14 апрель 2019 72

Як смачно і просто запекти картоплю в духовці

Досить незвичайне блюдо, яке ми вам подамо. Будемо запікати картоплю в духовці. Причому не тільки білокачанну, але і брокколі і цвітну. Спробуйте, вам обов'язково сподобається!

Білокачанна капуста, запечена в духовці
Інгредієнти Кількість
олії соняшникової - 55 мл
кмину - 20 г
капусти - 670 г
червоного меленого перцю - за смаком
солі - за смаком
чорного меленого перцю - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Як приготувати:

  1. Половинки качана вимити, нарізати великими кільцями товщиною 15 мм
  2. З'єднати сіль, обидва види перцю і кмин.
  3. Отриманою сумішшю спецій капусту натерти з усіх боків.
  4. Деко або форму змастити маслом, покласти головний інгредієнт.
  5. Зверху кільця теж збризнути.
  6. Прибрати їх у духовку на сорок хвилин при 185 градусах.

Як приготувати цвітну капусту в духовці з сиром

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
солі за смаком
капусти цвітної 480 г
часнику 2 шматочка
перцю чорного меленого за смаком
сиру 0,1 кг
сметани 40 мл
яєць 1 шт.
сухарів панірувальних 40 г
кропу 30 г
масла вершкового 30 г

Приготування займе 35 хвилин.

Скільки калорій – 126.

Як приготувати:

  1. Капусту добре промити і розділити на невеликі суцвіття (щоб їх було зручно їсти).
  2. У сотейник налити воду, поставити на плиту.
  3. Коли закипить, помістити туди суцвіття.
  4. Варити не більше п'яти хвилин, після чого злити на друшляк.
  5. Дати стекти і викласти на деко, трохи змазаний маслом.
  6. Часник очистити і видавити через прес, з'єднати зі сметаною.
  7. Кріп вимити й подрібнити, всипати теж до сметані.
  8. Додати сіль і перець, перемішати.
  9. Вилити соус на капусту, але рівномірно.
  10. Сир натерти і змішати з сухарями.
  11. Посипати зверху її і прибрати на п'ятнадцять хвилин в духовку при середній температурі.

Запечені в духовці цвітна капуста та брокколі

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
коріандру в зернах 10 г
броколі 250 г
солі 4 р
чорного меленого перцю за смаком
цвітної капусти 250 г
часнику 2 шматочка
олії оливи 30 мл

Приготування займе 45 хвилин.

Скільки калорій – 57.

Як приготувати:

  1. Обидва види капусти ретельно вимити, потім розібрати на суцвіття.
  2. Коріандр перетерти в ступці до стану порошку.
  3. З часнику зняти лушпиння, видалити хвостики і нарізати скибочки пластинками.
  4. Перетерти їх знову в ступці, але вже з сіллю.
  5. Влити масло і довести масу до однорідності.
  6. Отриманою сумішшю змастити головний компонент, перемішати руками.
  7. Викласти на деко, присипати коріандром і перцем.
  8. Прибрати в духовку на півгодини.

Рецепт приготування з куркою

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
перцю солодкого 100 г
кропу 30 г
філе курячого 0,2 кг
часнику 3 шматочка
паприки 5 г
фети 200 г
капусти цвітної 1 кг
солі 5 г
вершків 33-36% 0,2 л
сухого часнику 5 г
зеленого цибулі 30 г
моцарели 0,1 кг

Приготування займе 1 годину.

Скільки калорій – 94.

Як приготувати:

  1. Часник очистити від сухої шкірки, пропустити через тисняву.
  2. Кріп вимити і дрібно порубати сокирою.
  3. З'єднати компоненти між собою та ввести їх у вершки.
  4. Туди ж — сіль, сухий часник і паприку. Все перемішати.
  5. Капусту промити і розділити на невеликі суцвіття.
  6. У сотейнику закип'ятити воду.
  7. Варити капусту хвилин десять.
  8. Потім злити на друшляк і дати стекти, трохи остудити.
  9. Філе за цей час обполоснути і зрізати все плівки.
  10. Нарізати м'ясо кубиками невеликого розміру.
  11. Солодкий перець вимити, вирізати серцевину разом з насінням і перетинками.
  12. Фету позбавити від розсолу, порізати кубиками розмір з м'ясом.
  13. У форму для випічки покласти капусту і курку.
  14. Зверху — перець, потім фету.
  15. Полити все це вершковим соусом і перемішати вручну.
  16. Відправити в духовку на тридцять хвилин при 185 градусах.
  17. За цей час нарізати пластинками моцарелу.
  18. Зелена цибуля обполоснути і покришити.
  19. Дістати запіканку, укласти зверху пластини сиру і посипати цибулею.
  20. Повернути в духовку ще ненадовго, щоб сир розтанув.
  21. Після цього відразу ж можна розкладати страву по тарілках.

Як запекти цілком з фаршем

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
петрушки 10 г
лука 2 головки
каррі 5 г
цвітної капусти 900 г
кропу 10 г
сиру 100 г
олії соняшникової 15 мл
свинини 0,3 кг
солі 15 г
яєць 1 шт.

Приготування займе 1 годину 55 хвилин.

Скільки калорій – 106.

Як приготувати:

  1. Цибуля очистити від лушпиння, вимити його і порубати дрібно.
  2. Свинину промити водою, за бажанням звільнити її від плівок.
  3. Гострим ножем нарізати м'ясо кубиками, порубати його в фарш гострим ножем. Якщо немає настільки гострого ножа, можна використовувати м'ясорубку або блендер.
  4. У каструлю налити води.
  5. Додати трохи солі і каррі, перемішати і прибрати на плиту, щоб закип'ятити.
  6. Як тільки закипить, помістити вимиту капусту шапочкою вниз в каструлю.
  7. Варити п'ять хвилин, потім дістати і остудити її.
  8. Яйце розділити і жовток відразу ж змішати з фаршем.
  9. Додати решту сіль і трохи перцю.
  10. Отриману масу добре вимішати і вибити.
  11. Петрушку і кріп промити, подрібнити і вмішати в вже ніжну м'ясну масу.
  12. У остигнула капусти вирізати качан. Робити це потрібно акуратно, так як качан вже м'який і може розповзтися.
  13. Наповнити фаршем спочатку з вирізаною боку.
  14. Після цього качан перевернути і начиняють м'ясом в порожніх місцях між суцвіттями.
  15. Форму накрити папером і змастити маслом.
  16. Помістити зверху капусту качаном вгору.
  17. Прибрати в духовку на півгодини.
  18. Потім дістати, перевернути і прибрати в духовку ще на стільки ж часу.
  19. Сир натерти і відставити.
  20. Коли пройде час, дістати форму, змастити овоч білком, присипати сиром.
  21. Повернути страву ще хвилин на двадцять, після можна подавати.

Незрівнянна тушкована капуста з томатною пастою як гарнір або основної страви стане царським стравою на столі і сподобається всій родині.

Рецепти маринованої капусти швидкого приготування читайте тут.

А наступна стаття присвячена капусті брокколі. Чим корисна, як готувати, як вибирати і не тільки — все, що ви хотіли знати, в одному матеріалі.

Рецепт запікання з картоплею

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
чорного меленого перцю за смаком
яєць 3 шт.
капусти цвітної 0,5 кг
сиру 60 г
масла вершкового 30 г
картоплі 550 г
солі за смаком
молока 350 мл

Приготування займе 1 годину і 20 хвилин.

Скільки калорій – 89.

Як приготувати:

  1. З картоплі в першу чергу зчистити шкірку, вимити її і помістити в сотейник.
  2. Поставити на плиту і дочекатися закипання, потім варити чверть години.
  3. Потім воду злити, картоплю нарізати кільцями.
  4. Капусту помити і розібрати на суцвіття.
  5. Покласти теж в ємність з водою і відправити на плиту.
  6. Довести до кипіння, потім варити всього п'ять хвилин.
  7. Після цього злити на друшляк, дати стекти і трохи остудити.
  8. Кільця бульб в цей час укласти у форму, присипати сіллю і перцем.
  9. Зверху викласти всю цвітну капусту і приправити її.
  10. Масло нарізати скибочками і викласти його поверх капусти.
  11. Молоко з'єднати з яйцями, додати спеції і все перемішати.
  12. Вилити все це на капусту з картоплею.
  13. Сир натерти і посипати ним страву.
  14. Прибрати його в духовку на сорок хвилин при 190 градусах.

Запечена кольорова капуста з яйцем в духовці

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
сиру 150 г
цвітної капусти 1 качан
олії соняшникової 30 мл
яєць 3 шт.
молока 60 мл
солі за смаком

Приготування займе 55 хвилин.

Скільки калорій – 77.

Як приготувати:

  1. Капусту промити, розділити на порційні шматочки.
  2. Покласти в сотейник, налити води і посолити.
  3. Прибрати на плиту і з моменту закипання варити десять хвилин.
  4. Потім злити на друшляк і промити, щоб зупинити процес варіння.
  5. Сир натерти на дрібній тертці.
  6. Яйця збити і з'єднати їх з молоком, тертим сиром.
  7. Посолити трохи і все перемішати.
  8. Форму змастити і викласти зверху суцвіття.
  9. Вилити зверху отриману масу, прибрати в духовку на двадцять хвилин при 190 градусах.

Брюссельська капуста в духовці

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
солі за смаком
капусти брюссельської 1 кг
чорного меленого перцю за смаком
олії оливи 40 мл

Приготування займе 50 хвилин.

Скільки калорій – 54.

Як приготувати:

  1. Духовку відразу ж включити до 200 градусів, щоб встигла нагрітися.
  2. Капусту вимити, зрізати кінці і зняти жовті листя.
  3. Викласти їх у форму, скропити олією, посолити і посипати чорним перцем.
  4. Все перемішати вручну.
  5. Прибрати в духовку запікатися на сорок хвилин.

Як смачно запекти з рибою

ПРОДУКТИ КІЛЬКІСТЬ
моркви 2 шт.
сиру 200 г
філе риби 1 кг
яєць 1 шт.
помідорів 2 шт.
цвітної капусти 0,8 кг
олії соняшникової 20 мл
лука 500 г
молока 150 мл

Приготування займе 1 годину і 15 хвилин.

Скільки калорій – 81.

Як приготувати:

  1. Духовку розігріти до 190 градусів.
  2. Філе вимити і перевірити на наявність кісточок.
  3. Після цього обсушити його серветками.
  4. Моркву почистити, вимити і натерти на тертці.
  5. З лука стягнути лушпиння, вимити його і покришити.
  6. У сковорідці розігріти олію, додати цибулю і смажити до м'якості разом з морквою.
  7. Викласти на дно форми, розподілити.
  8. Рибу порізати шматочками і теж помістити у форму рівним шаром.
  9. Присипати сіллю і перцем, прибрати в духовку на п'ятнадцять хвилин.
  10. Капусту вимити і розібрати її.
  11. Покласти в ємність з водою і помістити на плиту, варити десять хвилин.
  12. Молоко змішати з яйцем, приправити за смаком.
  13. Томати вимити і нарубати, вмішати в яйця.
  14. Дістати рибу і викласти на неї капусту.
  15. Залити все це молочною сумішшю і присипати тертим сиром.
  16. Прибрати на півгодини в духовку до золотої скоринки. Подавати в гарячому вигляді.

Хитрощі приготування

Щоб блюдо вийшло яскравіше, багатше і смачніше, використовуйте свіжі овочі. Це може бути солодкий перець, помідори, кабачки, цукіні, баклажани та ін. Овочі не потрібно попередньо термічно обробляти. Максимум – почистити і вимити, потім подрібнити.

Обов'язково використовуйте тертий сир, щоб капуста вийшла максимально апетитною, насиченою і соковитою!

Краще всього буде тягнутися грюйер, чеддер або моцарелла. Але для оригінальності можна використовувати сир, бринзу, сулугуні або фету, тофу.

Капуста в духовці – це щось абсолютно нове. Складно уявити, що вийде, вірно? Але тут можна не переживати, тому що виходить справжнє безумство! Як за зовнішнім виглядом, так і за ароматом, і по смаку. І ситне Блюдо, і дуже легке одночасно.

Що ще почитати: