Як приготувати молочний коктейль з бананом в блендері
Десертний напій на основі морозива і молока – улюблені ласощі в спекотний літній день. Для смаку в нього прийнято додавати різні креми, шоколад, варення і фрукти. Поговоримо про молочних коктейлях з тропічним смаком.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
перестиглий банан - | 1 шт. |
пудра або дрібно кристалічний цукор, рідкий мед - | за смаком |
молоко (пастеризоване 3,2%) - | 250 мл |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 72 Ккал |
Що робити, коли раптово відключили електрику, а в холодильнику є 2 швидкопсувних продукту: молоко і банан? Відповідь — освіжаючий напій!
Приготування молочного коктейлю з бананом:
- Розім'яти за допомогою виделки або віночка банан;
- Додати у фруктове пюре вибраний підсолоджувач і перемішувати до однорідної текстури. Намагайтеся розім'яти навіть дрібні грудочки, щоб при питво через трубочку вони не застрягли;
- Молоко вливати поступово невеликими порціями, щоб домогтися бажаної консистенції.
Рецепт молочного коктейлю з морозивом і бананом
Класичне ласощі можна різноманітити не тільки тропічним фруктом, але і надати пікантну кислинку і аромат з додаванням будь-якого з цитрусових.
Необхідні продукти:
- молоко — 200 мл;
- морозиво (пломбір або ванільне) – 100 гр.;
- мед – 30-50 гр.;
- зрілий банан – 1 шт.;
- апельсин – 1 шт.
Витрачений на приготування коктейлю час: 5 хвилин.
Калорійність: 71.19 ккал.
Покрокова інструкція по приготуванню:
- Розім'яти банан в пюре (виделкою або в блендері);
- Покласти мед і нарізані шматочки апельсина;
- Акуратно влити охолоджене молоко;
- Збити в блендері до повного зникнення шматочків апельсина;
- Додати морозиво, продовжити збивання ще 2 хвилини.
Апельсин в цьому рецепті можна замінити соком, а мед обов'язково повинен бути рідким.
Напій з бананом і полуницею в блендері
Простота приготування народжує свіжий, яскравий і дуже ситний молочний напій.
Необхідні продукти:
- полуниця свіжа – 200 гр.;
- дрібно кристалічний цукор – 50 гр.;
- пастеризоване молоко 5% – 1,5 склянки;
- банан – 1 шт.
Час підготовки компонентів і приготування коктейлю: 10 хвилин.
Калорійність: 84.77 ккал.
Покрокова інструкція приготування:
- Нарізати фрукти, помістити в блендер і засипати цукром;
- Подрібнити до однорідності;
- Влити молоко і знову збити;
- Спробуйте на смак готовий коктейль, якщо не вистачає солодощі, додайте ще трохи цукру.
Розливати напій необхідно охолоджені стакани і прикрасити шматочками фруктів, що входять до його складу.
Напій з персиком і бананом
Домашні коктейлі часом виходять смачніше і дешевше тих, що пропонують у кафе. Наприклад, можна поекспериментувати і додати персики.
Інгредієнти:
- консервовані персики – 3-4 половинки;
- банан – 2 шт.;
- пастеризоване 3,2% молоко – 400 мл;
- дрібно кристалічний цукор або пудра – 1 ст. л.;
- вершки для прикраси.
Час приготування коктейлю: хвилин 5.
Калорійність: 83 ккал.
Покрокова інструкція:
- Покласти в чашу блендера нарізані фрукти і залити невелику кількість соку від персиків;
- Насипати пудру, влити молоко;
- Збивати вміст блендера кілька хвилин.
На виході напій прикрасити збитими вершками, дрібно порізаними фруктами і листочком м'яти.
Смачна шарлотка з яблуками на кефірі — спробуйте цей диво рецепт.
Спробуйте приготувати смачний тартар з яловичини або лососем за нашим покроковим фото.
Як зварити гречневй суп з куркою, читайте як правильно готувати це блюдо.
Банановий коктейль з ківі і імбиром
Пікантний насичений напій – ідеальне рішення для десерту або перекусу.
Компоненти рецепту:
- імбир – 3 гр.;
- пастеризоване 1,5% молоко – 2 ст. або 400 мл;
- бананове пюре – 150 гр. або фрукт – 1 шт.;
- ківі – 1 шт.;
- рідкий мед – 15 гр.
Витрачений час: 5 хвилин.
Кількість калорій: 61.01 ккал.
Поетапне приготування:
- Фрукти очистити, нарізати і перекласти в чашу блендера;
- Збивати компоненти до однорідності;
- Влити молоко з медом, насипати імбир;
- Повторно збити до однорідної консистенції.
Готовий напій розлити бажано заздалегідь охолоджені келихи. Прикрасити пікантний коктейль шматочками ківі.
Корисні поради з приготування, оформлення і зберігання
- для приготування «правильного» літнього напою не треба купувати дороге морозиво з різними наповнювачами. Достатньо купити звичайний пломбір, так як добавки, навіть у самих смачних морожених, здатні змінити і навіть зіпсувати смак напою;
- для приготування коктейлю в блендері використовуйте пастеризоване 5% -3,2% молоко. Смак стане більш насиченим;
- якщо додати в молочний напій сік, то в літню спеку він вгамує спрагу і буде менш калорійним;
- зробити з коктейлю поживний сніданок допоможе, доданий до напій кисломолочний сир;
- додати коктейлю вишуканий вигляд допоможе правильне оформлення. Подавати напій можна в келихах для мартіні і прикрасити соломинкою або декоративним парасолькою. Також можна прикрасити зверху коктейль збитими вершками, листям м'яти, часточками фруктів, шоколадною крихтою, какао або цукровою пудрою;
- вживати свіжоприготований банановий коктейль краще відразу, так як в результаті тривалого зберігання фрукт потемніє, і напій набуде незрозумілий відтінок;
- якщо хочете, щоб цитрусові під час збивання виділили більше соку, перед використанням занурте їх на 3 секунди в гарячу воду;
- лимонний сік допоможе краще змішати інгредієнти і злегка полегшити солодкість;
- якщо до нарізки фрукта ви збризнули його лимонним соком, то молочне ласощі можна зберігати не більше двох днів, при цьому зовнішній вигляд не постраждає.
Варіантів приготування молочного коктейлю з бананом багато і кожен з них простий у приготуванні. Тому не бійтеся експериментувати і насолоджуватися смаком напою власного творіння.