Домашні рецепти приготування бісквіту з яблуками
Бісквіт з яблуками – у багатьох людей один з найулюбленіших пирогів. Цей десерт готується дуже швидко з простих і доступних інгредієнтів. Тісто виходить дуже ніжним і повітряним, а начинка надає йому соковитості і солодкість.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
яблука середнього розміру - | 5 штук |
яйця - | 4 шт. |
сода - | 3 грама |
цукор - | 1 склянка |
борошно - | 200 грам |
Час приготування: 65 хвилин | Калорійність на 100 грам: 209 Ккал |
При бажанні, в цей десерт можна додати ванільний цукор, лимонну або апельсинову цедру.
- У глибоку миску розбити яйця, посипати їх цукром і збивати міксером, щоб маса збільшилася в своєму обсязі в 3 рази;
- В яєчну суміш ввести просіяне борошно, соду і акуратно збити міксером на маленькій швидкості;
- Яблука помити, видалити у них шкірку і порізати кубиками середнього розміру, потім перекласти їх в тісто і перемішати;
- Перелити тісто у термостійку форму, яка змивається невеликою кількості олії, потім випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 50 хвилин.
Якщо для приготування десерту використовується широка форма, бісквіт пропечеться швидше і на це піде всього 30 хвилин часу. Для форми з маленьким діаметром і високими бортиками знадобиться більше часу – приблизно 50 хвилин.
Пиріг на готовність можна перевірити дерев'яною паличкою, якщо вона залишиться сухою – все готово.
Бісквіт на кефірі з яблуками
Десерт, приготований на кефірі і з яблуками, виходить «мокрим» і легко тане в роті. Для нього не потрібно купувати якихось екзотичних продуктів, оскільки всі інгредієнти прості і найчастіше є в холодильнику у будь-якої господині.
Інгредієнти:
- 200 мл кефіру;
- 0,4 кілограма борошна;
- 5 невеликих яблук;
- яйця – 3 штуки;
- 1 склянка цукру;
- сода – 5 грам.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 г: 180 ккал.
- Яблука добре миються, чистяться від шкірки і ріжуться скибочками;
- Борошно просіюється два рази, щоб вона наситилася повітрям;
- Яйця збиваються до піни разом з цукром, в кінці додається сода, потім ця суміш з'єднується з кефіром, потім всипається борошно і добре перемішується;
- Форма змащується олією, у неї виливається частину тесту, а зверху викладаються фрукти, які посипаються корицею і заливаються другою частиною тіста;
- Випікати десерт 45 хвилин в розігрітій до 185 градусів духовці.
Для випічки бісквіта можна використовувати силіконові форми, з яких випічка дістається дуже швидко і легко. Змащувати їх маслом в такому випадку не потрібно, оскільки до силікону тісто не пристає.
Рецепт приготування бісквіту зі сливами й яблуками
Можна пекти бісквіти не тільки з яблуками, але і з іншими фруктами. Дуже гармонійно поєднуються між собою шматочки яблук зі сливами. Такий десерт виходить солодким і трохи кисленьким одночасно.
Інгредієнти:
- яйця – 4 штуки;
- масло вершкове – 10 грам;
- 0,5 кілограма злив;
- цукру – 1 стакан;
- яблука – 2 штуки;
- борошно – 200 грам;
- 50 мл 20% сметани.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 210 ккал.
Для десерту краще всього вибирати солодкі яблука і сливи з кислинкою.
- Форму для випікання змастити масло, присипати трохи цукром;
- Яйця збити з цукром, щоб утворилася пишна піна, потім додати просіяне борошно і сметану, добре вимісити тісто;
- Фрукти помити, яблука почистити і порізати скибочками, із слив видалити кісточку і нарізати їх скибочками;
- Викласти фрукти в тісто, акуратно все перемішати ложкою і перекласти у форму;
- Готувати 40 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів.
Подавати цей десерт можна теплим або холодним, від цього його смак не стане гірше. Сливи прикрашають зовнішній вигляд бісквіта, а сметана надає йому ніжність і м'якість.
Як приготувати палтус в духовці з овочами читайте в нашій статті.
Рецепти з фото осінніх салатів на зиму.
Як приготувати деруни з м'ясом, найсмачніша добірка рецептів.
Бісквіт для шарлотки з яблуками в мультиварці
На сьогоднішній день в мультиварці можна приготувати будь-які страви і не тільки супи та каші, але і випічку. З випіканням бісквіту з допомогою техніки зможе впоратися не тільки досвідчена господиня, але й початківець кулінар.
Інгредієнти:
- 4 яблука;
- 200 грам цукру;
- масло вершкове;
- сода;
- кориця;
- 0,4 кілограма борошна.
Час приготування: 1 год.
Калорійність на 100 грам: 200 ккал.
Приготування бісквіта з яблуками в мультиварці займає зовсім небагато часу.
- Яйця розбити в глибоку миску, додати до них цукор і добре збити міксером, поки крупинки повністю не розчиняться, а маса не збільшиться в кілька разів обсязі;
- Пшеничне борошно просіяти, додати до нього соду і все добре перемішати;
- У яєчну масу, обережно ввести борошно, добре розмішуючи тісто, щоб воно залишилося пишним;
- Яблука помити, зрізати з них шкірку, видалити серцевину і нарізати часточками, які присипаються корицею;
- Чаша змащується маслом, на дно кладуть часточки фруктів, зверху виливається тісто;
- Чаша поміщається в прилад, вибирається режим «Випічки» і десерт готується 60 хвилин.
Готовий десерт потрібно обов'язково витягти з форми, просто перевернувши її. Під час приготування випічки не треба використовувати надто багато яблук, оскільки під час термічної обробки вони пустять сік, і вона вийде дуже соковитою і не дуже привабливою.
Корисні поради
Приготувати смачний і корисний десерт, який сподобається всім членам сім'ї не так складно, як це здається на перший погляд. Бісквіт з яблуками готується швидко і легко, потрібно лише врахувати кілька моментів.
Випікати бісквіт потрібно тільки в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці. Якщо її не розігріти за 15 хвилин до початку випікання тісто добре підніметься, а верх пригорить. Щоб десерт був високим і гарним, яйця повинні бути охолодженими і збивати їх потрібно в густу піну.
Під час випікання духовку не відкривати, бо від будь-якого протягу тісто відразу ж осяде і доведеться десерт просто викинути.
Бісквіт з яблуками можна зробити більш смачним і оригінальним, якщо додати в тісто трохи кориці, ванільного цукру, кардамону, мускатного горіха або лимонної цедри.
Щіпка чорного меленого перцю та імбиру, зробить пиріг більш пікантним і незвичайним. Під час експериментів потрібно бути дуже обережними, щоб не переборщити зі спеціями, і не зіпсувати десерт.
Подавати десерт найкраще гарячим, але не відразу з духовки, оскільки це шкідливо для здоров'я.
Якщо йому дати 25 хвилин настоятися, всі його аромати повністю розкриються. До такого бісквіту можна запропонувати сметанний крем, кулька морозива.