Як приготувати сирний пиріг з яблуками
Пиріг з сирного тіста з яблуками – дуже смачний десерт, які швидко і легко готується. Його чудове ніжне тісто завоює любов всіх ваших членів сім'ї. Існує дуже багато варіантів, як спекти такий пиріг.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Сир 5% - | 200 грамів |
Сама жирна сметана - | 2 столові ложки |
Масло вершкове - | 50 грамів |
Яйця - | 3 шт. |
Цукор - | 180 грамів |
Яблуко - | 3 шт. |
Борошно пшеничне - | 120 грамів |
Розпушувач - | одна чайна ложка |
Пудра цукрова - | для прикраси |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 233 Ккал |
Добре перемішуємо натертий сир, розм'якшене масло і сметану.
Яйця збиваємо з цукровим піском до утворення білої піни. Яєчну і сирну суміш з'єднуємо і додаємо в неї борошно з розпушувачем і ванільним цукром.
Добре вимісіть тісто, воно повинно бути схожим на густу сметану.
Яблука нарізаємо часточками, попередньо вилучивши у них серединку.
В обробленій маслом формі розподіліть менше половини тіста, далі викладаємо шар яблук. Зверху закриваємо яблука рештою тестом.
Готуємо пиріг у духовці при 200 градусах протягом 40 хвилин. Не перетримуйте пиріг в духовці довше покладеного часу, це може призвести до того, що він стане сухим.
Виймати пиріг з форми потрібно тільки після того, як він охолов. Це допоможе вам зберегти його форму і не розламати. Посипте готову випічку пудрою і можна подавати до столу.
Цветаевский пиріг
Для рецепту Марини Цвєтаєвої необхідно:
- Півтори склянки борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 2 яйця;
- 50 грамів вершкового масла, попередньо розм'якшеного;
- 4 яблука;
- 3 столові ложки молока;
- 1 чайна ложка ванільного цукру;
- 150 грам цукрового піску;
- 150 грам сиру;
- склянка сметани.
Час приготування — 50 хвилин.
Калорійність – 221 калорія на 100 грамів продукту.
Борошно змішуємо з цукровим піском і розпушувачем. Додаємо сир і замішуємо тісто, яке потрібно прибрати на півгодини в холодильник.
Поки тісто охолоджується, ми приготуємо начинку. Вона являє собою заливку. Для її виготовлення нам необхідно збити яйця з двома столовими ложками цукрового піску. Додаємо сметану, 2 ложки борошна і ванільний цукор.
Яблука нарізаємо тоненькими скибочками.
Виймаємо тісто з холодильника і розкачуємо, розкладаємо його на деко, роблячи бортики по краях. Викладаємо яблука шарами і поливаємо приготовленою заливкою.
Готуємо пиріг при 180 градусах близько 50 хвилин. Смачніше всього він стає після повного охолодження.
Пиріг з сирного тіста з яблуками на кефірі
Пиріг з додаванням кефіру відрізняється від класичного рецепту тим, що начинку необхідно попередньо обсмажити. Для рецепту вам буде потрібно:
- Три яблука;
- Два яйця;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 чайна ложка розпушувача;
- 200 грамова пачка сиру;
- Кефір – один стакан;
- 100 грам цукру;
- Кориця;
- Вершкове масло 2 ложки.
Час приготування — 40 хвилин.
Калорійність – 230 калорій
Фрукти нарізаємо невеликими кубиками. Обсмажуємо на вершковому маслі і додаємо корицю.
Яйця розтираємо з сиром до утворення єдиної маси. Додаємо в сир кефір кімнатної температури. Засипаємо борошно і розпушувач, все добре перемішуємо.
У готове тісто висипаємо обсмажені яблука і виливаємо всю масу у форму для випікання. Готується наш пиріг близько півгодини.
Випічка з сирного тіста з яблуками і карамеллю
Яблучно-карамельний пиріг порадує своїм приємним ароматом і дуже красивим верхнім шаром. Для приготування цього кулінарного дива вам потрібно:
- 130 грамів сиру;
- 150 грамів борошна;
- 2 штуки яйця;
- Півкілограма яблук;
- Пів склянки цукрового піску;
- Окремо 100 грамів цукрового піску для начинки;
- Вершкове масло – 100 г;
- Ванілін;
- 2 столові ложки лимонного соку.
Час приготування – 60 хвилин.
Калорійність — 260 калорій в 100 гр продукту.
Яблучка для цього пирога краще всього брати кислі і ароматні. Знімаємо шкірку, вирізати серединку і нарізати на часточки.
У сковороді растапливайте вершкове масло і засипте в неї цукровий пісок, проваривайте його до тих пір, поки він не почне пінитися і стає коричневим.
У цукровий сироп кладемо яблука і смажимо протягом п'яти хвилин. Яблука повинні вийти трохи м'якими зовні, але залишатися щільними всередині. Не допускайте, щоб вони зварилися. Якщо сорт попався солодкий, додайте в яблучну суміш лимонний сік.
Коли начинка готова, залишаємо остигати і починаємо займатися тестом.
Тісто готується дуже просто. Розтираємо цукор з розм'якшеним вершковим маслом і ваніллю. Поступово додаємо у нього по одному яйцю. Добре перемішуємо. Не забувайте, якщо сир у нас крупнозерненый, то його потрібно попередньо протерти.
Змішану з розпушувачем борошно додаємо в тісто поступово. Готове тісто розкладаємо на деко і заливаємо карамельними яблуками. Випікаємо близько 40 хвилин при температурі 170 градусів.
Як приготувати смачні борщ з щавлю. Обов'язково приготуйте цю страву, коли прийде час першої свіжої весняної зелені.
Візьміть на замітку нашу добірку страв з курячої грудки.
Як приготувати неймовірно смачний плов з м'ясом в мультиварці. Фото і покрокові рекомендації.
Швидкий яблучний пиріг в мультиварці
Знайдеться рецепт і для тих, хто любить готувати в мультиварці. Пиріг в мультиварці більше нагадує солодку і ніжну запіканку. Для приготування візьміть:
- П'ять яблук;
- Півкілограма сиру;
- Половинку склянки цукрового піску;
- 3 столові ложки манної крупи;
- 5 столових ложок борошна;
- Яйця – дві штуки;
- Сметана – дві столові ложки;
- Сіль.
Час приготування — 60 хвилин.
Калорійність – 240 калорій в 100 гр.
Для цього рецепту нам потрібно буде зробити сироп з 50 грамів вершкового масла, 150 г цукру і 2 столових ложок води.
Дно мультиварки змащуємо олією, викладаємо порізані скибочками яблука.
Змішайте всі інгредієнти для сиропу і закип'ятіть. Сиропом залийте яблучка.
Інгредієнти для тіста збиваємо в блендері і отриманою масою заливаємо яблука. В режимі випічка залишаємо на одну годину. Після звукового сигналу відкрийте кришку, але сам пиріг не виймайте, він повинен сам охолонути в чаші.
Такий пиріг підійде в якості десерту, так і як смачний і ситний сніданок.
Корисні поради
- Зверніть увагу на те, що сир і сметана бувають різні по консистенції. Тому кількість борошна для випічки контролюйте самостійно. Додавайте її стільки, скільки необхідно для досягнення потрібного стану тесту;
- Яблучка краще всього вибирати кислі;
- Попередньо протирайте сир, тоді ваш пиріг буде ніжним;
- Якщо сир дуже сухий, додайте трохи жирної сметани;
- Сир попався рідкий і сирий, помістіть його в тканинний мішечок і підвісьте, щоб рідина могла стекти;
- Завжди просеивайте борошно перед приготуванням випічки. Вона насититься киснем, і ваша випічка буде ніжною і повітряної;
- Не перетримуйте випічку в духовці, вона може стати сухою;
- Щоб тісто не промокало від фруктів, просыпьте його крохмалем, перед тим, як викладати начинку.
Є величезна кількість рецептів яблучного пирога з сиром. Всі вони унікальні, і у кожної сім'ї є свої секретики, що передаються з покоління в покоління. Печіть будинку, ніщо так не об'єднує, як домашня випічка за чашкою гарячого чаю всією родиною.