Як приготувати пісний торт в домашніх умовах
Щоб під час посту не залишитися без солодкого, ми пропонуємо вам насолодитися рецептами наших тортів і окремих кремів, які ми створювали спеціально для вас.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
цукрового піску - | 80 г |
м'яти - | 1 гілка |
банана - | ½ Шт. |
журавлини - | 10 ягід |
меду - | 30 г |
апельсина - | 2 шт. |
міцного чаю - | 260 мл |
борошна - | 430 г |
кураги - | 300 г |
соди - | 3 р |
мигдалю - | 10 горіхів |
соняшникової олії - | 30 мл |
Час приготування: 90 хвилин | Калорійність на 100 грам: 207 Ккал |
Як готувати пісний торт з фруктами в домашніх умовах:
- Для початку необхідно заварити чай. Можна взяти будь-по своєму смаку, але, звичайно, бажано чорний;
- Остудити до теплого стану;
- Банан очистити і порізати кільцями;
- У чашу блендера помістити цукор, банани, чай, соняшникову олію і мед;
- Масу перебити в однорідну і додати одну склянку борошна через сито;
- Тісто знову перебити;
- В залишки борошна дати соду і сіль, всипати до банановому тесту;
- Отриману масу вилити у форму і запікати 40-45 хвилин при середній температурі розігріву;
- Апельсин вимити, зняти цедру з нього і вирізати всю м'якоть;
- Курагу промити і потім запарити її окропом;
- Порізати шматочками і змішати з цедрою і цитрусом;
- Перебити блендером до однорідного пюре;
- Готовий бісквіт дістати і остудити;
- Потім розрізати на два-три коржа і зібрати торт, змащуючи його яскравим пюре;
- Другим апельсином, ягодами журавлини, мигдалем і листочками м'яти прикрасити торт за смаком.
Морквяний пісний торт
- 230 г цукру;
- 370 г борошна;
- 15 мл оцту;
- 4 г соди;
- 30 г манки;
- 15 г розпушувача;
- 2 склянки тертої моркви;
- 3 дрібку солі;
- 35 г цукрового піску (в крем);
- 30 г мигдальної муки;
- 5 г імбиру;
- 500 мл апельсинового соку;
- 220 мл води;
- 2 апельсина (цедра);
- 140 мл соняшникової олії.
Час – 1 годину і 25 хвилин.
Калорійність – 462 калорії.
Покроковий рецепт приготування морквяного торта в пост:
- Борошно пропустити в глибоку миску через сито;
- Додати до неї соду і розпушувач теж через сито;
- Зняти з двох вимитих цедру апельсинів і додати її до сухих компонентів;
- Туди ж відправити ще сіль і імбир;
- Воду підігріти в сотейнику, поки вона не стане теплою;
- Далі всипати цукор і заважати до розчинення;
- Додати соняшникову олію і оцет;
- Тепер у «мокрі» інгредієнти потроху всипати сухі, замішуючи тісто віночком або міксером;
- Потім додати моркву і масу перемішати;
- Дно форми накрити пергаментом і вилити туди тісто;
- Розігріти духовку до 175 за Цельсієм;
- Фору укрити фольгою і відправити в шафу на тридцять хвилин;
- Після цього видалити фольгу зняти і запікати бісквіт ще двадцять хвилин;
- Мигдалеву борошно, цукор і манну крупу за цей час з'єднати;
- Залити все це апельсиновим соком і варити близько двадцяти хвилин, ніби вариться манна каша;
- Коли крем готовий, остудити його і потім збити віночком;
- Готовий корж остудити, порізати на частини, змастити їх, прикрасити торт і дати йому настоятися.
Для тих, хто любить шоколад
- 10 г соди;
- 620 г борошна;
- 90 г какао;
- 5 г ванілі;
- 160 мл соняшникової олії;
- 420 мл холодної води;
- 15 мл оцту;
- 280 г цукру.
Час – 1 година.
Калорійність – 431 калорія + крем.
Рецепт пісного шоколадного торта по кроках:
- Цукор з'єднайте з какао і борошном, пропустити суху масу через сито;
- Невеликими порціями вливати воду, весь час заважаючи масу;
- Далі додати ваніль, масло і знову перемішати;
- Соду погасити і додати до тесту;
- Форму крити папером, вилити тісто і запікати 40 хвилин при 180 за Цельсієм;
- Готовий бісквіт остудити, розрізати на коржі змастити кремом улюбленим, дати просочитися.
Рецепт чудового десерту на День народження
- 420 г борошна;
- 60 г журавлини;
- 60 мл соняшникової олії;
- 340 г нерафінованого цукру;
- 10 г розпушувача;
- 30 г манки;
- 220 мл яблучного соку;
- 340 г брусниці;
- 120 г какао.
Час – 1 годину і 20 хвилин.
Калорійність – 251 калорія.
Приготування:
- Пропустити у велику миску борошно через сито, туди ж какао (90 г) і розпушувач;
- До компонентів додати цукровий пісок (110 м), соняшникову олію та яблучний сік;
- Збити все міксером або блендером до однорідності;
- Залити тісто у форму, укриту пергаментним папером і запікати його тридцять хвилин при 180 за Цельсієм;
- У чашу блендера помістити цукор (ще 120 г), брусницю та журавлину;
- Перебити в однорідну масу;
- З манної крупи зварити кашу, додавши півтори склянки води;
- Додати кашу до солодких ягід;
- Масу знову перебити і за смаком ще можна підсолодити;
- Дати крему охолонути і потім поставити в холодильник ще на тридцять хвилин;
- Готовий бісквіт теж остудити, порізати на чотири коржа;
- Зібрати торт, змастити коржі ягідним кремом;
- Залишки какао помістити в сотейник, додати залишки цукрового піску, 50 мл води і буквально пару крапель (3-4 мл) масла;
- Довести глазур до кипіння, і далі помішуючи, варити до густої консистенції;
- Остудити глазур до кімнатної температури, полити торт і змастити боки;
- Прибрати в холодильник хоча б на дві години.
Оселедець пряного посолу у домашніх умовах — смачна і проста закуска, яку можна приготувати досить легко.
Читайте як приготувати морський салат з креветками і кальмарами.
Як приготувати курячу грудку на сковороді швидко і смачно читайте в нашій статті.
Торт з заварним кремом
- 220 г борошна;
- 60 г горіхів;
- 60 г житнього борошна;
- 110 г цукрового піску;
- 80 г нерафінованого цукру;
- 70 г какао;
- 40 г варення;
- 50 мл соняшникової олії;
- 3 г соди;
- 420 мл води в крем;
- 50 г сухого кокосового молока;
- 35 г меду;
- 60 г борошна крем;
- 2 дрібку солі;
- 230 г яблук;
- 260 мл води.
Час – 1 годину і 30 хвилин.
Калорійність – 309 калорій.
Приготування пісного торта із заварним кремом:
- Змішати борошно з сіллю, какао, цукром і содою;
- Пропустити сухі компоненти через сито;
- Змішати воду з маслом, варенням та медом;
- З'єднати сухі і «мокрі» інгредієнти;
- Яблука промити, почистити від шкірки і м'яку частину нарізати кубиками;
- Горіхи дрібно порубати і змішати з яблуками;
- Додати горіхи і яблука в тісто, добре перемішати;
- Форму накрити папером і вилити тісто;
- Розігріти духовку до 180 за Цельсієм і запікати бісквіт 45 хвилин;
- Готове тісто остудити і розрізати на дві частини;
- Половину води для крему змішати з коричневим цукром і прибрати на плиту, довести до кипіння;
- Поки вариться сироп, другу половину води змішати з борошном (для крему) і сухим кокосовим молоком;
- У киплячий сироп влити отриману борошняну масу і знову довести до кипіння, не перестаючи заважати масу;
- Остудити, потім змастити торт всередині і по колу.
Крем для торта: ідеї і рецепти
Заварний
- 220 мл води;
- 40 р борошна;
- 220 г цукрового піску;
- 10 г ванільного цукру.
Час – 20 хвилин.
Калорійність – 392 калорії.
Приготування:
- Воду підігріти до теплого стану;
- Борошно підсмажити до рум'яного кольору і дочекатися, поки вона дасть горіховий аромат;
- Тоді можна зняти її з вогню;
- Змішати воду з цукром, ванільним цукром і борошном;
- Збити віночком так, щоб не утворилося грудок;
- Заварити крем на водяній бані до густого стану;
- Крем готовий.
Манний
- 60 г манки;
- 0,5 склянки полуниці;
- 420 мл води;
- 60 г чорниці;
- 1 упаковка ванільного цукру;
- 70 г цукрового піску.
Час – 20 хвилин.
Калорійність – 211 калорій.
Приготування:
- Воду нагріти на плиті, всипати цукор і ванільний цукор, заважати до розчинення кристалів;
- Акуратно всипати манку, перемішуючи віночком і варити протягом 6-7 хвилин;
- Дати каші охолонути і за цей час вимити ягоди;
- Полуницю нарізати шматочками;
- Полуниці і чорниці додати в остиглу манку.
Шоколадний
- 360 мл соняшникової олії;
- 2 дрібку солі;
- 160 мл соєвого молока;
- 60 г какао;
- 130 г цукру пудри;
- 1 упаковка ваніліну;
- 50 мл соку лимона.
Час – 10 хвилин.
Калорійність – 534 калорії.
Приготування:
- Молоко і масло заздалегідь дістати з холодильника, щоб у них була кімнатна температура;
- У чашу блендера влити соєве молоко, додати цукрову пудру і масло;
- Збивати компоненти до гладкої консистенції;
- Додати сік лимона, ванілін, сіль і какао, знову збити;
- Вийде шоколадний крем, яким бажано настоятися в холодильнику.
Лимонний
- 430 г цукрового піску;
- 2 лимона;
- 170 г мигдалю;
- 1600 мл води;
- 20 г ванільного цукру;
- 270 г манки.
Час – 50 хвилин.
Калорійність – 332 калорії.
Приготування:
- Мигдаль залити окремої водою (не брати з рецепту), яку попередньо потрібно закип'ятити;
- Залишити на півгодини – це допоможе зняти лушпиння;
- Помістити горіхи в блендер, перемолоти їх у пасту, потім дати цукор;
- Тепер закип'ятити воду (взяти з рецепту), влити туди мигдалеву масу, додати манну крупу і варити до густої консистенції;
- Лимони вимити, зняти з них цедру спеціальною теркою;
- Очистити цитруси, вийняти кістки і м'якоть кинути в блендер разом з цедрою;
- Перебити цедру з м'якоттю;
- Змішати масу з готовим кремом і збити.
Пісний шоколадний крем з сиру тофу
- 220 г гіркого шоколаду;
- 280 г сиру тофу.
Час – 30 хвилин.
Калорійність – 279 калорій.
Приготування:
- Шоколад поламати на шматочки і помістити на водяну баню;
- Розтопити його до рідкого стану;
- Тофу нарізати кубиками і тоді шоколад змішати з сиром. За смаком можна додати цукор або цукровий сироп (цукор і вода 1:1).
Нотатки для тих, хто поститься
Нехай в рецептах наших бісквітів і немає дріжджів, а місцями і розпушувача з содою, ви все одно не повинні відкривати духовку, коли вони запікаються. З-за перепаду температури велика ймовірність того, що бісквіт впаде, і пісний торт з нього вже не приготувати.
У першому бісквіті ми замінили яйця половинкою банана. Це також можна зробити, якщо змішати одну столову ложку подрібненого насіння льону і три столові ложки води. Також можна взяти одну столову ложку агар-агару і одну столову ложку води. Або четверту частину склянки яблучного пюре. Або три столові ложки арахісового масла.
В різні рецепти ми додавали різні види ягід. Ви можете доповнювати їх по своєму смаку або ж замінювати їх на інші.
Рослинна олія може бути не тільки соняшниковою. Дуже часто в кулінарії використовується кокосова олія (не пальмове!), кунжутна, макове, лляне і так далі. Дайте волю смаків і ароматів!
Щоб тортик або крем вийшов максимально смачним, обов'язково дайте йому настоятися в холодильнику. Торту потрібно час, щоб крем добре просочив коржі, щоб вони стали соковитими і вологими. А крему потрібно настоятися, щоб смаки і аромати максимально змішалися і в підсумку дали вам божевільний смак і насолоду.
Якщо ви думаєте, що пост – «закон», по якому доведеться залишитися без солодкого, то ви глибоко помиляєтеся. Ми створили для вас кілька пісних тортів і кремів, якими ви зможете спокійно насолоджуватися, поки не настане Великдень. Це так смачно і так само солодко, повірте або перевірте!