03 март 2019 2 945

Як зварити малинове варення в мультиварці

Малинове варення є самим улюбленим ласощами для маленьких прівередой і дорослих. Воно володіє насиченим смаком, яскравим відтінком, приголомшливим ароматом і джерелом корисних властивостей.

Тому досвідчені господині вважають за краще запастися банками варення з малини на зиму, адже такий десерт є кращим помічником у боротьбі з вірусними захворюваннями.

Якщо раніше малинове варення приготовляли в емальованому посуді на плиті, то тепер є куди більш легкий спосіб. Таке кухонне обладнання, як мультиварка, дозволяє реалізувати будь-який рецепт, чи то випічка, гарнір або густий ягідний джем.

Господиням навіть не доведеться регулярно стежити за приготуванням страви, розмішуючи його, збавляючи вогонь і засікаючи час до готовності. Ну що ж, давайте приготуємо малинове варення в мультиварці!

Простий рецепт

Простий рецепт ягідного варення з малини підійде не тільки початківцям господиням. Він вигідно економить час, проведений на кухні, але результат приготування все одно не залишить байдужими близьких і гостей.

Скористатися рецептом можна при наявності будь-мультиварки, яка має режимами «Варка» і «Гасіння».

Щоб зробити 2 літри малинового варення без зусиль, потрібно підготувати такі інгредієнти:

  • Малина – 1800 м;
  • Цукор – 1800 м;
  • Вода – 200 мл

Як зварити малинове варення в мультиварці? Першим етапом виступає підготовка продуктів. Як правило, ягоди зривають разом із плодоніжкою для того, щоб вони довше зберігалися. Перед виготовленням варення слід очистити малину від зелені.

Не менш важливий етап підготовки – це очищення ягід від комах. Необхідно занурити їх на півгодини в підсолену воду, а потім промити.

Господині не промивають малину дуже ретельно, тому як ці ягоди дуже ніжні, можуть постраждати від механічного впливу. Досить занурити їх у друшляк і сполоснути під слабким струменем прохолодної води.

Досвідчені кулінари воліють відміряти точну кількість інгредієнтів за допомогою кухонних ваг. Для приготування 1 л десерту в мультиварці знадобиться 900 г ягід.

Після підготовки можна приступати до варіння. Для цього слід насипати ягоди в мультиварочную чашу, залити водою і встановити режим «Гасіння» на півгодини. Цього буде достатньо для того, щоб малина пустила сік.

По закінченню вказаного часу засипати в чашу цукровий пісок. Попередньо можна виміряти його кількість кухонними вагами, маса цукру повинна бути рівна масі малини. Знову включити режим «Гасіння» і залишити на півгодини. У процесі приготування не перемішувати.

Потім переключити режим на «Варка», і готувати варення ще чверть години.

Цукровий пісок повністю розтане, і солодкий малиновий десерт буде готовий.

Потрібно буде розподілити його між літровими стерилізованими банки, закрутити і заховати на кухонній полиці від сонячного світла.

Малинове варення-желе в мультиварці Редмонд

У якості більш цікавого малинового десерту господаркам можна запропонувати рецепт варення-желе. З використанням мультиварки Redmond приготувати його дуже просто, до того ж завдяки високому вмісту пектину в ягодах малини не потрібно додавання загусників.

Для такого варення знадобляться наступні компоненти:

  • Вода – 250 мл;
  • Малина – 1 кг;
  • Цукровий пісок – 180 г;
  • Лимонна кислота – ½ ч. л.

Ягоди для подальшого приготування малинового варення в мультиварці Редмонд важливо очистити від плодоніжок і комах, змити прохолодною водою, використовуючи друшляк.

Засипати ягоди в мультиварочную ємність і розтовкти за допомогою дерев'яного маточки. Також їх можна розтерти в блендері або м'ясорубці, заощадивши час і сили. Залити водою і перемішати ягідну масу. Встановити режим мультиварки «Варка», і залишити суміш.

Як тільки майбутнє варення закипить, треба зняти виділилася піну, залишити варитися ще на 10 хвилин. Після вимкнути мультиварку, дати десерту можливість охолонути.

Потрібно ягідну масу протерти його через сито для того, щоб розділити її з маленькими кісточками. Засипати її цукровим піском, розмішати дерев'яною лопаткою і повторно помістити в мультиварку на 40 хвилин. У готове варення-желе додати лимонну кислоту, перемішати.

Розподілити десерт між пропареними банками, закрутити кришками, а після помістити в холодильник або на кухонну полицю.

Густе ласощі з м'ятою в агрегаті Поларіс

Така варіація малинового варення володіє приголомшливим ароматом завдяки використанню в рецепті свіжих листя м'яти.

Щоб зварити густу малинове варення в мультиварці Polaris, слід приготувати такі інгредієнти:

  • Малина – 1 кг;
  • Цукровий пісок — 500 г;
  • Листя м'яти – 1 гілочка.

Відразу після очищення їх від комах і плодоніжок можна сполоснути їх і помістити в мультиварочную чашу, посипати цукровим піском. Якщо залишити малину на деякий час, то вона пустить сік, а готове варення вийде рідкуватим.

При бажанні приготувати густий десерт варто перейти до варінні через 5 хвилин після приміщення ягід в чашу.

Налаштувати в мультиварці Поларіс режим «Гасіння», встановивши час – 40 хвилин. У процесі приготування малинового варення слід кілька разів відкривати кришку мультиварки, перемішуючи суміш.

Знімати піну немає необхідності, бо вона практично не буде виділятися. За 5 хвилин до повної готовності варення потрібно не забути додати гілочку м'яти в ягідну масу.

В стерилізовані і висушені банки розкласти малиновий десерт, закатати. Зберігати його можна в холодильнику, на балконі йди прямо на кухні, захистивши від сонячного світла.

Як зварити малинове варення з апельсинами в мультиварці Панасонік

Турботливим матусям і дружинам слід спробувати приготувати це варення з малини. Апельсини, використовувані в рецепті, посилюють лікувальні властивості десерту, тому він буде дуже до речі для профілактики простудних захворювань взимку.

Для такого рецепта джему знадобляться:

  • Цукровий пісок – 1,5 кг;
  • Малина – 1,5 кг;
  • Апельсини (свіжі) – 1 кг.

Малину підготувати звичайним чином, очистивши від комах, плодоніжок і ополоснувши. Апельсини очистити від шкірки так, щоб на м'якоті не залишилося білої плівки, т. до. вона буде давати десерту гіркуватий присмак.

Помістити ягоди і м'якоть апельсинів в чашу мультиварки Panasonic, посипати цукром. Налаштувати режим «Гасіння», встановивши час – 60 хвилин. Через півгодини з початку приготування перемішати.

Ще гаряче малинове варення розподілити між сухими стерилізованими банками, і залишити десерт на зимові холоди.

Рекомендуємо також ознайомитися, як варити варення з бананів на зиму. Це відмінний спосіб приготування бананів по-новому, адже всі звикли звично використовувати їх в десертах і випічці свіжими.

Чудові рецепти фруктових компотів асорті на зиму знаходяться тут. Чому дивні? Та тому що стільки вітамінів в банках по-іншому закрити просто неможливо!

Різноманітні ідеї домашньої випічки з яблуками ви знайдете тут. Балуйте своїх близьких!

Поради досвідчених господинь

Господині, які мають на своїй кухні мультиварки, можуть забути про рутині приготування малинового варення. Але щоб десерт вийшов на славу, бажано взяти на замітку декілька правил:

  1. Важливо дотримуватися пропорції інгредієнтів, що зазначені в рецепті. Для цього бажано придбати кухонні ваги, які зможуть точно визначити кількість компонентів;
  2. Ягоди малини не можна мити, так як їх можна випадково пошкодити. Досить споліскувати їх за допомогою друшляка;
  3. Витягти комах з ягід можна, зануривши їх у розчин води і солі (0,5 л на 10 м);
  4. Будь рецепт малинового варення в мультиварці потрібно починати, встановлюючи режим «Гасіння». Так, у ягід не буде можливості розвариться, а готовий десерт придбає яскравий відтінок;
  5. Місце зберігання десерту залежить від використовуваних кришок. Капронові кришки підходять для зберігання в холодильнику, а бляшані – в коморі.

Варення з малини є відмінною альтернативою іншим солодощам:

  • Воно має сечогінну ефектом, рятує при простудних захворюваннях і температурі, стабілізує температуру і обмінні процеси організму;
  • Може бути використане за місце цукру або в якості начинки до здобних виробів;
  • Доступно не тільки для тих, хто має дачними ділянками. Адже дика малина, росте в лісах, не поступається лікувальним властивостям городньої;
  • Має насичений смак і відтінок, бо буде до вподоби навіть дітям.

Що ще почитати: