01 май 2019 1 792

Як зробити морозиво з йогурту в домашніх умовах

Пропонуємо вам відкрити для себе новий смак морозива, у складі якого традиційний йогурт, жирністю не більше 3 відсотків. Кількість цукру залежить від вибраного рецепту. Калорійність — від 80 до 125 ккал на 100 грам продукту. Головна особливість: можна вживати під час розвантажувальних днів.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
йогурту без цукру - 300 мл
цукру - половина склянки
молока (сухого) - 40 г
цукру ванільного - щіпка
Час приготування: 390 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Вибраний класичним рецептом морозива з йогурту і створити смачне ласощі в домашніх умовах, в основі якого всього чотири інгредієнта.

Як зробити:

Крок 1. З'єднати сухе молоко з дрібним цукром.

Крок 2. Додати традиційний йогурт, щіпку ванільного цукру і розмішати до повного зникнення грудочок.

Крок 3. У форми залити напівфабрикат класичного морозива, поставити в морозилку на 6 годин.

Лаваш з сиром на сковороді — смачна і ароматна закуска на кожен день.

Читайте як приготувати піцу з креветками або іншими морепродуктами. Підійде для дружніх посиденьок або навіть на святковий фуршет.

Візьміть на замітку рецепт шашлику з картоплі — просте і в той же час оригінальна страва для виїзного пікніка на природі.

Ванільне морозиво з йогурту з полуницею

В ньому мало жиру і цукру, а за смаковими якостями воно випереджає знежирене морозиво.

Необхідні інгредієнти:

  • 400 мл традиційного йогурту;
  • екстракт ванілі – 15 грам;
  • свіжа полуниця – 200 грам;
  • цукор – ¼ частина звичайного склянки;
  • 2 курячих жовтка;
  • 20 мл соку лимона;
  • вершки – 100 мл

На приготування потрібен час: 25 хвилин. Морозиво (100 грам) містить 89 ккал.

Рецепт приготування:

  1. Перебрати ягоди полуниці, очистити від листочків і гарненько промити;
  2. Скласти ягоди в чашу блендера, збити до пюреобразного стану. Влити трохи лимонного соку, ванільний екстракт і ще раз перемішати;
  3. Влити вершки в каструлю і відправити на плиту. Цукор додати в гарячі вершки і розмішати до повного розчинення;
  4. Курячі жовтки покласти в суху миску, трохи збовтати виделкою;
  5. До жовтків додати трохи підігрітих вершків, суміш збити. Як тільки вершки почнуть закипати, ввести в них жовткову масу і добре розмішати;
  6. Крем для полуничного морозива готувати на мінімальному вогні, помішуючи не більше п'яти хвилин, поки маса не стане густою;
  7. Збити міксером йогурт;
  8. Заварний крем процідити і додати до збитого йогурту;
  9. В отриману масу ввести пюре з полуниці і знову перемішати;
  10. Полуничне морозиво розкласти по спеціальним формам і відправити заморожуватися.

Йогуртове морозиво з малиною

Такий заморожений літній десерт швидко знайшов своїх шанувальників. Особливо серед тих, хто стежить за фігурою і часто дотримується дієти.

Вам знадобиться:

  • 120 грам дрібного цукру;
  • 0,5 л йогурту;
  • 150 грам джему з малини;
  • 100 г свіжих ягід малини;

Час: 50 хвилин плюс заморожування. Кількість: 8 порцій, у кожній — 99 ккал.

Як зробити морозиво з йогурту і ягід малини:

  1. Зварити цукровий сироп, для цього треба змішати 120 мл води і 120 г цукру. Остудити;
  2. Збити йогурт, ввести сироп, продовжуючи змішувати віночком. Покласти суміш у спеціальні формочки і відправити їх в морозильну камеру, приблизно на 2 години;
  3. Перекласти морозиво в чашу кухонного комбайна і збити. Повернути його у форму, додавши джем малиновий. Після чого заморожувати не менше 5 годин, подавати зі свіжими ягодами малини.

Домашнє морозиво з вишнею

Можна купити готове морозиво в найближчому магазині. Але, що якщо порадувати сім'ю власноруч виготовленим вишневим морозивом. Це зовсім нескладно.

Вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • 3 склянки стиглої вишні (без кісточки);
  • 30 мл соку, вичавленого з лимона;
  • 150 г білого цукру;
  • 50 мл свіжого молока;
  • 2 повних склянки йогурту;
  • 40 грам лікеру «Амаретто».

Буде потрібно час: 25 хвилин плюс заморожування. У кожній порції морозива — близько 90 ккал.

Як приготувати:

Крок 1. У широку каструлю викласти вишню без кісточок, додати цукровий пісок, влити трохи лимонного соку. Варити при постійному помішуванні, поки крупинки цукру не розчиняться.

Крок 3. Під час варіння, розм'якшені ягоди вишні розім'яти. Готову масу охолодити, скласти в чашу блендера, подрібнити.

Крок 4. З'єднати вишневе пюре з йогуртом і молоком, змішати, як слід.

Крок 5. Підготувати форму для заморозки. В них акуратно ложкою викладати морозиво. Відправити формочки в холодильник, можна на всю ніч.

Крок 6. Перш ніж викласти приготоване морозиво в креманку, треба додати в нього кілька крапель лікеру «Амаретто».

Легкий банановий десерт з йогурту

Пропонуємо вам рецепт морозива, у складі якого зовсім немає цукру. Його легко замінили натуральним і корисним інгредієнтом – медом.

Для його приготування знадобиться:

  • 1 стиглий і великий банан;
  • 35 грам будь-якого меду;
  • 2 стаканчика (по 200 грам) натурального йогурту.

Вдасться зробити морозиво за 10 хвилин плюс час для заморожування. Калорійність бананового морозива — всього 89 ккал.

Рецепт готування морозива з банана і йогурту:

Крок 1. Обов'язково гарненько промити банан і тільки після цього зняти шкірку.

Крок 2. Шматочками нашаткувати банан.

Крок 3. Приготувати блендер. Скласти в його чашу шматочки банана, влити йогурт і рідкий мед. Збивати до повної однорідності маси.

Крок 4. Покласти морозиво в контейнер для заморозки і відправити у морозильну камеру годин на шість.

Бананове морозиво з шоколадом

Отже, рецепт бананового морозива номер два. Це теж дуже легкий спосіб готування.

На виготовлення однієї порції морозива вам потрібно:

  • один дуже стиглий банан;
  • 30-40 грам порошку какао;
  • 400 мл звичайного йогурту.

Приготувати легко за 15 хвилин. Калорійність не перевищить 100 ккал.

Як зробити бананове морозиво:

Крок 1. Банан промити, зняти шкірку.

Крок 2. Покласти його в миску і збити міксером до однорідності.

Крок 3. Додати в бананову масу какао, знову збити.

Крок 4. Перекласти бананову суміш в кухонний комбайн і збити.

Крок 5. Скласти напівфабрикат морозива в спеціальний контейнер. Заморожувати в морозильній камері не менше 5 годин.

Абрикосовий домашній пломбір з медом

Два смаку ховаються в цьому морозиві. У ньому яскравий абрикосовий джем і шматочки свіжих плодів.

Необхідні інгредієнти:

  • будь-мед – 250 мл плюс 30 грам для поливання;
  • цедра і лимонний сік;
  • нарізане кубиками вершкове масло – 50 грам;
  • 2 добірних свіжих яйця плюс 1 жовток;
  • натуральний йогурт – 450 мл;
  • абрикосовий джем – 150 грам;
  • свіжі абрикоси (без кісточки) – 100 грам.

Готувати легко, знадобиться всього 10-15 хвилин. Морозиво в розрахунку на одну порцію містить 110 ккал.

Як виготовити морозиво з йогурту, меду та фруктів:

Крок 1. З'єднати в підходящої ємності 180 мл меду з маслом, лимонним соком, жовтком і яйцями.

Крок 2. П'ять хвилин готувати, весь час помішуючи, поки маса не стане густою.

Крок 3. Протерти отриману суміш через сито в широку миску.

Крок 4. В цю ж суміш засипати подрібнену цедру лимона, затягнути миску плівкою і поставити на стіл для остигання.

Крок 5. Коли медова суміш охолоне, його потрібно змішати з йогуртом і поставити в морозильну камеру на дві години.

Крок 6. Викласти морозиво в чашу блендера, збити. Додати абрикосовий джем.

Крок 7. Повернути морозиво в спеціальний контейнер, заморожувати 5 годин. Подавати в креманках, додавши подрібнені свіжі абрикоси і мед.

Як зробити морозиво з лимоном і авокадо

Багато люблять морозиво тільки з фруктами. Щоб урізноманітнити меню неодмінно спробуйте приготувати морозиво зі смаком авокадо і лимона.

Щоб зробити морозиво вам потрібно:

  • 1 авокадо;
  • сік лимона цедра;
  • 400 мл звичайного йогурту;
  • 130 г цукрового піску;
  • ванільний екстракт – 1.5 чайні ложки;

Зробити просто і всього за 10 хвилин. Порція в розрахунку на 100 грам не перевищує 90 ккал.

Спосіб готування:

Крок 1. Авокадо вимити, видалити кісточку і нашаткувати шматочками.

Крок 2. Нашатковану фрукт покласти в каструлю додати лимонний сік, цукор. Варити на мінімальному вогні, поки шматочки не стануть м'якими. Потім протерти м'який фрукт через сито в чашку.

Крок 3. Додати в цю масу дрібні шматочки цедри і ваніль, накрити підходящої кришкою і відправити остигати.

Крок 4. Змішати йогурт з остиглої фруктовою сумішшю. Розкласти по контейнерах, трохи перемішати і поставити в морозильну камеру на 3-4 години.

Домашній шоколадний холодний десерт

Краще морозиво для дитячого свята – шоколадне. Мінімум інгредієнтів, максимум зручності в приготуванні.

На виготовлення однієї порції морозива вам потрібно:

  • 130 грам цукрового піску;
  • 30-40 грам порошку какао;
  • 400 мл звичайного йогурту.

Можна приготувати за 10 хвилин. Цінність порції в калоріях не більше 90 ккал.

Як зробити шоколадне морозиво:

Крок 1. У широкій мисці змішати цукор з водою, з цієї рідини зварити сироп.

Крок 2. Готовий сироп необхідно охолодити. Збити міксером йогурт, ввести в нього цукровий сироп, продовжуючи змішувати.

Крок 3. Акуратно за допомогою ложки всипати в йогуртову суміш какао.

Крок 4. Знову збити масу міксером.

Крок 5. Розкласти морозиво по формочках і відправити на чотири години в морозилку.

Рецепт кавового морозива на основі йогурту

При бажанні можна зробити навіть кавове морозиво. Тоді в йогурт замість какао додайте каву.

Щоб приготувати одну порцію кавового морозива вам знадобиться:

  • половина склянки дрібного цукру;
  • 35-45 грам кави (розчинної або меленого – на ваш розсуд);
  • 450 мл класичного йогурту без добавок і цукру.

Легко зробити за 10 хвилин. В порції такого морозива — 96 ккал.

Як зробити кавове морозиво:

Крок 1. Щоб цукор рівномірно розчинився в готовому морозиві. Потрібно зварити з цукру і води сироп, дати йому час для охолодження.

Крок 2. Йогурт вилити в суху і широку миску, збити віночком або блендером.

Крок 3. Акуратно тонким струменем вливати в йогурт, охолоджений цукровий сироп, всипати каву.

Крок 4. Всі інгредієнти ще раз збити і можна приступати до розфасовки морозива по формах;

Крок 5. Поставити заповнені форми в морозилку на чотири години.

Корисні поради

Приготувати домашнє морозиво з йогурту нескладно. Для цього знадобиться нежирний йогурт, трохи цукру, вершків, різні фрукти і ягоди. За великим рахунком – це всі інгредієнти.

П'ять порад, які неодмінно допоможуть вам:

  1. Вершки або воду з цукром треба варити на слабкому вогні. Приблизно 20 хвилин, остудити і гарненько збити віночком або міксером;
  2. Якщо в рецепті є яйця, то їх також збити з цукром або пудрою, а потім змішати з йогуртом і збитими вершками;
  3. Отриману суміш відправити в морозилку на пару годин. Потім вийняти, знову збити і додати інгредієнти за рецептом, наприклад малиновий джем. Через 4 години у вас вийде чудова і низькокалорійне морозиво;
  4. У готове морозиво можна додати будь-які свіжі ягоди, шматочки фруктів, лікер і цукати. Експериментувати з морозивом можна нескінченно;
  5. Пропонуємо дієвий спосіб, як пригостити морозивом дитини, схильного до ангін та інших запалень горла, щоб він не захворів. Кожну ложку з'їденого морозива треба запивати водою кімнатної температури. В цьому випадку холодне морозиво не залишається в роті і не встигає заморозити горло дитині.

Всі без винятку люблять морозиво, але не всі можуть дозволити собі це задоволення з тих чи інших причин. Перевага морозива з йогурту в його користь: не жирний, не калорійне, легкий і дуже смачне.

Що ще почитати: