19 март 2019 19 013

Як смачно і швидко замаринувати курячі крильця для шашлику

Шашлик з курячих крилець — ніжне блюдо з хрусткою скоринкою, від якого просто неможливо відірватися. Величезну роль тут відіграє не тільки якість м'яса, але і маринад, завдяки якому шашлик набуває неповторне поєднання смаків.

Приготування маринаду: корисні поради

Перед тим як маринувати крильця, їх потрібно промити, видалити кінчики.

Іноді крильця необхідно додатково обпалити, просушивши попередньо паперовим рушником. Тому, перш ніж опускати їх в маринад, уважно огляньте м'ясо.

Маринад для курячих крилець приготувати нескладно, але саме в ньому криється секрет соковитого смаку майбутнього страви.

Щоб маринад вийшов більш насиченим, використовуйте якомога більше продуктів, поєднувати вже відомі, пробуйте нові — не бійтеся експериментувати.

Крильця встигнуть ввібрати в себе весь аромат інгредієнтів, якщо м'ясо замочити не менш, ніж на 3-4 години.

Будь-яку ємність для маринаду можна замінити поліетиленовим пакетом. Це прекрасний варіант для пікніка на природі. Потрібно лише підготувати маринад, залити його в пакет, видавити зайвий повітря і зав'язати. Пакет повинен бути щільним, щоб крила його не пошкодили.

Вийнявши крильця з маринаду, відіжміть їх трохи і відразу приступайте до приготування.

Варіанти смачних маринадів

Всі наведені нижче рецепти підходять як для пікніка, так і для приготування крилець в домашніх умовах: на сковороді в духовці.

Маринадів для цієї частини курки існує величезна кількість: з медом, соєвим соусом, вином, гірчицею. Використовуються традиційні цибуля і часник, а також аджика, різні види перців, майонез, оцет.

Рецепт № 1
Інгредієнти Кількість
Курячі крильця - 3 кг
Цибулини - 3 штуки
Мед - 3 столові ложки
Лимон - 1 штука
Соєвий соус - 50 мл
Сіль, спеції - за смаком
Час приготування: 180 хвилин Калорійність на 100 грам: 142 Ккал

Крильця, просочившись лимонно-соєвим маринадом, вберуть в себе аромат лука, а завдяки меду та лимону, вони придбають пікантну кислинку і трохи солодощі.

Перемішайте в посуді всі зазначені продукти. Цибулини порізати кільцями, з лимона потрібно вичавити сік. Додайте мед, соєвий соус. Маринад поперчити, присолити, перемішати, покласти в нього м'ясо, ретельно обмазати крильця і залишити на кілька годин.

М'ясо готове для обжарювання.

Легкий овочевий гарнір буде прекрасним доповненням до готового блюда.

Рецепт № 2

Особливість даного нижче маринаду в тому, що він готується без оцту і гострих приправ, а замість солі виступає соєвий соус.
На 15 крилець береться:

  • Помідор і цибулина — 1 шт.;
  • Солодкий перець — половинка;
  • Будь-яка зелень;
  • З спецій — коріандр і кориця;
  • 100 грам майонезу і соєвого соусу.

Для приготування маринаду потрібно дрібно порізати помідор, цибуля, перець, зелень. Змішати овочі з майонезом і соєвим соусом, додати щіпку коріандру й кориці. Закласти м'ясо в маринад. Мінімум через 3-4 години можна приступати до приготування ароматного шашлику з крилець.

Без перцю і оцту м'ясо збереже свій натуральний ніжний смак, а пікантності та гостроти можна додати до вже готового блюда з допомогою різних соусів і кетчупів.

Рецепт № 3

Ніжні, ароматні всередині і хрумкі, соковиті зовні — такими виходять крильця, просочені медовим маринадом з аджикою.

Знадобиться:

  • Курячі крильця — 1 кг;
  • Аджика — 100 гр.;
  • Мед — 5 столових ложок;
  • Часник — 1 головка;
  • Оливкова олія — 1 столова ложка;
  • Сіль, перець за смаком.

Готуємо маринад з медом і аджикою:

  1. Якщо мед дуже густий, його потрібно трохи підігріти;
  2. Часник пропустити через прес і змішати з аджикою;
  3. Додати інші інгредієнти: оливкова олія, сіль, спеції.

Перемішати маринад разом з крильцями.

Важливо! М'ясо повинно маринуватися за цим рецептом не менше 10-12 годин.

Рецепт 4

Мариноване в майонезі м'ясо можна залишити на всю ніч, але при необхідності і через 3-4 години воно вже буде готове для смаження.

Для 3 кг крилець знадобиться:

  • Майонез висококалорійний – 500 грам;
  • Томатний кетчуп, соус – 200 грам;
  • Цибуля — 500 грам;
  • За смаком сіль;
  • За бажанням можна додати універсальну приправу для курки.

Крила помити і при необхідності опрацювати, скласти в ємність.

Приготуйте маринад:

  1. Цибулю поріжте, трохи присолите і потисніть трохи руками, щоб з'явився сік;
  2. Змішайте майонез, томатний кетчуп, цибуля, за бажанням додайте приправу;
  3. Перемішайте з крилами і залиште маринуватися.

Завдяки томату і майонезу, шашлик вийде більш соковитим, з красивою червоною скоринкою.

Рецепт № 5

Наступний рецепт фруктового маринаду прекрасно підійде, якщо крильця потрібно готувати до дитячого столу. Але і дорослим може припасти до смаку кисло-солодкий ароматний шашлик.

Інгредієнти для фруктового маринаду:

  • Свіжий або консервований ананас;
  • Апельсин;
  • Соєвий соус — 2 столових ложки;
  • Корінь імбиру — 20 грам;
  • Кетчуп — 100 мл;
  • Цукор — 1 столова ложка.

Готуємо маринад:

  1. З апельсина вичавити сік;
  2. Імбир потерти на дуже дрібній тертці;
  3. Змішати апельсиновий сік, потертий імбир, соєвий соус, кетчуп, додати цукор.

Курячі крильця змішайте з маринадом і залиште на кілька годин. Обсмажувати крильця треба разом з шматочками ананаса.

Рецепт № 6

Цікавий рецепт, дозволить приготувати смачну страву з гідним смаком.

Беремо наступні продукти:

  • 2-2,5 кг крилець;
  • 120 грам вершкового масла (можна використовувати маргарин);
  • 100 грам червоного вина;
  • 2 лимона;
  • 200 грам цукру (в ідеалі — коричневого);
  • 100 мл соєвого соусу;
  • Дві чайні ложки сухого порошку гірчиці.

Для маринаду видавлюємо з лимона сік, ретельно змішуємо всі зазначені інгредієнти. Покриваємо крильця маринадом і залишаємо на 8 — 10 годин.

Рецепт № 7

Багато маринують м'ясо, використовуючи столовий або яблучний оцет. Рецепт простий у виконанні, для нього потрібні самі звичайні продукти, тим не менш м'ясо вийде м'яким і смачним.

На кілограм крилець для маринаду потрібно:

  • 9% оцет — 2 столові ложки;
  • Стільки ж соняшникової олії;
  • Дві чайні ложки солі;
  • Одна цибулина;
  • 4 зубчики часнику;
  • Трохи чорного перцю.

Склянку води змішати з оцтом, всипати сіль, щоб вона розчинилася. Часник потерти, порізати цибулю, влити розчин, додати масло, лавровий лист, щіпку перцю.

Маринувати крильця в цьому маринаді 2-3 години.

А ви готуєте шашлик на мінеральній воді рецепт дуже простий, але м'ясо вийде дуже ніжним і соковитим.

Рецепт шашлику замаринованого в луці один з найбільш простих і популярних, м'ясо соковите і ніжне.

Як приготувати рецепт шашлику з баранини в духовці зі спеціями і вишуканим маринадом, читайте в нашій статті.

Як не зіпсувати страву

Кілька порад, які допоможуть без проблем приготувати чудове страву:

  1. Шашлик із крилець краще готувати на решітці. На шампурах це робити не дуже зручно, так як кісточки можуть звисати та підгоряти. Якщо використовувати шампури, то крильця треба нанизувати дуже акуратно;
  2. Не забувайте відрізати у крилець самі кінчики. Так як там немає м'яса, при приготуванні вони можуть швидко засмажитися і пригоріти. Таким чином, зовнішній вигляд страви так і його смак буде зіпсований;
  3. Вибирайте більш м'ясисті курячі крила, вони більше підходять для шашлику;
  4. Маринад повинен повністю покривати м'ясо, тоді крильця промаринуются рівномірно і після смаження не будуть жорсткими або сухими.

Курячі крильця в медовому соусі вийдуть ніжні, соковиті з хрусткою скоринкою. Дивіться відео-рецепт з рекомендаціями кулінарів.

Щоб замаринувати куряче м'ясо, потрібно включити свою фантазію. У холодильнику завжди знайдуться продукти, які можна використовувати в різних варіантах. Наведені вище рецепти допоможуть приготувати надзвичайно смачний шашлик.

Що ще почитати: