14 апрель 2019 1 723

Прості рецепти ароматного компоту з яблук

У літній час, коли на вулиці неймовірна спека, високою популярністю користуються охолоджуючі напої, будь то чай або сік.

Але, як правило, їх доводиться купувати.

В домашніх умовах можна створити справжній річний шедевр – компот з яблук.

Він чудово втамовує спрагу, а головне – його можна законсервувати, і насолоджуватися яблучним напоєм круглий рік.

Компот із свіжих яблук зимових сортів
Інгредієнти Кількість
яблук - 6 штук
води - півтора літра
цукру - 4 столові ложки
м'яти - 3 свіжих листочка
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 35 Ккал

Починаючи з другої половини літа і закінчуючи глибокою восени – це період дозрівання яблук.

Звичайно, в залежності від сорту час їх дозрівання коливається, тим не менш, як тільки цей фрукт наливається фарбами і набуває все якості стиглого плоду, його можна використовувати в якості основи для приготування смачного напою.

В якості посилення смакових якостей можна використовувати корицю, лимон мед, але це за бажанням.

Насамперед необхідно приготувати сироп, і лише після цього опустити в нього фрукти.

Для приготування сиропу необхідно злегка в каструлі підігріти цукор.

Як тільки він почав плавиться, слід залити його чистою водою, а потім варити близько 15 хвилин на повільному вогні.

Сироп в процесі приготування, і тепер саме час зайнятися підготовкою яблук.

Їх потрібно добре промити під проточною водою, вирізати качани, а потім нарізати м'якоть.

Важливо пам'ятати, що позбавлятися від шкірки не слід, так як всі корисні речовини сконцентровані саме в ній.

Коли сироп буде готовий, у нього поміщаються яблучні дольки, і компот варять протягом 10 хвилин, але вже на слабкому вогні.

Всі інгредієнти, що підсилюють смакові якості цього рецепта компоту із свіжих яблук, додано через 5 хвилин.

Нарізати яблука слід великими часточками (розрізати плід на 6 — 8 частин, наприклад), так як в цьому випадку вони не розварюються.

Готовий напій не проціджується, а щоб сироп просочився яблучним соком, краще дати напою настоятися кілька годин.

Такий яблучний компот в охолодженому вигляді добре заповнює дефіцит рідини в літній період.

Крім того він насичує організм вітамінами, залізом і іншими необхідними мікроелементами.

Для дітей можна приготувати такий компотик в поєднанні з грушами і вийде наступне:

Рецепт компоту із сушених яблук

У зимовий час іноді особливо хочеться випити стаканчик свіжоприготованого компоту.

Багато заготовляють круглий рік сушені яблука.

Вони й стають основним інгредієнтом для цього поширеного напою.

Для приготування знадобляться:

  • 300 г сухих яблук;
  • зірочка гвоздики;
  • півпачки кориці;
  • 2 літра кип'яченої або дистильованої води;
  • приблизно 1 г лимонної кислоти (за смаком);
  • 200 г цукру.

Сушені плоди перебираються.

Якщо виникає бажання зварити насичений компот із сухих яблук, для рецепта знадобиться близько 300 г сухофруктів.

Шматочки укладаються в друшляк, а потім ретельно промиваються.

Залишкова рідина повинна повністю стекти.

У глибоку емальовану каструлю потрібно залити 2 л води і поставити на сильний вогонь, після чого засипати цукор.

Як тільки вода закипить, а цукор повністю розчиниться, чистими руками додати сушені плоди, ретельно перемішати.

Порівняно з компотом, виготовленим з свіжих яблук, напій із сухофруктів вариться досить довго.

При приміщенні в воду підготовлених шматочків фруктів, вона перестає кипіти, а значить, її потрібно довести до кипіння.

Як тільки це сталося, вогонь зменшується до середнього рівня.

Варити необхідно близько 40 хвилин, щоб всі корисні речовини не выварились з напою.

Щоб узвар був прісним, за 5 хвилин до закінчення приготування в каструлю додається гвоздика і кориця.

Волоські горіхи знайшли своє застосування в різних областях: косметології, медицині, кулінарії. Їх чарівні властивості люди помітили давно. Однак, не всі люблять їх у сирому вигляді. Кулінари знайшли вихід! Приготування варення з волоських горіхів.

Повітряні, теплі з неймовірним запахом здобні булочки не втрачають своєї актуальності навіть з появою різних гамбургерів і хот-догів. Для випікання їх в домашніх умовах потрібно заготовити правильне здобне тісто, рецептом якого ми ділимося з вами тут.

Якщо ви досі не готуєте пшоно, то пора дізнатися про ту велику користь для здоров'я людини, яку воно в собі несе. Так і варити його потрібно ще навчитися. Детальніше про все це читайте у статті.

Готовий напій знімається з плити, накривається кришкою і настояти до повного охолодження.

Враховуючи, що використовувалися сушені яблука, напій доведеться трохи підкислити, скориставшись лимонною кислотою, яка додається після охолодження.

Перед подачею на стіл можна процідити компот.

Рідину перелити в глечик, а сухофрукти розмістити на тарілочці.

Корисні поради

Приготування яблучного компоту практично нічим не відрізняється від грушевого.

Використовуючи сушені часточки, завжди можна доповнити смаковий букет іншими сухофруктами, наприклад, курагою, апельсином, чорносливом.

Зберігати свіжі яблука необхідно в прохолодному і сухому місці, а сушені плоди у герметично закритих стерильних банках.

Якщо сушені яблука з причини тривалого зберігання почали пропадати, то перебравши їх, можна приготувати компот з описаного вище рецептом, а потім у гарячому вигляді розлити по стерилізованим банкам, і законсервувати.

Компот з яблук – не тільки надзвичайно смачний і корисний напій, але в охолодженому вигляді відмінно втамовує спрагу.

Щоб зробити вітамінні закачування на зиму, пропонуємо вам запастися чорницею і яблуками, і скористатися наступним відео-рецептом:

Що ще почитати: