27 апрель 2019 6 247

Як приготувати хачапурі по-імеретинськи

Хачапурі відноситься до національних страв, які споконвіку готували в Грузії. Є безліч варіацій цієї страви. Його готують на мацоні, молочних продуктах або просто на воді.

Для начинки можна взяти будь-сир або бринзу. Зараз є дуже багато варіантів приготування хачапурі. Початківці любителі кулінарії завжди стикаються з питанням, який же рецепт більш правильний?

Правильного немає, головне – готувати за традиціями, і ви обов'язково знайдете найкращий варіант. Ми з вами розглянемо рецепт приготування хачапурі по-імеретинськи з наочними фото.

Різниця між імеретинським і мегрельским варіантом хачапурі

Перед тим, як почати приготування хачапурі по-імеретинськи, необхідно обов'язково дізнатися, чому такі хачапурі відрізняються від мегрельского варіанти.

Невчений чоловік скаже, що це ідентичні рецепти. Але все ж є і відмінності. Отже, хачапурі по-мегрельські і по-імеретинськи: в чому різниця?

Хачапурі по-імеретинськи – це коржик, всередині якої є сирна начинка. Печуть такі коржі найчастіше на воді. Є таку випічку можна і гарячу, і вже в охолодженому вигляді.

Їх можна взяти з собою на пікнік або на прогулянку, щоб перекусити ними, адже навіть в охолодженому стані такі хачапурі дуже смачні.

А ось хачапурі по-мегрельські зовсім інший вид випічки. Тісто готують на воді або ж на мацоні, але готується воно більш складно.

Є такі хачапурі потрібно у гарячому вигляді, тому що начинка з сиру не тільки всередині, але і зовні. Та й виглядає така випічка набагато смачніше в гарячому стані.

Після того, як хачапурі остигає, вона вже перестає бути такою смачною, тому потрібно встигнути поласувати ними. Взяти з собою їх на пікнік теж не вдасться, тому що вони дуже м'які. Але обидва ці рецепта існують, просто кожній людині подобається свій варіант.

Покроковий рецепт сирного супу з печерицями припаде до смаку навіть найвередливішим гурманам.

Візьміть на замітку рецепт смачного тіста для чебуреків.

Пишні оладки з яблуками в нашому кулінарному порталі — краща добірка рецептів.

Рецепт хачапурі по-імеретинськи
Інгредієнти Кількість
борошна з пшениці - 500 грам борошна
води - 300 мілілітрів
дріжджів (не сухих) - 15 грам
соняшникова олія - трохи
солі - щіпка
цукру - щіпка
сиру сулугуні - 700 грам
яєць - 1-2 шт.
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 300 Ккал

Ось найпростіший рецепт хачапурі по-імеретинськи. Кожен кулінар повинен обов'язково спробувати приготувати цю страву, адже воно дуже смачне!

Хачапурі по-імеретинськи починають готувати безпосередньо з приготування тіста. Потрібно глибоке блюдо, в яке необхідно буде налити теплої води, але не гарячою, тому що дріжджі в гарячій воді розмножуватися не будуть.

Як вже зрозуміло, у воду потрібно розкришити дріжджі. Потім потрібно трохи перемішати, щоб дріжджі розчинилися, і додати сіль і цукор. Так само треба буде влити трохи соняшникової олії, а потім ретельно перемішати отриману рідку основу.

Після цього до отриманої рідини треба додати борошно, яка повинна бути просіяна кілька разів, інакше тісто не вийде гарним та смачним. Після додавання борошна все потрібно ретельно перемішати, користуючись ложкою або спеціальною лопаткою.

Після загустіння тесту його можна буде витягувати з допомогою рук, а так же присипати до нього борошна, якщо воно вийшло дуже рідким.

Після того, як тісто не буде приставати, його необхідно скачати в кулю і покласти в глибоку тарілку. Тарілку треба буде накрити рушником або пакетом і поставити в тепле місце, щоб тісто почало підніматися.

Перший раз тісто необхідно буде осадити і почекати, щоб воно знову піднялося, на це може піти близько півгодини часу.

Поки тісто піднімається, можна зробити начинку, яка готується дуже легко. Потрібно взяти сир натерти його на крупній тертці в тарілку.

Потім до сиру можна буде додати яйце і трохи борошна. Начинку ретельно перемішують і скачують у кульки.

Потім потрібно взяти піднялося тісто. Його потрібно поділити на кульки і розкотити в тонкі коржі.

Потім кульку з начинки покласти в центр розкатаного тіста, а кінчики тесту скріпити, як би склавши його навпіл.

Отримане тісто з начинкою потрібно трохи розкачати качалкою. Але краще це робити руками, тому що качалкою можна пошкодити ще незавершені хачапурі.

Після цього хачапурі відправляються в духовку на чверть години, і випікаються при температурі 250 градусів. Готову випічку виймати потрібно відразу, як вона почне рум'янитися.

Потім таку корж змащують маслом і подають до столу, розрізавши на вісім частин. Краще всього є хачапурі по-імеретинськи, поки вони ще гарячі, так буде набагато смачніше.

 

 

Приємного апетиту!

Що ще почитати: