18 май 2019 1602

Як приготувати круасани з готового листкового тіста

Круасани – це ласощі, яке знайоме всім. Його люблять і дорослі, і діти, воно може бути з будь-якою начинкою, починаючи від повидла і закінчуючи шоколадом. Готується такий десерт з листкового тіста, і, як відомо, приготування самого тіста може виявитися дуже трудомісткою справою, тому круасани можна робити з готового продукту, купленого в супермаркеті.

Листкове тісто з магазину є прекрасною альтернативою домашнього тесту, якщо дотримувати всі правила зберігання, то воно навіть збереже свої дивовижні смакові властивості.

Круасани з готового листкового дріжджового тіста з повидлом
Інгредієнти Кількість
Тісто листкове (дріжджове) - 1 кг
Повидло будь (густе) - 300 г
Яєчний жовток - 1 шт.
Борошно пшеничне - 1 ст. л.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 466 Ккал

Приготувати смачні і ароматні круасани до сніданку можна з використанням звичайного повидла.

Як випікати:

  • стіл, де будуть готуватися круасани перед запіканням, необхідно присипати борошном, на якій потрібно буде дріжджове тісто розкачати до прийнятної товщини;
  • пласт необхідно нарізати на трикутні шматочки;
  • у кожен трикутник покласти по невеликому шматочку повидла, потім трикутник необхідно скрутити трубочкою;
  • деко для випікання потрібно вистелити спеціальної пергаментним папером, яку також потрібно буде злегка збризнути водою;
  • на папір викласти майбутні круасани на невеликій відстані один від одного, потім змастити кожен з них збитим жовтком;
  • у розігріту до 220° духова шафа необхідно вставити деко і пекти круасани 10 хвилин, після чого можна буде заглянути всередину і оцінити ступінь їх готовності.

За необхідності можна залишити випічку в духовці ще на деякий час, не забуваючи іноді наглядати за нею, після чого смачне ласощі вважається готовим.

Круасани зі згущеним молоком з бездріжджового тіста

Круасан – це десерт, який може бути з будь-якою начинкою, і дуже багатьом до вподоби саме варіант зі згущеним молоком. Щоб спекти круасани з бездріжджового листкового тіста з згущеної начинкою, необхідно наступне:

Продукти Їх кількість
Готове тісто бездріжджове 1 кг
Згущене молоко (варене) 200 мл
Жовток яєчний 1 шт
Цукрова пудра 1 ст. л. максимум

Час приготування круасанів – 35 хвилин. Калорійність даного ласощі складе близько 517,5 ккал на 100 гр.

Рецепт круасанів з готового листкового бездріжджового тіста зі згущеним молоком покроково:

  • готове тісто треба розкачати до стану тонкого шару, який потрібно буде поділити на кілька великих трикутних шматків;
  • у центр кожного отриманого шматочка необхідно викласти невелику кількість вареного згущеного молока, після чого трикутники треба буде скачати в трубочки;
  • яєчний жовток необхідно збити, після чого обмазати їм круасани, а зверху їх можна присипати цукровою пудрою для краси і смаку;
  • духовка повинна бути розігріта до 180°, куди необхідно поставити деко з майбутніми круасанами. Через 25 хвилин ласощі буде готово.

Випікається десерт з бездріжджового тіста швидше, ніж зі звичайного, тому час приготування буде коротшим.

Як приготувати смачну варену ковбасу в домашніх умовах читайте в нашій статті.

Приготування домашнього твердого сиру трохи клопітно, але, повірте воно того варте. Рецепти тут.

Салат з брокколі і помідорами — ми зібрали кілька цікавих рецептів цього корисного і низькокалорійного страви.

Круасани з шоколадом

Швидше всього готуються круасани з шоколадом, так як для такого рецепту потрібно зовсім небагато:

Інгредієнти для круасанів Кількість
Тісто листкове (дріжджове) 1 кг
Плитка шоколаду 1 шт
Жовток яєчний 1 шт

Готується таке ласощі швидко – всього за 30 хвилин. Калорійність такого страви – приблизно 362 ккал на 100 гр.

Як приготувати круасани з готового листкового тіста з шоколадом:

  • готове тісто необхідно розморозити і розкачати до невеликої товщини, після чого його можна поділити на довгі трикутники;
  • в основу кожного отриманого трикутника потрібно покласти по одній часточці шоколаду, потім скрутити шматочки тіста в трубочки так, щоб шоколад був добре прихований в них;
  • сформовані круасани потрібно покласти на деко, попередньо застелений пергаментним папером, після чого залишити на 20 хвилин. За цей час вони як слід «підійдуть»;
  • після закінчення часу можна змастити кожен круасан збитим яєчним жовтком, а потім помістити в духову шафу, який повинен бути розігрітий до 180°;
  • випікаються круасани близько 15-ти хвилин, вони повинні підрум'янитися, після чого їх можна буде подавати до столу.

Корисні поради з приготування круасанів

Щоб круасани вийшли дійсно вдалими, потрібно дотримуватися кількох простих правил:

  • тісто необхідно правильно розморозити: його спочатку потрібно перемістити з морозилки в холодильник на 2-3 години. За півгодини до кінця зазначеного часу його можна буде дістати з холодильника і дати йому остаточно відтанути при кімнатній температурі;
  • круасани з листкового дріжджового тіста необхідно випікати з обережністю: перші 10 хвилин духовку відкривати не можна, інакше майбутнє ласощі не підніметься в обсягах;
  • щоб заготівлі круасанів виявилися в підсумку м'якими і повітряними, їх не потрібно відразу ж поміщати в духовку. Для початку їм необхідно настоятися протягом півтори години, після чого можна буде приступати до випічки. Деякі господині радять наполягати майбутнє ласощі і довше, тоді смачний десерт вийде дійсно пишним, однак, чекати його доведеться набагато довше.

Приємного чаювання!

Що ще почитати: