08 май 2019 3 306

Як смачно і оригінально приготувати салат з крабовим м'ясом

З'явився відносно недавно крабовий салат став справжнім відкриттям для господинь. Нескладний у приготуванні, при цьому дуже смачний і поживний, він прикрасить будь-який стіл.

Простий рецепт приготування
Інгредієнти Кількість
крабового м'яса - 1 упаковка (200 г)
яєць - 5 шт.
кукурудзи - 1 банку
нежирного майонезу - 150 г
Час приготування: 25 хвилин Калорійність на 100 грам: 220 Ккал

Спочатку необхідно відварити яйця. Для цього покласти яйця в каструлю і поставити на мінімальний вогонь. Якщо відразу додати вогонь, яйця від занадто швидкого нагрівання можуть потріскатися. Щоб яйця вийшли крутими, але не перевареними, після закипання їх слід варити ще 8 хвилин, після чого зняти з вогню і остудити в холодній воді. Яйця нарізати кубиками 1х1 див.

Крабове м'ясо нарізати шматочками. Якщо воно лежало в морозилці, попередньо розморозити протягом години – інакше салат вийде водянистим.

Відкрити банку кукурудзи, злити сік і перекласти кукурудзу в салатницю. Щоб акуратно злити сік, достатньо залишити зрізати відкривачкою верхню кришку і притримуючи кришку закритою, акуратно злити сік з банки.

До кукурудзі додати нарізане м'ясо крабів, яйця і майонез.

Отриманий салат посолити і перемішати. За бажанням кожну порцію можна прикрасити гілочкою петрушки або кропу (або будь-якої іншої зелені). Подавати до столу злегка охолодженим.

Крабовий салат з маслинами

Необхідні інгредієнти (на 4 порції):

  • крабове м'ясо – 200 гр.;
  • консервована кукурудза - 1 банка;
  • 6 яєць;
  • 0,5 банки маслин (або оливок);
  • 80 гр. майонезу;
  • 1/3 батона;
  • зелень – кілька гілочок для прикраси.

Середній час приготування страви становить 40 хвилин.

Калорійність (1 порція) – 397 кКал.

Рецепт салату з крабовим м'ясом і маслинами простий. Для початку необхідно відварити яйця, остудити в холодній воді, очистити і порізати на дрібні шматочки. Викласти порізані яйця в салатницю.

Немає принципової різниці, використовувати для салату оливки або маслини – це справа смаку. Головне, щоб у них не було кісточок. Оливки витягти з банки і нарізати кружечками. Додати до яєць.

М'ясо злегка розморозити, після чого нарізати його кубиками. Якщо передбачається святковий стіл, можна залишити кілька шматочків для прикраси салату. Додати до оливкам і яйцям. Кукурудзу витягти з банки, відцідити через сито і додати до салату.

Додати майонез, посолити і перемішати. Наверх можна покласти кілька скибочок м'яса, часточку лимона і прикрасити все гілочкою зелені.

При бажанні можна додати грінки. Для цього м'якоть батона розрізати на квадратики невеликого розміру, збризнути олією і підсушити в духовці. Можна обсмажити на сковороді з додаванням оливкової олії. Грінки додавати в салат перед подачею.

Подавати охолодженим.

Пісна картопляна запіканка — дуже смачна страва з овочів.

Класично вінегрет з квасолею — ще одне блюдо, яке обов'язково повинно бути на зимовому столі.

Рецепт вареників з різними начинками на пару. Ви обов'язково повинні дізнатися секрети смачної страви.

Листковий салат «Авокадо»

Необхідні інгредієнти (на 6 порцій):

  • крабове м'ясо – 200 гр.;
  • 3 картоплини;
  • 6 яєць;
  • 4 свіжих огірка;
  • 1 авокадо;
  • 100 гр. нежирного майонезу;
  • зелень – для прикраси.

Час приготування страви – 50 хвилин.

Калорійність (1 порція) – 407 кКал.

Даний рецепт нагадує одночасно і класичний крабовий салат, і традиційну мімозу. Основна відмітна особливість салату полягає в тому, що інгредієнти в кінці не перемішуються, а акуратно викладаються шарами.

Для початку потрібно відварити яйця і картоплю. Картопля вариться довше, тому його потрібно поставити варитися трохи раніше. Щоб картопля швидше приготувалася, рекомендується порізати її на кілька частин і потім опустити в каструлю. За 5 хвилин до готовності підсолити.

Відварену картоплю і яйця порізати кубиками.

Огірки і крабове м'ясо порізати на шматочки. Розмір можна змінювати за бажанням, але оптимальним вважається 1х1 див.

Авокадо очистити від шкірки, розрізати на дві рівні частини, видалити кісточку, після чого також нарізати невеликими скибочками. Авокадо слід нарізати якомога тонше.

На нижній шар піде картоплю. Зверху на картоплю викладаємо шар майонезу (половину від загальної кількості), крабове м'ясо і огірки. Після першого шару майонезу можна додати перець (за бажанням). Зверху покрити майонезом і на самий верх викладаємо авокадо. Прикрасити верх можна гілочкою зелені і лимоном. Листковий салат з крабовим м'ясом і огірком «Авокадо» готовий до вживання.

Подавати охолодженим.

Салат з крабовим м'ясом і помідорами

Необхідні інгредієнти (на 4 порції):

  • 200 гр. крабового мяса;
  • 4 курячих яйця;
  • 2 невеликих помідора;
  • 100 гр. твердого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • 75 гр.майонезу.

Середній час приготування – 40 хвилин.

Калорійність (1 порція) – 380 кКал.

Урізноманітнити традиційний рецепт салату можна додаванням помідорів. Часник додасть пікантності та гостроти, але в разі чого, часник можна виключити зі списку інгредієнтів.

Відварити яйця. Потрібної міри можна досягти якщо після закипання дати яйцям покипіти ще 8 хвилин, після чого остудити, почистити і нарізати дрібними кубиками. Розморожене м'ясо нарізати тонкими скибочками.

В складі можна використовувати будь-який твердий сир за смаком. Сир можна порізати кубиками або натерти через велику тертку. Часник очистити від шкірки і дрібно нарізати або пропустити через м'ясорубку.

Для цього салату краще використовувати помідори твердих сортів. Якщо помідори мають товсту шкірку, їх попередньо потрібно на 10-15 хвилин залити крутим окропом — так шкірку можна буде запросто зняти. Якщо шкірочка тонка, то її можна залишити. Помідори потрібно порізати невеликими шматочками, але не дуже дрібними – так вийде весь сік.

Змішати в салатниці яйця, помідори, м'ясо крабів, помідори і часник, посолити і змішати з майонезом. Перед подачею посипати тертим сиром. Подавати охолодженим.

Салат «Гавайська»

Необхідні інгредієнти (на 4 порції):

  • 400 гр. гавайської суміші (1 упаковка);
  • 200 гр. крабового мяса;
  • 3 яйця;
  • 80 гр. майонезу
  • за смаком сіль і перець.

Час приготування страви – 40 хвилин.

Калорійність (1 порція) – 290 кКал.

Цей рецепт відрізняється від класичного додаванням гавайської суміші, звідси і назва. Гавайська суміш – це набір заморожених овочів, які необхідно тільки трохи відварити або розігріти.

Гавайську суміш викласти на сковорідку розігріти протягом 10-15 хвилин. Масло не додавати.

Відварити яйця. Очистити від шкірки і порізати кубиками.

М'ясо крабів попередньо розморозити і нарізати невеликими скибочками.

Змішати гавайську суміш, крабове м'ясо, нарізані яйця, посолити, після чого заправити за допомогою майонезу. Ретельно перемішати і прибрати на 30-35 хвилин у холодильник. Подавати, прикрасивши гілочкою зелені.

Корисні поради

Щоб збільшити кількість порцій, можна додати в салат рис або відварну картоплю. Кількість рису і картоплі можна варіювати, залежно від індивідуальних смакових уподобань.

Маслини або оливки чудово поєднуються з китайською капустою, тому для даної варіації можна використовувати саме капусту.

Для соковитості можна додати дрібно нашатковану цибулю. В салаті він практично не буде відчуватися, але додасть родзинку (знову ж, на любителя).

Зробити салат з крабового м'яса більш корисним, можна, якщо додати в нього нашинковане через тертку яблуко або 1-2 редиски. Головне, щоб яблуко не перебивало смак основних компонентів.

Подавати крабовий салат можна не тільки в салатниці, відмінним варіантом сервірування святкового столу стануть пісочний несолодкі тарталетки, начинені салатом. Просто і зі смаком.

Існує поширена думка, що салат смачніше на наступний день, тому якщо є час, можна залишити його на ніч у холодильнику, він краще просочиться і стане більш соковитим.

Що ще почитати: