Як приготувати торт «Гусячі лапки» по ГОСТу
Сьогодні ми поділимося з вами рецептом дуже простого і дуже смачного домашнього торта. Він максимально шоколадний, в міру вологий, соковитий, ароматний, солодкий і просто незабутній!
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукор - | 120 г |
борошно - | 120 г |
яйця - | 4 шт. |
какао - | 10 г |
20% вершки - | 0,2 л |
екстракт ванілі - | 5 мл |
вершкове масло - | 200 г |
цукор для крему - | 0,2 кг |
гіркий шоколад - | 100 г |
вершкове масло для глазурі - | 60 г |
заморожена вишня - | 0,3 кг |
коньяк - | 50 мл |
вода для сиропу - | 40 мл |
для сиропу цукор - | 30 г |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 314 Ккал |
Як приготувати:
- Для сиропу цукор засипати в сотейник, додати до нього воду.
- Прибрати на плиту, включити вогонь і довести до кипіння.
- Коли всі кристали розчиняться, зняти сироп з вогню і дати йому охолонути до кімнатної температури.
- Для приготування бісквіта яйця розділити.
- У жовтки додати дві третини цукру і збити в пишну масу, легку піну.
- У білки всипати залишки і вінчиком або міксером збити до стійких піків.
- З'єднати обидві маси, акуратно за допомогою лопатки.
- Ввести в отриману масу борошно частинами, але обов'язково через сито.
- Кожен раз вимішувати компоненти до гладкості, щоб не було грудок.
- Форму для торта накрити пергаментом, вилити тісто і рівномірно розподілити його.
- Прибрати в духовку на 35-40 хвилин до золотистого кольору при 180 градусах.
- Готовий бісквіт дістати і дати йому повністю охолонути при кімнатній температурі.
- Коли він охолов, розрізати його на два коржі.
- Для приготування начинки заморожену вишню помістити в миску, залити коньяком.
- Дати їй повністю відтанути, щоб можна було використовувати для торта.
- Коли вишня стала м'якою, злити її на сито, зберегти близько 30 мл соку, інше в цьому рецепті не знадобиться.
- Щоб приготувати крем, потрібно з'єднати вершки з цукром в сотейнику.
- Прибрати на плиту, довести до кипіння, не забуваючи помішувати.
- Важливо врахувати, що до моменту закипання вершків цукор повинен повністю розчинитися. Тобто помішувати компоненти потрібно інтенсивно.
- Варити, помішуючи, близько п'яти хвилин до легкої густоти.
- Після цього перелити в миску і дати охолонути до кімнатної температури.
- Щоб на поверхні не утворювалася плівка, масу періодично потрібно помішувати. Чи можна накрити харчовою плівкою в контакт (помістити її прямо на вершки, щоб не утворювалися бульбашки повітря).
- Вершкове масло заздалегідь дістати, щоб стало м'яким, і на цьому етапі вже нарізати кубиками.
- Додати до нього ванільний екстракт і збити віночком в легку масу.
- Далі невеликими частинами вливати остиглі солодкі вершки, щоразу збиваючи все до однорідності.
- У підсумку вийде легкий, пухкий і гладкий крем.
- У нього потрібно додати какао з допомогою сита і вишневий сік, що залишився.
- Збити всі знову до гладкості, крем готовий.
- Щоб зібрати торт, потрібно помістити на блюдо нижній корж.
- Просочити його сиропом, змастити частиною крему.
- Викласти вишню, змастити її ще частиною крему і накрити другим коржем.
- Просочити сиропом, змастити кремом. На боки теж нанести крем, розтягнути шпателем.
- Прибрати торт в холодильник на тридцять хвилин.
- За цей час можна підготувати глазур. Шоколад для цього поламати шматочками, краще всього використовувати шоколадні краплі.
- Олія нарізати і помістити в сотейник, всипати до нього шоколад.
- Помішуючи, дати компонентів повністю розчинитися і перетворитися в однорідну масу.
- Глазур остудити до кімнатної температури.
- Торт дістати і полити глазур'ю, рівномірно розподіляючи її шпателем.
- Боки торта теж покрити глазур'ю з допомогою того ж шпателя.
- Остиглий крем в холодильнику помістити в кондитерський мішок.
- Прикрасити торт за смаком, але навколо обов'язково зробити ті самі «гусячі лапки».
- Прибрати торт в холодильник ще на тридцять хвилин, щоб глазур схопилася. Можна нарізати порційно до столу.
Подивіться відео-рецепт торта «Гусячі лапки»:
Спробуйте приготувати торт з лимонним курдом і меренгою і не пошкодуєте.
Як приготувати пісочне печиво з сирною начинкою.
Відмінний рецепт пирога перевертыша з апельсинами в мультиварці.
Тонкощі приготування
Щоб бісквіт вийшов максимально пишним і високим, білки і жовтки обов'язково потрібно добре збити. Після цього їх важливо акуратно з'єднати, щоб не пошкодити легку текстуру.
Щоб вершки максимально добре взбились, їх краще остудити в холодильнику, а не при кімнатній температурі. Для ідеального результату їх можна потримати в холоді хоча б протягом тридцяти хвилин.
В прошарок торта можна додати будь-які компоненти, які урізноманітнюють не тільки зовнішній вигляд десерту, але і смак. Це можуть бути подрібнені горіхи, цукати, сухофрукти, кокосова стружка, мак, свіжі ягоди або фрукти.
Буде дуже смачно і незвично, якщо ви подасте шматочок торта з чим-то. Це може бути ванільний або шоколадний (для тих, хто любить максимальну концентрацію шоколаду в десерті) соус, кулька морозива, збиті вершки, ягоди.
Відео-рецепт від Ірини Хлебниковой
Подивитися, як приготувати торт «Гусячі лапки» за рецептом Ірини Хлебниковой, можна на відео нижче:
Торт настільки гарний, що його можна готувати навіть на свята. Він чудово підійде не тільки до чаю, але і до пляшки ігристого вина. Тим більше що готується він всього дві години і подобається не лише дітям, але і дорослим! Спробуйте!