Як приготувати заварний крем на молоці
Приготування тортів – справжнє мистецтво, яким намагаються опанувати багато кулінари. Густий, смачний заварний крем – невід'ємний інгредієнт багатьох тортів та інших десертів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 0,5 склянки |
молоко - | 500 мілілітрів |
борошно - | 50 грам |
ванільний цукор - | 5 грам |
яєчні жовтки - | 4 штуки |
Час приготування: 10 хвилин | Калорійність на 100 грам: 215 Ккал |
Незважаючи на всю простоту приготування цього крему, він виходить дуже ніжним, смачним.
- Молоко налити в сотейник і закип'ятити його;
- У каструльці розтерти охолоджені жовтки з цукром і ваніліном, поступово додаючи необхідну кількість борошна;
- Акуратно ввести молоко в жовтки, постійно помішуючи, а потім поставити ємність на вогонь і довести до кипіння.
- Варити масу на невеликому вогні 7 хвилин постійно помішуючи, щоб він став густим.
Дотримуючи всі інструкції і рекомендації, навіть у початківця кулінара вийде приготувати крем для самих різних десертів.
Салат з крабовими паличками і помідорами — спробуйте цю легку закуску.
Як приготувати смачну картоплю фрі без фритюру читайте в нашій статті.
Класичний рецепт тістечка картопля без згущеного молока тут.
Заварний крем на молоці для Наполеона
Приготувати торт «Наполеон» таким чином, щоб він танув у роті – справжнє мистецтво. Краще всього він виходить в тому випадку, якщо готувати його за класичним рецептом. Приготувати заварний крем для цього десерту не складе особливої праці.
Інгредієнти:
- 3 яйця;
- 220 грам цукру;
- молоко – 1 літр;
- борошно – 3 столові ложки;
- ванілін;
- масло вершкове – 1 пачка.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 206 ккал.
Ніжний і смачний крем для торта «Наполеон» виходить далеко не у всіх, але з цим рецептом, кожна жінка і навіть чоловік зможуть стати професіоналами в кулінарії.
- У глибокій ємності з'єднати охолоджені яйця, ванілін, необхідну кількість цукру і борошна, а потім добре збити міксером;
- Влити в отриману суміш невеликими порціями молоко і ретельно збити, щоб маса стала однорідною;
- Вилити рідину в каструлю і поставити її на маленький вогонь, постійно помішуючи масу довести її до кипіння;
- Як тільки крем стане густим і з'являться перші ознаки кипіння, зняти каструлю з вогню і охолодити її вміст;
- При бажанні, можна додати вершкове масло. Для цього його потрібно залишити на деякий час в теплому приміщенні, щоб воно стало м'якішим, і збити його міксером, потім додати ледь теплий крем, не перестаючи при цьому вимішувати.
Готовий крем використовувати на свій розсуд – для торта чи інших ласощів.
Молочний крем без борошна для бісквіта
Інгредієнти:
- 600 мілілітрів молока;
- 6 жовтків;
- 120 грам цукру.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 215 ккал.
З-за відсутності в цьому рецепті борошна, необхідно дуже ретельно виконувати всі інструкції, щоб крем вийшов дійсно смачним і ніжним.
- Цукор і охолоджені жовтки збити міксером до утворення гарної і густої піни, додати до них молоко і ще раз добре збити;
- Поставити сотейник з молочно-яєчною сумішшю на вогонь і готувати на невеликому вогні, постійно помішуючи, поки маса не загусне.
Найкраще просочувати такою масою бісквіти, які стають від цього ще ніжнішою і ароматнішою.
Як обійтися без яєць
Приготувати заварний крем без яєць – випробування, з якими можуть впоратися всі господині дуже просто і легко. Він ідеально підійде для просочення бісквітів, тортів, еклерів, але його також можна подавати як окремий десерт.
Інгредієнти:
- 6 ложок борошна;
- 1 літр молока;
- 300 грам цукру;
- ванілін;
- 150 грам вершкового масла.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність на 100 грам: 205 ккал.
Готувати такий крем – одне задоволення:
- Молоко вилити в сотейник, додати до нього ваніль за смаком і цукор, поставити на вогонь і нагрівати;
- Вершкове масло викласти в сотейник і поставити його на вогонь, щоб воно розтопилося, а потім, постійно помішуючи ввести муку і прожарити її протягом 3 хвилин на маленькому вогні;
- Зняти ємність з борошном і маслом, ввести в цю суміш гаряче молоко, постійно помішуючи, а потім повернути каструльку на вогонь і варити масу, поки вона не стане густою. Щоб суміш не пригоріла, її необхідно весь час помішувати вінчиком.
Такий крем дуже смачний і ніжний, незважаючи на те, що в ньому немає яєць. При бажанні, його можна ароматизувати, додавши різні добавки.
Корисні поради
Приготування заварного крему – випробування, з яким справиться, при бажанні, кожна господиня. Щоб він точно вийшов, найкраще ознайомитися з декількома секретами:
- Для приготування краще всього використовувати сотейник з товстим, подвійним дном. Такий посуд забезпечує рівномірний нагрів рідини по всьому периметру, тому маса не буде пригорати;
- Для помішування крему, коли він буде готуватися на вогні, краще всього використовувати якісні дерев'яні лопатки, і робити це так, ніби на дні малюються вісімки, щоб забезпечити рівномірне помішування по периметру всього дна – тоді ласощі не пригорить;
- Якщо крем на вогні ніяк не виходить, можна убезпечити себе і приготувати його на водяній бані – на це піде більше часу, але зате нічого не пригорить. Крім того, такий варіант готування ідеально підходить для мам з маленькими дітьми – можна відволіктися на пару хвилин, щоб дитина не постраждала під час ігор і одночасно приготувати до вечері смачний десерт, зайвий раз не хвилюючись, що щось не вийшло;
- Якщо в масі утворилися невеликі грудочки, можна протерти її через сито, тоді консистенція стане такий, як треба.
Використовуючи ці прості секрети, можна приготувати справді смачний і чудовий заварний крем. З його допомогою можна створити різні десерти, тортики. Експериментуючи і додаючи різні добавки до інгредієнтів, кожен раз можна отримувати нове звучання.
Ванільний цукор, какао, мелена кокосова стружка або кави – ці добавки привнесуть у смак оригінальні і незвичні нотки. Трохи змінити колір крему можна за допомогою невеликої кількості куркуми, яка додасть йому ніжний, золотистий відтінок.
Щоб привнести в крем горіхові нотки, можна використати трошки підсмажений фундук або арахіс. А щоб консистенція маси була такою, як треба, горішки перебиваються з допомогою блендера до стану дрібної крихти, а потім вводяться в кінці приготування, і ретельно перемішуються.