24 март 2019 1 598

Як швидко і смачно приготувати пюре з картоплі

Багатьом досвідченим господиням здасться, що ця стаття не для них. Що може бути такого складного в приготуванні пюре з картоплі? Перетертий картоплю з молоком або вершковим маслом. Здається, що все так просто і легко. Однак це не так.

Навіть у такому простому блюді, як картопляне пюре, є свої секрети в приготуванні. Обов'язково потрібно дотримуватися всю технологію приготування, щоб в результаті вийшло пишне і ніжне пюре. Отже, як і з чим можна приготувати це блюдо.

Давайте розглянемо рецепти приготування цієї страви.

Як правильно зробити пюре з картоплі з молоком
Інгредієнти Кількість
Картопля - 1 кг
Молоко - 300 мл
Масло вершкове - 100 грам
Сіль, зелень - за смаком
Час приготування: 50 хвилин Калорійність на 100 грам: 98 Ккал

Як приготувати:

З картоплі слід зчистити шкірку, видалити всі вічка і плями. Потім його потрібно розрізати на середні шматочки;

Викладаємо картоплю в металеву тару, наливаємо воду, насипаємо сіль і варимо до готовності. Готовність можна перевірити виделкою або кінчиком ножа. Вістря має вільно входити в картоплю;

Далі зливаємо воду з ємності;

Молоко трохи підігрівається;

Після цього починаємо розминати картоплю толкушкой і потроху заливаємо тепле молоко;

Потім в пюре додаємо масло і змішуємо.

Готуємо картопляне пюре з цибулею

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 1 кілограм картоплі;
  • 2 цибулини;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • Сіль -1/5 ч. ложки;
  • Півтора склянки молока;
  • Рослинне масло.

Приготування:

  1. З картоплі зчищається шкірка, і ріжемо по частинах. Кладемо в холодну воду, щоб він не потемнів;
  2. Далі кладемо в металеву ємність, заливаємо воду, додаємо сіль і варимо до готовності;
  3. Поки картопля відварюється, готуємо цибулю. Для цього цибулини слід очистити і нашаткувати у вигляді соломки;
  4. Далі цибулю слід прожарити на рослинній олії 5-10 хвилин;
  5. Як тільки картопля звариться, з нього потрібно злити воду;
  6. Поки він гарячий його треба розім'яти толкушкой або пропустити через спеціальний прес з дрібною сіткою;
  7. Потім в пюре слід додати вершкове масло і змішати;
  8. Молоко слід розігріти;
  9. Вливаємо гаряче молоко в пюре і змішуємо. Замість молока можна використовувати вершки;
  10. Цибулю можна покласти прямо в пюре і перемішати. Також його можна подати окремо при подачі пюре на стіл, щоб кожен зміг регулювати його кількість в пюре.

Смачна картопля пюре по-французьки

Компоненти, які будуть потрібні:

  • 1 кілограм картоплі;
  • Сметана або вершки – 200 мл;
  • Вершкове масло – 50 грам;
  • 2 грами мускату;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Бульби слід гарненько промити і просушити;
  2. Далі з паперу для запікання зробити конверти. Для цього відрізаємо два листа і складаємо навпіл;
  3. Потім в одну половинку складаємо 5 картоплин і прикриваємо другою половинкою. Всі краї щільно загортаємо;
  4. Таким же чином складаємо решту картоплі;
  5. Після цього на деко викладаємо конверти;
  6. Духова шафа розігрівається до 220 градусів. Поміщаємо туди деко з конвертами і залишаємо запікатися на годину;
  7. Витягуємо готову картоплю, остуджуємо і очищаємо від шкірки;
  8. Далі викладаємо її в глибоку миску і мнемо товкачиком до отримання пюре;
  9. Потім в скляному посуді розтоплюємо трохи вершкового масла, додаємо до нього сіль, перець і мускат. Всю суміш гарненько перемішуємо;
  10. Заливаємо сумішшю пюре змішуємо;
  11. Всю отриману масу викладаємо на деко, заливаємо сметаною або вершками і поміщаємо в духовку;
  12. Запікається пюре близько 15 хвилин.

Читайте як приготувати дієтичну запіканку з сиру.

Прочитайте рецепт листкового тіста з рибного пирога.

Паста з червоною рибою і вершковим соусом, читайте самі смачні рецепти.

Ніжне пюре з картоплі без молока з брокколі в мультиварці

Компоненти, які будуть потрібні:

  • Кілограм картоплі;
  • 300 мл кип'яченої води;
  • Брокколі – 2 штуки;
  • Вершкове масло – 60 грам;
  • Куряче яйце – 1 штука;
  • Сирт твердого сорту – 70 грам;
  • Петрушка – 1 пучок;
  • 2 зубчики часнику;
  • Чорний перець запашний мелений – щіпка;
  • Кухонна сіль;
  • 2 ст. ложки олії;
  • Коріандр, шафран – на смак.

Приготування:

  1. Бульби очищаються від шкірки, промиваються і викладаються в холодну воду, щоб вони не почорніли;
  2. Брокколі промивається і ріжеться на середніми шматочками;
  3. Потім зубчики часнику потрібно очистити і протерти дрібної теркою або видавити через прес;
  4. Часник змішуємо з олією. Також додаємо туди мелений перець, коріандр і шафран;
  5. Шматочок сиру протирається теркою;
  6. Далі ставимо на газ воду і викладаємо вершкове масло. Розігріваємо і проварюємо до повного розчинення вершкового масла;
  7. Після цього в чашку мультиварки викладаємо очищені бульби, для зручності їх можна розрізати на дві частини. Також туди кладемо брокколі;
  8. Заливаємо водою, щоб вона покривала верх овочів і підсолюємо. Включаємо режим гасіння і готуємо 30 хвилин;
  9. Після цього зливаємо трохи води і додаємо туди суміш з масла, часнику і спецій;
  10. Потім засипаємо сир і заливаємо водою з вершковим маслом;
  11. Тушкуємо ще 10 хвилин;
  12. Після цього всі інгредієнти слід потовкти до повітряного пюре;
  13. Пучок зелені слід дрібно нашаткувати і посипати верх пюре.

Рецепт кольорового пюре з картоплі для дітей

Інгредієнти, які знадобляться:

  • 200 грам буряка з насиченим бордовим кольором;
  • Картопля – 1 кг;
  • 250 мл молока;
  • Трохи ваніліну;
  • Вершкове масло - 50 грам;
  • Щіпка чилі;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Бульби картоплі і буряк слід гарненько промити водою. Далі овочі очищаються від шкірки;
  2. Очищену картоплю розрізаємо на четвертинки, покласти в тару з металу. Заливаємо водою, підсолюємо і відварюємо протягом півгодини;
  3. Буряк слід розрізати середніми шматочками, покласти в ємність, налити воду, додати сіль і варити до готовності протягом години;
  4. Далі готові овочі викладаємо в глибоку чашку і розминаємо товкачем;
  5. Молоко ставимо на вогонь, додаємо в нього вершкове масло, ванілін і чилі. Розігріваємо до кипіння і проварюємо до повного розчинення масла;
  6. Потім в пюре заливаємо молочну суміш з прянощами і знову розминаємо товкачиком. Маса повинна вийти повітряної, ніжною і без грудок;
  7. Готове пюре можна посолити, якщо в цьому виникне необхідність.

Рецепти страв з пюре

Ну ось, навчилися робити правильно це блюдо, а що можна зробити з картоплі пюре, яке блюдо? Давайте розглянемо варіанти.

Запіканка з картопляного пюре з м'ясним фаршем

Продукти для запіканки:

  • 600 г картоплі;
  • 300 грам м'ясного фаршу;
  • Одна цибулина;
  • Курячі яйця – 2 штуки;
  • Сметана або вершки – 100 мл;
  • Мелений коріандр – ½ ч. ложки;
  • Рослинна олія;
  • Сіль і чорний мелений перець.

Приготування:

  1. Бульби слід очистити і проварити у воді з сіллю до готовності;
  2. Очищену цибулю рубається на дрібні шматочки;
  3. Ставимо на вогонь сковороду, наливаємо олію і розігріваємо. На гаряче масло кладемо фарш і шматочки цибулі. Все обсмажуємо до готовності, також туди треба додати щіпку коріандру;
  4. Відварну картоплю можна покласти в чашку блендера, додати сметану і збити повітряне пюре;
  5. Потім розбиваємо яйця і поділяємо білки і жовтки;
  6. В окремій мисці збиваємо білки до піни;
  7. Картопляну масу викладаємо в глибоку миску, додаємо туди яєчні жовтки і збиваємо;
  8. Після цього в масу вливаємо білкову масу. Суміш необхідно акуратно перемішати, щоб вона не втратила свою форму;
  9. Далі деко змащуємо олією і викладаємо на нього шаром картопляну масу;
  10. Потім викладаємо пюре у вигляді шару м'ясний фарш з цибулею;
  11. В кінці закриваємо верх картопляної сумішшю;
  12. Ставимо деко в прогрітий духовку до 220 градусів і запікаємо півгодини.

Картопляні котлети

Потрібні такі складові:

  • Картопля – 1 кг;
  • 100 грам борошна;
  • Одне яйце;
  • Щіпка каррі;
  • Рослинна олія;
  • Трохи панірувальних сухарів;
  • Сіль.

Приготування:

  1. Очищену картоплю відварюємо в підсоленій воді до готовності;
  2. Розминаємо його товкачем або в блендері до однорідної консистенції;
  3. Далі додаємо туди борошно, каррі і куряче яйце. Гарненько перемішуємо;
  4. З картопляного пюре робимо невеликі котлети і обвалюємо їх у панірувальних сухарях;
  5. Обсмажуємо котлети на олії з двох сторін за 4-5 хвилин;
  6. Готові котлети можна прикрасити зеленню і подати з будь-яким гарніром.

Корисні поради

  • Відварювати картоплю потрібно 20-30 хвилин, але не більше. Інакше він сильно розм'якне і розпадеться на окремі частини;
  • Після відварювання бульби необхідно підсушити. Для цього з каструлі можна злити всю воду і поставити на невеликий вогонь на пару хвилин;
  • Найкраще розминати товкачиком, за допомогою неї можна приготувати повітряну і ніжну картопляну суміш;
  • Замість молока можна покласти вершки з кефіром;
  • Не шкодуйте вершкового масла. Чим його більше, тим пюре буде смачніше.
Картопля — це смачний овоч, якщо, звичайно, правильно сготовленный. Особливо смачним виходить у вигляді пюре. Його можна їсти як в окремому вигляді, так і з овочевими і м'ясними гарнірами.

Крім цього, пюре можна використовувати в якості основи в приготуванні багатьох страв. Головне в цій справі — хороша фантазія і кмітливість.

Що ще почитати: