28 май 2019 3 390

Як смачно приготувати тушковану капусту з фаршем

Капуста, тушкована з м'ясним фаршем – це дуже простеньке і в теж час ситне блюдо. Його можна робити щодня на обід або вечерю. Воно обов'язково сподобається всім рідним.

А якщо в нього додати спеції і приправи, то воно вийде ароматним і пікантним. В нього можна додавати фарш з будь-якого м'яса – свинини, яловичини, курки. А капусту можна використовувати білокачанну, цвітну, пекінську.

Крім цього, капуста з фаршем — дуже корисна страва, воно містить високий рівень вітамінів. Його можна їсти під час багатьох дієт, і воно абсолютно ніяк не зашкодить фігурі. Так, як же його можна приготувати?

Тим, хто досі не знає, пропонуємо кілька рецептів приготування тушкованої капусти з фаршем. Але для початку розберемося, який рівень харчовою цінністю і калорійністю міститься в цьому столі.

Рецепт тушкованої капусти з фаршем
Інгредієнти Кількість
Капуста білокачанна - 800 грам
Фарш м'ясний - 300 грам
Морква - 1 штука
Цибулю - 1 штука
Рослинна олія - для смаження
Сіль і перець - за смаком
Паприка - 10 г
Час приготування: 45 хвилин Калорійність на 100 грам: 104 Ккал

Як зробити:

Очищаємо моркву від бруду і шкірки. Нарізаємо її у вигляді соломки;

З ріпчастої цибулі забирається лушпиння, і ріжемо його півкільцями;

Білокачанну капусту шаткуємо на тонку соломку;

Ставимо на плиту сковорідку, заливаємо олію і висипаємо туди овочеву нарізку з цибулі і моркви. Смажимо хвилини 3;

Потім кладемо до овочів м'ясний фарш. Готуємо 5 хвилин, поки м'ясо не стане світлого кольору;

Далі додаємо туди сіль, мелену паприку і мелений чорний перець, добре перемішуємо дерев'яною лопаткою;

Засипаємо до всіх інгредієнтів нашатковану капусту;

Зменшуємо вогонь, все перемішуємо і тушкуємо хвилин 10;

В кінці знімаємо з вогню, викладаємо в тарілку і ставимо на стіл.

Капуста тушкована з фаршем і рисом

Що нам потрібно:

  • Один невеликий качан капусти на 1 кілограм;
  • М'ясний фарш змішаний – 300 грам;
  • 150 грам моркви;
  • Ріпчасту цибулю на 200 грам;
  • 250 грам рису;
  • Вода – 250 мл;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі.

Готуємо:

  1. Насамперед необхідно промити рис. Промиваємо його в 3-4 водах. Далі заливаємо його холодною водою і вимочуємо хвилин 20;
  2. Морквину, промиваємо, зчищають бруд зі шкіркою і трьом середньої теркою;
  3. Прибираємо з лука шкірку і рубаємо його на дрібні квадратики;
  4. Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо олію, прогріваємо;
  5. На розігріте масло поміщаємо морквяну стружку разом з м'ясним фаршем. Солимо і перемішуємо. Засмажуємо хвилин 5;
  6. Далі засипаємо в жаровню шматочки цибулі і обсмажуємо ще хвилин 5-7;
  7. Вилок капусти чистимо від поганих листочків і ріжемо тонкими смужками або невеликими кубиками;
  8. З жаровні виймаємо засмажку з овочів і фаршу. Викладаємо туди шматочки капусти і заливаємо її склянкою води з сіллю;
  9. Потім зверху кладемо рис, а зверху рису — засмажку з фаршу і овочевий нарізки;
  10. Накриваємо все кришкою і ставимо на плиту на повільний вогонь. Готуємо все протягом години;
  11. Після години відкриваємо, пробуємо на смак, якщо рис м'який, то блюдо готове і його потрібно зняти з плити;
  12. В капусту з рисом і фаршем можна покласти невелику кількість вершків, смак від цього стане набагато краще.

Тушкована капуста з картоплею і фаршем

Компоненти для готування:

  • 1-1,5 кг білокачанної капусти;
  • Півкіло картоплі;
  • Півкіло м'яса;
  • Ріпчаста цибуля – 1 штука;
  • Морква – 250 грам;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Переходимо до приготування:

  1. Шматок м'яса миємо й ріжемо середніми шматочками. Пропускаємо їх через м'ясорубку до стану фаршу;
  2. З лука знімаємо піну і ріжемо соломкою;
  3. Наливаємо в жаровню або казанок трохи рослинного масла висипаємо туди цибулю і смажимо 3-4 хвилини;
  4. Далі викладаємо до цибулі фарш, підсолюємо, приправляємо і перемішуємо дерев'яною лопаткою. Залишаємо смажитися на 10-15 хвилин;
  5. Морква промиваємо, удираем шкірку і зайву бруд. Протираємо її великою теркою;
  6. З бульб картоплі знімаємо шкірку, миємо й ріжемо кубиками;
  7. Засипаємо шматочки моркви до фаршу з цибулею, перемішуємо і засмажуємо пару хвилин;
  8. Потім засипаємо кубики картоплі, змішуємо і тушкуємо хвилин 7;
  9. Далі з капусти чистимо погані листя і рубаємо її на тонкі смужки;
  10. Перекладаємо соломку капусти до фаршу з картоплею, при необхідності підсолюємо і перемішуємо;
  11. Накриваємо казанок кришкою і залишаємо готуватися на невеликому вогні приблизно 40 хвилин;
  12. В кінці блюдо приправляємо спеціями і наполягаємо 20 хвилин.

Як приготувати тушковану капусту з фаршем в мультиварці

Які інгредієнти потрібно придбати:

  • Капуста свіжа – 700 грам;
  • 250 грам м'ясного фаршу;
  • Одна цибулина;
  • Морква – 150 грам;
  • Один болгарський перчик;
  • 3 часникового стебла;
  • Томатна паста – 1 велика ложка;
  • Рослинна олія;
  • 1 велика ложка цукрового піску;
  • Щіпка солі і чорного меленого перцю.

Як робиться:

  1. Цибулю чистимо від луски і ріжемо середніми кубиками;
  2. В мультиварку виливаємо трохи рослинного масла, ставимо режим «Випічка» і прогріваємо;
  3. На розігріте масло висипаємо шматочки цибулі і смажимо;
  4. Далі вкладаємо туди м'ясний фарш і готуємо пару хвилин. Перемішуємо дерев'яною лопаткою;
  5. Морквину промиваємо, очищаємо шкірку і трьом великою теркою. Кладемо в каструлю до інших компонентів;
  6. Стебла часнику розрізаємо на середні шматочки і поміщаємо в мультиварочную ємність;
  7. Капусту очистити від непотрібних листів. Шаткуємо тонкою соломкою і засипаємо до фаршу;
  8. Перчик розрізаємо, вичищаємо насіння, прибираємо плодоніжку і ріжемо на дрібні квадратики. Його також викладаємо до м'яса і овочів;
  9. В одній склянці води розводимо 1 велику ложку томатної пасти, додаємо туди сіль, цукровий пісок, чорний мелений перець і виливаємо в каструлю;
  10. Вибираємо програму «Гасіння» і готуємо приблизно 40 хвилин;
  11. Як тільки прозвучить сигнал, що все добре змішуємо і залишаємо настоятися 20 хвилин.

Заварні млинці на молоці виходять дуже м'якими і ніжними. Дізнайтеся, як правильно приготувати.

А ви знаєте як швидко варити червону квасолю? Читайте чим корисний продукт і де його використовують.

Як приготувати домашню локшину для курячого супу. Читайте як готувати цікаві рецепти різновиди локшини.

Тушкована капуста з фаршем і грибами в мультиварці Редмонд

Компоненти для готування:

  • Капуста білокачанна – 1-1,5 кг;
  • 500 грам м'ясного фаршу;
  • 300 грам шампіньйонів;
  • Морква – 1 штука;
  • Одна цибулина;
  • 200 мл томатного соку;
  • Рослинна олія;
  • Одна часникова часточка;
  • Запашний чорний перець – 5 горошин;
  • Трохи солі;
  • Петрушка, базилік, кріп – 5-6 гілочок.

Як приготувати:

  1. Моркву чистимо від шкірки, бруду і розрізаємо на невеликі кубики;
  2. З цибулини знімаємо шкірку і ріжемо на дрібні квадратики;
  3. У мультиварочную чашку заливаємо рослинне масло, ставимо режим «Випічка» і прогріваємо;
  4. На розігріте масло висипаємо овочеву нарізку і обсмажуємо протягом 15 хвилин;
  5. Тим часом капусту шаткуємо на тонку соломку;
  6. Гриби промиваємо та нарізаємо у вигляді пластинок;
  7. Викладаємо в каструлю до засмажки м'ясний фарш і перемішуємо лопаткою;
  8. Далі засипаємо соломку капусти разом з шматочками грибів;
  9. З часточки часнику знімаємо шкірку і нарізаємо дрібно ножем. Засипаємо його до решти інгредієнтів разом з горошинками чорного запашного перцю;
  10. Заливаємо все соком томату і виставляємо режим «Гасіння»;
  11. Тушкуємо все протягом 2,5 годин під закритою кришкою;
  12. Як тільки пролунає звуковий сигнал, вимикаємо, залишаємо настоятися протягом 20 хвилин.

Тушкована кольорова капуста з курячим фаршем

Компоненти для приготування:

  • Качан цвітної капусти;
  • 400 грам курячого фаршу;
  • Один бульба картоплі;
  • 2 цибулини;
  • Томати в томатному соку – 1 банка;
  • 4 великі ложки сухої суміші каррі;
  • Перчик чилі – 1 штука;
  • 200 грам свіжого зеленого горошку;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі.

Приготування:

  1. Качан цвітної капусти промиваємо, поділяємо суцвіття;
  2. З лука знімаємо шкірку і дрібно рубаємо ножем;
  3. Ставимо на плиту металеву ємність з товстими стінками, наливаємо олію і прогріваємо;
  4. На розпечене масло засипаємо цибульні шматочки і обсмажуємо 5 хвилин;
  5. Бульби картоплі чистимо від шкірки і ріжемо середніми шматочками;
  6. Викладаємо картоплю до цибулі, присипаємо сухою сумішшю каррі і перемішуємо;
  7. Потім додаємо туди курячий фарш, солимо і змішуємо;
  8. Через 15 хвилин заливаємо все томатним соком, покласти нарізані томати, суцвіття цвітної капусти, зелений горошок;
  9. Додаємо подрібнений перець чилі і підсолюємо;
  10. Тушкуємо все до готовності капусти, приблизно через 15-20 хвилин вона повинна стати м'якою;
  11. Готову страву настоюється 15-20 і подається разом з відвареним рисом.

Капуста з кабачком, тушкована з фаршем

Що потрібно:

  • Півкілограма капусти;
  • Кабачок – 1 штука;
  • М'ясний фарш – 250 грам;
  • Цибуля – 1 головка;
  • Помідор – 1 штука;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і перцю.

Як робиться:

  1. Капусту ріжемо соломкою і обсмажуємо на рослинній олії, на сильному вогні близько 5 хвилин. Постійно перемішуємо;
  2. З цибулини знімаємо піну і ріжемо на невеликі кубики;
  3. На окрему сковороду наливаємо масло, засипаємо цибулю з фаршем і смажимо, постійно перемішуємо;
  4. З помідора знімаємо шкірку і нарізаємо кубиками;
  5. Кабачок очищаємо від шкірки і виймаємо насіння. Розрізаємо його на кубики;
  6. Моркву чистимо і тремо середньої теркою;
  7. Овочеву нарізку поміщаємо в каструлю, додаємо туди капусту і обсмажений фарш з цибулею;
  8. Наливаємо 150 мл води і готуємо протягом 30-40 хвилин;
  9. Готове блюдо повинне постояти 20 хвилин і потім подаємо на стіл.

Корисні поради

  • Капусту слід використовувати тверду, зимову. Молода — може розваритися і перетворитися на кашу;
  • Під час гасіння можна додати пару гілочок зелені, вони додадуть приємний аромат;
  • Перед приготуванням порізану капусту слід посолити і гарненько пом'яти. Це додасть соковитість, і вона швидше приготується;
  • Також у страву можна додати спеції і приправи, вони додадуть аромат і пікантний смак.

Ось, в принципі, і все. Виявляється, немає нічого складного і надприродного. Приготування цієї страви під силу кожному. Обов'язково зробіть його за запропонованими рецептами.

Не забудьте приправити все спеціями і зеленню, від цього ваша капуста вийде ще краще і смачніше.

Що ще почитати: