11 март 2019 4 946

Як смачно приготувати домашнє суфле з печінки

З печінки можна приготувати різні страви. Її можна додавати в салати, робити з неї підливи до гарнірів, використовувати в якості начинок для пирогів, робити паштет і готувати з неї суфле.

В суфле вона виходить дуже ніжною і неймовірно смачною. Крім цього, це блюдо володіє високим рівнем корисних речовин, які так необхідні, особливо для дитячого організму. Тому обов'язково запам'ятайте кілька рецептів приготування цієї страви.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
печінки - півкілограма
яєць - 2 штуки
моркви - 1 штука
вершків - 170 мл
борошна - 120 грам
солі - трохи
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Процедура приготування традиційного суфле з печінки:

  1. Субпродукт потрібно сполоснути, очистити від плівок, згустків крові і прожилок;
  2. Нарізаємо субпродукт на середні шматочки, кладемо їх у чашу блендера і перемелюємо до рівномірного стану;
  3. Викладаємо туди два яйця і заливаємо вершки. Добре розмішуємо;
  4. Моркву очищаємо, промиваємо і натираємо теркою на велику стружку;
  5. Засипаємо моркву в суміш з перемеленої печінки;
  6. У форму для запікання виливаємо готову суміш;
    прогріваємо духовку до 180 градусів і поміщаємо туди форму з сумішшю;
  7. Випікати близько 40-45 хвилин;
  8. Виймаємо готове суфле, даємо трохи охолонути, нарізаємо на шматочки і подаємо на стіл.

Суфле з курячої печінки в духовці

Для приготування буде потрібно:

  • 400 грам курячої печінки;
  • два курячих яйця;
  • 70 мл молока або вершків з жирністю 10 %;
  • манна крупа або вівсяні пластівці – 180 грамів;
  • одна морквина;
  • щіпка солі;
  • приправи на свій розсуд;
  • рослинна олія;
  • стебла зелені – 4-5 штук.

Витрачений час – 1 година.

Скільки калорій на 100 грам – 145 ккал.

Як правильно готувати суфле куряче в духовці:

  1. Печінка добре споласкивается в холодній воді, очищається від плівки, згустків крові, прожилок;
  2. Розрізаємо його на невеликі скибочки і перемелюємо до рівномірного стану;
  3. З моркви чистимо шкірку, ріжемо на середні скибочки, викладаємо в блендер і подрібнюємо;
  4. Зелень споліскуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
  5. Далі в печінкову суміш викладаємо перемелені овочі, додаємо зелень, підсолюємо, приправляємо спеціями, засипаємо манку або вівсяні пластівці. Все розмішуємо;
  6. Курячі яйця розбиваємо, збиваємо їх до стану піни;
  7. Вводимо яєчну суміш в печінкову масу, все змішуємо;
  8. Ємність для запікання потрібно полити олією і заливаємо туди суміш;
  9. Духовку треба розігріти до 180 градусів;
  10. Ставимо в духовку форму і тримаємо там 25-30 хвилин;
  11. Обов'язково перевірте готовність суфле дерев'яною зубочисткою. Якщо вона суха, то значить готове, якщо волога, то суфле потрібно потримати в духовці ще хвилин 5;
  12. Виймаємо з духовки, нарізаємо невеликими шматочками і подаємо на стіл з будь-яким овочевим гарніром.

Суфле з печінки як у дитячому садку

Компоненти для приготування:

  • півкілограма печінки;
  • 2 скибочки батона;
  • півсклянки молока;
  • одна морквина;
  • два курячих яйця;
  • одна головка цибулі;
  • трохи солі;
  • щіпка чорного перцю.

Час готування – 1 година 30 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 162 ккал.

Схема приготування суфле з печінки як у дитячому садку:

  1. Субпродукт потрібно відварити до м'якого стану;
  2. Після цього її слід перемолоти в блендері або прокрутити м'ясорубкою;
  3. Моркву і цибулю очищаємо. Овочі також слід перемолоти в блендері або пропустити м'ясорубкою цибулю, а морква перетерти;
  4. Викладаємо овочі до пропущеної печінки;
  5. Два шматочки батона заливаємо молоком і розмочуємо;
  6. Перекладаємо розмочений хліб у пропущену печінка з овочами;
  7. Викладаємо туди яйця, додаємо сіль, перець і все ретельно розмішуємо до рівномірної структури;
  8. Ємність для запікання поливаємо олією, викладаємо в неї печінкову суміш, розрівнюємо;
  9. Розжарюємо духовку до 180-200 градусів і ставимо ємність;
  10. Піч потрібно 30-40 хвилин;
  11. Після цього виймаємо, нарізаємо на шматочку і подаємо разом зі сметаною.

Рулет з лаваша з огірком і сьомгою — свіжі нотки огірка чудово поєднуються з солоною рибою, спробуйте це дуже смачно і незвично.

Рецепт корисних котлет з вівсянки — якщо ви дотримуєтеся принципи веганства або пост це блюдо підійде вам найкраще.

Читайте як приготувати цікаві заправки для грецького салату.

Печінковий суфле яловичої з овочами

Складові компоненти:

  • печінка яловича – 300 грам;
  • морква – 1 велика штука;
  • головка цибулі;
  • яйця – 3 штуки;
  • білий хліб;
  • півсклянки молока;
  • трохи солі і спецій.

Витрачений час – 1 година.

Калорійність на 100 грам – 168 ккал.

Як робити суфле з яловичої печінки та овочів:

  1. Печінку попередньо відварюємо до м'якого стану;
  2. Білий хліб м'якоть розламуємо на невеликі шматочки, заливаємо молоком і залишаємо розмокати;
  3. Викладаємо в ємність блендера відварену печінку і перемелюємо її до рівномірної структури;
  4. Розбиваємо яйця, відокремлюємо білки і жовтки. Білки поміщаємо на деякий час в холодильник;
  5. Жовтки викладаємо до печінки;
  6. Цибулю і моркву очищаємо від шкірки. Цибулину ріжемо дрібними кубиками, моркву перетираємо у велику стружку;
  7. Викладаємо овочі до печінки і снів всі перемелюємо в блендері;
  8. Викладаємо розмоклий хліб;
  9. Білки з'єднуємо з сіллю, розмішуємо і перекладаємо до печінки;
  10. Усе ретельно розмішуємо;
  11. Форму для запікання змащуємо, викладаємо в неї всю суміш;
  12. Прогріваємо духовку до 180-200 градусів і перешкодимо туди форму;
  13. Залишаємо запікати протягом 30 хвилин.

Суфле з манкою і печінкою в мультиварці

Які складові знадобляться:

  • 450 грам курячої печінки;
  • цибуля – 1 штука;
  • два курячих яйця;
  • манна крупа – 2 великі ложки;
  • 80 мл вершків низької жирності;
  • щіпка розпушувача;
  • трохи вершкового масла;
  • 1 маленька ложка солі;
  • чорний мелений перець на кінчику ножа.

Час на підготовку – 1 година 30 хвилин.

Скільки калорій в 100 грамах – 149 ккал.

Як потрібно готувати суфле з печінки в мультиварці:

  1. Субпродукт потрібно добре промити, видалити всі плівки, прожилки, згустки крові;
  2. Ріжемо його середніми скибочками;
  3. З цибулини чистимо шкірку і нарізаємо середніми кубиками;
  4. Печінку разом з цибулею перекручуємо м'ясорубкою кілька разів;
  5. Потім у готову масу викладаємо курячі яйця, додаємо манну крупу, щіпку розпушувача, сіль, чорний перець в молотом вигляді;
  6. Заливаємо вершки, все розмішуємо віночком до рівномірної маси;
  7. Ємність мультиварки потрібно змастити вершковим маслом з усіх сторін;
  8. Заливаємо в неї суміш;
  9. Прикриваємо кришку, вибираємо програму випічка і період готування 50 хвилин;
  10. Після закінчення залишаємо суфле постояти в мультиварці ще 15 хвилин;
  11. Після цього розрізаємо суфле на невеликі шматочки і виймаємо на тарілку дерев'яною лопаткою;
  12. Прикрашаємо все гілочками зелені. Подаємо до картопляного пюре або відварного рису.

Суфле із субпродуктів

Що нам знадобиться:

  • 250 грам курячої печінки;
  • 250 грам курячих сердечок;
  • пластівці вівсяні – 70 грам;
  • молоко – ½ склянки;
  • курячі яйця – 2 штуки;
  • сіль;
  • спеції на свій розсуд.

Час приготування: 1 годину 15 хвилин.

Калорійність страви складе приблизно 140 ккал.

Як готуємо:

  1. Викладаємо в чашку вівсяні пластівці, заливаємо теплим молоком;
  2. Розбиваємо яйця і відокремлюємо білки і жовтки;
  3. У ємність блендера викладаємо печінку, сердечка, жовтки, і набряклі вівсяні пластівці;
  4. Все гарненько подрібнюємо блендером до рівномірності;
  5. Додаємо сіль, спеції;
  6. Білки збиваємо до стану піни і потроху вливаємо в суміш;
  7. Викладаємо отриману суміш у форму для запікання;
  8. Ставимо випікатися суфле при 180 градусів протягом 30 хвилин.

Корисні поради

  • якщо ви хочете, щоб суфле вийшло менш жирним, то його можна приготувати на пару в пароварці;
  • у страву можна додати подрібнену броколі, цвітну капусту;
  • для різноманітності в суфле можна додати подрібнену зелень петрушки, цибулі і кропу.

Суфле з печінки – це відмінне доповнення до будь-якого блюдо. Воно буде чудово поєднуватися з тушкованими овочами, картопляним пюре, відварним рисом і маринованими овочами. Також воно послужить відмінною закускою разом з хлібом у вигляді бутерброда. Його будуть їсти всі — і дорослі, і діти!

Що ще почитати: