09 март 2019 49

Як приготувати рибу минтай з морквою і цибулею в духовці

Минтай – корисна, порівняно недорога риба, її філе дуже ніжне і м'яке. А ще філе минтая вважається дієтичним, з низьким вмістом калорій.

Головне – грамотно цю рибку приготувати. Тут вам запропоновані варіанти приготування минтая в духовці. Адже запікання разом з вареною їжею вважається корисним методом термообробки продукту.
Найпростіший рецепт минтая з овочами
Інгредієнти Кількість
минтая (дві тушки) - 850 грам
томатної пасти - 2 столові ложки
цибулин - 3 штуки
моркви - 3 штуки
часнику - 2 зубчики
червоного вина - чверть склянки
приправи для риби - за смаком
солі - за смаком
соняшникової олії - 70 мл
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 г: 110 Ккал

Спосіб приготування:

Для приготування використовуйте казан. Обсмажте подрібнену моркву з цибулею, в кінці додавши туди томатну пасту;

Також додайте вино, поперчіть, посоліть. Якщо у вас раптом не знайшлося вина, але дуже хочеться приготувати рибку саме по такому рецепту, замініть її звичайною чистою водою. Потушкуйте пару хвилин;

Далі вам знадобиться форма для запікання. Як слід промажте її маслом і покладіть половину приготованих в казані овочів;

Покришіть часник (не дрібно);

Далі йде основний інгредієнт – минтай. Підготуйте його: промийте, позбавтеся від плавників, поріжте приблизно на 4-5 частин кожну тушку і натріть гарненько сіллю з приправою (приправу для риби можете замінити будь-який інший, так, наприклад, чудово поєднується зі стравами з риби орегано);

На рибку викладіть інші овочі;

Закрийте блюдо фольгою і запечіть в духовій шафі протягом приблизно сорока хвилин.

Філе минтая у фользі, запечене на морквяно-цибулевої подушці

Інгредієнти:

  • 600 г філе минтая;
  • 200 грам маложирной сметани;
  • Півсклянки молока;
  • 250-300 грам твердого сиру;
  • 2-3 цибулини;
  • 3 морквини;
  • Соняшникова олія;
  • Сіль.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 175 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Ретельно промийте рибу, видаліть хвіст, плавники, голову і кісточки;
  2. Філе наріжте на шматочки невеликого розміру, натріть сіллю з перцем, а потім рівномірним шаром викладіть на фольгу;
  3. Поверх минтая розподіліть цибулька, нарізану півкільцями;
  4. Викладіть моркву, натерту на тертці (краще використовувати дрібну тертку);
  5. В окремій ємності змішайте сметану з посіченою зеленню, злегка посоліть. Далі полийте сметаною минтай з цибулею і морквою;
  6. Загорніть фольгу, не занадто щільно притискаючи;
  7. Запікайте в духовій шафі приблизно півгодини.

Минтай з соковитим овочевим гарніром

Інгредієнти:

  • 600 грам минтая (філе);
  • 350 грам картоплі;
  • 250 грам моркви;
  • 3 цибулини;
  • 120 грам майонезу;
  • 80 мл оливкової олії;
  • Соняшникова олія;
  • Орегано;
  • Сіль.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 205 ккал /100 г.

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте рибку: промийте, видаліть зайві частини (голову, плавники, хвіст, кісточки);
  2. Натріть філе орегано і сіллю, полийте оливковою олією і залиште маринуватися;
  3. Займіться овочами: очищену картоплю наріжте кружечками, моркву натріть на крупній тертці, а цибулю наріжте півкільцями як можна тонше;
  4. Змастіть соняшниковою олією форму укладіть шарами спочатку картоплю, далі моркву, цибулю. Останнім шаром розкладіть філе риби;
  5. Полийте блюдо майонезом і відправте в духовку хвилин на 40 (перед тим, як дістати, перевірте картоплю на м'якість).

Запах цієї страви вразить найвибагливішого гурмана!

Рибка в тісті під сирною скоринкою

Інгредієнти:

  • 1000 грам минтая;
  • Куряче яйце;
  • 200 грам твердого сиру;
  • 50 грам борошна;
  • Сік половини лимона;
  • Приправа для риби;
  • Соняшникова олія.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 170 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Вимийте і почистіть рибу, видаліть всі непотрібні частини (кісточки, хвіст, голову, плавники), ретельно виберіть кісточки. Наріжте на шматочки 5-7 см завдовжки;
  2. Замаринуйте філе в лимонному соці і приправи. Небажано тримати рибу в цьому маринаді дуже довго, так як страва може вийти занадто кислим;
  3. Збийте яйце з дрібкою солі, а потім додайте борошно. Ретельно перемішайте;
  4. Умочіть в отриману суміш шматочки риби, а потім покладіть в сковороду щільно один до одного. Не забудьте сковороду змастити маслом. Зверху злегка збризніть маслом;
  5. Відправте на півгодини в духовку;
  6. Натріть сир на тертці;
  7. Рівномірно посипте блюдо сиром і запікайте ще хвилин п'ять.

Рибний суп з сьомги рецепт з фото, готуйте за нашими рекомендаціями і підказок. Ми пропонуємо вам перевірені рецепти, які вийдуть точно.

Неймовірно смачний рецепт кексу, який можна приготувати за п'ять хвилин. Читайте рецепт для мікрохвильової печі.

Читайте як приготувати мексиканське блюдо чилі кон корені. Наші рецепти можна знайти тут.

Минтай з томатом запечена під вершковим соусом

Інгредієнти:

  • 600 г філе минтая;
  • 1 помідор;
  • 2 цибулини;
  • Сіль;
  • Склянка молока (можна замінити нежирними вершками);
  • 50 грам борошна;
  • 30-40 грам вершкового масла;
  • Соняшникова олія;
  • 50-100 грам твердого сиру;
  • Перець.

Час приготування: 70 хвилин.

Калорійність: 185 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Почистіть рибу, видаліть зайві частини (хвіст, кістки, плавники і голову). Розріжте філе на невеликі шматочки, натріть їх сіллю (не дуже рясно) і розкладіть на сковорідці, промазаної маслом;
  2. Поставте в духовку при температурі 180 градусів;
  3. Займіться соусом. Розтопіть на слабкому вогні масло і додати до нього борошно;
  4. Потім влийте гаряче молоко, злегка присолите і постійно помішуйте;
  5. Дайте покипіти, поки соус не почне міняти на більш густу консистенцію;
  6. Вийміть минтай з духовки, розкладіть помідор, нарізаний тонкими кружечками, поверх рибки. Вилийте приготовлену вершковий соус в сковороду з рибою і помідорками, а потім поверніть блюдо допекаться;
  7. За кілька хвилин до готовності посипте блюдо натертим сиром.

Корисні поради з приготування риби

  • Не розморожуйте рибу в мікрохвильовці, так як від цього псуються її смакові якості;
  • При обробці будьте уважні, у цієї риби багато дрібних кісточок;
  • Як гарнір краще всього підійде картопля (в якому вигляді). Також минтай чудово поєднується зі свіжими овочами: томатами і огірками;
  • Рибку можна їсти не тільки в гарячій, але і в холодному вигляді;
  • Для приготування їжі використовуйте тільки якісну рибу в герметичній упаковці. При покупці переконайтеся в тому, що термін придатності риби не закінчився;
  • Якщо в рибі є ікра, видаляти її перед приготуванням немає необхідності.

Рецептів приготування минтая дуже багато, тут запропоновано лише декілька варіантів. Вживайте рибку не менше одного разу на тиждень, це необхідно вашому організму. Удачі у приготуванні цих корисних і поживних страв!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: