08 март 2019 4 438

Як смачно приготувати курку з ананасами в духовці

Кожна господиня рано або пізно замислюється про приготуванні цікавого, оригінального блюда. Таким блюдом може стати курка з ананасами, запечена в духовці. Сама назва звучить дуже привабливо і апетитно.

Також варто врахувати, що курка є дієтичним м'ясом і прекрасно підійде до будь-якого святкового столу. А гості, які скуштують таке блюдо, надовго залишаться в захваті.

Але обов'язково слід враховувати те, що це блюдо має свої секрети приготування.

Рецепт приготування курки з ананасами в духовці
Інгредієнти Кількість
Свіжа куряча грудка - 1000 м
Сир твердий - 200 грам
Консервовані ананаси - одна банка
Сіль, перець, приправа куряча, орегано - за смаком
Вершкове масло - 50 г
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 126 Ккал
Вибираючи для страви курячу грудку, перш за все, важливо звернути увагу на колір. Вона повинна бути рожева, без білястих прожилок, плям. Якщо продукти свіжі, це не тільки додасть страві відмінний смак, але і збереже здоров'я.

Після того, як грудка обрана, настає черга ананасів. Завжди важливо пам'ятати, що ананаси — це тропічні фрукти і везуть їх з теплих країн.

Рекомендується звернути увагу на дату, цілісність упаковки. Вона не повинна бути пом'ята або порушена її герметичність.

Коли всі продукти готові, потрібно добре промити курячу грудку, зняти всю плівку. Наступним етапом буде розібрати її на шматочки, середні за розміром. Шматки натираються сумішшю солі і приправи, весь процес проводиться дуже ретельно.

Куряче м'ясо складається в глибоку посудину, посипається приправою орегано і на двадцять хвилин ставиться в холодне місце. Це потрібно для того, щоб грудка замаринувалась, мала запашний аромат.

Поки м'ясо маринується, слід поставити духовку на температуру в двісті градусів. Увага, духовка повинна бути добре розігріта. Далі твердий сир ретельно натирається на тертці, а деко, на якому буде готуватися м'ясо, рясно змащують вершковим маслом.

Замаринована куряча грудка по черзі викласти на деко. Між собою шматки м'яса повинні мати інтервал не менше трьох сантиметрів. Інакше сир, який буде зверху, не зможе добре розплавитися.

Готуючи ананаси, сік зливати не можна. Він іде в страву як основний інгредієнт, і коли шматочки вже лежать на деку, їх потрібно рясно полити ананасовим соком. Сам ананас, якщо це кільця, рекомендується нарізати діаметром в один сантиметр.

На кожен шматок м'яса зверху кладеться декілька попередньо нарізаних ананасів. Слід пам'ятати, що сік додає м'ясу ніжний, ароматний смак, пом'якшує, робить його соковитим.

Блюдо відправляємо в розігріту духовку на двадцять хвилин.Після того, як минув час, курку з ананасами потрібно вилучити з духовки, рясно посипати кожен шматок твердим тертим сиром.

Поставити ще на сім хвилин у духовку.

Готову страву буде мати сильний пряний аромат, радувати своїх дегустаторів.

Запечена курка з ананасом та сиром

Чудове блюдо, яке порадує домочадців, порівняно швидке приготування. Для нього знадобляться такі інгредієнти:

  • Куряче філе або грудка;
  • Майонез, сметана;
  • Твердий сир;
  • Ананас консервований;
  • Сіль, перчик;
  • Масло звичайне рослинне.

Ретельно вимити куряче філе або грудки, очистити від усього зайвого. Добре натерти м'ясо спеціями. Включити духовку до двохсот градусів, змастити деко олією.

Шматочки курки викласти на підготовлений посуд.

Ананас має бути кільцями, вони розрізаються навпіл. Викладаються на м'ясо, рясно засипаються твердим тертим сиром.

Сир попередньо слід натерти на середній тертці. Зверху сиру малюється сітка з майонезу.

Блюдо відправляється в духовку на тридцять хвилин. Через це час готову курку з сиром викладають на тарілки і прикрашають зеленню.

Курка з картоплею і ананасами, запечена з скоринкою

Рецепт курки, фарширований картоплею і ананасами, родом з кухні сходу. Солодкий смак тропічного фрукта додає м'ясу цікаві нотки прянощів і соковитого аромату.

З'єднання з певними спеціями, відносить свідомість в країни Азії. Жоден святковий стіл не обійдеться без такого цікавого страви. Для його приготування знадобиться:

  • Курка;
  • Імбир, паприка, базилік;
  • Картопля;
  • Ананас;
  • Часничок;
  • Майонез;
  • Сіль, перчик.

Курку ретельно вимивають і прибирають все зайве. Головне стежити, щоб продукт був свіжий, не мав залишків пера. Духовку ставлять на 190-200 градусів. Поки духовка розігрівається, готують все необхідне для приготування такого цікавого страви.

Курку натирають спеціями: сіль, перець. Ретельно змащують майонезом, ставлять у холодильник.

Тим часом, картоплю очищають від шкірки, нарізають кубиками, діаметром в сантиметр. Ананас можна придбати як свіжий, так і консервований.

Свіжий ананас додасть курці соковитого смаку і м'якості. Все це завдяки спеціальній кислоти, яка міститься в тропічному фрукті. Вона розм'якшує волокна в курячому м'ясі. Якщо ананас консервований, слід залишити його сік.

Ананас нарізати дрібними шматочками, змішується з картоплею. У суміш додаються імбир, базилік, кілька цілих зубків часнику.

Курку зсередини змащують майонезом, начиняють сумішшю з картоплі і ананаса. Зверху натирають паприкою для додання золотистої скоринки.

Блюдо ставлять в духовку на тридцять хвилин. По закінченні готову курку прикрашають листками салату, подають на стіл.

Курка під ананасом, помідорами, цибулею і сиром

Дуже смачний рецепт – це запечена курка під ананасом з помідорами. Помідори надають цій страві специфічний смак, соковитість. Для приготування знадобиться:

  • Куряча грудка;
  • 4 помідора;
  • Ананас консервований;
  • Цибуля ріпчаста;
  • Сир твердий;
  • Сіль, перець;
  • Майонез .

Курячі грудки промити, нарізати скибочками. Скибочки очистити від плівки, прожилок. Для більш повітряного смаку курячі шматочки рекомендується відбити. Це один з основних секретів соковитого страви. Після того, як м'ясо відбито, його слід поперчити і посолити, залежно від смаку.

Помідори помити, нарізати тонкими кільцями, то ж зробити і з ріпчастою цибулею. Цибуля обов'язково очистити від лушпиння.

Твердий сир потрібно натерти на крупній тертці. Відбите м'ясо викласти на деко, який потрібно змастити рослинним маслом.

На курячу грудку викласти ананас. Він повинен бути цілим кільцем, зверху ананас посипається тертим сиром, змивається невеликою кількістю майонезу. Завершує процес кільце помідора з ріпчастою цибулею. Вони йдуть для прикраси, додання страві насиченості.

Коли все готово, курку відправляють в духовку, яка розігріта до двохсот градусів. Страва готується протягом двадцяти хвилин.

Після чого відбиту курячу грудку подають до столу. Можна за бажанням прикрасити оливками і гілочкою петрушки.

Якщо вже влаштовувати «день екзотичних страв» так приготуйте банановий пиріг в мультиварці на нашу рецептом.

Пиріг з куркою та картоплею потрібно знати як правильно приготувати. Читайте рецепт.

Купили мультиварку «Редмонд»? Приготуйте рибку на пару, рецепт читайте тут.

Філе курки в сметані з ананасовим смаком

Прекрасне блюдо, яке підходить як для святкового столу, так і для повсякденного трапези. Час приготування займає всього п'ятнадцять – двадцять хвилин. Для нього потрібні такі інгредієнти:

  • Філе куряче;
  • Сметана;
  • Ананас;
  • Сир твердий;
  • Сіль, перець, базилік;
  • Вершкове масло.

Промити холодною водою філе, нарізати скибочками. Розігріти духовку до ста вісімдесяти градусів, змастити деко невеликою кількістю вершкового масла. М'ясо викласти на деко, додати сіль, перець за смаком. Поверхня філе змастити сметаною, покласти на нього консервований ананас.

Тропічний фрукт засипати твердим сиром. Сир рекомендується натерти і змішати з дрібно нарізаним базиліком. Коли страва готова, її потрібно поставити в духовку. Після того, як філе запечеться, можна приступати до вживання.

Корисні поради

Для приготування курки з ананасом краще всього вибирати свіжий фрукт. Щоб вибрати правильно, існують кілька правил:

  1. Свіжий ананас має бути з зеленими густими листочками;
  2. Хороший екземпляр відрізняється красивою і пружною золотистої шкіркою;
  3. При обмацуванні і легкому натисканні на плід, він повинен бути м'яким;
  4. Рекомендується також постукати по фрукту, глухий звук свідчить про його зрілості і м'якоті.

Приємної трапези!

Що ще почитати: