14 май 2019 600

Як приготувати печінкові оладки з курячої печінки

Оладки з печінки курки – це смачне, ніжне й ароматне частування, яке не залишить нікого байдужим. Крім цього, входить до складу куряча печінка дуже корисна і містить в собі вітаміни і речовини, які необхідні для нормальної життєдіяльності всього організму.

Як же приготувати це диво-страву? Все дуже просто! Але все ж для початку потрібно ознайомитися з рекомендаціями щодо вибору та підготовки курячого субпродукту.

Як правильно вибрати і підготувати курячу печінку

На що потрібно звернути увагу під час вибору печінки курки:

  1. Якщо вона хорошої якості і свіжості, то її забарвлення буде коричневий з бордовим відливом;
  2. Поверхня повинна мати блиск і володіти гладкістю;
  3. Вона повинна володіти приємним і злегка солодкуватим запахом. Якщо печінка не свіжа, то у неї буде запах аміаку;
  4. Якщо раптом у неї світлий і злегка жовтуватий колір – це говорить про те, що птах хворіла і швидше за все, була заражена сальмонелою;
  5. Якщо на ній є зеленуваті плями, то її не варто купувати. Ці плями говорять про те, що при витаскуванні був пошкоджений жовчний міхур. У цій печінки буде яскраво виражений гіркий присмак;
  6. Не варто купувати помаранчеву, пухку, бліду печінку. Це сигналізує про те, що не були дотримані умови зберігання.
Перш ніж починати готувати, печінка потрібно промити і вимочити в молоці пару годин. Це додасть їй ніжний смак і приємний аромат.
Печінкові оладки з курячої печінки: покроковий рецепт
Інгредієнти Кількість
печінки курячої - 0,5 кг
картоплі - 1 шт.
лука - 1 шт.
яєць - 2 шт.
пшеничного борошна - стакан
розпушувача - 20 грам
солі і спецій - за смаком
олії соняшникової - для смаження
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 120 Ккал

Покрокове приготування:

Субпродукт ретельно промивається і подрібнюється до стану фаршу. Для подрібнення можна використовувати м'ясорубку. Також для цих цілей відмінно підійде блендер;

Картоплю промити і зчистити з нього шкірку. Потім протираємо його на дрібній тертці;

З цибулини зчищаємо лушпиння і ріжемо дрібними шматочками;

Подрібнену печінку викладаємо в миску, додаємо до неї протерту картоплю і порізану цибулю. Також викладаємо туди курячі яйця, підсолюємо, перчимо та ретельно змішуємо;

Потім засипаємо борошно, розпушувач і змішуємо. По консистенції суміш повинні бути схожа на сметану;

На газ ставиться жаровня. Далі заливаємо в неї рослинне масло і прогріваємо;

Як тільки мало розігріється, зачерпываем ложкою печінкову суміш і викладаємо у вигляді круглих оладок;

Обсмажуємо на сильному вогні з обох сторін по 2-3 хвилини.

Ніжні оладки з курячої печінки і кабачків

Продукти, які будуть потрібні:

  • 700 грам курячої печінки;
  • 200 грам свіжого сала;
  • 1 кілограм свіжих кабачків;
  • Курячі яйця – 3 штуки;
  • 2-3 цибулини;
  • 400 грам борошна;
  • Крохмальний порошок – 200 грам;
  • 150 грам черствого хліба;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Рослинне масло.

Правила приготування:

  1. Субпродукт слід промити і прокрутити з салом. Для пропускання можна використовувати м'ясорубку;
  2. Цибулю треба очистити і порубати ножем;
  3. Викладаємо цибулю в фарш змішуємо;
  4. З кабачків потрібно зчистити шкірку, вийняти насіння і протерти дрібної теркою;
  5. Потім протерті кабачки необхідно посолити і залишити. Через 15 хвилин їх потрібно віджати від зайвої рідини;
  6. Далі викладаємо кабачки у фарш і перемішуємо;
  7. Хліб подрібнюємо на дрібні шматочки і викладаємо у фарш;
  8. Засипаємо в суміш борошно, крохмаль. Також викладаємо туди курячі яйця, солимо, перчимо і змішуємо до однорідної консистенції;
  9. Ставимо на вогонь жаровню, наливаємо масло і розігріваємо;
  10. Як тільки масло розігріється, викладаємо на нього фарш ложкою у вигляді круглих оладок;
  11. Обсмажуємо кожну сторону до рум'яної скоринки по 5-6 хвилин.

Читайте як приготувати печінкову ковбасу в домашніх умовах.

Чим корисна куряча печінка для жінок, читайте тут.

Вишукані смачні страви зі свинячої печінки за традиційними рецептами.

Печінкові оладки з рисом

Складові компоненти:

  • 650 грам курячого субпродукту;
  • Одна цибулина;
  • Стакан відвареного рису;
  • Борошно – 100 грам;
  • Одне яйце;
  • Сіль і чорний мелений перець;
  • Рослинне масло.

Як приготувати:

  1. Субпродукт необхідно промити і подрібнити за допомогою кухонного комбайна, м'ясорубки або блендера;
  2. Цибулину необхідно очистити і розрізати на дрібні шматочки;
  3. Засипаємо цибулю у фарш і гарненько змішуємо;
  4. Засипаємо відварений рис і перемішуємо;
  5. Потім туди засипаємо борошно, викладаємо яйце, сіль, чорний мелений перець і перемішуємо. Повинна вийти не дуже густа маса;
  6. Далі на плиту ставиться жаровня, наливається туди рослинне масло і прогрівається;
  7. На розігріте масло викладаємо фарш ложкою у вигляді оладок круглої форми;
  8. Смажимо їх з двох сторін близько 3-4 хвилини.

Корисні поради

  • У фарш можна покласти розпушувач. Він додасть ніжність і м'якість оладкам;
  • Цибулю і картоплю можна подрібнити в м'ясорубці, але найкраще їх порізати. У такому стані вони додадуть хороший аромат і незвичайний смак;
  • Після обсмажування оладки необхідно покласти на паперові серветки, щоб скло зайве масло;
  • Рис краще всього використовувати пропарений. Він не буде злипатися і не стане кашею при обсмажуванні.

Оладки з печінки курки — це страва, яку варто спробувати. Його можна готувати на сніданок або вечерю. Також їх можна подавати з різними гарнірами з овочів або з соусами. Найбільш добре вони поєднуються зі сметанним соусом.

Просто викладіть їх на тарілку і додати ложечку сметани. Будьте впевнені, це блюдо вийде чудовим і апетитним.

Що ще почитати: