24 май 2019 137

Як приготувати сирний пиріг з яблуками

Пиріг з сирного тіста з яблуками – дуже смачний десерт, які швидко і легко готується. Його чудове ніжне тісто завоює любов всіх ваших членів сім'ї. Існує дуже багато варіантів, як спекти такий пиріг.

Традиційний рецепт
Інгредієнти Кількість
Сир 5% - 200 грамів
Сама жирна сметана - 2 столові ложки
Масло вершкове - 50 грамів
Яйця - 3 шт.
Цукор - 180 грамів
Яблуко - 3 шт.
Борошно пшеничне - 120 грамів
Розпушувач - одна чайна ложка
Пудра цукрова - для прикраси
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 233 Ккал

Добре перемішуємо натертий сир, розм'якшене масло і сметану.

Яйця збиваємо з цукровим піском до утворення білої піни. Яєчну і сирну суміш з'єднуємо і додаємо в неї борошно з розпушувачем і ванільним цукром.

Добре вимісіть тісто, воно повинно бути схожим на густу сметану.

Яблука нарізаємо часточками, попередньо вилучивши у них серединку.

В обробленій маслом формі розподіліть менше половини тіста, далі викладаємо шар яблук. Зверху закриваємо яблука рештою тестом.

Готуємо пиріг у духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин. Не перетримуйте пиріг в духовці довше покладеного часу, це може призвести до того, що він стане сухим.

Виймати пиріг з форми потрібно тільки після того, як він охолов. Це допоможе вам зберегти його форму і не розламати. Посипте готову випічку пудрою і можна подавати до столу.

Цветаевский пиріг

Дуже любила пиріг на основі сиру з яблуками Марина Цвєтаєва. До нас дійшов рецепт ніжного Цветаевского пирога. Він виходить не дуже солодким, але ніжним і повітряним. Начинка більше нагадує суфле.

Для рецепту Марини Цвєтаєвої необхідно:

  1. Півтори склянки борошна;
  2. 1 чайна ложка розпушувача;
  3. 2 яйця;
  4. 50 грамів вершкового масла, попередньо розм'якшеного;
  5. 4 яблука;
  6. 3 столові ложки молока;
  7. 1 чайна ложка ванільного цукру;
  8. 150 грам цукрового піску;
  9. 150 грам сиру;
  10. склянка сметани.

Час приготування — 50 хвилин.

Калорійність – 221 калорія на 100 грамів продукту.

Борошно змішуємо з цукровим піском і розпушувачем. Додаємо сир і замішуємо тісто, яке потрібно прибрати на півгодини в холодильник.

Поки тісто охолоджується, ми приготуємо начинку. Вона являє собою заливку. Для її виготовлення нам необхідно збити яйця з двома столовими ложками цукрового піску. Додаємо сметану, 2 ложки борошна і ванільний цукор.

Яблука нарізаємо тоненькими скибочками.

Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо, розкладаємо його на деко, роблячи бортики по краях. Викладаємо яблука шарами і поливаємо приготовленою заливкою.

Готуємо пиріг при 180 градусах близько 50 хвилин. Смачніше всього він стає після повного охолодження.

Пиріг з сирного тіста з яблуками на кефірі

Пиріг з додаванням кефіру відрізняється від класичного рецепту тим, що начинку необхідно попередньо обсмажити. Для рецепту вам буде потрібно:

  1. Три яблука;
  2. Два яйця;
  3. 1,5 склянки борошна;
  4. 1 чайна ложка розпушувача;
  5. 200 грамова пачка сиру;
  6. Кефір – один стакан;
  7. 100 грам цукру;
  8. Кориця;
  9. Вершкове масло 2 ложки.

Час приготування — 40 хвилин.

Калорійність – 230 калорій

Фрукти нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо на вершковому маслі і додаємо корицю.

Яйця розтираємо з сиром до утворення єдиної маси. Додаємо в сир кефір кімнатної температури. Засипаємо борошно і розпушувач, все добре перемішуємо.

У готове тісто висипаємо обсмажені яблука і виливаємо всю масу у форму для випікання. Готується наш пиріг близько півгодини.

Випічка з сирного тіста з яблуками і карамеллю

Яблучно-карамельний пиріг порадує своїм приємним ароматом і дуже красивим верхнім шаром. Для приготування цього кулінарного дива вам потрібно:

  1. 130 грамів сиру;
  2. 150 грамів борошна;
  3. 2 штуки яйця;
  4. Півкілограма яблук;
  5. Пів склянки цукрового піску;
  6. Окремо 100 грамів цукрового піску для начинки;
  7. Вершкове масло – 100 г;
  8. Ванілін;
  9. 2 столові ложки лимонного соку.

Час приготування – 60 хвилин.

Калорійність — 260 калорій в 100 гр продукту.

Яблучка для цього пирога краще всього брати кислі і ароматні. Знімаємо шкірку, вирізати серединку і нарізати на часточки.

У сковороді растапливайте вершкове масло і засипте в неї цукровий пісок, проваривайте його до тих пір, поки він не почне пінитися і стає коричневим.

У цукровий сироп кладемо яблука і смажимо протягом п'яти хвилин. Яблука повинні вийти трохи м'якими зовні, але залишатися щільними всередині. Не допускайте, щоб вони зварилися. Якщо сорт попався солодкий, додайте в яблучну суміш лимонний сік.

Коли начинка готова, залишаємо остигати і починаємо займатися тестом.

Тісто готується дуже просто. Розтираємо цукор з розм'якшеним вершковим маслом і ваніллю. Поступово додаємо у нього по одному яйцю. Добре перемішуємо. Не забувайте, якщо сир у нас крупнозерненый, то його потрібно попередньо протерти.

Змішану з розпушувачем борошно додаємо в тісто поступово. Готове тісто розкладаємо на деко і заливаємо карамельними яблуками. Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 170 градусів.

Як приготувати смачні борщ з щавлю. Обов'язково приготуйте цю страву, коли прийде час першої свіжої весняної зелені.

Візьміть на замітку нашу добірку страв з курячої грудки.

Як приготувати неймовірно смачний плов з м'ясом в мультиварці. Фото і покрокові рекомендації.

Швидкий яблучний пиріг в мультиварці

Знайдеться рецепт і для тих, хто любить готувати в мультиварці. Пиріг в мультиварці більше нагадує солодку і ніжну запіканку. Для приготування візьміть:

  1. П'ять яблук;
  2. Півкілограма сиру;
  3. Половинку склянки цукрового піску;
  4. 3 столові ложки манної крупи;
  5. 5 столових ложок борошна;
  6. Яйця – дві штуки;
  7. Сметана – дві столові ложки;
  8. Сіль.

Час приготування — 60 хвилин.

Калорійність – 240 калорій в 100 гр.

Для цього рецепту нам потрібно буде зробити сироп з 50 грамів вершкового масла, 150 г цукру і 2 столових ложок води.

Дно мультиварки змащуємо олією, викладаємо порізані скибочками яблука.

Змішайте всі інгредієнти для сиропу і закип'ятіть. Сиропом залийте яблучка.

Інгредієнти для тіста збиваємо в блендері і отриманою масою заливаємо яблука. В режимі випічка залишаємо на одну годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку, але сам пиріг не виймайте, він повинен сам охолонути в чаші.

Такий пиріг підійде в якості десерту, так і як смачний і ситний сніданок.

Корисні поради

  1. Зверніть увагу на те, що сир і сметана бувають різні по консистенції. Тому кількість борошна для випічки контролюйте самостійно. Додавайте її стільки, скільки необхідно для досягнення потрібного стану тесту;
  2. Яблучка краще всього вибирати кислі;
  3. Попередньо протирайте сир, тоді ваш пиріг буде ніжним;
  4. Якщо сир дуже сухий, додайте трохи жирної сметани;
  5. Сир попався рідкий і сирий, помістіть його в тканинний мішечок і підвісьте, щоб рідина могла стекти;
  6. Завжди просеивайте борошно перед приготуванням випічки. Вона насититься киснем, і ваша випічка буде ніжною і повітряної;
  7. Не перетримуйте випічку в духовці, вона може стати сухою;
  8. Щоб тісто не промокало від фруктів, просыпьте його крохмалем, перед тим, як викладати начинку.

Є величезна кількість рецептів яблучного пирога з сиром. Всі вони унікальні, і у кожної сім'ї є свої секретики, що передаються з покоління в покоління. Печіть будинку, ніщо так не об'єднує, як домашня випічка за чашкою гарячого чаю всією родиною.

Що ще почитати: