22 июнь 2019 13 330

Як смачно приготувати крильця з картоплею в духовці

Курячі крильця – одна з традиційних закусок до пива. Але якщо до них додати картоплю або спагетті, то вони можуть стати повноцінним стравою. Їх можна смажити, варити, запікати в духовці, готувати з них шашлик.

Перед приготуванням їх можна маринувати в різних соусах: медовий, соєвому, майонезному. Існує ще безліч різних варіантів приготування – як святкові, так і повсякденних. Більшість з них досить прості, однак деякі нюанси, описані в рецептах, вимагають уваги до себе.

Соковиті крильця з картоплею, запечені в духовці
Інгредієнти Кількість
Курячі крила - 1 кг
Картопля молода - 2 кг
Цибуля – 2 шт. - 3 шт.
Майонез домашній - 6 ст. л.
Сіль - за смаком
Приправа для курки - 3 ч. л.
Вершковий маргарин - 100 г
Час приготування: 240 хвилин Калорійність на 100 грам: 128 Ккал
Для того щоб швидко приготувати вечерю, не витрачаючи час на приготування гарніру і м'яса окремо, можна скористатися рецептом запікання курячих крилець в духовці з картоплею.

Порізав, наклав на деко, поставив у духовку і забув на певний час. Не потрібно ні стояти над ним, ні помішувати. Все дуже просто.

Моєму і добре просушуємо серветками крила. Їх можна залишити цілими або розділити на дві частини.

Викладаємо в глибоку скляну миску, підсолюємо, приправляємо спеціями і додаємо майонез. Добре вымешав, залишаємо маринуватися на 3 години.

Чистимо овочі. Шаткуємо товстими слайсами.

Беремо невелике деко, накладаємо картоплю, зверху шматками ріжемо маргарин і хаотично розкладаємо цибулю, порізану кільцями.

Зверху щільно укладаємо м'ясо.

Відправляємо в прогріту духовку на 50 хвилин. Запечені курячі крильця з картоплею готові!

Непоганим доповненням до цієї страви буде салат зі свіжих овочів (з маринованих, до речі, теж добре), квашена капуста або кабачкова ікра.

Запікаємо крильця з картоплею в рукаві

Один із способів приготування курячих крил – запікання в рукаві з картоплею. Це бюджетне страва подобається навіть дітям.

Компоненти:

  • Картопля – 1 кг;
  • Крила – 1.5 кг;
  • Паприка – 1 ч. л.;
  • Сіль – за смаком;
  • Кетчуп домашній – 3 ст. л.;
  • Свіжий базилік – пучок;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.;
  • Чорний мелений перець – 0.5 ч. л.

Спочатку готуємо маринад для м'яса. У великій мисці з'єднуємо соус, перець, паприку, соєвий соус і кетчуп. Якщо немає домашнього, магазинний теж підійде, але краще брати негострий, «До шашлику» або «З паприкою». В іншому випадку – виключити з інгредієнтів мелений перець.

Викладаємо крила, перемішуємо і даємо постояти 1 годину. Миємо й чистимо картоплю. Шаткуємо кубиками. Запалюємо і прогріваємо духовку десь до 180 °С.

Беремо рукав для запікання, перетягуємо з одного боку спеціальною стрічкою або дротом, яка йде в комплекті. Накладаємо всередину картоплю, зверху крила. Зав'язуємо другу сторону, залишивши в запасі місце, з того розрахунку, що пакет надуется, з'явиться сік.

Якщо занадто щільно всі укласти, він може лопнути. Запікаємо в духовій шафі 45 хвилин.

Хрусткі крильця з картоплею в горщиках

Що тільки не готують в глиняних горщиках в духовці – і пельмені, і овочеві рагу і запіканки з гарбуза і рису, і картоплю з крильцями.

Компоненти:

  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Зелень свіжа – пучок;
  • Картопля – 300 г;
  • Крила курячі – 400 г;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Вершки нежирні – 100 мл;
  • Вода кип'ячена – 100 мл;
  • Сіль – за смаком;
  • Печериці – 150 р.

Чистимо і шаткуємо соломкою овочі. Відправляємо пассироваться на рослинному маслі. Миємо й нарізаємо слайсами гриби. Закидаємо їх, як тільки овочі зажарятся.

Все перемішуємо і тримаємо на вогні, поки не вийде волога з грибів. Очищаємо картоплю, нарізаємо брусочками.

Розрізаємо на дві частини помиті й просушені крила. У горщик закладаємо шарами підготовлені продукти: картопля, м'ясо, грибна заправка з овочами, картопля, м'ясо.

Заливаємо водою і вершками, підсолюємо і ставимо запікатися в духовку на годину, обов'язково накривши кришкою. В кінці перемішуємо і притрушиваем свіжою зеленню.

Простий салат з редискою і яйцем — це смачно, здорово і так по-весняному свіжо!

Страви з картоплі і курки в духовці — цікаві рецепти, різні варіанти приготування.

Кращі дієтичні рецепти в мультиварці курячого філе.

Корисні поради

  1. Щоб приготована страва була смачною, необхідно брати тільки охолоджені крила;
  2. На курячих крилах дуже мало м'яса, а якщо їх пересушити, залишаться самі кістки, і їсти буде нічого. Щоб цього не сталося, необхідно щільно укладати їх один до одного під час запікання в духовці;
  3. Тривале маринування покращує смакові якості крилець. Маринад може бути яким завгодно: медовим, вершковим, соєвим, або поєднувати в собі декількох інгредієнтів;
  4. Слід пам'ятати, що м'яса на крилах насправді небагато. Більшу частину їх ваги і об'єму займають кістки, тому, щоб нагодувати кілька осіб, їх потрібно дуже багато;
  5. Перед покупкою уважно огляньте продукт. Колір крил повинен бути блідо-рожевим з голубуватим відливом. Це говорить про їх свіжості. Білі купувати не варто, можливо, їх заморожували і розморожували не один раз;
  6. Якщо ви готуєте молода картопля, не обов'язково зчищати з нього шкірку. Досить добре вимити під проточною водою;
  7. Курячі крила можна запікати в паніровці, у сухарях, під сиром і на овочевій подушці;
  8. Якщо ви вирішили скористатися рукавом для запікання, рекомендується замість одного надіти два один на одного. Це буде свого роду страховкою, що пакет не лусне, а сік, що утворився під час приготування, не витече.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: