13 май 2019 5 115

Як приготувати тушковану капусту з м'ясом і картоплею

Капуста тушкована з картоплею та м'ясом – це традиційне слов'янське блюдо, яке можна побачити на кожному столі, як борщ або пельмені. Воно вважається повсякденним, і його їдять на вечерю або обід. Його готують з додаванням великої кількості моркви, цибулі та томатів, можна ще солодкого перцю і зелені.

Для приготування цього овочевого/м'ясного рагу можна використовувати будь-яку капусту на ваш розсуд: пекінську, цвітну, квашену білокачанну. Так само можна сказати і про м'ясо, адже смаки у всіх різні, і в процесі приготування кожна господиня відштовхується від побажань своїх близьких.

Тушкована капуста з м'ясом і картоплею
Інгредієнти Кількість
Молода Телятина - 700 г
Картопля - 1 кг
Капуста - 650 г
Морква - 1 шт.
Цибулю - 1 шт.
Масло рослинне - 50 мл
Сіль, спеції - за смаком
Томатний морс - 1 склянка
Зелень - пучок
Масло вершкове - 100 г
Час приготування: 65 хвилин Калорійність на 100 грам: 115 Ккал
З метою отримання смачного страви найголовніше – дотримуватися технологію приготування і підібрати хороші продукти. Використовуйте тільки молоде свіже м'ясо, заморожене не годиться.

Промиваємо і розбираємо м'ясо на невеликі шматки, в процесі не забуваючи вирізати жили і плівку. У казанок наливаємо масло і прогріваємо. Завантажуємо м'ясо і засмажуємо до гарного кольору.

Овочі чистимо від шкірки і шаткуємо: картоплю – кубиками, моркву – шматочками, цибулю – півкільцями, капусту тонкою соломкою. В окремому сотейнику підсмажити всі підготовлені продукти крім картоплі, її обсмажуємо на вершковому маслі.

Перекладаємо всі овочі в чавунець, додаємо спеції, сіль, заливаємо томатним морсом і ретельно вимішуємо. Накриваємо герметично кришкою і протушиваем сорок хвилин. В кінці притрушиваем зеленню і відставляємо з вогню.

Рецепт тушкованої квашеної капусти з картоплею і м'ясом

Це блюдо універсальне, його можна в будь-який сезон приготувати, так як ці овочі доступні завжди. Час на приготування з квашеною капустою трохи довше, ніж зі свіжою, але можна прискорити процес, купивши готову заквашену капусту.

Компоненти:

  • Квашена капуста – 500 р.;
  • М'якоть свиняча – 600 р.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Перець солодкий – 1 шт.;
  • Помідори – 2 шт.;
  • Олія – для смаження;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Картопля – 6 шт.

Час приготування: 80 хвилин.

Калорійність: 120 Ккал/ 100 р.

Для приготування цієї страви краще використовувати чавунну сковороду або казанок, м'ясо не буде приставати і всі продукти добре протушатся. Наливаємо трохи олії в посуд і викладаємо нарізане на кубики м'ясо. Смажимо, помішуючи періодично. Вливаємо трохи води і тушкуємо.

Цибулю і моркву чистимо, шаткуємо півкільцями, відправляємо пассироваться до м'яса. Картоплю добре вимиваємо і спеціальним ножем чистимо шкірку. Нарізаємо скибочками довільно. Помідори і перець подрібнюємо соломкою, попередньо вирізавши середину.

Як тільки цибуля стане прозорого кольору, додаємо картоплю і все перемішуємо.

Виймаємо капусту, добре віджимаємо від соку, видаляємо чорний перець і лист лавра, кладемо в сковороду.

Промешиваем і готуємо двадцять хвилин. Додаємо помідори і перець, присаливаем, посипаємо спеціями і готуємо під кришкою ще п'ятнадцять хвилин.

Тушкована кольорова капуста з м'ясом і картоплею

Нашому смаку звичніше білокачанна капуста, але останнім часом господині стали всі частіше застосовувати не менш корисну і смачну цвітну капусту. У приготуванні вона так само невибаглива, але готову страву сильно відрізняється.

Компоненти:

  • Вирізка свиняча – 450 г;
  • Кольорова капуста – 1 головка;
  • Сметана – 150 мл;
  • Картопля молода – 1.5 кг;
  • Олія оливкова – 2 ст. л.;
  • Сіль, приправи – за смаком;
  • Цибуля – 2 шт.

Час приготування: 55 хвилин.

Калорійність: 110 Ккал/ 100 р.

Чистимо картоплю і промиваємо в декількох водах, нарізаємо соломкою, обсмажуємо на попередньо прогрітому олії. Вимите в нетеплой воді і обсушенное паперовими кухонними рушниками м'ясо нарізаємо скибочками, додаємо до картоплі і смажимо двадцять хвилин. З лука знімаємо піну і шаткуємо півкільцями.

Розрізаємо капусту навпіл і моєму в теплій воді кожне суцвіття. Розкладаємо на чистому рушнику просохнути. Викладаємо до м'яса і картоплі обсмажуватися цибулю, а потім цвітну капусту. Додаємо сіль і спеції, сметану і все ретельно перемішуємо. Накриваємо кришкою, що герметично і готуємо десять хвилин.

Тушкована капуста з фаршем в мультиварці, рецепт який точно вам сподобається — пробуйте!

Чудова капуста з грибами, приготована в мультиварці на нашу рецептом поразится вас своєю соковитістю і хрустку текстуру. Прекрасне блюдо для щоденного раціону, що приготувати дуже просто.

Візьміть на замітку рецепт курячих котлет з курячого фаршу. Це відмінне доповнення до тушкованої капусти, що зробить ваш обід ще більш ситним.

Корисні поради

  1. Якщо для цієї страви використовувати свіжу білокачанну капусту, воно часто виходить пресноватое. Варто видавити трохи лимонного соку – і смак значно покращиться. Але зовсім трохи і в кінці;
  2. Кислі продукти, помідори, томатний соус, сметана, як правило, уповільнюють процес приготування, тому додавати їх потрібно в кінці;
  3. Картопля буде ще смачніше і не розвалиться, якщо спочатку її обсмажити на олії;
  4. Непоганим доповненням до основних продуктів будуть цукати, патисон, баклажан, паприка, а також гарбуз. Блюдо відразу заграє новими смаками і ароматами;
  5. Свіжа зелень, додана в кінці, теж буде незайвою. Підійдуть петрушка, базилік, чебрець;
  6. Головне побажання для цієї страви – не перетушите продукти, щоб не вийшла каша.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: