22 июнь 2019 22 919

Рецепти приготування курячих гомілок на сковороді

Перевага цієї страви в тому, що воно швидко готується, для нього потрібні найпростіші інгредієнти. Куряче м'ясо вважається дієтичним, тому можна не боятися набрати багато калорій.

Тим, хто стежить за своєю фігурою, краще використовувати рослинне масло замість вершкового масла для смаження, вибирати рецепти з овочами.

Майонез, якщо він присутній в рецепті можна замінити при бажанні нежирної сметаною або кефіром.

Простий рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих гомілок - 8 шт.
часнику - 4 часточки
будь раст. масла - 20 мл
води - ½ Ст.
дрібної солі - 1,5 ч. л.
мелених приправ - 2 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал

Для початку пропонуємо вам самий легкий і простий рецепт курячої гомілки на сковороді. Щоб приготувати цю страву, знадобиться зовсім небагато часу і мінімальна кількість продуктів. Можна експериментувати з його смаком, використовуючи різні поєднання приправ.

Гомілки промивають водою, потім витирають серветкою. Краще вибирати не заморожене, а охолоджене м'ясо. На сковороду налийте масло, включають плиту на середній вогонь. Потім потрібно очистити часник, а масло тим часом нагріється.

Зубчики ріжуться на плоскі половинки (якщо вони великі, то можна взяти не чотири, а три штуки і нарізати пластинками). Обсмаживши часник в олії до золотистого кольору, його виймають і викидають. У масло викладають ніжки і смажать на кожній стороні по 12-15 хвилин.

Потім посипають сумішшю спецій, заливають водою і тушкують ще 5-7 хвилин.

Читайте як приготувати фаршировані печериці з куркою і сиром. Закуска дуже смачна і готується досить просто.

Як приготувати пхали з шпинату — смачна закуска з незвичайною подачею.

Читайте як приготувати лангет з яловичини — рецепт, який стане в нагоді.

Курячі гомілки в томатному соусі

Ще один спосіб приготувати гомілки на сковороді – підсмажити їх і тушкувати в томатному соусі.

Продукти:

  • курячі гомілки – 6 шт.;
  • 3 ст. л. будь-якого раст. масла;
  • ½ Ст. відфільтрованої води;
  • 1 зубчик часнику (перетерти);
  • 200 м в тому. пасти або соку;
  • 1 щіпка дрібної солі (і одна щіпка цукру, якщо використовується томатна паста, а не сік);
  • 1 ст. л. будь-якої суміші приправ за вибором. У соус додаються трави: сушені орегано або розмарин, приблизно щіпку.

Витрати часу на приготування: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 125 ккал.

Гомілки миють і витирають насухо паперовою серветкою. Потім їх потрібно натерти обраними приправами і поставити на годину в холодильник. Пасту (або сік і цукор), сіль, подрібнений часник і трави кип'ятять в невеликому посуді, потім відставляють.

На сковороду наливають масло, підігрівають його на середньому вогні і обсмажують з двох сторін гомілки до появи скоринки золотистого відтінку. Потім заливають гомілки соусом і тушкують хвилин 15. На тарілці гомілки або гарнір можна облити соусом зі сковороди.

Смажені курячі ніжки зі сметаною

Гомілки в сметані виходять ніжними, ароматними, з тонкою хрумкою скоринкою. Розглянемо докладно рецепт приготування курячих гомілок зі сметаною на сковороді.

Продукти:

  • 750 г курячих гомілок;
  • 1 невеликий лимон;
  • 2 ст. л. будь-якого раст. масла;
  • 4 зубчики часнику (дуже дрібно порізати);
  • 250 р сметани (10 або 15 %-ний);
  • ½ Ч. л. л. солі;
  • 3 р меленого перцю.

Час приготування: 1 ч.

Калорійність на 100 г страви: 144 ккал.

Лимон добре миють, натирають цедру, вичавлюють сік (потрібно 1 ст. л. свіжого соку з лимона). Сметану, сік і цедру лимона, сіль з перцем, масло і часник змішують в мисці. В поліетиленовий пакет (досить щільний) заливаємо отриманий маринад, потім кладемо туди ж помиті і висушені гомілки.

Пакет зав'язується, потім струшується кілька разів, щоб всі гомілки виявилися обмазаними сумішшю. Пакет з ніжками ставлять на півгодини в холодильник.

Після того, як гомілки дістали з холодильника, їх обсмажують на розігрітій сковороді на середньому вогні приблизно по 15 хвилин на кожній із сторін. Потім вогонь зменшують і тушкують в маринаді ще 10-15 хвилин. Маринад перед вживанням краще злити.

Рецепт тушкованих на сковороді ніжок з майонезом

Один з найбільш часто застосовуваних способів гасіння курки на сковороді передбачає використання майонезу. Хоча це досить калорійне блюдо, але майонез надає пікантний смак і дозволяє м'яса залишитися соковитим і м'яким.

Продукти:

  • 13 шт. курячих гомілок;
  • 200 г будь-якого майонезу;
  • 50 мл будь-якого раст. масла;
  • 1 ст. л. солі (можна використовувати морську, перетерши її ступкою);
  • 1 ч. л. меленого перцю.

Час приготування: 50 хв.

Калорійність на 100 г: 189 ккал.

Ніжки миють і просушують, натирають сіллю і перцем, потім обвалюють у майонезі.

На сковорідку наливають масло (в залежності від розміру сковорідки, можна готувати в кілька етапів.

Масло кожен раз потрібно оновлювати), розігрівають її на середньому вогні, викладають гомілки.

Залишився в мисці майонез вилити зверху. Вогонь роблять слабкіше і тушкують гомілки під кришкою хвилин 40-45 (на двадцятій хвилині ніжки перевертають на іншу сторону). Кожна тушкована гомілка куряча на сковороді з майонезом виходить неймовірно смачною і ароматною.

Рецепт страви в клярі

Ще один варіант приготування курячих гомілок – обсмажити їх у фритюрі. Цей рецепт підійде для тих, хто любить пікантні або гострі страви. Додавши в кляр необхідну кількість спецій, можна зробити його смак більш яскравим, оригінальним.

Негострі гомілки в клярі теж будуть дуже смачним доповненням до різних гарнірів. Можна подати зі свіжими овочами та зеленню.

Продукти:

  • 600 р курячих гомілок;
  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 100 мл молока;
  • 80 мл будь-якого раст. масла;
  • 1 ч. л. солі;
  • 1 ст. л. суміші будь-яких спецій.

Час приготування: 1 ч.

Калорійність на 100 г: 210 ккал.

Почати приготування доцільно з кляру. Для цього потрібно приготувати миску, в якій збивається яйце (не обов'язково домагатися повітряної піни) з половиною чайної ложки солі. Потім туди ж вливається молоко, все добре перемішується. Потім потрібно перемішати борошно, яку безпосередньо перед цим обов'язково просівають, зі спеціями і другою половиною солі.

Сковороду з олією ставлять на включену плиту на середній вогонь. Помиті й просушені шматки м'яса умочують в яєчну суміш, а потім відразу обвалюють у борошні. Після цього їх викладають на сковороду і обсмажують з двох сторін близько 15-20 на кожній.

За яким рецептом ні готувалося б м'ясо, перед обсмаженням шматків, щоб вони були більш соковитими, можна потримати їх в маринаді з сметани, майонезу або томатного соусу (краще додати туди столову ложку свіжого соку лимона) в холодильнику близько півгодини.

Сіль, спеції та інші приправи додаються у відповідності з уподобаннями, їх кількість можна змінювати на свій розсуд.

Щоб м'ясо не вийшло занадто сухим, якщо при смаженні використовується мало маринаду або соусу, на останні хвилин 10 сковороду можна накрити кришкою.

Що ще почитати: