23 март 2019 2 262

Як приготувати заварний крем для прикраси торта

Кожен торт, тістечко має свій неповторний смак, приносить справжнє задоволення, радість. Не секрет, що найкориснішою стравою є домашня випічка, яку самостійно доводиться не тільки готувати, але і прикрашати, начиняти.

Найбільш ніжне, поживне, приголомшливе ласощі можна зробити з «тане в роті» заварним кремом, від якого в основному і буде залежати смак десерту.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яйце (жовток) - 4 шт.
цукровий пісок - 6 ст. л.
борошно - ¼ Склянки (65 г)
молоко - 500 мл
ванільний цукор - 4 р
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал
Легкий, повітряний заварний крем чудово поєднується з будь-якими видами тіста, може навіть подавати як самостійне солодке частування. Історія його виникнення сягає своїм корінням у далекі XVII-XVIII століття, коли кондитерське ремесло було дуже популярним і швидко розвивалося.

Перед початком слід перекип'ятити молоко, остудити його до температури, що не перевищує 35°. Яєчні жовтки поставити охолоджуватися на цей час в холодильник – вони повинні бути прохолодними, охолодженими.

Для приготування чудний маси для торта варто вибрати посуд, зроблений з вогнетривкої сталі, алюмінію. В обрану ємність всипається ванільний цукор, борошно, цукор-пісок, все змішується.

Потім додайте жовтки, маса перетирається або перемішують міксером.

Посуд ставлять на плиту, при цьому вогонь повинен бути повільним, щоб в процесі приготування крем не підгорів.

Тепле молоко вливається тонкою цівкою до солодкої жовтковою масою.

Крем повинен постійно помешиваться. Після закипання його слід варити до утворення бажаної консистенції маси – густий, сметанообразной. Це займає близько семи хвилин.

Дана мастило для коржів не повинна бути занадто холодною при нанесенні на випічку, щоб торт добре просочився.

Білково-заварний крем для прикраси торта

Зовсім маленька кількість інгредієнтів допоможуть зробити чудовий крем-прикраси для торта. Даний вид смачною, солодкою маси носить назву білково-заварний, а навчитися його готувати може навіть початківець кулінар.

Для створення смачної маси, яка буде чудово виглядати на торті, знадобляться:

  • яйце (білок) – 6 шт.;
  • цукор – 180 г;
  • ваніль – 1 г;
  • кислота лимонна – 2 р.

Такий вид прикраси готується двадцять п'ять хвилин і його калорійність складає 244 ккал в ста грамах.

Цей вид крему для торта готується на водяній бані, тому поки закипає вода необхідно відокремити білки і охолодити їх. Після до них додати інші складові – цукор, ваніль, лимонну кислоту. Білкову суміш слід збити з допомогою міксера.

Потім посуд, в якій знаходяться збиті білки, поміщають на водяну баню і знову збивається міксером на мінімальній швидкості протягом п'ятнадцяти хвилин. За цей час маса загусне. Крем потрібно зняти з лазні і збивати ще п'ять хвилин.

Готовність можна визначити, вставивши посеред ємності ложку, яка не повинна змінити свого вертикального положення.

Як приготувати смачний манник з яблуками, з родзинками і маком, або з сиром читайте в нашій статті.

Як прикрасити дитячий торт на День Народження хлопчика — самі оригінальні ідеї для десерту.

Рецепт неймовірного пирога зі смородиною тут.

Заварний крем для «Наполеона»

Багатьом ще з дитинства пам'ятаю смак неповторного, приголомшливого торта «Наполеон». Ці спогади з віком тільки збільшують любов до даного виду десерту. Одним з головних принципів приготування торта є вміння приготувати чудовий заварний крем для нього. Для створення цього смачного шару торта будуть необхідні:

  • яйце – 3 шт.;
  • вершкове масло – 250 г;
  • молоко – 1 л;
  • ванілін – ½ ч. л.;
  • пшеничне борошно – 90 г;
  • цукор – 0,3 кг

Приготування крему для торта займе тридцять хвилин. У 100 г такого чарівного, ніжного крему буде міститися 237 ккал.

Всі продукти повинні бути добре охолодженими, крім молока. У глибоку алюмінієву, сталеву вогнетривку ємність засипається борошно, цукор. Після їх перемішування до них додаються яйця і ванільний цукор. Все ще раз ретельно перемішується, щоб на самому початку процесу готування не утворилися грудочки.

Тільки після цього вливається молоко. Посуд з вмістом поміщається на плиту, вариться, безперервно помешиваясь, до придбання густоватой консистенції. При цьому слід не дати закипіти крему. Після потрібно швидко охолодити за допомогою холодної води.

Масло потрібно розм'якшити (сильно заморожене можна натерти на тертці), а потім всипати в теплий вже крем, добре перемішати до повного розчинення. Після цього наполеонівські коржики можна змащувати.

Заварний крем на основі сметанною

Для чудесних, лагідних бісквітних тортів можна підібрати масу цікавих видів крему. Найбільш популярним, що користується популярністю, є заварний вид крему. У його склад можна включити сметану, що зробить смак не тільки більш ніжним, але і ситним, насиченим. При створенні такого солодкого шару торта знадобляться:

  • жирна сметана – 200 мл;
  • масло вершкове – 150 г;
  • борошно – 100 г;
  • молоко – 0,7 л;
  • цукор – 180 г;
  • яйце (ціле) – 2 шт.;
  • ванілін – 1 пакетик.

Двадцяти п'яти хвилин цілком вистачить на приготування. Кілокалорій ж в 100 грамах міститься 236 од.

В окремій ємності змішується ½ частину молока, цукру, вся борошно і яйця до однорідної консистенції. У другу частину молока засипається інший цукор, ванілін, посуд з цим вмістом потрібно відправити на плиту і довести до кипіння. Після влити яєчно-борошняну масу. Майбутній крем слід постійно заважати.

Коли страва на плиті загусне, його потрібно швидко охолодити до температури 30-35°. Масло розм'якшити, додати в густу, теплу масу. Після повного його розчинення влити туди ж сметану, добре ще раз перемішати крем, який являє собою досить пишну, густу масу.

Корисні поради

При створенні будь-якого виду смачного заварного крему слід скористатися кулінарними порадами досвідчених кондитерів, кухарів. Наприклад:

  1. При постійному помішуванні, в якому, безсумнівно, потребує мастило для торта, рухи рукою слід робити у вигляді вісімки – для рівномірного прогрівання маси;
  2. Для того щоб крем не згорнувся в процесі варіння, краще готувати його на водяній бані;
  3. Використовуючи меншу кількість молока, можна прискорити процес отримання необхідної густоти;
  4. Слід враховувати, що ванілін додається тільки для аромату, тому можна також використовувати для цього коньяк, корицю;
  5. Після приготування заварний крем для торта потрібно обов'язково покрити харчовою плівкою.

Навіть самі прості поради будуть корисні при приготуванні чудового десерту. Також слід не забувати, що продукти повинні бути свіжими, а готова солодка продукція довго зберігатися в холодильнику не буде.

Що ще почитати: