24 июнь 2019 11 687

Як приготувати курячі крильця в клярі

Куряче м'ясо – один з найбільш дієтичних продуктів, завжди присутній у меню спортсменів, моделей та інших зірок. Саме тому з однієї курки можна зробити «мільйон» страв, у тому числі і чудові закуски, які прикрасять будь-який стіл.

Найкраще вони виходять з курячих крилець. Класичні або гострі, смажені або запечені в духовці, з хрусткою скоринкою або в клярі.

Курячі крильця – страву на будь-який смак і випадок. Вони надають повний простір для кулінарної фантазії, який можна почати з простих експериментів.

Як замаринувати

Щоб страва з курячих крил вийшло більш соковитими, м'якими і ароматними, перед приготуванням їх рекомендується маринувати. Сьогодні існують десятки маринадів, що відрізняються своїми інгредієнтами, в першу чергу, кислотами.

Десь основою є лимонний сік, десь рослинні олії або оцет. Є навіть йогуртові маринади. Другою частиною маринадів є смакові добавки: приправи, фрукти або овочі.

Незважаючи на відмінність складів, для поліпшення смаку і якості маринованих курячих крил діють одні і ті ж поради.

  1. Маринувати можна як у холоді, так і при кімнатній температурі. У першому випадку можна маринувати крильця більше години. У другому випадку, маринувати слід не більше однієї години, а в ідеалі півгодини.
  2. Для аромату маринаду не потрібно збільшувати кількість приправ (можна переборщити), краще додати менше рослинного масла. Ідеально для маринаду поєднання масла і кислоти 1:1.
  3. Оскільки основним інгредієнтом кожного маринаду є кислота, він роз'їдає м'ясо. Отже, не варто перетримувати крильця в маринаді, вони можуть стати занадто м'яким і гнучким.
  4. По можливості в маринаді краще використовувати свіжі трави. Вони апріорі пахучіше. Якщо свіжих трав під рукою не виявилося – не біда. Можна взяти сушені трави і розчавити їх між пальцями. Це допоможе випустити їх аромат.
  5. Перш ніж маринувати курячі крила, треба правильно підібрати посуд. Залізні, емальовані та пластикові миски краще не використовувати. Добре маринувати в скляному посуді. Для кращої просочення добре маринувати крильця в поліетиленовому пакті з застібкою.
  6. Курячі крильця з маринаду відразу потрібно перекладати на сковорідку або деко. Їх ні в якому разі не треба промивати і сушити. Єдине що можна зробити – це злегка віджати їх від маринаду.
  7. Після того, як крильця перестають маринуватися, маринад не варто виливати. Їм добре поливати крила ще 2 – 3 рази під час готування. Але є нюанс, заключний разів додавати його треба мінімум за 5 хвилин до готовності.
  8. Коли страва готова, маринад можна вилити. Свіжим його краще не зберігати. При бажанні використовувати його ще раз, прокип'ятіть маринад кілька хвилин, і він стане соусом до готової курки.
Класичний рецепт
Інгредієнти Кількість
курячих крилець - 1 кг
яєць - 2 шт.
пшеничного борошна - 150 – 200 г
солі - за смаком
приправа для гриля - за смаком
соняшникової олії - 0,3 л
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 260 Ккал

Як же смачно приготувати курячі крильця в клярі на сковороді? Спочатку готуємо кляр. Для цього в миску розбити яйця, посолити їх, додати до них приправу і борошно, стільки, щоб при перемішуванні вийшла консистенції дитячого сиру.

Вливає туди трохи води. Знову перемішуємо. На цей раз суміш повинна бути схожа на ряжанку.

Приступаємо до безпосереднього приготування крилець. Розігріваємо олію в глибокій сковороді або сотейнику. Заздалегідь промиваємо крильця і розрізаємо їх навпіл.

Кожен шматочок потрібно ретельно вмочити в кляр і відправити на розігріту сковорідку.

При обжарке крильця потрібно зрідка перевертати. Смажити їх треба до золотисто-коричневої скоринки. Час обжарювання – близько 15 хвилин.

Діставати готові крильця зі сковорідки краще шумівкою і класти їх на одноразові рушники або серветки, щоб вони увібрали зайве масло. Потім перекладаємо їх на тарілку і можемо прикрасити їх зеленню перед подачею на стіл.

 

Курячі крила в пивному клярі

Інгредієнти:

  • 500 гр крил курки;
  • 100 мл пива;
  • 2 яйця;
  • 3 – 4 ст. ложки борошна;
  • сіль;
  • чорний мелений перець;
  • соняшникова олія.

Час приготування: 1 год.

Калорійність: 408 Ккал/100 гр.

Розглянемо докладно рецепт курячих крилець в пивному клярі. Спочатку робимо кляр. Розбиваємо обидва яйця в миску і виливаємо туди пиво. Потім, помішуючи, поступово вводимо муку. В результаті кляр повинен мати консистенцію, що нагадує тісто для оладок.

Перед тим, як вмочати крила в кляр їх потрібно посолити і поперчити (прим. – якщо додати червоного меленого перцю, додасться гостроти). В клярі їх треба вмочати повністю. Смажити їх треба у великій кількості олії (у фритюрі).

Читайте як приготувати смачний тяхан з куркою.

Приготуйте на сніданок ніжний і повітряний омлет на кефірі — рецепт тут.

Читайте як приготувати смачне хе з судака в домашніх умовах. Цей рецепт змусить вас по-новому поглянути на страви з риби.

Як готувати гостру закуску з сирною скоринкою

Інгредієнти:

  • 500 гр крил курки;
  • 2 яйця;
  • 50 гр твердого сиру;
  • 50 гр сиру фета;
  • 2 зубчики часнику;
  • 50 мл пива (або мінеральної води);
  • 2 ст. ложки борошна;
  • сіль;
  • червоний перець;
  • 300 гр соняшникової олії.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: 420 Ккал/100 гр.

Як приготувати гострі курячі крильця в клярі з сиром? Розглянемо детально всі етапи створення смачної страви. Отже, готуємо кляр. Для приготування кляра необхідно змішати в одній мисці яйця, сіль і перець, добре перемішати віночком або вилкою.

Після цього треба додати дрібно натертий твердий сир і роздавленою виделкою сир фета, дрібно нарізаний часник і пиво. Перемішуючи все це треба поступово вводити в суміш борошно. Коли консистенція буде схожа на тісто для оладок, кляр буде готовий.

Готуємо крильця. Помиті крильця мачає в клярі і викладаємо на розігріту сковороду. Смажимо на середньому вогні до утворення золотистої скоринки. Для впевненості, що курячі крильця просмажаться.

Їх можна тушкувати на сковорідці без вогню ще 5 хвилин. Подавати можна з гарніром або зеленню

Курячі крильця з каррі в клярі в духовці

Інгредієнти:

  • 500 гр крил курки;
  • 5 ст. ложок майонезу;
  • 2 ч. ложки гірчиці;
  • 1 ч. ложка приправа «Каррі»;
  • ½ Ч. ложки подрібненого мускатного горіха;
  • ½ Ч. ложки солі;
  • ½ Ч. ложки чорного меленого перчика.

Час приготування: 1 годину 40 хвилин.

Калорійність: 205 Ккал/100 гр.

Готуємо маринад. Для цього в мисці необхідно перемішати майонез, гірчицю, і всі приправи: сіль, каррі, мускатний горіх і чорний перець. Щоб спеції розійшлися по всьому соусу його потрібно ретельно перемішати.

Готуємо крильця. Головний інгредієнт цієї страви – курячі крила – потрібно гарненько промити, очистити від решти пір'я і висушити одноразовими рушниками. Крильця потрібно скласти в глибоку миску, залити маринадом і перемішати вручну.

Мариновані крила прибираємо в холодильник і залишаємо на годину маринуватися. Через годину викладаємо їх на деко застелений пергаментом і відправляємо в духовку, яка вже має бути розігріта до 200 С.

Крила запікаються протягом 40 хвилин. Головний ознака готовності – золотава скоринка.

У вигляді гарніру до курячих крилець в клярі можна подавати будь-які овочі або рис.

Приємного апетиту!

Кулінарні поради

На початку статті ми розповіли про те, як правильно маринувати курячі крильця. Однак це тільки півсправи. Решті успіх залежить від правильного вибору інгредієнтів і подальшого приготування. Тут вам теж знадобляться декілька корисних порад.

  1. При купівлі курячих крилець потрібно звертати увагу на колір і однотонність шкірки. Хороший продукт буде мати ніжно-рожевий колір без плям.
  2. Ні в якому разі не купуйте крила, на яких виявили порізи, проколи, дірки або слиз. Все це ознаки зайвого втручання.
  3. Звертайте увагу на запах. Він повинен бути трохи солодкуватий.
  4. Перед приготуванням курячі крила потрібно ретельно промивати.
  5. Якщо м'ясо здається занадто жорстким, його можна вимочити у воді з молоком. Через 2 години воно стане м'якше.
  6. Різати крила на дві частини зручніше по згину суглоба.
  7. Щоб кінчики крил не згоріли в духовці, на них можна намотати трохи фольги. Або можна просто відрізати ці кінчики.

Готуйте правильно, і життя буде смачніше!

Що ще почитати: