08 март 2019 21 802

Рецепти апетитних бутербродів на день народження

Коли приходить час складати меню, бутербродів приділяється особлива увага. Ними прийнято зустрічати гостей і розважати їх до основних страв. Бутерброди – свого роду відволікаючий маневр перед різноманітністю страв, якими кулінар буде пригощати дорогих гостей.

Здається, бутерброд можна спорудити з усього, що тільки зустрінеться в холодильнику, але не все так просто. Грамотно підібрати основу (хліб) і «начинку» бутерброда дано не всім, а коли мова йде про святковому столі, то рецепт повинен бути оригінальним, щоб блюдо і виглядало добре, і на смак вийшло відмінним.

День народження – особлива дата

На день народження прийнято накривати самий багатий стіл. Жодне свято не проходить з такою кількістю страв, як щорічні іменини. Щоб гості залишилися задоволені, стіл ряснів різнокольоровими фарбами, а запах від їжі зводив з розуму вже з порога, потрібно продумати, як будуть виглядати бутерброди і з чого їх робити.

Отже, розглянемо оригінальні рецепти святкових бутербродів на день народження.

"Царські" канапе з ікрою
Інгредієнти Кількість
французького батона - 8 шматочків
олії і вершкового сиру - по 45 г
зварених королівських креветок - 8 шт.
червоної ікри - 1 баночка
кропу - 0,5 пучка
Час приготування: 20 хвилин Калорійність на 100 грам: 138 Ккал

Масло з'єднати з сиром і добре перемішати. Кріп помити і дрібно нарубати. Відрізати кірку багета.

Змастити батон зверху і з боків сирно-масляною сумішшю.

Бока бутербродів обваляти в кропі акуратно, можна трохи притиснути пальцями.

На кожен шматочок батона покласти по креветці і викласти ікру.

Традиційна ікра в подачі з «зеленими» краями батона буде виглядати нове і оригінально. Потрібно стежити, щоб масло ретельно перемішалося з сиром (краще взяти розм'якшене), від цього буде залежати зовнішній вигляд частування.

Бутерброди «Селянські»: просто і без вишукувань

На 2 порції «Селянських» бутербродів потрібно:

  • 4 шматочка чорного хліба;
  • 1 зубчик часнику;
  • 100 гр. солоного сала;
  • 4 маринованих маленьких цибулинки з банки;
  • 4 маринованих корнішона;
  • 5 мл рослинного нерафінованої олії;
  • 2 гілочки петрушки.

Часник очистити і розрізати на половинки. Сало нарізати тонкими слайсами. Цибулинки розрізати навпіл. Петрушку вимити й обсушити. Хліб змастити маслом і натерти часником з одного боку.

На цю ж сторону викласти шматочки сала, корнішон і по половині цибулини на кожен бутерброд. Проткнути шпажкою або зубочисткою, щоб конструкція не розпалася, укласти з краю листочок петрушки.

Такі оригінальні бутерброди – ідеальна закуска під міцні спиртні напої, а дорослі гості будуть здивовані набору продуктів.

Бутерброди «Закусочні»

На 4 порції бутербродів з оселедцем необхідно:

  • 8 шматків білого батона;
  • 30 гр. майонезу;
  • 8 перепелиних яєць;
  • 1 невеликий буряк;
  • 3 пера зеленої цибулі;
  • 8 шматочків оселедця.

Батон підсмажити на сковороді-гриль без масла по 1 хвилині з кожної сторони, щоб вийшли апетитні смужки. Цибулю помити і дрібно нарубати.

Яйця зварити, очистити і розрізати на четвертинки. Буряк зварити, остудити і очистити. Нарізати буряк тонкими слайсами.

Кожен шматок батона змастити майонезом, викласти по шматочку риби, буряків і прикрасити четвертинками яєць. Притрусити зеленню.

Бутерброди з оливками і сиром

На 4 порції бутербродів з масою твердого сиру, яєць і огірка необхідно:

  • 4 шматочки білого хліба цеглинкою;
  • 100 гр. сиру;
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 зубок часнику;
  • 6 - гр. майонезу;
  • 1 варене куряче яйце;
  • Чорний перець за смаком;
  • За 4 маслини і оливки без кісточок.

Яйце і часник очистити, натерти їх разом з сиром на дрібній тертці. Огірок теж натерти, віджати зайвий сік і додати до маси, приправити перцем, заправити майонезом і добре перемішати. Оливки і маслини розрізати на колечка.

Шматочки хліба розрізати по діагоналі, щоб вийшли трикутники. Змастити хліб масою і на кожен шматок викласти «віялом» колечка маслин і оливок в два ряди.

На такому блюді незвичайна заправка виглядає органічно в поєднанні з яскравими маслинами і оливками. Їх можна розрізати вздовж на часточки і викласти у формі квітки або якось по-іншому.

Що приготувати з курячого фаршу, прості рецепти для будь-якого застілля.

Читайте цікаві рецепти приготування курячого паштету.

Читайте як приготувати фарширований перець в мультиварці, що додати, щоб фарш був дуже смачний, а блюдо вийшло карколомне.

Бутерброди з ковбасою і помідорами

М'ясна нарізка завжди присутня на святковому столі, з ковбасою ж можна зробити дивовижні бутерброди, які стануть легкою закускою перед основним пригощанням або будуть з'їдатися гостями вприкуску з іншими стравами.

На 2 порції бутербродів з ковбасою необхідно взяти:

  • 4 шматки сірого хліба;
  • 20 гр. вершкового масла;
  • За 4 шматка сыровяленой ковбаси і нежирної шинки;
  • 4 помідори черрі;
  • 4 невеликих аркуша салату.

Хліб змастити маслом. Помідори і салат помити. Салатні листя вирізати за формою шматків хліба, укласти їх на олію. Зверху салату викласти по шматочку ковбаси і шинки. Помідорчик прикріпити за допомогою шпажки або зубочистки з краю бутерброда.

Звичайні інгредієнти, трохи фантазії і ось гості вже здивовані оригінальною подачею, адже простий хліб є не так цікаво, як прикрашені його шматочки.

Бутерброди для дітей

Їжа для дитячих свят відрізняється барвистістю, простотою продуктів і їх корисністю. Навряд чи хтось із батьків буде пригощати малечу або діток старшого віку шкідливими жирними ковбасами або соусами.

Бутерброди для дитячого дня народження – це, передусім, яскраве подача, адже, як відомо, дітки спочатку зовні оцінюють їжу, а потім тільки на смак.

На 2 порції овочевих бутербродів необхідно:

  • 4 шматка хліба цеглинкою;
  • 3 помідори;
  • 4 гілочки петрушки;
  • 25 гр. вершкового масла;
  • 1 ч. л. сметани;
  • 2 варених перепелиних яєчка.

Помідори і петрушку вимити. Помідори нарізати кружечками. Яйця перепілки очистити і теж розрізати упоперек на кружальця. Змастити маслом хліб, викласти на кожен шматок по 3 кружечка помідора і 2 яйця. На помідори акуратно нанести по колу крапочки із сметани, щоб вийшов квітка. Листя петрушки акуратно викласти між помідорами і яйцями.

Крапочки із сметани можна зробити, якщо взяти пакет і відрізати від нього невеликий куточок і прямо звідти видавлювати точки. Майонез теж підійде в якості прикраси, але якщо йдеться про зовсім маленьких діток, то краще його не використовувати.

Яскравий «Світлофор»

На 2 порції бутербродів «Світлофор» на дитячий день народження необхідно взяти:

  • 4 круглих шматки батона;
  • З 1 червоного і жовтого солодкого перчику;
  • 7 гр. меленої паприки;
  • 1 солоний огірок;
  • 25 гр. масла;
  • 0,5 ч. л. мелених горіхів;
  • 4 оливки без кісточок для прикраси.

Перець вимити, звільнити від насіння і плодоніжки. Нарізати на 2 половинки і кожну розрізати на смужки.

Огірочок теж нарізати смужками, стежити, щоб вони були однаковими з перцем.

Оливки мело нарізати. Батон змастити маслом, присипати трохи паприкою і горіхами, викласти по 2 смужки овочів, згідно кольорами світлофора, трохи втиснути їх в масло.

Гіркою в одному кутку бутерброда викласти подрібнені оливки.

Сирні бутерброди з курочкою

На 4 порції бутербродів з куркою необхідно:

  • 1 куряча грудка;
  • 8 шматків сірого хліба;
  • 60 гр. вершкового м'якого сиру;
  • Сіль і перець за смаком (для курки);
  • 1 свіжий огірок;
  • 1 ч. л. негострої гірчиці.

Грудку обмазати сіллю і перцем, загорнути у фольгу і відправити в гарячу духовку на 15 хвилин. Огірок помити і нарізати довгими слайсами, скрутити з них квіточки. Хліб змастити сиром. Курочку дістати з духовки, трохи остудити і розрізати поперек на шматочки. Теплу грудку викласти на бутерброд, поруч з нею викласти огіркові квіти і гірчицею намалювати крапочки по них.

Якщо гірчиця дітям не за смаком, її можна замінити сметаною, кетчупом, майонезом або іншим соусом.

Солодкі бутерброди на святі для дітей теж мають право на існування. Для цього можна взяти фрукти, ягоди, мармелад, зефір або інші солодощі.

Десертні канапе

На 2 порції десертних бутербродів на день народження дитини необхідно:

  • 4 шматочки білого хліба (у формі квадрата);
  • 100 гр. солодкої сиркової маси;
  • 4 полуниці;
  • 8 виноградин без кісточок;
  • 3 щіпки цукрової пудри;
  • 4 маленьких зефіру.

Полуницю і виноград помити. Полуницю розрізати уздовж, але не до кінця, розкрити, щоб вийшло віяло. Виноград промити, розрізати на половинки. На хліб намазати сиркову масу, викласти по кутах половинки винограду, в середину покласти полуничку і поряд з нею зефір. Присипати частування пудрою.

Навряд чи діток збентежить в цьому блюді хліб, адже сиркова маса його просочить і бутерброд вийде м'яким і солодким.

Частування на день народження дорослим і дітям потрібно ретельно продумувати, адже приємно, коли стіл накривається з любов'ю і великою увагою. Імениннику буде приємно порадувати гостей оригінальними стравами, а ті, у свою чергу, будуть здивовані різноманітністю страв.

Що ще почитати: