13 март 2019 1 144

Як приготувати фруктовий салат з йогуртом

Фруктовий салат – одне з небагатьох блюд, яке володіє безліччю достоїнств. Він не тільки смачний, солодкий, але дуже корисний. Якщо у вас не вистачає часу, скористайтеся рецептом простого страви, приготування якого займе всього 7 хвилин.

Хочеться зробити життя більш яскравим, наповнити її яскравими фарбами, смаками, приготуйте салат з цитрусів, який не тільки позбавить вас від стресу, але принесе користь організму. Якщо ваша дитина відмовляється їсти навіть солодкі банани, яблука, приготуйте незвичайний фруктовий салат, оригінально прикрасити його.

Якщо хочеться чого-то тропічного і незвичайного, скористайтеся рецептом екзотичного салату з ананасом. Використовуйте поради від досвідчених господинь і шеф-кухарів, щоб салат з фруктів вийшов смачним і оригінальним.

А тепер про всіх цих салатах докладніше.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
апельсини або мандарини - 2 або 4 штуки
яблука - 2-3 штуки
ківі - 2 штуки
мед - 20-70 мл за смаком
волоські горіхи - 7-10 штук
йогурт - 200-250 мл
свіжа м'ята - кілька листочків
Час приготування: 10 хвилин Калорійність на 100 грам: 50 Ккал

Сучасний темп життя не завжди дозволяє нам готувати страви з безлічі компонентів, та не завжди те, що складно виходить смачніше. Можна швидко, легко приготувати фруктовий салат з йогуртом з мінімального набору компонентів, заощадивши при цьому час і гроші.

  1. Апельсини або мандарини очистити від шкірки. Прибрати насіння, якщо вони є;
  2. Яблука очистити і видалити серцевину;
  3. Почистити ківі;
  4. Всі інгредієнти нарізати кубиками однакового розміру і викласти в глибоку тарілку або салатницю;
  5. Залити фрукти медом та йогуртом (можна приготувати в домашніх умовах);
  6. Посипати подрібненими волоськими горіхами, прикрасити листочками м'яти. Подавати до столу відразу після приготування. Приємного апетиту!

Ще одна порада: щоб приготувати дійсно простий фруктовий салат візьміть свої улюблені фрукти або ті, які є у вашому холодильнику, просто наріжте їх і залийте.

Як приготувати салат цитрусовий

Любителям цитрусів доведеться за смаком страва з апельсинами і мандаринами, воно підніме настрій, адже апельсини та мандарини – кращі антиоксиданти. Так що якщо за вікном дощова осіння погода або ви просто втомилися від повсякденної суєти, стресів, побалуйте себе.

Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:

  • апельсини (3-4 штуки);
  • мандарини (3-5 штук);
  • грейпфрут (1 штука);
  • йогурт (200-250 мл).

Щоб приготувати салат з цитрусових, вам знадобиться всього 7-10 хвилин, а його калорійність складає всього 40-45 ккал. Щоб насолодитися цим блюдом, необхідно розглянути покроковий рецепт фруктового салату з цитрусів з йогуртом і застосувати його на практиці:

  1. Апельсини, мандарини і грейпфрут очистити від шкірки;
  2. Цитрусові розділити на часточки, прибрати по можливості плівки і кісточки;
  3. Часточки цитрусів поріжте великими шматочками;
  4. Додайте йогурт і ретельно перемішайте;
  5. Прикрасити гранатовими зернятами;
  6. Подавайте відразу до столу. Приємного апетиту!

Салат з фруктів з йогуртом для дітей

Часто буває так, що батьки ніяк не можуть нагодувати свою дитину. Всі знають, що для повноцінного розвитку дітей необхідні вітаміни, але більшість просто відмовляються навіть від яблук, бананів, апельсинів, інших фруктів. У такому випадку можна запропонувати малюкові фруктовий салат з йогуртом, прикрасивши його веселим смайликом або у вигляді улюбленого героя дитини.

Щоб страва була не тільки смачним, але і не нашкодило вашому чаду, краще не використовувати цитрусові, адже у багатьох дітей найчастіше з'являється алергічна реакція на апельсини та мандарини.

Необхідно приготувати наступні інгредієнти:

  • яблука (1-2 шт.);
  • банан (1 шт.);
  • груша (1 шт.);
  • ківі (1 шт.);
  • 150 мл йогурту.

Для приготування цієї страви вам знадобиться 15 хвилин. А його калорійність 62 ккал.

Рецепт приготування фруктового салату з йогуртом для дітей покроково:

  1. Яблука, банан, ківі і грушу добре промити під проточною водою;
  2. Всі фрукти очистити від шкірки і видалити насіння з яблук і груш;
  3. Інгредієнти порізати дрібними кубиками і викласти на тарілку;
  4. Залити все йогуртом домашнього приготування, перемішати і через 1 хвилину подавати до столу. Приємного апетиту!

Пиріг з капустою і яйцем — приготуйте цю страву за нашими рецептами, пропонуємо вам кілька варіантів рецепта.

Рецепт соковитих медальйони зі свинини з покроковими фото і підказками.

А ви пробували пиріг з лаваша з сиром? Це незвично і готується дуже просто. Читайте рецепт.

Екзотичний салат з ананасом

Салат з ананасом можна приготувати як для дорослих, так і для дітей. Зробіть його оригінальним, він припаде до смаку всім, навіть самим вибагливим гурманам. Для цього знадобляться наступні інгредієнти:

  • ананас (1 шт. середнього розміру);
  • банан (1 шт.);
  • червоне яблуко (1 шт.);
  • апельсин (1 шт.);
  • ківі (2-3 шт.);
  • волоські горіхи (5-7 шт.);
  • йогурт (250-300 мл).

Час приготування — 20 хвилин, калорійність — 68,5 ккал. Для приготування екзотичного фруктового страви потрібно виконати такі етапи:

  1. Візьміть середній ананас, розріжте його навпіл, вичистити м'якоть, нарізати її дрібними кубиками;
  2. Банан, яблуко, апельсин, ківі наріжте кубиками середнього розміру;
  3. Додайте подрібнені волоські горіхи;
  4. Всі інгредієнти залити, перемішати;
  5. Всі інгредієнти викласти в імпровізовану ємність у вигляді порожній половини ананаса. Приємного апетиту!

Кілька корисних порад в приготуванні

Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготування салату з фруктів. Тим не менш, необхідно дотримуватися кілька простих, але важливих рекомендацій:

  1. Використовуйте для заправки йогурт домашнього приготування. Для цього візьміть 1,5-2 літра теплого молока, додайте закваску, через 8 годин вийде корисний продукт;
  2. Додайте для посилення смакових якостей заправку. Для її приготування візьміть і змішайте: свіжовичавлений апельсиновий сік, трави (м'ята, острогін, меліса), мед;
  3. Для приготування беріть тільки свіжі смачні фрукти;
  4. Ретельно мийте фрукти перед приготуванням;
  5. Очистіть шкірку, особливо у куплених в супермаркетах фруктах;
  6. Трохи обсмажте шматочки фруктів з допомогою гриля. Це додасть нові відтінки смаку інгредієнтів;
  7. Щоб додати особливу родзинку готового блюда, додайте: мак, насіння соняшника чи гарбуза, горіхи;
  8. Не забудьте прикрасити готову страву. Особливо для дітей це найбільш важливо. Важко сказати, що для них головне – оригінальна прикраса або смакові якості.

Готуйте із задоволенням, експериментуйте. Головне – взяти свої улюблені інгредієнти і врахувати смаки всіх членів сім'ї і гостей.

Що ще почитати: