27 апрель 2019 65

Як смачно і з користю приготувати бобра в домашніх умовах

Бобер входить в сімейство водних гризунів. Однак, напевно, мало хто знає, що з його м'яса можна приготувати безліч смачних страв. Це м'ясо здавна цінується за його поживність і корисність, яка ще в ті часи використовували для приготування страв, так і для лікувальних цілей.

Так як же його можна приготувати вдома? Це серйозне питання, яке необхідно розглянути дуже уважно. Але перед цим варто ознайомитися з усіма властивостями м'яса бобра.

Смакові особливості і цілющі властивості м'яса бобра

Бобри в основному харчуються рослинною їжею, тому їх м'ясо володіє високим вмістом вітамінів і корисних речовин. Також бори самі по собі вгодовані тварини, які ведуть активний спосіб життя. Тому в цьому м'ясі міститься низький рівень жиру. Весь жир рівномірно розподілений по всій тушці.

За зовнішнім виглядом це м'ясо схоже на яловичину. Відмінність полягає в яскраво-червоному кольорі. Все полягає у високому вмісті кисню в м'язовій тканині. За вмістом вітамінів, мінеральних елементів, корисних речовин воно не поступається і навіть перевершує багато традиційні види м'яса.

Вся цілющість м'яса бобра полягає у високому рівні корисних речовин:

  • Мінеральні речовини – аланін, аргінін, аспартат, алін, гістидин, гліцин, глутамінова кислота, ізолейцин, лейцин, лізин, метіонін, пролін, серин, треонін, тирозин і фенілаланін;
  • Вітаміни групи В і С;
  • Мінерали солей фосфору, кальцію, магнію, натрію, калію, селену, заліза;
  • Це джерело гемоглобіну;
  • Воно складається на 24 % з білка і на 4,8 % з жирів.

Також ще важлива перевага — м'ясо не схильне зараженням паразитами, які небезпечні для життя людини.

За смаком воно має досить незвичайними і відмінними якостями. Особливо смачними є особини, вага яких становить менше 15 кілограмів, більш важкі і старі володіють низькими смаковими якостями. За смаком це м'ясо схоже на заячину або гусятина.

Процес підготовки м'яса

Перед приготуванням бобрятину необхідно правильно обробити, тому що при неправильній обробці воно буде мати вельми неприємні смакові якості.

Рекомендації по підготовці бобрятины:

  1. Насамперед необхідно злити всю кров;
  2. Обов'язково видаліть струмінь. Якщо цього не зробити, то м'ясо буде мати солодкуватим смаком;
  3. Під час видалення струменя будьте гранично акуратними. Якщо в процесі вирізання ви пошкодите її, то м'ясо придбає гіркуватий і неприємний смак;
  4. Потім ретельно вимийте руки з милом і приступайте до зняття шкурки з тушки;
  5. Шкірку потрібно акуратно знімати. Не торкайтеся руками до м'яса, оскільки на шкірці може залишитися екстракт від струменя;
  6. Після цього вичищаємо всі тельбухи і промиваємо;
  7. В кінці м'ясо потрібно замочити у воді на 24 години. Тільки після цього його можна готувати.

Способи приготування м'яса бобра

Запечене м'ясо бобра в духовці
Інгредієнти Кількість
м'яса бобра - 2 кг
свинячого сала - 100 грам
лимона - 1 шт.
цибулини - 2-3 шт.
моркви - 2-3 шт.
картоплин - 6-8 шт.
часнику - одна головка
вершкового масла - 50 грам
солі і спецій - за смаком
сметани - 50 мл
петрушки - 1 пучок
Час приготування: 1560 хвилин Калорійність на 100 г: 180 Ккал

Приготування:

  1. Розділеного бобра слід замочити в прохолодній воді. Також засипаємо сіль і нарізаний лимон. Залишаємо його на добу;
  2. Після того як м'ясо вымочится, його слід витягнути і порубати ножем на дрібні часточки;
  3. Свиняче сало також ріжемо на дрібні шматочки і додаємо до нарізаною бобрятине;
  4. Часник дрібно шаткуємо і засипаємо в м'ясо з салом і гарненько перемішуємо;
  5. Потім перекладаємо в глибоку форму для запікання;
  6. Вершкове масло розтоплюємо на сковороді. Далі додаємо туди 30 грам солі і щіпку чорного перцю. Все перемішуємо і виливаємо у форму з м'ясом;
  7. У розігріту духовку ставимо форму з інгредієнтами;
  8. Після 20 хвилин запікання в форму з м'ясом наливаємо склянку холодної води і знову ставимо в духовку запікатися;
  9. Картоплю очистити від шкірки і нарізати на великі скибочки;
  10. Цибуля очищається від лушпиння і розрізаємо його у вигляді кілець;
  11. Моркву очищаємо і ріжемо кружечками;
  12. Форму з м'ясом витягуємо через 50 хвилин і викладаємо зверху скибочки овочів;
  13. Залишаємо запікати овочі на 40 хвилин. Протягом цього часу овочі слід поливати утворився соком;
  14. Далі готуємо соус. Сметану змішуємо соком, який утворився в процесі запікання бобра і овочів;
  15. Далі пучок петрушки дрібно шаткуємо і засипаємо в суміш з соку і сметани;
  16. Всю суміш виливаємо в металеву каструлю і ставимо на газ. Відварюємо все до кипіння;
  17. Готовим соусом поливаємо м'ясо і овочі.

Цвітна капуста запечена в духовці з сиром за нашими рецептами зможе здивувати вас.

Салат з редиски з яйцем і огірком — навесні це те, що нам так не вистачає. Улюблені рецепти.

Страви з гарбуза з куркою в духовці, за нашим рецептом, стане справжнім хітом вашого святкового столу.

Суп з бобрових хвостів

Для супу потрібні такі компоненти:

  • Хвости бобра – 3 штуки;
  • Оцет – 150 грам;
  • Вода – 500 грам;
  • Рис – 200 грам;
  • Одна цибулина;
  • Сіль і чорний перець.

Приготування:

  1. Хвости бобра слід очистити від шкірки і розрізати на середні шматочки;
  2. Викладаємо їх у середню ємність і заливаємо склянкою оцту і невеликою кількістю води. Обов'язково вся рідина повинна повністю покривати хвости. Залишаємо їх вимочуватися на 8 годин;
  3. Після цього всю рідину від хвостів зливаємо і додаємо 2 склянки води і ставимо на вогонь;
  4. Картоплю очищаємо і ріжемо на середні кубики. Далі засипаємо в каструлю з хвостами;
  5. Після закипання через 15 хвилин засипаємо рис;
  6. Відварюємо до готовності. Додаємо сіль і чорний мелений перець;
  7. Перед подачею в суп можна додати томатну пасту або будь-які спеції.

Тушковане м'ясо в сметані

Знадобляться наступні компоненти:

  • 800 грам м'яса бобра;
  • 300 мл сметани;
  • Один лимон;
  • 2 яблука;
  • 150 грам вершкового масла;
  • Головка часнику;
  • 2 штуки ріпчастої цибулі;
  • 5 гілочок чебрецю;
  • 300 грам моркви;
  • Рослинна олія;
  • Трохи солі і чорного меленого перцю.

Приготування:

    1. М'ясо слід гарненько обробити, промити і видалити всі зайві прожилки і плівки. Далі розрізаємо його на середні шматочки;

    1. Часник слід очистити від лушпиння і відкласти пару зубчиків. Решту дрібно рубаємо ножем;

    1. У середню ємність викладаємо м'ясо, засипаємо туди часник, скроплюємо соком лимона. Гарненько просолюємо і перчимо. Залишаємо маринуватися на 4 години;

    1. Морква та цибулю очищаємо від шкірки і ріжемо на великі шматочки;

    1. На сковороду викладаємо вершкове масло і цибулю. Смажимо до готовності;

    1. Далі в засмажку з цибулі додаємо дрібку меленого чорного перцю і відставляємо в сторону;

    1. Ставимо На плиту середній казанок, наливаємо туди рослинне масло і викладаємо промаринованное м'ясо і трохи смажимо;

    1. Далі засипаємо туди шматочки моркви і смажимо 15-20 хвилин;

    1. Після цього викладаємо туди цибулю з перцем і смажимо ще 15 хвилин;

    1. Потім очищаємо залишилися зубчики часнику і яблука від шкірки. Розрізаємо все на середні шматочки;

    1. Вміст казанка добре перемішуємо і залишаємо тушкуватися ще 10 хвилин;

    1. Після цього засипаємо туди шматочки яблук і часнику. Також додаємо туди гілочки чебрецю. Все перемішуємо і тушкуємо 7 хвилин;

    1. В кінці заливаємо все сметаною і тушкуємо 20 хвилин;

  1. Готову страву можна подавати з гарніром з відвареної картоплі.

Шашлик з бобра

Для шашлику потрібні такі компоненти:

  • М'якоть м'яса бобра – 5 кг;
  • 7 цибулин цибулі;
  • Яблучний оцет – 100 мл;
  • Вода;
  • Сік лимона;
  • Сіль і спеції чорний перець, кмин, імбир.

Приготування:

  1. М'ясо бобра слід попередньо вимочити. Від цього воно стане більш ніжним, соковитим і м'яким;
  2. М'ясо слід розрізати на середні шматочки і викладаємо в ємність;
  3. Все солимо, додаємо спеції чорний перець, кмин, імбир і гарненько все змішуємо;
  4. Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння і натираємо на середній тертці. Викладаємо його в м'ясо;
  5. Заливаємо все яблучним оцтом і водою;
  6. Маринуємо його 2-3 години;
  7. Далі смажимо шашлик. В процесі обсмажування його можна пару раз скропити лимонним соком.

Як приготувати струмінь бобра і чим вона цінна

Бобова струмінь – це желеподібна речовина, що виробляється залозою внутрішньої секреції. Цей компонент містить масу корисних компонентів, які дуже сприятливо впливають на здоров'я людини.

Оскільки в чистому вигляді струмінь має досить специфічний і неприємний запах, вживати її практично неможливо. Проте існує маса різних мазей, настоянок, порошків і капсул з цього компонента.

Для чого застосовують борову струмінь:

  • Цю речовину використовують для зміцнення й омолодження організму;
  • Для поліпшення роботи кровоносної, нервової, серцево-судинної та імунної систем;
  • Добре зупиняє запальні і пухлинні процеси;
  • Воно може нейтралізувати наслідки від радіаційного випромінювання;
  • Надає антибактеріальну дію, тому допомагає при гаймориті, герпесі, вірусних респіраторних захворюваннях, туберкульозі, силікоз легенів, гнійної пневмонії;
  • Також допомагає при різних захворюваннях шлунка і підшлункової залози;
  • Використовують при підвищеному артеріальному тиску, атеросклерозі, стенокардії, захворюваннях серця;
  • При захворюваннях опорно-рухового апарату – радикуліті, остеохондрозі і т. п.

А от як же приготувати з цієї речовини настойку в домашніх умовах? Все дуже просто! Головне — правильно дотримуватися всю рецептуру приготування.

Настоянка з бобрової струменя

Для настоянки потрібні такі компоненти:

  • Боброва струмінь;
  • Спирт або горілка 40 %.

Приготування:

  1. Залозу необхідно дрібно покришити ножем;
  2. Викладаємо її в банку і заливаємо горілкою або 40 %-ним спиртом з розрахунку на 100 грам залози півлітра горілки або спирту;
  3. Суміш необхідно наполягати при кімнатній температурі протягом 2 діб, поки настоянка не стане коньячного кольору;
  4. Готову настоянку можна зберігати при кімнатній температурі або в холодильнику.

Порошок з бобрової струменя

Для цього залозу необхідно засушити до твердого стану. Потім її слід протерти дрібної теркою. Порошок можна використовувати в якості компресів для незаживляющих ран.

Як приготувати жир бобра і для чого його застосовувати

Бобровий жир є корисним засобом для людського організму. Його застосовують для очищення організму від шкідливих речовин і також з його допомогою лікують багато інфекційні захворювання.

Жир бобра застосовують для лікування таких хвороб:

  • Під час захворювань органів дихання;
  • При патології шлунка і кишечника;
  • Гінекологічні та урологічні захворювання;
  • Захворювання шкірного покриву і порушення шкірної тканини;
  • Під час захворювань суглобів, які виникли в результаті травм, травм, розтяжок, пошкоджень;
  • При зниженні імунітету організму, що відбувається через фізичну слабкість та знесилення.

Крім цього, часто бобровий жир використовують в косметології. Його додають до складу багатьох кремів. Ці креми допомагають прибрати сухість, лущення, роблять шкіру еластичною і розгладжують всі зморшки.

Як же приготувати жир самостійно? Давайте розберемо дуже простий рецепт приготування: жир бобра слід викласти в металеву ємність і протопити на середньому вогні. Готовий жир можна зберігати в холодильнику.

Підіб'ємо підсумки

Боброве м'ясо – це, дійсно, поживний і дуже корисний продукт, що володіє відмінним смаком. Крім цього, його можна з легкістю приготувати самостійно. Тільки не забудьте правильно обробити та підготувати це м'ясо.

Інакше вона буде мати неприємний смак. Також такі компоненти, як струмінь і жир, корисні для організму. Обов'язково приготуйте з них лікувальні засоби, вони згодяться вам для лікування багатьох хвороб і недугів.

Що ще почитати: