Як зробити морозиво з сиру в домашніх умовах
Десерт, який люблять, мабуть, всі без винятку, — це, звичайно, смачне холодне морозиво. Велика кількість цукру і калорій, яке міститься в магазинному варіанті, відлякує від цього продукту тих, хто стежить за фігурою і воліє корисну їжу.
Крім того, використання при виготовленні морозива, ягід, фруктів, горіхів та інших корисних добавок, зробить його не тільки ще більш смачним, але і корисним.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
сиру (вибирати продукт з низькою жирністю до 5%) - | 150 г |
кефіру 1 % - | 150 мл |
ванільного цукру - | 5 г |
води (перевагу варто віддати мінеральної) - | 50 мл |
горіхів, родзинок - | за смаком |
Час приготування: 300 хвилин | Калорійність на 100 грам: 185 Ккал |
Базовий рецепт холодного десерту з сиру з легким ванільним присмаком, може бути видозмінений за допомогою будь-яких відповідних добавок. Так можна отримати морозиво з різними смаками.
Готуємо морозиво з сиру в домашніх умовах:
- Всі інгредієнти, крім родзинок, збивають за допомогою блендера;
- Додають родзинки (попередньо вимочують у воді півгодини), перемішують;
- Заливають заготовку у форму (можна використовувати кілька порційних формочок);
- Залишають морозиво в морозильному відділенні холодильника на кілька годин, щоб воно застигло.
Морозиво на основі сиру і згущеного молока
Солодке морозиво з сиру і згущеного молока сподобається як дорослим, так і дітям. Цей варіант виходить досить калорійним і поживним.
Продукти:
- 100 мл 10 % вершків;
- 250 г сиру 9 %;
- 200 г згущеного молока.
Десерт готують 4-5 ч.
Калорійність на 100 г: 226 ккал.
Етапи приготування:
- Сир збивають блендером або міксером;
- Заливають вершки та згущене молоко, знову перемішують продукти;
- Масу виливають у форму або кілька форм і ставлять в морозилку на 4 год;
- Якщо після морозилки морозиво занадто затверділо, то перед вживанням можна почекати хвилин 10-15, вийнявши його з холодильника.
Десерт із сиру з банановим смаком
Бананове морозиво з сиру зберігає корисні властивості вхідних в його склад фруктів.
Продукти:
- ½ Кг сиру з низькою жирністю;
- 3 банана;
- 100 г цукру.
Виготовлення десерту займе: 5 ч.
Калорійність в 100 г: 196 ккал.
Банани миють, видаляють шкірку, збивають в пюре. Додають сир, цукор, перемішують блендером або міксером. Розкладають у форми, заморожують у морозильній відсіку протягом 4-4,5 годин. Чим менше форми, тим менше часу потрібно на заморозку.
Морозиво з сиру з медом і фруктами
Ще один корисний варіант десерту – з додаванням меду та фруктів. Поєднання різних сортів меду і видів фруктів можуть бути будь-якими в залежності від уподобань.
Продукти:
- 1 ст. полуниці або шматочків груші, яблука;
- 200 г сиру нежирного (до 5 %);
- 1 білок;
- 2 ст. л. рідкого сорти меду (або підтопленого твердого);
- 2 краплі лимонного соку.
Процес виготовлення триває до 5 ч.
Калорійність в 100 г: 180 ккал.
Як робити:
- Ягоди або фрукти збивають блендером (фрукти зі шкіркою, наприклад яблука, очистивши від неї);
- Додають сир, сік лимона, мед. Збивають в окремому посуді білок. З'єднують всі продукти і перемішують міксером або блендером;
- Заготівля розкладається по ємностей для заморожування і відправляється в морозильний відсік на 3-4 години.
Рецепт кавового морозива з сиру
Цікавий варіант десерту з кавовим смаком прикрасить будь-чаювання.
Продукти:
- 150 г молока 1,5 %;
- 100 г сиру 5 %;
- 1 ч. л. меду одного з рідких сортів;
- 1 ст. л. розчинної кави (допустимо замінити більш корисним цикорієм).
Морозиво можна приготувати за 5 ч.
Калорійність 100 г: 180 ккал.
У молоко додати каву або цикорій, перемішати до розчинення твердих частинок. Збити молоко і сир з допомогою блендера, влити мед і перемішати знову.
Викласти у підготовлені ємності і поставити заморожуватися на 3-4 години.
Сирне морозиво з полуницею та шоколадом
Гарний святковий десерт здивує гостей і порадує їх традиційним, звичним з дитинства смаком.
Продукти:
- ½ Кг сиру не більше ніж 5 %;
- 2 ст. л. темного шоколаду (розтопленого);
- 1 банку згущеного молока;
- 1 уп. ванільного цукру;
- 1 ст. полуниці.
Морозиво займе 20 хв часу на підготовку і 3-4 год на заморожування.
Калорійність 100 г: 200 ккал.
Сир, згущене молоко і ванілін збивають. Третину суміші відкладають і змішують з розтопленим шоколадом. Полуницю перемелюють в блендері, перемішують із зайвою масою заготовки. В окремих ємностях заморожують полуничну і шоколадну заготовки протягом 3-4 годин. При подачі викладають шарами полуничне і шоколадне морозиво. Прикрасити можна тертим шоколадом, ягодами полуниці або малини.
Шоколадний десерт з сухофруктами і горіхами
Поєднання шоколаду та горіхів роблять десерт ситним, але також калорійним.
Продукти:
- по 250 г 20 % сиру і вареної згущенки;
- 75 мл молока;
- 80 г чорного шоколаду (розтопленого);
- курага, родзинки, мак, подрібнені горіхи – у відповідності з побажаннями.
Морозиво готується 5,5 ч.
Калорійність на 100 г: 250 ккал.
Сир перетирають за допомогою дрібного сита або збивають блендером. За допомогою блендера або міксера перемішують сир, варене згущене молоко, молоко, шоколад та інші продукти. Потім викладають заготівлю форми. Заморожують від 4 годин до повного застигання морозива.
Яблучне морозиво
Освіжаючий, трохи кислувате морозиво особливо актуально жарким літом. В десерті міститься не так багато калорій.
Продукти:
- 250 г 5 % сиру;
- 1 яблуко (краще взяти зелений, кислуватий сорт);
- 2 краплі лимонного соку;
- по 1 ч. л. пудри з цукру, ванільного цукру, кориці.
Десерт готується 4-5 ч.
Калорійність на 100 г: 160 ккал.
Яблуко помити, нарізати на будь шматки, видалити серцевину, кісточки і шкірку. В окремих ємностях подрібнити яблуко і сир (останній можна просто перетерти крізь сито). Капнути в яблучне пюре, лимонний сік, щоб уникнути потемніння маси, перемішати. Змішати обидві маси, засипати ванілін, пудру, корицю. Збити блендером або міксером. Розкласти в ємності, прибрати в морозильну відсік на 4-5 годин.
Читайте як приготувати курячі ніжки в соєвому соусі — такий рецепт робить м'ясо дуже ніжним і соковитим.
Спробуйте приготувати скумбрію в томатному соусі за нашими рецептами.
Читайте як приготувати ніжну індичку з ананасами в духовці — чудове блюдо, яке може стати хітом святкового столу.
Дієтичний варіант
Крім того, що приготоване з сиру низького відсотка жирності морозиво буде в кілька разів легше магазинного за кількістю калорій, його можна зробити ще більш дієтичним. Для цього слід відмовитися від цукру в складі. Необов'язково десерт після цього стане несмачним. Є спеціальні цукрозамінники, які забезпечують солодкість, не володіючи шкідливими властивостями цукру. До таких інгредієнтів відноситься, наприклад, ксиліт.
Продукти:
- 300 г сиру 0 %;
- 3 жовтка;
- 2 білка;
- 1 ст. л. сметани 10 %;
- 5 г ванільного цукру;
- 15 г ксиліту.
Морозиво відніме 4-5 год часу.
Калорійність 100 г: 120 ккал.
Жовтки збивають з сиром, ксилітом, цукром і сметаною. Окремо збиваються білки. Обидві маси з'єднують і перемішують блендером або міксером. Викладають в ємності для заморожування. Ставлять в морозильну відсік на 4-5 годин.
В рецепт можна додавати фруктове або ягідне пюре, шоколад, какао, щоб отримати різні смаки. Варто пам'ятати, що це збільшить кількість калорій.
Корисні поради
При наявності в рецепті згущеного молока, її беруть рідкої, не вареної (якщо інше не обумовлено спеціально).
Щоб уникнути появи в масі морозива кристаликів льоду, його потрібно перемішувати в процесі заморожування. Перші три години це роблять кожну годину. Потім ще годину-дві заморожують заготовку. У разі надмірного застигання, десерт дістають за 15 хвилин до подачі, щоб дати йому підтанути. Маленькі формочки зменшують процес заморожування і десерт потім легше ділити на порції.
Цукор в рецептах допустимо виключити, вибравши будь-які доступні цукрозамінники. Взявши при цьому нежирний сир та інші полегшені інгредієнти (наприклад, молоко або сметану), можна домогтися максимально низькій калорійності. Тоді десерт зможуть вживати навіть дотримуються досить строгих дієт люди.
Для прикраси можна використовувати самі різні продукти:
- стружку кокоса, шоколаду, тертий горіх;
- солодкі соуси (карамельний, ягідний, шоколадний та інші);
- листя м'яти;
- свіжі фрукти, ягоди;
- плитки шоколаду, вафлі, печиво;
- десертні декоративні посипання;
- мармелад, зефір.
Морозиво подають також як доповнення до випічки, наприклад, штруделям, млинців, сирників, оладок, кексів.
У приготованого самостійно десерту маса переваг перед магазинним. Крім величезного простору для фантазії в плані поєднання продуктів з метою отримання різних смаків, не може не радувати можливість регулювати калорії. Крім того, у складі страви будуть тільки натуральні продукти. Від магазинного товару цього чекати не доводиться.