03 апрель 2019 1 137

Як приготувати сирний суп з печерицями

Сир і гриби – це досить смачні продукти, які можна поєднувати в різних стравах. Сьогодні ми розглянемо, як можна зробити смачні супи з сиру і печериць. Готувати ці страви не так вже й складно, так і за часом зовсім недовго.

А в підсумку виходить відмінне частування, яке можна подавати на обід або вечерю. Так, як же приготувати смачний супчик з грибним і сирним смаком? Всі подробиці в рецептах нижче.

Покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
Вода - 2 літра
Сиру м'якого сорту - 200 г
Печериць - 8 штук
Моркви - 1 шт.
Картоплі - 5 штук
Лука - 1 шт.
Масло рослинне - на свій розсуд
Солі - трохи
Меленого перцю - пару щіпок
Зелені - 5-6 гілок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 г: 80 Ккал

Як готувати ароматний сирний суп з печерицями:

  1. Підливаємо води в ємність і ставимо на плиту прогріватися;
  2. Поки вода гріється, готуємо овочі;
  3. З картоплі видаляємо шкірку, ретельно споліскують і ріжемо невеликими скибочками;
  4. З моркви потрібно зчистити весь бруд, шкірку і добре промити. Натираємо овоч теркою з великими зубцями;
  5. Гриби споліскуємо, видаляємо шкірку і нарізаємо пластинками;
  6. З лука зчищаємо лушпиння, нарізаємо лек невеликими квадратиками;
  7. Як тільки вода почне кипіти, засипаємо туди шматочки картоплі і проварюємо до готовності протягом 15 хвилин;
  8. У жаровню підливаємо рослинного масла, ставимо на плиту і прогріваємо;
  9. У прогріте масло треба засипати шматочки цибулі, моркви. Всі компоненти розмішують і залишають далі обсмажуватися;
  10. Через 5 хвилин в сковорідку засипаємо шматочки грибів, приправляємо сіллю, спеціями і залишаємо тушкуватися на 7 хвилин;
  11. Після того як шматочки картоплі стануть м'якими, засипаємо в ємність грибну засмажку з цибулею і морквою, все перемішуємо;
  12. Обов'язково спробуйте суп на сіль, він повинен бути трохи недосоленим, тому що сир додасть йому додаткову сіль;
  13. Сир потрібно нарізати на середні шматочки. Приблизно через 10 хвилин поміщаємо його в суп. Все розмішуємо до розчинення сиру;
  14. Залишаємо ще покипіти приблизно 10 хвилин і вимикаємо;
  15. Залишаємо постояти протягом 15 хвилин під кришкою і подаємо на стіл.

М'ясні зрази з яйцем — смачне і ситне блюдо до будь-якого столу.

Як зробити цибульні кільця в клярі читайте в нашій статті з покроковими фото.

Найпростіший рецепт пирога з маком — візьміть на замітку.

Рецепт приготування страви з куркою

Які інгредієнти потрібні для приготування:

  • 3000 мл питної води;
  • Куряче філе – 300 грам;
  • 350 грам шампіньйонів;
  • Сир м'якого сорту – 350 грам;
  • Вона середня морквина;
  • 800 грам картоплі;
  • Одна невелика цибулина;
  • Невеликий шматочок вершкового масла на 50 грам;
  • Пучок свіжої зелені;
  • Сіль на свій смак;
  • Спеції за бажанням;
  • Трохи сухарів.

Період готування – 1 годину 20 хвилин.

Рівень калорій в 100 грамах – 122 ккал.

Як готувати сирний суп з куркою і печерицями:

  1. Суп можна зробити на звичайній воді, але на смак він вийде не таким поживним і наваристим, як на курячому м'ясі. Для початку промиваємо шматочок курки, обтираем серветок з паперової основи;
  2. Далі викладаємо м'ясо на обробну дошку, видаляємо шкірку, плівку і різні хрящі, якщо вони є;
  3. У глибоку металеву тару підливаємо води, виставляємо на газ, кладемо в воду шматочок курячого м'яса і залишаємо варитися;
  4. Коли на поверхні з'явиться піна, її потрібно буде акуратно прибрати ложкою;
  5. Зменшуємо вогонь і відварюємо курку до готовності приблизно півгодини;
  6. Поки відварюється куряче м'ясо, готуємо овочі. З картоплю зрізаємо шкірку, споліскуємо;
  7. Ріжемо картопляні бульби невеликими скибочками або соломкою;
  8. Потім промиваємо морква, зчищають весь бруд і перетираємо її великою теркою;
  9. З лука зчищаємо лушпиння і ріжемо його на невеликі квадратики;
  10. Гриби промиваємо, зчищають з них всю шкірку і ріжемо невеликими пластинками;
  11. Зелень споліскуємо і шаткуємо на дрібні шматочки;
  12. Всі нарізані компоненти розкладаємо по окремих чашках;
  13. Після цього на плиту поміщаємо сковорідку, викладаємо на неї шматочок вершкового масла і залишаємо розігріватися, поки він не розтопиться;
  14. У прогріте масло кладемо шматочки цибулі, розмішуємо і засмажуємо протягом 5 хвилин;
  15. Потім засипаємо моркву і обсмажуємо разом з цибулею ще хвилин 7;
  16. Після цього засипаємо гриби, зменшуємо вогонь і залишаємо готуватися під кришкою, до повного випаровування рідини;
  17. Коли зажарка готова, знімаємо її з плити і відставляємо в сторону;
  18. Виймаємо з каструлі готове куряче м'ясо, прибираємо його в сторону, щоб воно охолонуло;
  19. Засипаємо в воду картоплю відварюємо до готовності, близько 15 хвилин;
  20. Куряче м'ясо нарізаємо кубиками і разом з зажаркою викладаємо в бульйон з картоплею;
  21. Додаємо в суп сіль, приправу;
  22. Сир нарізаємо кубиками й викладаємо в каструлю, все перемішуємо до розчинення супу;
  23. Зелень промиваємо, шаткуємо дрібними шматочками;
  24. Вимикаємо грибний суп з сиром і куркою, приправляємо зеленню і залишаємо постояти під кришкою хвилин 15.

Сирний суп з печериць з брокколі

Які інгредієнти потрібні для готування:

  • 8 штук печериць;
  • 2 плавлених сирка;
  • 200 грам брокколі;
  • 300 грам картоплі;
  • Одна морквина;
  • Рослинна олія;
  • Вода – 1500 мл;
  • Трохи солі і спецій.

Скільки готується по часу – 1 година.

Калорійність на 100 грам -75 ккал.

Як потрібно робити грибний суп з печериць, сиру і броколі:

  1. Наливаємо воду в ємність, ставимо на вогонь і залишаємо грітися до кипіння;
  2. Тим часом гриби промиваємо, нарізаємо невеликими пластинками;
  3. Моркву чистимо від шкірки, промиваємо і натираємо теркою з крупною решіткою;
  4. Ставимо на плиту сковорідку, підливаємо рослинне масло і прогріваємо;
  5. У гаряче масло засипаємо морква, розмішуємо і обсмажуємо хвилини 3-4;
  6. Ставимо окрему жаровню на вогонь, підливаємо мало, прогріваємо і викладаємо гриби. Перемішуємо, прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися до повного випаровування рідини;
  7. Брокколі розділіть на суцвіття. Якщо вона свіжа, то її слід трохи відварити;
  8. Зчищають з картоплі шкірку і нарізаємо на невеликі скибочки;
  9. Засипаємо картоплю в киплячу воду, залишаємо отвариваться до готовності;
  10. Далі викладаємо засмажку з моркви, грибів і брокколі;
  11. Додаємо сіль, спеції, все перемішуємо;
  12. Сирок перетираємо на тертці з крупною решіткою і викладаємо в суп;
  13. Все розмішуємо, проварюємо хвилин 10;
  14. Готовий сирний суп з грибами і брокколі наполягаємо під кришкою хвилин 15 і подаємо на стіл.

Смачний сирний суп з печерицями можна приготувати з різними овочами, з м'ясом, з прянощами. Ця страва завжди виходить дуже смачним і ароматним. Обов'язково почастуєте цим ласощами своїх рідних, воно їм точно сподобається.

Що ще почитати: