04 май 2019 184

Як приготувати крильця в медово-гірчичному соусі

Курячі крила раніше використовували для наваристих ситних бульйонів і навіть подумати не могли, яка смачна хрустка закуска виходить з цього продукту.

Адже якщо правильно їх вибрати – не надто великі, без подряпин, блідо-рожевого або навіть голубуватого відтінку – і замаринувати в соусі, вийде дуже смачне блюдо. Хоч м'яса на крилах не так вже і багато, зате яке воно м'яке і ніжне! А скоринка не зрівняється ні з чим.

Запікають крильця в медово-гірчичному соусі як з картоплею в рукаві або на деку в духовці, так і в сучасних кухонних електроприладах і навіть на сковороді.
Класичний рецепт дивовижною закуски
Інгредієнти Кількість
крила - 600 г
горчичка - 3 ст. л.
мед - 2 ст. л.
спеції - щіпка
лимон - 0,5 шт.
соєвий соус - 4 ст. л.
Час приготування: 360 хвилин Калорійність на 100 грам: 212 Ккал

Для втілення в життя традиційного варіанту страви вам знадобиться мінімальний набір продуктів, який завжди під рукою.

Як готувати крильця в медово-гірчичному соусі за класичним рецептом? Опишемо технологію приготування від а до я. Напівфабрикати моєму під струменем води, перевіряємо на наявність пір'я.

Якщо є необхідність, видаляємо їх пінцетом або осмаливаем. Розкладаємо просохнути від вологи.

Змішуємо в маленькій піалі гірчицю, натуральний рідкий мед (якщо потрібно – розтопіть його в мікрохвильовці), вливаємо соєвий соус, перемішуємо.

Розрізаємо лимон навпіл, проколюємо виделкою м'якоть і видавлюємо в загальну масу сік як можна ретельніше.

Крила рясно натираємо спеціями, покласти в глибоку миску і заливаємо отриманим соусом і відправляємо маринуватися у прохолодне місце.

Краще зробити це на ніч, так страва вийде ще смачніше, але якщо час обмежений, то хоча б на чотири – п'ять годин.

Періодично помішуйте заготовку, щоб соус добре вбрався.

Запускаємо електродуховку на 185 °С. Викладаємо крила на деко на відстані один від одного і запікаємо двадцять хвилин.

Хрусткі крильця в медово-гірчичному соусі в духовці

Маринадів для курячих крил дуже багато, але одним з найбільш виграшних вважається суміш гірчиці з медом. Саме з неї виходить хрумка рум'яна кірочка.

Складові:

  • крила – 1 кг;
  • мед – 5 ст. л.;
  • гірчична пряність – 3 ст. л.;
  • часник – 3 зубки;
  • перець, сіль – за смаком.

Виготовлення: 3 години.

Енергетична цінність: 214 Ккал/100 р.

Охолоджену птицю поміщаємо в глибоку миску, видавлюємо зверху почищений заздалегідь часник, притрушиваем перцем, сіллю і ретельно перемішуємо. Залишаємо постояти дві години. Можна зверху накрити щільно кришкою, щоб м'ясо краще просякнув прянощами.

Беремо гірчицю домашнього приготування і натуральний мед. З'єднуємо їх разом, добре розмішуємо, щоб вийшла гомогенна консистенція, і заливаємо наші напівфабрикати. При бажанні можна зверху посипати кунжутом або лляними насінням, але це на любителя.

Викладаємо заготовки в деко з високими бортами, промазанный невеликою кількістю масла. Ставимо запікати в прогріту електродуховку на сімнадцять – вісімнадцять хвилин. В кінці запускаємо температуру на максимум і підсмажуємо ще пару хвилин, щоб утворилася скоринка.

Тушкована свинина з підливою — це просте блюдо, яке потрібно готувати правильно.

Як правильно приготувати яєчню в мікрохвильовці — фото рецепт з підказками.

Візьміть на замітку рецепт пісних оладок з яблуками на дріжджовому тісті.

Курячі крила в медово-гірчичному соусі в мультиварці

Один із способів зажаривания крил – це обсмажування в мультиварці. Якщо цей агрегат є під рукою – цей рецепт саме для вас.

Складові:

  • крильця – 700 г;
  • рідкий мед – 2 ст. л.;
  • гірчиця – 2 ст. л.;
  • соус соєвий – 0.5 склянки;
  • приправа для курки – за смаком;
  • часник – 2 шт.

Виготовлення: 3 години.

Енергетична цінність: 204 Ккал/100 р.

Щоб курячі крильця в медово-гірчичному соусі в мультиварці вийшли смачними, м'ясо потрібно попередньо замаринувати. Моєму крила в теплій воді, очистити від залишків пір'я, видаляємо вологу, складаємо в невелику ємність. Для маринаду лише розводимо в соєвому соусі мед (краще рідкий натуральний), гірчицю (якщо любите погостріше скористайтеся «екстра»), і дрібно порубаний часник. Розмішайте ложкою. Залийте отриманою рідиною крила і дайте промаринуватися кілька годин.

Запустіть агрегат на функцію «Гриль». Занурте в чашу м'ясо, герметично закрийте і залиште готуватися на двадцять п'ять хвилин. Використовуючи цей електроприлад, можна не переживати, що страва вийде пересушеним або подгоревшим. Зберігаються практично всі корисні елементи, і колір у крил виходить дуже апетитним.

Мексиканські крильця в пряному соусі на сковороді

Суть цієї страви відображена в його назві. Для гурманів і любителів погостріше в маринад додається пекучий перець чилі.

Складові:

  • птах – 700 г;
  • натуральний мед – 3 ст. л.;
  • гірчиця – 4 ст. л.;
  • пекучий перець – 1 шт.;
  • масло вершкове – 50 г;
  • часник – 3 шт.;
  • пісне масло – 3 ст. л.;
  • сіль – 0.5 ч. л.

Виготовлення: 30 хвилин.

Енергетична цінність: 209 Ккал/100 р.

Курку обсмажити на розігрітому рослинному маслі до напівготовності. Окремо зробити мексиканський гострий соус. Для цього з'єднуємо рідкий мед і гірчицю. Все ретельно перемішуємо.

На вершковому маслі підсмажуємо подрібнений часник і гострий пекучий перець, в цю суміш закладаємо птицю, підсмажуємо п'ять хвилин і поливаємо зверху підготовленим соусом. Прикрийте кришкою і готуйте мексиканські крильця в медово-гірчичному соусі на сковороді не більше десяти хвилин.

Поради на замітку

  1. Щоб отримати смачну страву з крилець, купуйте тільки свіжу або охолоджену птицю. Заморожена не підійде;
  2. Крила не повинні бути липкими, з синцями. Це говорить про низьку якість продукту;
  3. Мед для соусу повинен бути тільки натуральним. Навіть якщо він зацукрований, розтопіть на пару або в МІКРОХВИЛЬОВІЙ печі;
  4. Не лінуйтеся і приготуйте гірчицю самостійно, так ви будете на сто відсотків впевнені в якості продукту;
  5. Не поспішайте солити крила, соєвий соус сам по собі досить солоний;
  6. Не годяться занадто великі крила – більше дванадцяти сантиметрів. Це показник того, що у птиці присутній гормон росту;
  7. М'ясо не повинно мати сторонніх запахів. У деяких супермаркетах птицю обробляють спеціальними хімічними складами, щоб видалити слиз і надати товарний вигляд продукту;
  8. При натисканні пальцем на крило вм'ятина повинна відразу повернутися у вихідну позицію;
  9. Коли смажите крила на сковороді, періодично помішуйте їх, так як соус швидко пригорає до дна;
  10. Якщо для мексиканських крил не знайшлося перцю чилі, його можна замінити гострим червоним у пакетику.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: