкуру минтая не потрібно чіпати, оскільки саме в ній міститься величезна кількість корисних речовин. Минтай необхідно розрізати в горизонтальному напрямку по хребту. Забрати всі нутрощі і кістки. Також обов'язково видалити внутрішню плівку;
  2. Підготовлене філе нарізати на невеликі шматочки;
  3. Обробити соком лимона і спеціями. Їх можна навіть ретельно розтерти з минтаю;
  4. Залишити на деякий час при кімнатній температурі;
  5. Після закінчення цього часу, скласти філе в мультиварку на спеціальну підставку і включити режим «На пару»;
  6. Залишити на п'ятнадцять хвилин. Після цього риба повністю готова.

Філе минтая з сиром

Цей рецепт приготування минтая в мультиварці дещо незвичний, але в той же час дуже смачний. Таким блюдом можна здивувати близьких і порадувати діток, для яких рибка дуже корисна.

Необхідні інгредієнти:

  • Філе минтая в кількості 700 г;
  • Два курячих яйця;
  • Дві невеликі цибулини;
  • Дві моркви;
  • Молоко об'ємом 150 мл;
  • Твердий сир в кількості 80 г;
  • Перець і сіль за смаком;
  • Дві столові ложки рослинної олії;
  • Спеціальна приправа.

Покрокове приготування філе минтая з сиром:

  1. Овочі почистити і вимити. Цибулю нарізати у формі невеликих кубиків, а моркву натерти на тертці великого розміру;
  2. Налити в каструлю олію, викласти підготовлені овочі, поставити режим «Випічка» і обсмажувати протягом десяти хвилин;
  3. Після цього прямо на овочі акуратно викласти всю підготовлену рибку і зверху посипати спеціями;
  4. Окремо збити яйця, додати до них молоко, ретельно змішати до однорідного стану. Отриману суміш вилити в каструлю;
  5. Зверху натерти на тертці твердий сир;
  6. На тому ж режимі залишити суміш на 20 хвилин;
  7. Після закінчення цього часу філе буде повністю готове!

Тушена риба з морквою і цибулею

Для приготування потрібно:

  • Минтай в кількості 1 кг;
  • Дві великі цибулини;
  • Дві великі моркви;
  • Сметана в кількості 240 г;
  • Приправа за бажанням;
  • Дві столові ложки рослинної олії;
  • Дві столові ложки вершкового масла.

Як гасити минтай з морквою і цибулею в мультиварці:

  1. Очистити рибу від плавників і внутрішньої плівки. Порізати на шматки. Розмір їх залежить від особистих переваг. Присипати приправою;
  2. Овочі очистити і вимити;
  3. Цибулю нарізати на невеликі кубики;
  4. Моркву можна натерти на тертці великого розміру, а також можна порізати на дрібні кубики;
  5. У каструлю налити олію і покласти вершкове масло. Додати підготовлені овочі і на режимі «Випічка» довести до золотистого кольору;
  6. Викласти рибку і зверху залити сметаною. Поставити режим «Гасіння» і залишити на півгодини. Після закінчення заданого часу страва повністю готове.

Рецепт м'яса албанською з курки нагоді, коли захочете порадувати чимось смачненьким свою сім'ю.

Як зробити смачний і незвичайний соус для шавермы. Самі кращі рецепти.

Читайте рецепт ніжного бефстроганова з яловичини. Читайте як правильно приготувати м'ясо щоб вийшло смачне ресторанну страву.

З томатно-вершковим соусом

Завдяки цьому соусу рибка знаходить незвичайний гострий смак, яким можна здивувати гостей.

Для приготування потрібно:

  • Минтай в кількості 1 кг;
  • Дві цибулини середніх розмірів;
  • Дві моркви середніх розмірів;
  • Одна часникова часточка;
  • Половина одного лимона;
  • Один стакан рідких вершків;
  • Томатна паста в кількості двох столових ложок;
  • Рослинну олію в кількості однієї столової ложки;
  • ¼ Склянки води;
  • Мелена паприка в кількості однієї чайної ложки;
  • Сіль;
  • Суміш перців.

Поетапне приготування минтая під соусом в мультиварці:

  1. Рибу очистити, помити і нарізати на шматочки невеликих розмірів;
  2. Минтай посолити, додати сік половини лимона і суміш перців. Залишити на деякий час;
  3. Овочі почистити і помити;
  4. Моркву подрібнити на тертці, а цибулю нарізати у формі півкілець;
  5. Часник дрібно подрібнити за допомогою гострого ножа;
  6. Каструлю поставити в режим «Випічка». Додати в чашу рослинне масло і залишити для нагрівання на пару хвилин;
  7. Покласти туди овочі, трохи посолити і обсмажити;
  8. Половину овочів викласти з мультиварки;
  9. Рибку викласти в каструлю, зверху неї укласти відібрані овочі;
  10. Підготувати заливку. Для цього воду змішати з вершками і томатної пасти. Також сюди додати паприку;
  11. Залити підготовленим соусом рибу з овочами;
  12. Поставити режим «Гасіння», закрити кришку і залишити на годину.

Корисні поради

  • Для того щоб видалити із рибки зайву рідину можна залишити її на деякий час в друшляку, а можна скористатися сухими серветками;
  • Минтай найчастіше продаються в замороженому вигляді, а тому важливо знати, що якщо один раз він був розморожений, то його не можна повторно заморожувати;
  • При придбанні риби важливо звернути увагу на її колір: білий говорить про її прекрасному стані і можливості вживання в їжу, а от жовтий чи рожевий – про погану якість продукту;
  • Минтай можна поєднувати з різними продуктами, оскільки він володіє прісним смаком.

Минтай відноситься до продуктів, які завжди доступні і володіють невисокою собівартістю. Але це не заважає даній рибі володіти великою кількістю корисних речовин і вітамінів. Існує безліч різних варіантів приготування як в мультиварці, так і в духовці.

І кожне з страв можна доповнювати різними овочами, такими як картопля або кабачки. Тому сміливо можна урізноманітнювати свій щоденний раціон це чудовою і недорогий рибкою.

Що ще почитати: