04 май 2019 6 096

Домашні рецепти приготування бісквіту з яблуками

Бісквіт з яблуками – у багатьох людей один з найулюбленіших пирогів. Цей десерт готується дуже швидко з простих і доступних інгредієнтів. Тісто виходить дуже ніжним і повітряним, а начинка надає йому соковитості і солодкість.

Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
яблука середнього розміру - 5 штук
яйця - 4 шт.
сода - 3 грама
цукор - 1 склянка
борошно - 200 грам
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 209 Ккал
Приготування цього десерту з яблуками по простому рецептом не займає багато часу. Якщо скоро повинні прийти гості, а пригостити їх нічим, завжди можна вийти з незручного становища і приготувати бісквіт з яблуками в духовці.

При бажанні, в цей десерт можна додати ванільний цукор, лимонну або апельсинову цедру.

  1. У глибоку миску розбити яйця, посипати їх цукром і збивати міксером, щоб маса збільшилася в своєму обсязі в 3 рази;
  2. В яєчну суміш ввести просіяне борошно, соду і акуратно збити міксером на маленькій швидкості;
  3. Яблука помити, видалити у них шкірку і порізати кубиками середнього розміру, потім перекласти їх в тісто і перемішати;
  4. Перелити тісто у термостійку форму, яка змивається невеликою кількості олії, потім випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.

Якщо для приготування десерту використовується широка форма, бісквіт пропечеться швидше і на це піде всього 30 хвилин часу. Для форми з маленьким діаметром і високими бортиками знадобиться більше часу – приблизно 50 хвилин.

Пиріг на готовність можна перевірити дерев'яною паличкою, якщо вона залишиться сухою – все готово.

Бісквіт на кефірі з яблуками

Десерт, приготований на кефірі і з яблуками, виходить «мокрим» і легко тане в роті. Для нього не потрібно купувати якихось екзотичних продуктів, оскільки всі інгредієнти прості і найчастіше є в холодильнику у будь-якої господині.

Інгредієнти:

  • 200 мл кефіру;
  • 0,4 кілограма борошна;
  • 5 невеликих яблук;
  • яйця – 3 штуки;
  • 1 склянка цукру;
  • сода – 5 грам.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 г: 180 ккал.

  1. Яблука добре миються, чистяться від шкірки і ріжуться скибочками;
  2. Борошно просіюється два рази, щоб вона наситилася повітрям;
  3. Яйця збиваються до піни разом з цукром, в кінці додається сода, потім ця суміш з'єднується з кефіром, потім всипається борошно і добре перемішується;
  4. Форма змащується олією, у неї виливається частину тесту, а зверху викладаються фрукти, які посипаються корицею і заливаються другою частиною тіста;
  5. Випікати десерт 45 хвилин в розігрітій до 185 градусів духовці.

Для випічки бісквіта можна використовувати силіконові форми, з яких випічка дістається дуже швидко і легко. Змащувати їх маслом в такому випадку не потрібно, оскільки до силікону тісто не пристає.

Рецепт приготування бісквіту зі сливами й яблуками

Можна пекти бісквіти не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами. Дуже гармонійно поєднуються між собою шматочки яблук зі сливами. Такий десерт виходить солодким і трохи кисленьким одночасно.

Інгредієнти:

  • яйця – 4 штуки;
  • масло вершкове – 10 грам;
  • 0,5 кілограма злив;
  • цукру – 1 стакан;
  • яблука – 2 штуки;
  • борошно – 200 грам;
  • 50 мл 20% сметани.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 210 ккал.

Для десерту краще всього вибирати солодкі яблука і сливи з кислинкою.

  1. Форму для випікання змастити масло, присипати трохи цукром;
  2. Яйця збити з цукром, щоб утворилася пишна піна, потім додати просіяне борошно і сметану, добре вимісити тісто;
  3. Фрукти помити, яблука почистити і порізати скибочками, із слив видалити кісточку і нарізати їх скибочками;
  4. Викласти фрукти в тісто, акуратно все перемішати ложкою і перекласти у форму;
  5. Готувати 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.

Подавати цей десерт можна теплим або холодним, від цього його смак не стане гірше. Сливи прикрашають зовнішній вигляд бісквіта, а сметана надає йому ніжність і м'якість.

Як приготувати палтус в духовці з овочами читайте в нашій статті.

Рецепти з фото осінніх салатів на зиму.

Як приготувати деруни з м'ясом, найсмачніша добірка рецептів.

Бісквіт для шарлотки з яблуками в мультиварці

На сьогоднішній день в мультиварці можна приготувати будь-які страви і не тільки супи та каші, але і випічку. З випіканням бісквіту з допомогою техніки зможе впоратися не тільки досвідчена господиня, але й початківець кулінар.

Інгредієнти:

  • 4 яблука;
  • 200 грам цукру;
  • масло вершкове;
  • сода;
  • кориця;
  • 0,4 кілограма борошна.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 200 ккал.

Приготування бісквіта з яблуками в мультиварці займає зовсім небагато часу.

  1. Яйця розбити в глибоку миску, додати до них цукор і добре збити міксером, поки крупинки повністю не розчиняться, а маса не збільшиться в кілька разів обсязі;
  2. Пшеничне борошно просіяти, додати до нього соду і все добре перемішати;
  3. У яєчну масу, обережно ввести борошно, добре розмішуючи тісто, щоб воно залишилося пишним;
  4. Яблука помити, зрізати з них шкірку, видалити серцевину і нарізати часточками, які присипаються корицею;
  5. Чаша змащується маслом, на дно кладуть часточки фруктів, зверху виливається тісто;
  6. Чаша поміщається в прилад, вибирається режим «Випічки» і десерт готується 60 хвилин.

Готовий десерт потрібно обов'язково витягти з форми, просто перевернувши її. Під час приготування випічки не треба використовувати надто багато яблук, оскільки під час термічної обробки вони пустять сік, і вона вийде дуже соковитою і не дуже привабливою.

Корисні поради

Приготувати смачний і корисний десерт, який сподобається всім членам сім'ї не так складно, як це здається на перший погляд. Бісквіт з яблуками готується швидко і легко, потрібно лише врахувати кілька моментів.

Випікати бісквіт потрібно тільки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо її не розігріти за 15 хвилин до початку випікання тісто добре підніметься, а верх пригорить. Щоб десерт був високим і гарним, яйця повинні бути охолодженими і збивати їх потрібно в густу піну.

Під час випікання духовку не відкривати, бо від будь-якого протягу тісто відразу ж осяде і доведеться десерт просто викинути.

Бісквіт з яблуками можна зробити більш смачним і оригінальним, якщо додати в тісто трохи кориці, ванільного цукру, кардамону, мускатного горіха або лимонної цедри.

Щіпка чорного меленого перцю та імбиру, зробить пиріг більш пікантним і незвичайним. Під час експериментів потрібно бути дуже обережними, щоб не переборщити зі спеціями, і не зіпсувати десерт.

Подавати десерт найкраще гарячим, але не відразу з духовки, оскільки це шкідливо для здоров'я.

Якщо йому дати 25 хвилин настоятися, всі його аромати повністю розкриються. До такого бісквіту можна запропонувати сметанний крем, кулька морозива.

Що ще почитати: