10 май 2019 1 706

Різноманітні закуски з лаваша для будь-якого приводу

Лавашные закуски добре вкоренилися на всіх урочистих столах. Нічого дивного тут немає. Все це тому, що дані рулети зробити досить просто. Також вони зовсім не вимагають тривалого приготування.

А на виході дане страву виходить надзвичайно смачною. Всі гурмани залишаються в повному захваті від з'їденої закуски.

Лаваш з начинкою з соковитих крабових паличок
Інгредієнти Кількість
вірменського тонкого лаваша - три аркуша
яєць - три штуки
часнику - 4 зубки
крабових паличок - 200 грам
сиру м'яких сортів - 250 грам
майонезу - за смаком
кінзи - пучок
сіль і спеції - за смаком
Час приготування: 30 хвилин Калорійність на 100 грам: 240 Ккал
Якщо ви є любителем салату з крабів, тоді цей рецепт саме для вас. Здивуйте своїх гостей даної закускою. Запевняємо, що вона розійдеться в лічені хвилини ще в самому початку банкету.

Хід кулінарної роботи:

Подрібніть в кухонному комбайні курячі яйця, сир і часник. Використовуючи для цього насадку у вигляді великої терки;

Крабові палички подрібніть кухонним ножем;

Обробіть розстелений лист лаваша сметанним соусом;

Викладіть на нього подрібнену крабову субстанцію;

Змастіть другий лавашный лист з обох сторін майонезним соусом. Устелите їм крабову поверхню;

Викладіть на нього тертий часниковий сир. Застеліть ще одним змазаним вірменським листом;

Помістіть на дану поверхню рубану зелень і яйця. Змастіть їх майонезом;

Акуратно, щоб не порвати борошняний лист, поверніть цю закуску з лаваша з крабовими паличками в трубочку.

Перед презентацією готову страву потримайте трохи в холодильнику. Перед самою подачею, розріжте лавашные трубочки на кружальця по 2 див. Презентуйте дане страву на красивому керамічному підносі, притрусивши зверху рубаною зеленню.

Приємного вам свята!

Закуска з крабовим м'ясом і огірком в лаваші

Приготуйте до вашого банкету цю оригінальну закуску з крабів. Вийде досить смачно і ситно. Ніхто голодним не покине межі вашого заходу.

Склад:

  • Лист вірменського лаваша;
  • 200 грам м'яса крабів;
  • 200 грам свіжих огірочків;
  • Два курячих яйця;
  • 100 грам листя салату;
  • Майонезний соус;
  • Сухий часник;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 25 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 170 ккал.

Хід роботи:

  1. Змішайте майонезний соус з сухим часником;
  2. Розстеліть на обробній дошці вірменський лаваш. Рясно змастіть його майонезним соусом зі смаком часнику;
  3. Порвіть руками листя салату. Укладіть їх на лаваш. Змастіть майонезом;
  4. Протягом 10 хвилинок варіть курячі яйця. Видаліть з них шкаралупу. Натріть на крупній тертці. Викладіть їх зверху салатного листя. Промажте часниковим соусом;
  5. Огірочки також натріть і укладіть зверху яєць. Змастіть соусом;
  6. Крабове м'ясо потріть на крупній тертці і устелите ними огірковий шар. Полийте їх майонезом;
  7. Акуратними рухами рук скрутіть в щільну трубочку аркуш лаваша.

Перед презентацією на стіл охолоджені трубочки розріжте на кружальця по 3 див. Презентуйте гостям ваш шедевр на красивому блюді з скла.

Приємного вам свята!

Поєднуємо крабове м'ясо і кальмари

Приготуйте для своїх гостей це незабутнє страву з морепродуктів. Гості будуть просто в захваті від цієї закуски. А на допомогу вам ми підготували цей рецепт.

Склад:

  • Три листа вірменського лаваша;
  • Дві ст. л. лососевої ікри;
  • 150 грам м'яса крабів;
  • 300 грам кальмарів;
  • 150 грам пекінської капусти;
  • Два курячих яйця;
  • 60 мл майонезного соусу зі смаком часнику;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: півгодини.

Калорійність 1-й порції: 125 ккал.

Хід роботи:

  1. Зваріть протягом 10 хвилинок курячі яйця. Видаліть з них шкаралупу. Наріжте тоненькими брусочками;
  2. Пекінську капусту нашаткуйте середніми смужками;
  3. Відваріть в підсоленій рідини кальмари. Поріжте їх невеликими брусочками;
  4. М'ясо крабів теж дрібно поріжте;
  5. Викладіть всі підготовлені інгредієнти в невелику миску. Приправте сіллю і спеціями. Залийте їх майонезним соусом і ретельно перемішайте;
  6. Устелите на стіл три листи лаваша. Змастіть їх майонезом;
  7. Поверх майонезу викладіть лососеву ікру;
  8. Розділіть вміст миски на три частини. Кожну викладайте на окремий аркуш;
  9. Акуратними рухами рук поверніть кожен лаваш в трубочку.

Охолоджену закуску наріжте гострим ножем на кружечки по 4 див. Презентуйте на білому керамічному блюді. Зверху можете присипати залишилася ікрою.

Приємного вам свята!

Пісні закуски з лаваша

З сиром і солодким перцем

Ця прекрасна, абсолютно некалорійна, закуска стане доречна на будь-якому столі. Ваші дорогі гості її оцінять. Ось вам на допомогу наш рецепт.

Склад:

  • Знежирений сир – 400 грам;
  • Латук – 3 листочка;
  • Тонкий лаваш – 3 аркуша;
  • Солодкий перець різних кольорів – 2 штуки;
  • Пір'я зеленої цибулі – пучок;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 10 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 32 ккал.

Хід роботи:

  1. Помийте і видалити насінну частину в солодкому перці. Наріжте його тоненькими брусочками;
  2. Пір'я зеленої цибулі перетворіть в дрібну крихту кухонним ножем;
  3. Листя салату наріжте невеликими смужками;
  4. У сир введіть салат і цибулю. Гарненько все перемішайте;
  5. Розстеліть на столі листи лаваша і змастіть їх сирною масою;
  6. Викладіть зверху солодкий перець і приправте сіллю і спеціями;
  7. Акуратними рухами рук, скрутіть закуску в щільну трубочку.

Охолоджені трубочки розріжте на круги по 3 см в товщину. Презентуйте на красивому блюді з скла.

Приємного вам відпочинку!

З грибами і овочами

Не любите рано вставати і тому йдете на роботу голодним? Приготуйте з вечора цей рулет, і вранці вас чекає в холодильнику відмінний сніданок. Його ви зможете з'їсти по дорозі на роботу. Так як для нього не потрібні столові предмети. А приготувати його зможуть навіть чоловіки.

Склад:

  • 5 тонких лавашів;
  • 250 грам грибів;
  • 100 г пекінської капусти;
  • Один томат;
  • Один маринований огірочок;
  • Пучок свіжої зелені;
  • 3 ст. л. знежиреного майонезу;
  • 3 ст. л. не жирної сметани;
  • 2 зубки часнику;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Паприка.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 47 ккал.

Хід роботи:

  1. Нарізані бруски грибів обсмажте в невеликій кількості оливкової жиру;
  2. Інші овочі порізати тоненькими брусочками;
  3. Зелень дрібно порубаєте кухонним ножем;
  4. Приготуйте соус, з'єднавши кисломолочні продукти з майонезом, сіллю, спеціями, рубаним часником і паприкою. Все добре перемішайте;
  5. Розділіть овочеву суміш на три рівні частини;
  6. Укладіть кожну на розстелений лаваш;
  7. Полити все соусом і акуратно скрутіть в трубочку.

Запакуйте ваші рулети в харчову плівку і відправте на ніч у холодильник.

Ситного вам сніданку!

Покрокові рецепти гарячих закусок з лаваша

З копченими ковбасками

Хочемо вам представити дуже цікаву інтерпретацію закуски, яку їдять в гарячому вигляді. Приготуйте її на сніданок, і вся ваша сім'я піде по справах ситій і задоволеною.

Склад:

  • Лаваш вірменський – 2 штуки;
  • Твердий сир – 200 грам;
  • Копчені ковбаски – 150 грам;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • Часник – 3 зубки;
  • Солоний огірок – 3 штуки;
  • Пір'я зеленої цибулі – пучок;
  • Вершковий жир – 1 ст. л;
  • Майонезний соус.

Тривалість приготування: півгодини.

Калорійність 1-й порції: 178 ккал.

Хід роботи:

  1. Тоненькими брусочками наріжте копчені ковбаски, солоні огірочки, сир і варені яйця;
  2. Порубаєте ножем зелень і часник. Введіть їх у підготовлені раніше продукти;
  3. Заправте все майонезним соусом;
  4. Розстеліть на столі Листи лаваша. Змастіть його часниковим майонезним соусом;
  5. Розподіліть начинку на 2 частини і викладіть на кожну окремий лаваш;
  6. Скрутіть їх в щільні трубочки;
  7. Змастіть вершковим жиром кожен рулет;
  8. Натріть на крупній тертці твердий сир. Посипте їм трубочки;
  9. Складіть всю закуску на деко і запікайте 13 хвилин.

Готову закуску розріжте на кружечки. Подавайте на стіл в гарячому вигляді.

Приємного вам сніданку!

Легкі і тонкі млинці рецепт на кислому молоці — вони смачні і підійдуть для будь-якого свята якщо проявити фантазію і зробити кілька варіантів начинки.

А ви знаєте що цікавого приготувати з рису?. Найцікавіші поєднання рису і морепродуктів — різотто. Читайте рецепти цього італійського блюда.

Як приготувати соковиті курячі гомілки з картоплею в духовці рецепти з фото і покроковими рекомендаціями. Рецепти тут.

З фаршем в духовці

Представляємо вашій увазі прекрасну інтерпретацію гарячої закуски до новорічного столу. Приготуйте і ви її у себе на кухні. Нічого складного в цьому рецепті немає. А ось результат виправдає всі ваші очікування.

Склад:

  • Один аркуш тонкого вірменського лавашу;
  • 700 грам свинячого фаршу;
  • 250 грам сиру твердих сортів;
  • Дві цибулини;
  • Два томата;
  • Три варених яйця;
  • 150 мл майонезного соусу;
  • 200 мл жирної сметани;
  • Оливковий жир;
  • Пучок свіжої зелені;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 45 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 166 ккал.

Хід роботи:

  1. Обсмажте на оливковій жирі, до повної готовності, свинячий фарш з цибулею;
  2. Приправити його сіллю і спеціями;
  3. Наріжте брусочками томати, варені яйця і твердий сир;
  4. На розстелений лист лаваша викладіть смажений фарш, томати, сир та яйця;
  5. З'єднайте майонезний соус зі сметаною. Залийте цією субстанцією начинений лаваш;
  6. Скрутіть в трубочку і покладіть на деко;
  7. Зверху змастіть всі трубочки оливковою жиром. Рясно посипте тертим сиром;
  8. Запікайте в духовці, поки не розплавиться сир.

Перед подачею розріжте на порції приготовану закуску, і сміливо подавайте до столу.

Підказки господаркам

У будь-якому випадку навіть сама проста закуска має свої підводні камені в приготуванні. Ось і наша закуска має свої хитрощі. Давайте трохи поговоримо про них:

  • Обов'язково готовий рулет поставте на 30 хвилин у холодильник. Тоді начинка застигне, а трубочка легко наріжете;
  • Заправка для начинки повинна бути дуже смачною і насиченою;
  • Перед запіканням обов'язково змастіть рулет яким-небудь жиром. Тоді лаваш не пересушити.

Ці три елементарні правила треба беззаперечно виконувати. Тоді ваша закуска вийде на славу. Закуски з лаваша дуже гарні для святкового бенкету. Готуються вони легко і швидко. Смакові інтерпретації різноманітні. Готуйте їх хоч в холодному, хоч у гарячому вигляді, все одно вони вийдуть дивовижними. Успіхів вам на вашій кухні!

Приємного апетиту!

Що ще почитати: