07 май 2019 286

Салати з курячою печінкою: рецепти з фото

Куряча печінка, є субпродуктом, може успішно конкурувати з м'ясом, а за багатьма показниками навіть перевершувати його. Ситний, смачний і поживний продукт, до того ж, має досить бюджетну вартість.

Печінка не створює великих труднощів в приготуванні і багата корисними речовинами, амінокислотами та мінералами. Містить багато клітковини і заліза, які повинні бути в щоденному раціоні. Представляємо вам вишукані й водночас прості рецепти салатів з курячої печінки.
Салат печінковий
Інгредієнти Кількість
Куряча печінка - 500 г
Цибулю - 2 головки
Кукурудза - 1 банку
Оцет - 1 ст. л.
Цукор - 1 ч. л.
Сіль - 2 ч. л.
Яйця - 4 шт.
Майонез домашній - 250 мл
Вода - 1 л
Чорний перець - 0.5 ч. л.
Час приготування: 100 хвилин Калорійність на 100 грам: 100 Ккал

Самий повсякденний і простий рецепт з використанням печінки з тих продуктів, які завжди є в наявності.

У даному рецепті можна застосовувати як курячу печінку, так і будь-яку іншу. Але саме з нею він виходить м'якше. Ставимо на конфорку каструлю з водою. Промиваємо охолоджений продукт неодноразово в проточній воді, щоб зійшла кров і відправляємо її варитися близько 20 хвилин.

Обов'язково збирайте утворилася зверху піну, щоб менше гіркоти залишалося в самому продукті.

Чистимо і подрібнюємо цибулю середніми півкільцями. Перекладаємо в невелику піалу, додаємо сіль, перець, цукор, оцет і заливаємо одним склянкою води.

Все перемішуємо і залишаємо промаринуватися на одну годину. У глибоку салатницю викладаємо консервовану кукурудзу, кубиками нарізані варені яйця, порізані довгою соломкою печінку і цибулю.

Заправляємо все майонезом, перемішуємо і залишаємо настоятися.

Листковий салат з печінки

Це блюдо підійде до будь-якого тожеству. Воно має відмінні смакові характеристики і добре виглядає на столі.

Компоненти:

  • Огірки мариновані – 5 шт.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 2 шт.;
  • Яйця – 4 шт.;
  • Майонез – 200 мл;
  • Печінка куряча 250 г;
  • Рослинне масло – 100 мл

Масло наливаємо в сковороду і засмажуємо шматочки печінки, попередньо помиті і злегка обсушені.

Огірки шаткуємо дрібними кубиками. Ставимо варити яйця і моркву в ємності з водою. Це займе близько 20 хвилин.

Цибулю чистимо і, подрібнивши, пасеруємо в окремому сотейнику на рослинному маслі.

Остудивши відварені продукти, чистимо і подрібнюємо на тертці.

Печінка дуже дрібно нарізаємо шматочками. В плоске блюдо викладаємо продукти шарами, на кожному проробляючи майонезну сітку, в такому порядку: половина печінки, морква, цибуля, огірки, половина яєць, що залишилася, печінка, яйця.
Але можна і змішати всі інгредієнти.

Не потрібно ущільнювати продукти або розмазувати ложкою майонез, інакше салат буде важким і втратить свою легкість і легкість.

Готуємо страву з печінки курки і свіжих овочів

Куряча печінка хороша тим, що відмінно взаємодіє зі свіжими продуктами і смаженими печерицями. Тому, експериментуючи з цими продуктами, можна отримати досить смачний салатик.

Компоненти:

  • Куряча печінка – 450 г;
  • Листя салату – 6 шт.;
  • Помідор – 2 шт.;
  • Огірок – 2 шт.;
  • Вершки нежирні – 100 мл;
  • Гірчиця – 1 ст. л.;
  • Рослинна олія – 50 мл;
  • Печериці – 200 г;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Сіль, перець – за смаком.

Промиваємо і обсушуємо печінка, засмажуємо на олії. Чисті листя салату рвемо в салатницю шматками довільного розміру.

Помивши і нашаткувати слайсами гриби обсмажуємо гриби разом з печінкою. Овочі нарізами кубиками, відправляємо до зеленого салату. Додаємо до грибів гірчицю, вершки і соєвий соус, все перемішуємо і, протушив близько 5 хвилин, викладаємо до овочів.

Перемішуємо, підсолюємо, перчимо і гарячим подаємо до столу.

Пікантний салат

До складу цієї страви входять ординарні продукти, проте їх поєднання один з одним виявляється досить незвичайним.

Компоненти:

  • Куряча печінка – 350 г;
  • Яблука кислі – 2 шт.;
  • Буряк велика – 1 шт.;
  • Волоські горіхи – 50 г;
  • Сир – 100 г;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Листя салату – 5 шт.;
  • Часник – 2 зубки;
  • Лимон – 1 шт.;
  • Рослинне масло – 100 мл;
  • Майонез – 100 мл

Добре вимиваємо буряк, занурюємо в глибоку залізну миску, заливаємо водою і проварюємо близько двох годин. Очищаємо овочі від шкірки, брусками шаткуємо й засмажуємо на олії.

Промивши і обсушивши печінка на паперових кухонних рушниках, викладаємо обсмажитися до овочів. З яблук знімаємо шкірку і соломкою. В плоске блюдо рвемо чисті листки салату, збризкуємо лимонним соком. Буряк, сир і часник подрібнюємо на середній тертці.

На зелені листя салату викладаємо шарами продукти: частина буряків і заправляємо майонезом, зверху обсмажену печінку з овочами, знову буряк, на неї суміш з яблук, часнику і сиру, перемазываем майонезом і прикрашаємо зверху перемеленими волоськими горіхами.

Салат з квасолею і копченою ковбасою — прості і смачні рецепти.

Рецепт приготування вівсяної каші на воді. Корисно, смачно і дуже просто. А якщо додати сухофрукти або... загалом читайте рецепти і вибирайте свій улюблений.

А ви пробували цей рецепт морквяного пирога? Його не тільки просто приготувати, але і це дуже смачно.

Ситний салат з курячою печінкою і омлетом

Хочете здивувати гостей новим смачним салатом? Цей рецепт – саме те, що вам треба.

Компоненти:

  • Куряча печінка – 200 г;
  • Виноград – 100 г;
  • Листя салату – 5 шт.;
  • Оливкова олія – 150 мл;
  • Яйця – 5 шт.;
  • Молоко – 150 мл;
  • Часник – 2 зубки;
  • Кінза – 3 гілочки;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Засмажуємо на добре розігрітому маслі печінка близько 10 хвилин. Викладаємо в окрему ємність і даємо охолонути.

Збиваємо омлетное тісто і трохи підсолюємо. Смажимо два великих тонких омлету.

Миємо й обсушуємо виноград. Більш підходящий буде кишмиш, так як він не має кісточок, а ягоди нам потрібні цілими. Очищений часник подрібнюємо. Охолоджену печінку шаткуємо довгою соломкою, викладаємо в блюдо з рваними листям салату.

Омлет нарізаємо тонкими смужками. Кінзу рвемо і разом з омлетом, часником і виноградом відправляємо в миску з продуктами.

Всі підсолюємо, додаємо спеції, поливаємо оливковою олією, вимішуємо і подаємо гостям.

Салат теплий з курячою печінкою і моцарелою

Ця страва може виступати в ролі основного блюда, він сам по собі досить ситний, смачний і поживний. А додавання пікантною заправки викличе інтерес навіть у завзятих гурманів.

Компоненти:

  • Помідори – 4 шт.;
  • Листя салату – 8 шт.;
  • Моцарелла – 200 г;
  • Соєвий соус – 50 мл;
  • Сіль, спеції – за смаком;
  • Цибуля біла – 1 шт.;
  • Куряча печінка – 300 г;
  • Соняшникова олія – 100 мл;
  • Перепелині яйця – 6 шт.

Обсмажуємо на олії великі шматки печінки. Промиваємо тогматы і листя салату, чистимо цибулю. В окрему ємність рвемо листя салату, зверху викладаємо цілі шматки печінки, нарізані великими шматками томати, сир, півкільця цибулі і половинки варених яєць. Солимо, додаємо спеції і приправляємо соєвим соусом.

Кулінарні хитрості

Досить часто блюдо з курячої печінки може давати гіркота. Це показник того, що продукт був не дуже свіжим, або під час оброблення тушки були пошкоджені жовчні протоки, рідина розтеклася і вбралася в печінку.

Щоб запобігти цю неприємність і не зіпсувати блюдо, рекомендується перед застосуванням ретельно вимити продукт неодноразово у воді. А потім вимочити в молоці або сироватці протягом двох годин.

Абсолютно неважливо, цілі шматки або вже нарізані для приготування, головне, щоб вся поверхня була покрита рідиною.

Перед термічною обробкою обов'язково виріжте всі сухожилля і плівку. Також можна попередньо відбити продукт дерев'яним молотком, це додасть додаткової м'якості і ніжності страви.

У процесі приготування важливо не перетримати цей субпродукт на вогні, так як він стане жорстким і несмачним.

Приємного апетиту!

Що ще почитати: