26 июнь 2019 13 844

Як спекти пиріг на кефірі з яблуками

Домашня випічка не зрівняється ні з одним подібним виробом, купленим в кондитерському магазині. Адже, коли печемо здобу для своїх близьких, ми передаємо всю любов та позитивні емоції, які відчуваємо самі.

Не всі господині мають достатньо досвіду в цій нелегкій праці, проте не варто засмучуватися, адже існує безліч легких рецептів пирогів, рогаликів, коржиків з фруктами і варенням.

Випічка з яблуками завжди користувалася великою популярністю у дітвори, оскільки цей твердий фрукт після термічної обробки стає м'яким, соковитим і набуває непередаваний аромат.

Запорукою пишності і легкості тесту вважається якість входить у його склад кисломолочного продукту, будь то кефір, натуральний йогурт або сметана.

Існує така кількість рецептів шарлотки, а саме так прийнято називати пиріг з яблуками, що готувати цю смакоту можна кожен раз по-новому. Крім фруктів, в тісто можна підкладати горіхи, мак, сухофрукти та цедру. Готують пиріг на кефірі з яблуками в електродуховці, мультиварці або навіть в мікрохвильовій печі.

Пиріг на кефірі з яблуками
Інгредієнти Кількість
Пшеничне борошно - 3 склянки
Яйця - 3 шт.
Цукор - 200 г
Яблука сорту Симиренка - 3 шт.
Сода - 1 ч. л.
Кисле молоко - 250 мл
Кориця - пара пучок
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 108 Ккал

Для приготування випічки підійде як куплений магазинний кефір, так і домашнє скисле молоко. Фрукти краще застосовувати кисло-солодкі чи кислі – вони будуть ідеально поєднуватися з солодкістю борошняної маси.

Розчиняємо в кисломолочному продукті кімнатної температури соду, залишаємо на тридцять хвилин.

Яблука очищаємо, вирізаємо серединку, шаткуємо на довгі пластини, притрушиваем корицею і все ретельно перемішуємо. Теж даємо постояти.

Коли на поверхні кефіру з'являться бульбашки, вбиваємо яйця, сиплемо цукор, а в кінці обов'язково додаємо просіяне борошно.

Підмішуємо не дуже рідке тісто, так щоб ложка стояла і не падала.

Форму простилаем пекарській калькою, відокремлюємо половину тіста, розподіляємо її долонею по всій поверхні. Висипаємо фрукти, кладемо шар тіста, що залишилося.

Запускаємо агрегат на 180 °С. Занурюємо пиріг на кефірі з яблуками на сорок п'ять хвилин. Перевіряємо ступінь готовності зубочисткою або сірником.

Зверху за бажанням можна присипати пудрою або рубаними горіхами.

Заливний пиріг з яблуками: рецепт покроково

Рідке тісто на випічку готували ще наші бабусі. У випічці воно виходить розсипчастим, ніжним, а готується досить швидко.

Складові:

  • Борошно – 200 г;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Розпушувач – 1 ч. л;
  • Антонівка – 5 шт.;
  • Крохмаль – 1 склянка;
  • Вершкове масло – 300 г;
  • Біо-кефір – 2 склянки;
  • Цукор – 300 р.

Виготовлення: годину.

Калорійність: 112.5 Ккал/100 р.

Готувати заливний пиріг з яблуками на кефірі простіше простого. Масло, розтоплене на водяній бані, додаємо в кефір, додаємо цукор, яйця і протрушенную борошно, змішану з розпушувачем для випічки і крохмалем. Суміш вийде дуже рідким, але не лякайтеся, так і повинно бути.

Фрукти моєму і разом з шкіркою нарізаємо на маленькі квадратики, посипаємо цукром і змішати з борошняною масою до гомогенного стану.

Силіконову форму для випічки рясно промазуємо м'яким вершковим маслом і виливаємо заготовку на майбутній пиріг.

Ставимо готуватися в заздалегідь розігріту електродуховку на п'ятдесят хвилин. Як побачите красиву коричневу скоринку, перевіряйте випічку на готовність.

Яблучний пиріг

Бувають ситуації, коли дуже швидко треба спекти щось до чаю. Наприклад, чоловік повернувся з відрядження або неждано зібралися прийти гості. Врятують ситуацію набір найпростіших продуктів, наявних завжди під рукою, і досить нехитрі способи.

Складові:

  • Борошно – 450 г;
  • Сода – 1 ч. л.;
  • Сік лимона – 1 ст. л.;
  • Ванілін – 2 ч. л.;
  • Яблука – 4 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Маргарин – 300 г;
  • Кисле молоко – 200 мл

Виготовлення: 120 хвилин.

Калорійність: 108 Ккал/100 р.

Збиваємо яйця з розм'якшений спредом, перетертим в пудру цукром і ваніллю. Коли маса набуде легкість, починаємо партіями всипати протрушенную борошно. У кефір вливаємо суміш харчової соди, погашеної свіжовичавленим соком лимона.

У густу борошняну масу додаємо пінистий кефір і швиденько все промешиваем до гомогенного стану.

Промиваємо фрукти в холодній воді, розкладаємо на рушник просохнути, чистимо шкірку і шаткуємо тоненькі часточки, скориставшись филейным ножем.

Вистилаємо промазанный маргарином пергамент в спеціальну форму для випічки, перекладаємо в неї основну частину тесту. Розподіляємо зверху яблука у вигляді віяла і закриваємо рештою тестом.

Запікаємо п'ятдесят п'ять хвилин в прогрітій до 190 °С електродуховки. Після закінчення цього часу швидкий пиріг на кефірі з яблуками готовий!

Пиріжки з яблуками в духовці — прості рецепти випічки смачних десертів.

Приготуйте курочку в сметані за нашим рецептом.

Читайте як приготувати салат з червоною рибою, рецепти з фото.

Варіант приготування в мультиварці

Борошняна випічка з плодами унікальна тим, що її готують незалежно від сезону. А якщо під рукою є кухонний агрегат мультиварка, взагалі не представляє складності.

Складові:

  • Борошно 550 г;
  • Розпушувач – 1 пачка;
  • Цукор – 300 г;
  • Яйця перепілок – 8 шт.;
  • Яблука – 3 шт.;
  • Біо-кефір – 1 склянка;
  • Ванілін – 1 пакетик;
  • Масло вершкове – 200 р.

Виготовлення: дві години.

Калорійність: 98 Ккал/100 р.

Варто зазначити, що всі компоненти пирога з яблуками на кефірі повинні бути кімнатної температури – це запорука вдалої випічки. Яйця збиваємо з ваніллю і цукровим піском до утворення гомогенної повітряної маси.

Якщо у вас не виявилося перепелиних яєць, замініть звичайними курячими, з розрахунку 1:2. Тонкою цівкою в білкову суміш вливаємо підігрітий кефір і продовжуємо збивати. У завершенні підкладаємо пекарський порошок з протрушенной борошном.

Яблука промиваємо, обсушуємо серветками і розрізаємо на рівноцінні шматочки, в процесі видаливши серцевину. Якщо вам попалися дуже великі фрукти, використовуйте тільки два, і цього буде достатньо.

Запускаємо прилад на функцію «Випічка», промазуємо дно чаші залишками масла. Розрівнюємо половину тіста, на нього – шар фруктів, завершуємо наступній прошарком тесту.

Герметично закриваємо кришку і запікаємо шістдесят хвилин. По закінченні не поспішайте виймати пиріг, дайте постояти п'ятнадцять хвилин. Потім переверніть на підготовлену ґрати і не чіпайте, поки остаточно не охолоне.

Цю випічку готують не тільки з яблуками. Апельсини, сливи, груші і родзинки теж відмінно підійдуть.

Пиріг «Шарлотка»

Випічка на основі бісквітного тіста і яблук під назвою «Шарлотка» готується в кожній родині ще з радянських часів. Варіантів виконання дуже багато, найдоступніший з них – на магазинної кисломолочке.

Складові:

  • Борошно – 440 г;
  • Яйце – 2 шт.;
  • Цукор – 200 г;
  • Кефір – 200 мл;
  • Олія нерафінована – 100 мл;
  • Пудра – 2 ст. л.;
  • Порошок в тісто – 1 ст. л.

Виготовлення: години дві.

Калорійність: 113.3 Ккал/100 р.

Пиріг «Шарлотка з яблуками на кефірі, незважаючи на усталену народна думка, що він вимагає навичок, може приготувати навіть зовсім недосвідчена господиня. Розберемо рецепт покроково.

Збиваємо гоголь-моголь.

Підливаємо теплий кефір, не перестаючи працювати міксером.

Подбавляем протрушенную борошно з розпушувачем, тільки вже не збиваємо, а переходимо на віночок, для тіста, щоб воно не вийшло жорстким. В кінці вливаємо нерафінована олія.

Вимиті фрукти шаткуємо півкільцями, обов'язково вирізаючи серцевину.

Змащуємо маслом роз'ємну форму, виливаємо частина тесту, на неї розкладаємо порубані яблука, присипаємо цукром і покриваємо залишилася борошняний масою. Запускаємо електродуховку на 185 °С.

Ставимо пропікається «Шарлотку» на п'ятдесят хвилин. Коли побачите рум'янець зверху, перевірити на готовність зубочисткою, і якщо вона виявилася липкою з шматочками тіста, готуйте ще п'ять – сім хвилин.

Готовий остиглий пиріг з яблуками притрусіть за допомогою металевого сита цукровою пудрою.

Секрети смачної випічки

  1. Часто виникає проблема: яблука при випічці зморщилися і осіли, а верхівка пирога занадто високо піднялася, таким чином у випічці з'явилася діра. Щоб цього уникнути, рекомендується перед додаванням фрукта підігріти його;
  2. Готувати випічку з яблуками потрібно на помірному вогні, так пиріг добре пропечеться, не буде вологим, і весь сік залишиться всередині;
  3. Рекомендується застосовувати відразу два види яблук, щоб смак вийшов більш насиченим, а аромат – яскравим;
  4. Змішайте тростинний і коричневий цукор, притрусіть цією сумішшю фрукти, і смак вийде пікантним і незвичайним;
  5. Кефір можна використовувати будь-якої жирності. Його завжди можна замінити кислим молоком або ряжанкою;
  6. Ніколи не ставте борошняні вироби в холодну духовку;
  7. Щоб не пригоріла верхівка пирога з яблуками, поставте форму на самий нижній ярус або натягніть зверху щільно фольгу.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: