24 март 2019 4 303

Як приготувати смажені кальмари з цибулею

Такий морепродукт, як кальмари, відноситься до дієтичного увазі. Йому поступаються індичка, свинина і деякі інші продукти, що містять в собі велику кількість білка і вітамінів.

У приготуванні кальмари невибагливі, потрібно лише враховувати деякі нюанси. Не переварюйте м'ясо, досить занурити його на дві хвилини в киплячу воду і відразу ж вийняти, інакше воно стане жорстким.

В Європі цей морепродукт подають із свіжими або приготованими на грилі овочами, відварним рисом або смаженою цибулею. Але і самостійно без будь-яких гарнірів його можна вживати.

Дуже смачне блюдо виходить, якщо нафарширувати тушку кальмара капустою, яйцями, грибами, сиром або навіть м'ясом, залити вершковим соусом і протушкувати або запекти в електродуховці. Необхідно лише попередньо вичистити нутрощі і зрізати щупальця. Необхідно враховувати, що трохи спецій цілком достатньо для таких продуктів, інакше основний смак не буде відчуватися.

При вигляді неапетитних заморожених тушок кальмарів не відразу виникає бажання їх готувати і їсти. Але в обробленому вигляді, ці мешканці морських глибин являють собою дуже смачне ласощі.

Зазвичай люди використовували цей морепродукт в якості одного з інгредієнтів салатів та інших страв. Не менш часто останнім часом він застосовується в якості основи.

Рецепт смажених кальмарів з цибулею
Інгредієнти Кількість
Кальмари - 400 г
Цибулю - 3 шт.
Оливкова олія - 3 ст. л.
Часник - 2 зубки
Сіль - за смаком
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 58 Ккал

Для приготування цієї страви досить просто добре вимити і проварити тушки, потім нашаткувати невеликими смужками і прожарити з цибулею на сковороді в оливковій олії.

Виймаємо заморожені кальмари з вакуумної упаковки, заливаємо теплою водою і залишаємо до повного розморожування. Врезаем нутрощі, здираємо шкуру і ретельно вимиваємо з середини пісок. Нарізаємо круглими смужками тушку, попередньо проварювати не потрібно.

Цибулю і часник очищаємо і шаткуємо слайсами.

Набираємо оливкове масло в сковороду, прогріваємо і пасеруємо спочатку цибулю, потім підкладаємо часник. В самому кінці викладаємо до овочів кальмарів і смажимо п'ять хвилин.

Підсолюємо, за бажанням притрушиваем спеціями і залишаємо під герметично закритою кришкою на кілька хвилин.

Готову страву можна красиво оформити на великій тарілці з зеленими листям салату.

Як приготувати смажені кальмари з цибулею та морквою

Кальмари ставляться до такого виду морепродуктів, який відмінно гармонує практично з усіма овочами, свіжа морква – не виняток.

Компоненти:

  • Кальмари – 300 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Нерафінована олія – 4 ст. л.;
  • Сіль, приправи – за смаком.

Приготування: 25 хвилин.

Компоненти: 98 Ккал/ 100 р.

Овочі чистимо і промиваємо в холодній воді. Моркву можна нашаткувати брусками або подрібнити на кухонному комбайні як по-корейськи. У другому варіанті вона буде виглядати апетитніше. Рубаємо цибулю довгою соломкою.

Розморожені і ретельно вимиті від морського сміття кальмари проварюємо в закипаючою воді дві хвилини і миттєво виймаємо на друшляк. Даємо охолонути й нарізаємо теж довгими смужками.

Овочі підсмажуємо на розігрітому маслі. Коли зажарка буде практично готова, додаємо морепродукт і, старанно промешав, підсипаємо сіль, приправи і відставляємо з плити. Обовязково прикриваємо кришкою і даємо настоятися десять – п'ятнадцять хвилин.

Читайте що можна приготувати з свинини швидко і смачно. Наші рецепти допоможуть вам зробити добру вечерю.

Як смачно посмажити м'ясо на сковороді шматочками, читайте які спеції додати і які страви підійдуть найкраще.

Вишукане чудове м'ясо з чорносливом тушковане в духовці сподобається цінителям незвичайних сполук, за нашим рецептом.

Смажені кальмари з печерицями та цибулею

Гриби, підсмажені з цибулею, являють собою дуже смачне і ситне блюдо, але якщо його розбавити таким морепродуктом, як кальмар, вийде нове специфічне страву.

Компоненти:

  • Кальмари – 450 г;
  • Цибуля – 2 головки;
  • Печериці – 350 г;
  • Соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • Спеції – за смаком;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.

Приготування: 35 хвилин.

Калорійність: 67 Ккал/ 100 р.

Заливаємо теплою водою підмерзлих кальмарів. Цибулю очищаємо від лушпиння і шаткуємо товстими кільцями. Морепродукти вимиваємо всередині і зовні, вириваємо пальцями серцевину і зрізаємо або зриваємо темну шкіру зверху.

Гриби промиваємо і шаткуємо слайсами. З'єднуємо печериці з цибулею на сковороді і смажимо на олії до повного випаровування вологи. Кальмарів розрізаємо навпіл і товстими нарізаємо смужками поперек тушки.

Викладаємо їх до грибів з цибулею, подбавляем спеції і вливаємо соєвий соус, перемішуємо і готуємо дві – три хвилини. Готову страву можна притрусити свіжою зеленню або зернами кунжуту.

Смажені кальмари з цибулею в сметані

Використовуючи для приготування кальмарів сметану або вершки, заздалегідь можна бути впевненим у м'якості і ніжності приготованого блюда.

Компоненти:

  • Кальмари – 400 г;
  • Цибуля біла – 3 шт.;
  • Сметана – 250 мл;
  • Приправи – за смаком;
  • Сіль – за смаком;
  • Соняшникова олія – 2 ст. л.

Приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 73 Ккал/ 100 р.

Вимочуємо у теплій воді морожені кальмари, в процесі почне відшаровуватися верхній прошарок і буде легше видаляти її ножем. Очищаємо цибулини і промиваємо під водою, щоб вийшла гіркота. Пасеруємо півкільця на соняшниковій олії до прозорості.

У кальмарів вичищаємо нутрощі і вириваємо жало, шаткуємо кільцями товщиною два сантиметри. У цибулеву засмажку кладемо домашню сметану, підготовлений морепродукт, присаливаем і тушкуємо п'ять хвилин.

Відставляємо, посипаємо зеленою цибулею та кропом, і всі старанно перемішуємо.

Підказки кулінарів

  1. Під час покупки морепродукта ви повинні звернути знімання на стан тушок. Вони не повинні мати пошарпаний вигляд, легко відшаровуватися один від одного. Якщо вони щільно і намертво приклеєні, це говорить про те, що вони неодноразово размораживались. М'ясо таких кальмарів у страві буде віддавати гіркотою і цілком можливо під час термічної обробки вони разлезутся і перетворяться на кашу;
  2. Верхня плівка, що покриває тушку, може бути фіолетовим, рожевим або сірим, але саме м'ясо буває тільки білим. Якщо у нього інші відтінки – продукт явно несвіжий;
  3. Якщо боїтеся не доварити або переварити морепродукт, скористайтеся наступним методом приготування – бланшировкой на пару три – чотири хвилини;
  4. Для отримання більш ніжного м'яса рекомендується злегка відбити тушку молотком. Тільки не перестарайтеся;
  5. З кальмаром дуже легко експериментувати, тому не бійтеся замінювати і вставляти компоненти. Знайте, що цей продукт стане ще більш цінним, якщо його приготувати з помідорами, свіжою зеленню, огірками та яблуками, листям салату. Перераховані продукти відмінно доповнять основну цінність морепродукта – білки;
  6. Час приготування цього продукту залежить від інших складових страви, воно варіює від трьох до десяти хвилин. Найдовше приготування – це гасіння у вершковому або сметанному соусі. Тут можна не переживати про жорсткість.

Кальмари виступають чудовою начинкою для духових пирогів, але таке ласощі краще їсти не тільки що приготованим в гарячому вигляді, а на наступний день, коли морепродукт просочиться іншими складовими, і смак буде просто божественним.

Кальмара можна смажити на сковороді, запікати в електродуховці, так і готувати на барбекю. Для цього цілі тушки досить замаринувати і під час приготування поливати залишками маринаду.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: