02 апрель 2019 151

Як зварити курячий суп зі свіжої або замороженої броколі

Брокколі виглядає дуже яскраво і апетитно, а вітаміни в цій капусті так і стрибають! Несподівано легкий, смачний і цікавий суп можна приготувати на його основі. А щоб додати ситності, варто використовувати курячий бульйон та інші овочі. Швидкий обід, який подарує цілий заряд енергії!

Найсмачніший рецепт
Інгредієнти Кількість
цибулин - 1 шт.
листя лавра - 3 шт.
петрушки - 1 пучок
моркви - 1 шт.
курячих стегенець - 1 шт.
стебел селери - 1 шт.
брокколі - 160 р
локшини - 160 р
кукурудзи - 0,2 кг
спецій - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 119 Ккал

Як приготувати:

  1. Моркву очистити від шкірки, а з лука зняти лушпиння.
  2. Вимити курячий окорочок, помістити його в каструлю і залити водою. Сюди ж покласти вищеперелічені овочі.
  3. Зварити бульйон протягом півгодини, в кінці додати спеції. Цибуля витягнути і викинути, а моркву нашаткувати соломкою і відставити у бік.
  4. М'ясо розібрати на волокна і повернути в каструлю.
  5. Очищений селеру нашаткувати, покласти в бульйон і варити його хвилин десять.
  6. Брокколі вимити, розібрати на суцвіття і опустити в бульйон.
  7. Відразу ж додати локшину і варити все ще хвилин сім.
  8. Витягнути кукурудзу з банки. Якщо це цілий качан, зерна потрібно зрізати і покласти в суп.
  9. Дрібно порубати петрушку і теж додати її до решти маси.
  10. Дати закипіти, потім вимкнути, додати спеції і відразу подавати з хлібом.

Курячий суп з замороженої броколі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
курки 0,3 кг
спецій за смаком
броколі 150 г
моркви 40 г
картоплі 150 г
цибулин 1 шт.
петрушки 1 пучок

Знадобиться на приготування – 1 годину 10 хвилин.

Скільки калорій – 104.

Як приготувати:

  1. Зняти шкіру з курки, якщо вона є. М'ясо вимити і помістити в сотейник.
  2. Залити приблизно два літри води, поставити на вогонь і дочекатися закипання.
  3. Після цього воду злити, курку знову промити, залити чистою водою і знову закип'ятити. Такий процес дозволяє зробити пісний бульйон, а заодно він прибирає всі шкідливі компоненти з м'яса.
  4. Звільнити від лушпиння цибулину і помістити її в повільно киплячий бульйон.
  5. Моркву почистити і покласти в сотейник.
  6. Зі стебел петрушки зняти листя, відкласти їх убік, а самі палички додати в суп.
  7. Приправити і варити ще хвилин двадцять.
  8. Після цього всі овочі і зелень викинути, вони вже віддали свій смак. М'ясо теж витягнути і відокремити його від кісток. Останні викинути, м'ясо поділити на рівні шматочки і повернути в сотейник.
  9. Зняти шкірку з картоплі, порізати її кубиками середнього розміру і покласти в бульйон.
  10. Приправити і варити хвилин десять.
  11. Маленькі суцвіття брокколі розморожувати не треба, їх можна відразу кинути в суп.
  12. Варити все разом ще хвилин п'ять, а потім вимкнути і дати постояти хвилин десять перед подачею.
  13. Листя петрушки посікти і присипати зверху в кожну тарілку.

Як приготувати з рисом

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
рису 30 г
олії соняшникової 15 мл
філе курячого 0,1 кг
спецій за смаком
картоплин 2 шт.
моркви 1 шт.
води 2,5 л
цибулин 1 шт.
броколі 0,2 кг

Знадобиться на приготування – 1 годину 20 хвилин.

Скільки калорій – 21.

Як приготувати:

  1. Очищену картоплю порізати невеликими кубиками і покласти в каструлю.
  2. Таким же способом і моркву подрібнити, попередньо очистивши її.
  3. Цибулину без лушпиння слід порубати кубиками поменше і разом з морквою викласти до картоплі.
  4. Залити продукти водою і поставити на вогонь. Дати закипіти, прибрати всю піну, приправити і влити трохи соняшникової олії.
  5. М'ясо вимити, обсушити його рушником і нарізати брусочками.
  6. Рис добре промити, після чого разом з м'ясом покласти до киплячим овочів.
  7. Варити все разом приблизно двадцять п'ять хвилин на невеликому вогні.
  8. Броколі відварити і розібрати руками на суцвіття, покласти їх у каструлю.
  9. Варити ще хвилин п'ятнадцять, а потім вимкнути плиту. Накрити кришкою суп і дати йому постояти п'ятнадцять хвилин до подачі.

Курячий суп-пюре з брокколі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
картоплин 4 шт.
моркви 1 шт.
броколі 0,3 кг
пармезану 50 г
грінок 0,1 кг
вершків 0,2 л
курячої грудки 0,4 кг
спецій за смаком
цибулин 1 шт.

Знадобиться на приготування – 1 годину 25 хвилин.

Скільки калорій – 101.

Як приготувати:

  1. Обполоснути під водою м'ясо, а потім перекласти в каструлю.
  2. Зняти з лушпиння цибулі і покласти його до м'яса.
  3. Обидва ці продукту залити водою і поставити варитися спочатку на середній вогонь. Після закипання його потрібно зменшити, а утворену зверху піну зняти ложкою.
  4. Дати покипіти хвилин двадцять. Якщо це одне філе, а не два невеликих, то потрібно півгодини.
  5. Після цього додати в суп порізаний на кубики картоплю, заздалегідь очищену від шкірки.
  6. В цей же час покласти і моркву. Її треба попередньо почистити і порізати на такі ж кубики або соломкою.
  7. Варити хвилин п'ятнадцять. В цей час броколі розібрати на суцвіття і перекласти їх в суп, готувати ще десять хвилин.
  8. М'ясо вийняти, порізати невеликими шматочками.
  9. Перелити суп в миску або чашу блендера і ретельно подрібнити всі продукти.
  10. Потім влити сюди вершки і знову добре перемішати. Повернути масу в каструлю і поставити на вогонь.
  11. Хвилини три прогрівати суп, але не давати йому закипіти.
  12. Вимкнути плиту, а суп розлити по тарілках. Зверху покласти шматочки курки і готові грінки (їх можна легко приготувати самостійно з додаванням часнику і пряних трав).
  13. Сир крупно натерти і присипати зверху на все блюдо. Подавати відразу ж.

Рекомендуємо також дізнатися, як можна смачно приготувати крем-суп з брокколі.

Ви коли-небудь готували курячі грудки з брокколі? Це дуже смачно. Ось рецепти, в яких описані всі тонкощі.

А тут ми розмістили славні рецепти розсипчастого рису з капустою брокколі. Коли приготуєте, не забудьте залишити відгук в кінці статті — нам важлива ваша думка!

Спосіб приготування із зеленим горошком і брокколі

ІНГРЕДІЄНТИ КІЛЬКІСТЬ
зеленого горошку 170 г
філе курячого 2 шт.
броколі 0,2 кг
кропу 10 г
спецій за смаком
картоплин 3 шт.
курячого бульйону 1 л
цибулин 1 шт.
моркви 1 шт.
олії соняшникової 20 мл

Знадобиться на приготування – 50 хвилин.

Скільки калорій – 66.

Як приготувати:

  1. Очищені цибулину і моркву необхідно нашаткувати дрібними кубиками і перекласти в сотейник.
  2. Сюди ж влити масло і поставити на вогонь. Обсмажити ці овочі протягом п'яти хвилин.
  3. За цей час філе порізати на шматочки середнього розміру і додати їх у ту ж каструлю. На середньому вогні обсмажити до легкої скоринки. Приправити.
  4. Влити сюди гарячий курячий бульйон.
  5. Картоплю почистити і потім подрібнити кубиками, додати в суп.
  6. Варити все разом п'ятнадцять хвилин, після чого необхідно додати маленькі суцвіття брокколі і свіжий горошок. Можна взяти у банку, але рідина використовувати не слід.
  7. Варити ще десять хвилин, додати приправи. Зверху присипати дрібно порубаним кропом і відразу подавати до столу.

Корисні поради

Суп з брокколі краще варити всього на один раз, тому підійде невелика каструля. Все тому, що на наступний день капуста вбере в себе багато вологи, розмокне, втратить свій приємний хрускіт, а іноді і апетитний колір. До того ж за таку кількість часу всі вітаміни випаровуються.

Доповнити блюдо можна вареними яйцями, красиво будуть виглядати перепелині. Також можна використовувати яловичину або свинину, гриби та різні боби. Рецепти універсальні і легко піддаються експериментів.

Приємний і легкий суп, у якому багато овочів, ідеально підходить для будь-якого сезону. Адже багато овочі продаються в замороженому вигляді. Так приємно згадати смак літа взимку!

Що ще почитати: