11 апрель 2019 2 700

Як приготувати курячу грудку в кефірі

Якщо зазвичай приготоване куряче м'ясо не влаштовує своїми смаковими якостями, варто спробувати приготувати його в кефірі, завдяки чому воно стане м'яким і ніжним на смак.

Рецепт запеченої курячої грудки в кефірі
Інгредієнти Кількість
Грудка куряча - 1 шт.
Кефір - 250 мл
Масло рослинне - 2 ст. л.
Спеції та сіль - за смаком
Часник - кілька зубчиків
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Цей рецепт підходить тим, хто не готовий довго чекати, коли куряча грудка буде готова до запіканню, адже маринуватися в кефірі вона буде дуже швидко.

Готуємо курячу грудку в кефірі в духовці так:

  • необхідно підготувати саму грудинку, для цього її потрібно очистити від шкірки і зробити кілька неглибоких надрізів на поверхні м'яса. Надрізи потрібні для того, щоб маринад згодом добре просочив курятину;
  • тепер необхідно приготувати сам маринад. Для цього кефір потрібно вилити в зручну посуд, туди ж пропустити через прес кілька зубчиків часнику, також відразу можна посолити і поперчити маринад. З спецій можна вибрати куркуму або сушену зелень. Всі спеції необхідно всипати в кефір і перемішати;
  • готовий маринад необхідно залити в посуд з курячим філе, як слід вимочити в ньому курятину, накрити посуд кришкою і поставити в зручне місце на дві години. Поки м'ясо маринується, бажано періодично перевертати його;
  • коли підійде час, дно спеціального посуду, в якій буде готуватися курка, необхідно обмазати олією, туди ж викласти курку і залити її кефірним маринадом. Духовка повинні бути розігріта до 150-ти градусів, після чого туди можна відправляти посуд з куркою;
  • час випікання – від 30-ти до 40-ка хвилин.

Готову грудинку можна розібрати, а можна подавати на стіл в цілісному вигляді, з овочами і печеною картоплею.

Дієтичний рецепт курячої грудки, запеченої в духовці

Куряча груди сама по собі є дієтичним продуктом, і якщо правильно замаринувати її, то вона не втратить своїх корисних властивостей.

Що потрібно для приготування дієтичної грудки:

Продукти Кількість
Знежирений кефір (0%) 1 склянка
Куряча грудка без шкірки 0,5 кг
Зелень (кріп і петрушка) по 5 гр і того, і іншого
Соняшникова олія для змащування посуду кілька крапель

Час запікання такої страви займе 2 години 40 хвилин. По калорійності 100 гр дієтичної грудинки складе всього 70 ккал.

Дієтичний рецепт курячої грудки в кефірі з зеленню покроково:

  • курятину необхідно промити і ретельно відчистити від шкірки, потім знову промити і після надрізати в декількох місцях;
  • кефір потрібно влити в зручну посудину, окремо дрібно нарізати зелень і всипати в нього;
  • у готовий маринад потрібно покласти грудку, ка слід вимочити її в кефірі і залишити приблизно на дві години для того, щоб м'ясо добре просочилося маринадом;
  • коли маринована курка буде готова, форму для запікання необхідно буде змастити максимально малою кількістю масло. Без нього не обійтися, так як грудка може пригоріти, але використовувати необхідно всього кілька грамів;
  • у підготовлену форму викладається курку разом з маринадом;
  • духовка повинна бути розігріта до 200 градусів, в ній потрібно запікати грудку близько 40 хвилин.

Сіль і перець в даному рецепті найкраще виключити, але якщо грудина буде здаватися занадто прісною і несмачною, то її можна зовсім трохи посолити і найкраще морською сіллю.

Рецепт приготування в мультиварці

Курячу грудку можна приготувати не тільки в духовці, але і в мультиварці. Так вона вийде більш корисною і не менш смачною.

Що потрібно для такої страви:

Продукти Кількість
Куряча грудка без шкіри 1 шт
Цибулина (середня чи велика головка) 1 шт
Кефір (можна взяти з малою жирністю до 1%) 1 склянка
Сіль, перець, спеції за смаком
Олія рослинна 2 ст. л.

За часом приготування такої страви займе 2 години 45 хвилин. Калорійність філе з мультиварки – 150 калорій на 100 гр страви.

Покроковий рецепт приготування курячої грудки в кефірі в мультиварці:

  • філе необхідно помити, відокремити від нього шкіру, порізати на невеликі шматочки, видалити всі кістки, куряче м'ясо натерти всіма наявними спеціями і сіллю, скласти в миску;
  • порізати цибулю середніми кільцями, також покласти в миску до курки;
  • у миску з курятиною і цибулею необхідно вилити кефір, отриманий маринад залишити готуватися протягом двох годин;
  • коли курка промаринується, необхідно підготувати мультиварку: залити 2 столові ложки масла, в яке необхідно викласти курятину, не забувши вилити і кефірний маринад разом з усім вмістом;
  • філе потрібно буде готувати в мультиварці по 20 хвилин з кожної сторони, не забуваючи стежити за процесом.

Готову грудинку з мультиварки можна подавати з овочевим гарніром і навіть макаронами.

Маринована куряча грудка, приготована на сковороді

Смачну і не менш корисну грудину можна приготувати навіть на звичайній сковороді, при цьому страва буде соковитим і ароматним, немов з духовки.

Що потрібно:

Продукти Кількість
Грудка куряча 1 шт
Кефір середньої жирності 2 склянки
Велика головка цибулі 1 шт
Зелень сушена 1 ч. л.
Зелена цибуля кілька пір'їнок
Сіль, перець, різні спеції на розсуд
Олія для смаження кількість на розсуд

Замаринована в кефірі грудинка курки буде готуватися 2 години 35 хвилин в цілому. Калорійність страви – 200-250 ккал на 100 гр, залежно від кількості використовуваного масла і жирності кефіру.

Тушкована куряча грудка в кефірі на сковороді готується так:

  • грудка миється, від неї відділяється шкіра, потім її потрібно порізати і звільнити від кісточок. Готове філе бажано промокнути паперовими серветками;
  • взяти глибоку посуд, вилити в неї кефір, додати спеції, мелений перець і сіль, все як слід вимішати, потім викласти в маринад куряче м'ясо і знову перемішати. Маринуватися курка повинна не менше, ніж 2-х годин;
  • поки курка маринується, потрібно підготувати інші інгредієнти: головку цибулі порізати кружальцями, зелену цибулю також потрібно нашаткувати;
  • далі слід розігріти сковорідку з олією спочатку обсмажити до золотистого кольору цибулю, потім штовхнув його в бік і викласти грудку (без маринаду). Все обсмажити до повного випаровування вологи і залити в сковороду маринад, після чого зменшити вогонь;
  • всипати в сковорідку зелений лук, за бажанням ще раз поперчити і посолити, у процесі все необхідно помішувати. Загальний час готування на сковороді – 35 хвилин.

Подавати таку курочку краще за все з рисом.

Смачний салат з пекінської капусти з крабовими паличками. Читайте рецепти на сторінках нашого журналу.

Як приготувати пастрому з курячої грудки в духовці — покроковий рецепт з підказками.

Салат з помідорів і огірків — навіть у такому простому страві є свої секрети.

Як смачно запекти куряче філе у фользі

Завдяки запікання у фользі, куряча грудка швидко приготується, зберігши при цьому всі свої смакові властивості.

Інгредієнти, які знадобляться:

Продукти Кількість
Куряче філе 500 гр
Картопля кілька невеликих (3-4 шт)
Часник 2-3 зубчики
Кефір 1 склянка
Спеції, сіль, мелений перець , сушена зелень за смаком

Час приготування курячого філе в фользі 2 години 40 хвилин максимум, з урахуванням маринування. Калорійність – в середньому 250 ккал на 100 гр продукту.

Хід приготування курячої грудки в кефірі з овочами у фользі:

  • готове філе курки (відокремлене від кісток і шкіри) необхідно залити кефіром, додати в маринад перець, спеції і сіль, видавити туди часник, все перемішати і залишити маринуватися приблизно близько 2-х годин. Тим часом можна почистити картоплю і порізати її невеликими кружечками;
  • коли всі інгредієнти будуть готові до запіканню, лист необхідно застелити фольгою, на яку потрібно викласти картоплю і мариновану курку;
  • накрити курку і картоплю ще одним шаром фольги і поставити в розігріту до двохсот градусів духовку хвилин на 40. За 10-15 хвилин до повного приготування верхній шар фольги потрібно розрізати, щоб дати курочці підрум'янитися.

Через 40 хвилин можна діставати ароматну курячу грудку з духовки. За бажанням страву можна доповнити й іншими овочами, крім картоплі.

Щоб грудка вийшла смачною і соковитою, досвідчені господині радять використовувати більш жирний кефір. Однак, якщо страва готуватиметься для тих, хто строго дотримує дієту, кефір потрібно брати тільки знежирений, тоді калорійність такої курки буде максимально низькою.

Що ще почитати: