22 май 2019 1 136

Варіації рецептів класичного крабового салату

Пройшли часи салату «Олів'є». Прекрасною альтернативою йому стала закуска з крабових паличок. Готується вона набагато простіше, ніж «Олів'є». Володіє ніжним крабовим смаком. Класичний крабовий салат чудово урізноманітнює навіть саме нудне меню.

Побалуйте і ви свою сім'ю цим дивним стравою. А в цьому вам чудово допоможуть наші прості, але дуже смачні рецепти. Також ми розповімо про деякі хитрощі його приготування. Ваш вечеря вийде на славу.

Класичний рецепт крабового салату з рисом
Інгредієнти Кількість
оцтової кислоти - 3 ч. л.
селери - 30 грам
гірчиці - півтори ч. л.
часнику - зубок
вареного рису - півтора склянки
томату - половинка
цибулини - половинка
оливкової олії - половина склянки
крабового м'яса - 150 грам
солі і спецій - за смаком
майонезу - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 117 Ккал
Перше в світі страву з м'яса крабів вийшло у світ саме в такому вигляді. Сьогодні багато хто і не здогадуються про існування подібної варіації цієї страви. Здивуйте свою сім'ю, приготувавши саме по ній цю чудову закуску.

Хід роботи:

Відварну рисову крупу помістіть в скляну миску;

М'ясо крабів, томат, селеру і цибулю наріжте маленькими кубиками. Додайте до рисової крупи;

Залийте майонезом і гарненько змішайте;

В окремій ємності змішайте оцтову кислоту, гострий соус, гірчицю, прянощі, сіль, часник і оливковий жир;

Акуратно покриваємо отриманої заправкою весь склад;

Приберіть готову страву на 60 хвилин у холодне місце.

Презентуйте вашу закуску в красивій керамічної піалі для салатів. Зверху прикрасьте листочками кінзи і шматочками маринованих огірочків.

Приємного вам вечері!

Салат з капусти з крабовим м'ясом

Хочемо представити вашій увазі дуже цікаву інтерпретацію страви з крабів. Багатьом навіть в голову не могло прийти, приготувати її з капустою. А адже це – крабовая класика. Подавши до столу цю холодну закуску, ви на 100% поб'єте всіх оточуючих.

Склад:

  • 4-я частина капусти;
  • 200 грам м'яса крабів;
  • Два зварених яйця;
  • 2 томата;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Прянощі;
  • Майонезний соус.

Тривалість приготування: 30 хвилин.

Калорійність 1-й порції готової закуски: 64 ккал.

Хід роботи:

  1. Наріжте невеликими кубиками томати, м'ясо крабів і варені яйця;
  2. Білокачанну капусту Тонко нашаткуйте;
  3. З'єднайте всі продукти воєдино;
  4. Приправте сіллю, спеціями і прянощами;
  5. Залийте холодну закуску соусом з майонезу;
  6. Ретельно перемішайте всі інгредієнти;
  7. Приберіть його в холодне місце на кілька хвилин.

Перед подачею на стіл, охолоджений шедевр пересипте в красиву салатницю зі скла. Притрусіть свіжою зеленню і презентуйте цю закуску вашим гостям.

Смачної вам вечері!

Свіжий салат з крабовими паличками і огірком

Цей салатик має дуже ніжними смаковими якостями. Він здатний закохати в себе навіть самого вибагливого гурмана. Побалуйте і ви своїх близьких подібної закускою.

Склад:

  • 50 грам крабових паличок;
  • Один невеликий огірочок;
  • Одне авокадо;
  • Одне невелике зелене яблуко;
  • 100 грам твердого сиру;
  • 50 мл оливкової жиру;
  • Половина лимона;
  • 2 зубки часнику;
  • Зелень;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 15 хвилин.

Калорійність 1-й порції готового страви: 163 ккал.

Хід роботи:

  1. Приготуйте заправку для майбутнього салату. З'єднайте оливковий жир, лимонний сік, часник, зелень сіль і спеції. Ретельно змішайте;
  2. Наріжте кубиками крабові палички;
  3. Порізати тоненькими брусочками авокадо і зелене яблуко;
  4. Натріть на крупній тертці твердий сир;
  5. Поєднавши воєдино всі складові майбутньої страви;
  6. Заправте салат приготовленої заздалегідь заправкою. Ретельно перемішайте;
  7. Приберіть закуску на 5 хвилин у холодне місце.

Презентуйте холодну закуску на стіл в красивій салатниці з порцеляни.

Приємної вам трапези!

Тріска, запечена в духовці з овочами або пряними травами — це вишукане блюдо, яке приготувати дуже просто.

Як зробити омлет в мікрохвильовці для дитини. Як правильно збити яйця і молоко щоб омлет вийшов пишним. Читайте тут.

М'ясо з картоплею в горщиках — приготуйте просте, швидке, смачне і ситне блюдо. Читайте декілька варіантів цього рецепта.

Крабовий салат з сиром і ананасами

Перед вами проста, але дуже смачна холодна закуска. Завдяки ананасам, після неї залишається солодкуватий присмак у роті. На приготування цього салату від вас не потрібно великих зусиль.

Склад:

  • 250 грам м'яса крабів;
  • Три варених яйця;
  • Половина банки консервованих ананасів;
  • 200 грам листя салату;
  • 250 грам сиру;
  • 2 зубки часнику;
  • Пучок зелені;
  • Сіль;
  • Спеції;
  • Майонезний соус.

Тривалість приготування: 25 хвилин.

Калорійність 1-й порції приготовленої закуски: 145 ккал.

Хід роботи:

  1. Зваріть круто три яйця. Наріжте їх тоненькими брусочками;
  2. Натріть на крупній тертці твердий сир;
  3. Консервовані ананаси наріжте на невеликі кубики;
  4. Листя салату порвіть дрібно руками;
  5. М'ясо крабів дрібно поріжте кухонним ножем;
  6. З'єднайте всі підготовлені інгредієнти воєдино. Приправте сіллю і спеціями;
  7. Через прес видавіть два зубчики часнику і змішайте з майонезом. Цієї залийте заправкою салат. Гарненько змішайте;
  8. Приберіть готову страву на 3 хвилини в холодне місце.

Презентуйте ваш кулінарний шедевр в красивій піалі із скла. Зверху притрусіть рубаною зеленню.

Смачної вам вечері!

Крабовий салат з кукурудзою

Цей рецепт, мабуть, найпопулярніший серед сучасних домогосподарок. Готується він банально просто, а на смак виходить дуже ніжним. Побалуйте і ви своїх домочадців цим дивом кулінарії.

Склад:

  • 250 грам м'яса крабів;
  • Половина банки консервованої кукурудзи;
  • 100 грам твердого сиру;
  • Три зварених круто яйця;
  • 1 томат;
  • Майонезний соус;
  • Пучок кропу;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Калорійність 1-й порції страви: 153 ккал.

Хід роботи:

  1. Відокремте яєчні жовтки від білків;
  2. Натріть на крупній тертці курячий білок, крабове м'ясо і твердий сир;
  3. Поріжте на маленькі кубики свіжий томат;
  4. Порубаєте свіжу зелень в дрібну крихту;
  5. З'єднайте підготовлені продукти в єдине ціле. Приправте сіллю і спеціями. Гарненько перемішайте;
  6. Заправте салат майонезним соусом і перемішайте;
  7. Приберіть готову страву, на пару хвилин у холодне місце.

Презентуйте готову страву в красивій салатниці з порцеляни. Зверху посипте тертим яєчним жовтком готову страву.

Приємної вам трапези!

Морські фантазії: крабове м'ясо і креветки

Хочемо представити вашій увазі смачну інтерпретацію даного страви. Здивуйте і ви своїх гостей подібної холодною закускою.

Склад:

  • 250 грам м'ясо крабів;
  • 250 грам дрібних креветок;
  • 2 зелених яблука;
  • 3 селери;
  • 2 пучка кінзи;
  • Майонезний соус;
  • Сіль;
  • Спеції.

Тривалість приготування: 20 хвилин.

Калорійність 1-й порції: 67 ккал.

Хід роботи:

  1. Видаліть панцир з варених креветок;
  2. Дрібно наріжте м'ясо крабів;
  3. Яблуко очистіть, наріжте на маленькі брусочки;
  4. Дрібно поріжте селера;
  5. Порубаєте кухонним ножем кінзу;
  6. З'єднайте в єдине ціле підготовлені продукти;
  7. Приправити страву сіллю і спеціями. Залийте майонезним соусом і гарненько перемішайте;
  8. Надішліть готову страву на пару хвилин в холод.

Подавайте на святковий стіл ваш кулінарний шедевр в красивій салатниці. Прикрасьте вареними креветками і кінзою.
Приємної трапези!

Корисні поради

Салат з крабів дуже любимо багатьма родинами. Для приготування використовують різну рецептуру. Але не у всіх виходить приготування воістину божественної закуски, якій апріорі вважається салат з крабів.

Існує безліч підводних каменів, які перешкоджають створенню справжнього шедевра. Ми розповімо вам про невеликих нюансах його приготування. Ось деякі з них:

  • Щоб готова страва мала насиченим крабовим смаком, використовуйте замість крабових паличок – саме м'ясо крабів;
  • Селера додасть пікантні нотки вашому салату;
  • Чудово доповнить смак цієї страви невелике яблуко кисле;
  • В якості заправки, краще використовуйте натуральний йогурт або домашній майонез;
  • Якщо в рецепті використовується помідор, то презентуйте готову страву всередині даного овоча;
  • Хорошим варіантом заправки стане оливкова олія з яєчним жовтком і гірчицею;
  • Перед подачею на стіл, потримайте салат пару хвилин в холодильнику.

Дотримуючись наших рекомендацій — результат перевершить всі ваші очікування. Крабовий салат — справжня знахідка для домогосподарок. Він чудово виглядає на будь-якому столі. Готується за лічені хвилини. А різноманітність смаків, просто зашкалює.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: