10 май 2019 846

Як приготувати курячі гомілки з картоплею в духовці

Курка відмінно комбінується з картоплею. Цей урок засвоїли багато господині, тому в мережі з'явилася величезна кількість рецептів з цим поєднанням. Розглянемо найбільш вдалі варіанти приготування курячих гомілок з картоплею в духовій шафі.

Курячі гомілки з картоплею в духовці
Інгредієнти Кількість
курячих гомілок - 1 кг
«солодкого» картоплі - 0,5 кг
каротеля - 2 шт.
порею - 1 шт.
помідорів - 2 шт.
пармезану - 100 грам
приправи для курки - 2,5 ст. л.
Час приготування: 135 хвилин Калорійність на 100 грам: 187 Ккал
Цієї куховарством можна нагодувати всю сім'ю, а процес її приготування настільки простий, що з цим впорається навіть починаюча господиня.

Спосіб приготування:

  1. М'ясо залийте холодною водою і вимочуйте протягом трьох годин, при цьому щогодини міняйте воду;
  2. Відкиньте гомілки на друшляк, і чекайте, поки рідина повністю стече;
  3. М'ясо посипте приправою, натерти товченим часником;
  4. Поставте м'ясо в закритій посудині в холодильник і дайте йому промаринуватися одну годину;
  5. Очистіть овочі від шкірки;
  6. Картопляні бульби, каротель і цибулину наріжте кільцями;
  7. Викладіть їх на деко, додайте приправу (наприклад, хмелі-сунелі);
  8. Зверху на овочі викладіть замариноване м'ясо;
  9. На овочі покладіть нарізані кружальцями помідори і притрусіть натертим пармезаном;
  10. Блюдо печіть протягом 45 хвилин.

Рецепт курячих гомілок з картоплею в рукаві в духовці

Тим, хто не любить підсмаженої картоплі і бажає більш м'якого і соковитого страви, варто звернути увагу на наступний рецепт. Картопля з м'ясом у рукаві виходить ніжним і ароматним і, при цьому, зберігає всі вітаміни і корисні речовини.

Необхідні інгредієнти:

  • 750 грам гомілок;
  • 1 кг картопляних бульб;
  • 2 шт. порею;
  • Півголівки часнику;
  • По 0,75 ч. л. солі, каррі і червоного перцю.

Час приготування страви становить 2 години.

Калорійність в 100 грамах — 159 ккал.

Спосіб приготування:

    1. Перш ніж почати підготовку, переконайтеся, що у вас під рукою є рукав для запікання;
    2. Подрібніть часник до кашоподібного стану;

    1. М'ясо ретельно промийте під проточною водою;
    2. Потім його замаринуйте в часнику протягом як мінімум півгодини;

    1. Бульби очистіть і наріжте великими шматочками;

    1. Посоліть, додайте спеції і змішайте з нарізаною кільцями пореєм;
    2. Відміряйте потрібну довжину рукава для запікання;
    3. З одного кінця зав'яжіть вузлик;
    4. На дно отриманого пакета покладіть картоплю з пореєм, а зверху викладіть замариновані ніжки;

  1. Зав'яжіть пакет;
  2. Зверху на ньому зробіть кілька проколів голкою, щоб пару було куди виходити;
  3. Випікайте в печі при 180оС протягом 45 хвилин.

Якщо ви бажаєте щоб м'ясо виглядало рум'яним, то за 10 хвилин до готовності, розрізати пакет зверху і відправте його назад в духову шафу.

Гомілки, запечені в духовці з картоплею в горщиках

Всі страви, які готуються в глиняних горщиках, виходять на подив ароматними та смачними. Якщо приготуєте курячі ніжки в горщиках з овочами, то ви отримаєте смачний і ситний обід або вечерю для всієї родини. Розглянемо, як приготувати вечерю в горщиках на сім'ю з чотирьох осіб.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 курячі гомілки;
  • 2 шт. порею;
  • 2 шт. болгарського перцю;
  • 4 шт. маленьких помідора черрі;
  • 2 шт. невеликий морквини;
  • 4 зубчики часнику;
  • 8 шт. картоплі;
  • 2-3 шт. стебла селери;
  • 4 ст. л. рослинного масла;
  • Сіль і спеції за вашим перевагам.

Час приготування страви складає 5 годин.

Калорійність в 100 грамах — 210 ккал.

Спосіб приготування:

  1. Гомілки курячі промити в холодній воді;
  2. М'ясо намариновать спеціями і посолити;
  3. Каротель очистити і крупно натерти;
  4. Порей очистити від шкірки і дрібно порізати;
  5. Болгарський перець помити, очистити від серцевини і порізати дрібними кубиками.
  6. На велику сковороду влити рослинне масло і почати пасерувати овочі в такому порядку: порей, каротель, селера, болгарський перчик. При цьому не пережарьте овочі, так як основне їх приготування повинно відбуватися в глиняних горщиках;
  7. Поки інгредієнти пассеруются, очистіть картоплю і наріжте його середніми кубиками;
  8. Горщики змастіть рослинною олією зсередини;
  9. У кожен з них засуньте гомілку і вкладіть по одній нарізаної кубиками картоплині;
  10. Полийте овочевою підливою, додайте рубаний часник;
  11. Викладіть залишки картоплі, посоліть і додайте приправи за бажанням;
  12. У кожен з горщиків влийте по півсклянки води;
  13. Прикрийте глиняні ємності кришками і поставте в духовку, розігріту до 180проЗ;
  14. Випікайте як мінімум 40 хвилин. Ступінь готовності визначайте по м'якості шматків картоплі.

Дане блюдо не потребує додаткової сервіровці і подається прямо в горщиках.

Млинці на кислому молоці або кисляку виходять незвичайно ніжними і мереживними. Візьміть на замітку кілька рецептів які вам знадобляться.

Читайте покроковий рецепт курячого супу з локшиною і рекомендаціями кулінарів. Дізнайтеся, як правильно готувати цю страву.

Візьміть на замітку рецепт вареників з вишнею — скоро поспіють вишні, приготуйте це смачне блюдо.

Корисні поради

Готувати картоплю з курячими гомілками в духовці нескладно, але все ж є деякі хитринки, які необхідно знати, перш ніж братися за приготування цієї страви:

  1. Ретельно вибирайте курятину, намагайтеся купити свіже або охолоджене м'ясо, так як воно більш м'яке і ніжне. Шкіра на ніжках повинна бути блідо-рожевою, без плям і сірого відливу;
  2. Якщо ви збираєтеся запікати курятину з картоплею в ємності, то візьміть чавунну або керамічний посуд;
  3. Не варто тримати курячі гомілки занадто довго в духовій шафі, так як вони можуть пересохнути;
  4. Для отримання смачної скоринки включіть в духовці гриль за 12-15 хвилин до закінчення приготування страви;
  5. Щоб гомілки вийшли більш ароматними та смачними, використовуйте лимонний сік або часник;
  6. Хрусткої скоринки на курячих ногах можна домогтися, якщо перед запіканням обваляти їх у панірувальних сухарях;
  7. Картоплю не варто брати занадто молоду, так як в ній мало соку, вона вийде сухуватою.

Урізноманітніть своє щоденне меню, смачним і ситним блюдом, яке припаде до смаку усій родині.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: