24 апрель 2019 28

Як приготувати торт «Гусячі лапки» по ГОСТу

Сьогодні ми поділимося з вами рецептом дуже простого і дуже смачного домашнього торта. Він максимально шоколадний, в міру вологий, соковитий, ароматний, солодкий і просто незабутній!

Торт «Гусячі лапки»: рецепт по ГОСТу
Інгредієнти Кількість
цукор - 120 г
борошно - 120 г
яйця - 4 шт.
какао - 10 г
20% вершки - 0,2 л
екстракт ванілі - 5 мл
вершкове масло - 200 г
цукор для крему - 0,2 кг
гіркий шоколад - 100 г
вершкове масло для глазурі - 60 г
заморожена вишня - 0,3 кг
коньяк - 50 мл
вода для сиропу - 40 мл
для сиропу цукор - 30 г
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 314 Ккал

Як приготувати:

  1. Для сиропу цукор засипати в сотейник, додати до нього воду.
  2. Прибрати на плиту, включити вогонь і довести до кипіння.
  3. Коли всі кристали розчиняться, зняти сироп з вогню і дати йому охолонути до кімнатної температури.
  4. Для приготування бісквіта яйця розділити.
  5. У жовтки додати дві третини цукру і збити в пишну масу, легку піну.
  6. У білки всипати залишки і вінчиком або міксером збити до стійких піків.
  7. З'єднати обидві маси, акуратно за допомогою лопатки.
  8. Ввести в отриману масу борошно частинами, але обов'язково через сито.
  9. Кожен раз вимішувати компоненти до гладкості, щоб не було грудок.
  10. Форму для торта накрити пергаментом, вилити тісто і рівномірно розподілити його.
  11. Прибрати в духовку на 35-40 хвилин до золотистого кольору при 180 градусах.
  12. Готовий бісквіт дістати і дати йому повністю охолонути при кімнатній температурі.
  13. Коли він охолов, розрізати його на два коржі.
  14. Для приготування начинки заморожену вишню помістити в миску, залити коньяком.
  15. Дати їй повністю відтанути, щоб можна було використовувати для торта.
  16. Коли вишня стала м'якою, злити її на сито, зберегти близько 30 мл соку, інше в цьому рецепті не знадобиться.
  17. Щоб приготувати крем, потрібно з'єднати вершки з цукром в сотейнику.
  18. Прибрати на плиту, довести до кипіння, не забуваючи помішувати.
  19. Важливо врахувати, що до моменту закипання вершків цукор повинен повністю розчинитися. Тобто помішувати компоненти потрібно інтенсивно.
  20. Варити, помішуючи, близько п'яти хвилин до легкої густоти.
  21. Після цього перелити в миску і дати охолонути до кімнатної температури.
  22. Щоб на поверхні не утворювалася плівка, масу періодично потрібно помішувати. Чи можна накрити харчовою плівкою в контакт (помістити її прямо на вершки, щоб не утворювалися бульбашки повітря).
  23. Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким, і на цьому етапі вже нарізати кубиками.
  24. Додати до нього ванільний екстракт і збити віночком в легку масу.
  25. Далі невеликими частинами вливати остиглі солодкі вершки, щоразу збиваючи все до однорідності.
  26. У підсумку вийде легкий, пухкий і гладкий крем.
  27. У нього потрібно додати какао з допомогою сита і вишневий сік, що залишився.
  28. Збити всі знову до гладкості, крем готовий.
  29. Щоб зібрати торт, потрібно помістити на блюдо нижній корж.
  30. Просочити його сиропом, змастити частиною крему.
  31. Викласти вишню, змастити її ще частиною крему і накрити другим коржем.
  32. Просочити сиропом, змастити кремом. На боки теж нанести крем, розтягнути шпателем.
  33. Прибрати торт в холодильник на тридцять хвилин.
  34. За цей час можна підготувати глазур. Шоколад для цього поламати шматочками, краще всього використовувати шоколадні краплі.
  35. Олія нарізати і помістити в сотейник, всипати до нього шоколад.
  36. Помішуючи, дати компонентів повністю розчинитися і перетворитися в однорідну масу.
  37. Глазур остудити до кімнатної температури.
  38. Торт дістати і полити глазур'ю, рівномірно розподіляючи її шпателем.
  39. Боки торта теж покрити глазур'ю з допомогою того ж шпателя.
  40. Остиглий крем в холодильнику помістити в кондитерський мішок.
  41. Прикрасити торт за смаком, але навколо обов'язково зробити ті самі «гусячі лапки».
  42. Прибрати торт в холодильник ще на тридцять хвилин, щоб глазур схопилася. Можна нарізати порційно до столу.

Подивіться відео-рецепт торта «Гусячі лапки»:

Спробуйте приготувати торт з лимонним курдом і меренгою і не пошкодуєте.

Як приготувати пісочне печиво з сирною начинкою.

Відмінний рецепт пирога перевертыша з апельсинами в мультиварці.

Тонкощі приготування

Щоб бісквіт вийшов максимально пишним і високим, білки і жовтки обов'язково потрібно добре збити. Після цього їх важливо акуратно з'єднати, щоб не пошкодити легку текстуру.

Під час запікання бісквіта духовку відкривати категорично заборонено! З-за різкого перепаду температури тісто падає і запікається в такому плоскому вигляді. В результаті у вас виходить не бісквіт, а млинець.

Щоб вершки максимально добре взбились, їх краще остудити в холодильнику, а не при кімнатній температурі. Для ідеального результату їх можна потримати в холоді хоча б протягом тридцяти хвилин.

В прошарок торта можна додати будь-які компоненти, які урізноманітнюють не тільки зовнішній вигляд десерту, але і смак. Це можуть бути подрібнені горіхи, цукати, сухофрукти, кокосова стружка, мак, свіжі ягоди або фрукти.

Буде дуже смачно і незвично, якщо ви подасте шматочок торта з чим-то. Це може бути ванільний або шоколадний (для тих, хто любить максимальну концентрацію шоколаду в десерті) соус, кулька морозива, збиті вершки, ягоди.

Відео-рецепт від Ірини Хлебниковой

Подивитися, як приготувати торт «Гусячі лапки» за рецептом Ірини Хлебниковой, можна на відео нижче:

Торт настільки гарний, що його можна готувати навіть на свята. Він чудово підійде не тільки до чаю, але і до пляшки ігристого вина. Тим більше що готується він всього дві години і подобається не лише дітям, але і дорослим! Спробуйте!

Що ще почитати: