07 июнь 2019 278

Як просто спекти смачний кекс в хлібопічці

На сьогоднішній день, в хлібопічці можна приготувати практично все, що тільки завгодно. У цієї диво-техніки виходить смачним не тільки хліб, але і кекси на будь-який смак.

Ніяких особливих навичок, щоб приготувати цю ароматну випічку не потрібно, хлібопічка практично все зробить самостійно, потрібно лише чітко слідувати інструкціям і дотримуватися їх.

Пропонуємо розглянути прості і смачні рецепти приготування кексів в хлібопічці.

Лимонний кекс з родзинками і цукатами
Інгредієнти Кількість
цукор - 240 грам
лимон - 1 шт.
яйця - 4 штуки
цукати - 0,5 склянки
ванільний цукор - 10 г
родзинки - 70 грам
розпушувач - 1,5 столові ложки
борошно - 2 склянки
масло вершкове - 200 грам
сіль - щіпка
Час приготування: 90 хвилин Калорійність на 100 грам: 324 Ккал
Кекси – улюблені ласощі багатьох дітей і дорослих. Їх різноманітність може порадувати любителів солодкого, а кекс з легким лимонним смаком і шматочками цукатів внесе різноманітність в повсякденний раціон і ідеально підійде для чаювання.

Готувати кекс в хлібопічці – справжнє задоволення. Випічка готується швидко і при цьому не пригорає, а після приготування техніка автоматично відключається. Готується десерт легко і просто:

  1. У глибокій тарілці з'єднати яйця, ванільний цукор і сіль і все ретельно збити, щоб утворилася біла піна;
  2. Родзинки і цукати облити гарячою водою і залишити на 5 хвилин. Воду злити, а родзинки просушити;
  3. Лимон помістити на кілька секунд у гарячу воду, потім просушити, зняти цедру і вичавити сік;
  4. У контейнер викласти збиті яйця, лимонний сік і цедру, вершкове масло, розпушувач, борошно, цукати і родзинки;
  5. Контейнер поміщається в прилад, виставляється режим «солодкий хліб» або «домашній кекс» на 80 хвилин.

Якщо після випікання кексу залишаться сумніви в його повній готовності, можна включити прилад ще на 10 хвилин в режимі «випікання».

Яблучний

Смачний і ароматний яблучний кекс – корисне ласощі, в якому міститься дуже багато вітамінів, амінокислот, мікро-і макроелементів. Наявність у випічці коричневого цукру і яблук, підвищує його користь і додає особливий смак.

Інгредієнти:

  • 1 чайна ложка кориці;
  • масло вершкове – 40 грам;
  • яблука середнього розміру – 2 штуки;
  • 3 яйця;
  • борошно – 200 грам;
  • 1 столова ложка розпушувача.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 319 ккал.

Готується цей делікатес досить просто і швидко, необхідно тільки:

  1. Розтопити в сотейнику вершкове масло і додати його до цукру, акуратно перемішати, додати яйця і збити віночком;
  2. Просіяти борошно в окрему ємність і змішати її з розпушувачем, корицею, а потім додати до рідкої маси і перемішати;
  3. Яблука помити, видалити шкірку і порізати тонкими пластинками;
  4. Додати в тісто подрібнені яблука, все перемішати і викласти тісто в змащену маслом чашу;
  5. Випікати при режимі «випічка» 45-60 хвилин, але якщо такого немає, слід вибрати режим «кекс», але тільки вийняти лопатку, оскільки заміс тіста в цьому випадку не потрібний.

Таке частування ідеально підійде для чаювання і навіть сніданку. Щоб порадувати рідних і близьких, можна приготувати інгредієнти заздалегідь, викласти їх у форму і встановити таймер, щоб випічка була готова до сніданку.

Англійська кекс

Серед величезного розмаїття кексів, особливе місце займає англійська. Його ніжний смак і чудовий запах обов'язково сподобається не тільки дорослим, але і вередливим дітям.

Інгредієнти:

  • масло вершкове – 1 пачка;
  • мигдаль – 100 грам;
  • 2 склянки просіяного борошна;
  • розпушувач – ½ частину пакетика;
  • 4 яйця;
  • 150 грам цукру;
  • родзинки – 100 грам;
  • ром коричневий або коньяк – 1 столова ложка;
  • 100 грамів цукатів;
  • сіль за смаком.

Час приготування: 90 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 330 ккал.

Ця випічка готується в хлібопічці дуже швидко, а її запашний аромат потішить найвибагливіших гурманів. Готується ласощі в кілька етапів:

  1. Масло розм'якшується, з'єднується в глибокій ємності разом з цукром і розтирається до однорідного стану. Потім вбивають яйця, додається сіль, ром і цедра, знята з одного лимона;
  2. Борошно з'єднати з розпушувачем, добре перемішати і обережно ввести в яєчну суміш. Додати родзинки, цукати, подрібнений мигдаль і за допомогою ложки перемішати;
  3. Змастити маслом форму і викласти в неї тісто;
  4. Випікати 1,5 години в режимі «домашній кекс», а готовність перевірити за допомогою сірника або дерев'яної палички.

Готовий кекс на час залишити в формочці, щоб випічка охолола, а після цього дістати, викласти на блюдо і посипати цукровою пудрою. Таке ласощі ідеально підійде до чаю.

Апельсиново-маковий

Апельсинові нотки у випічці – завжди смачно і незвично. Приготувати таке ласощі може кожна господиня, у якої є хлібопічка. Це частування дуже смачне і особливо подобається маленьким дітям.

Інгредієнти:

  • 50 грам маку;
  • молоко - 185 мл;
  • яйця середнього розміру – 3 штуки;
  • 290 грам просіяного борошна;
  • цукор – 190 грам;
  • 1 пачка вершкового масла;
  • 1 пакетики розпушувача;
  • сіль;
  • 1 столова ложка цедри апельсина.

Час приготування: 1,5 години.

Калорійність на 100 грам: 322ккал.

Готувати апельсиново-маковий кекс дуже легко. Всього кілька хвилин часу і ласощі буде готове до сніданку:

  1. Молоко закип'ятити, залити їм мак і залишити настоюватися на 15 хвилин;
  2. Яйця, цукор і сіль добре розтерти, вилити яєчну суміш у форму для випічки і додасть туди ж молоко з маком, розм'якшене масло, борошно, розпушувач і апельсинову цедру;
  3. Випікати в режимі «кекс» вагою 750 грам зі світлою скоринкою.

Готове ласощі дістати з форми і посипати цукровою пудрою. При бажанні, можна приготувати смачну глазур і полити нею виріб.

Дачний

Випічка, тісто якій замішане на згущеному молоці, завжди виходить смачною і дуже ніжною. Готувати такі кекси в хлібопічці одне задоволення.

Інгредієнти:

  • ½ Чайної ложки соди;
  • борошно – 1 чашка;
  • яйця – 2 штуки;
  • 400 мл згущеного молока;
  • оцет.

Час приготування: 65 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 326 ккал.

Готується ласощі так:

  1. Яйця добре збити віночком, додати згущене молоко і перемішати;
  2. Вмішати В яєчну суміш ретельно просіяне борошно, соду, що гаситься оцтом і замішується тісто;
  3. Маслом змастити форму і перекласти в неї тісто;
  4. Готувати в режимі випікання на 60 хвилин.

Такий кекс виходить трохи солодкуватим, але від цього не менш смачним. Гідно його особливо можуть оцінити діти.

Голубці з молодої капусти — секрети приготування цієї страви.

Кекс з сиру з родзинками — декілька дивовижних рецептів, які варто спробувати.

Рецепт смачного крему зі згущеного молока і масла тут. Спробуйте використовувати цей крем для своєї випічки.

Кекс без яєць

Коли в холодильнику закінчилися яйця, а приготувати до чаю щось потрібно, можна сміливо скористатися цим простим рецептом.

Інгредієнти:

  • 250 грам кефіру;
  • 0,5 склянки цукру;
  • сода — ½ чайної ложки;
  • 0,5 склянки рослинного масла;
  • борошно – 280 грам;
  • родзинки за смаком;
  • 1 столова ложка манної крупи.

Час приготування: 1 год.

Калорійність на 100 грам: 315 ккал.

Готується кекс швидко, а продукти для нього можна практично завжди знайти в холодильнику:

  1. Кефір змішати з содою, перемішати і залишити на 10 хвилин;
  2. Настоявшуюся кефірну суміш змішати з маслом, цукром і збити міксером;
  3. В отриману суміш додати борошно, родзинки і добре перемішати, дати тісту 30 хвилин часу, щоб воно піднялося;
  4. Стінки форми ретельно змастити маслом, а потім акуратно посипати їх манною крупою і викласти в неї підготовлене тісто;
  5. Готувати кекс в хлібопічці в режимі «домашній кекс» 60 хвилин до золотистого кольору.

Готове ласощі залишити у формі на 10-15 хвилин, щоб воно трохи охололо, потім дістати і при бажанні, можна посипати дрібною цукровою пудрою.

Правильно замісити тісто для кексу і спекти його – завдання, з яким може впоратися далеко не кожна господиня. У звичайній духовці, ласощі може просто не піднятися або ж взагалі не вийти, якщо щось зробити не так. Переваги хлібопічки в тому, що чітко дотримуючись інструкції, випічка в ній завжди виходить ароматною і смачною.

Що ще почитати: