Готуємо апетитні другі страви з свинини швидко і смачно
Рецептів приготування других страв із свинини безліч. Господині віддають переваги цього виду м'яса, так як свинина дуже смачна, її легко готувати, вона чудово поєднується з фруктами, овочами, крупами, зеленню.
Соковита корейка, запечена з яблуком
Для трьох шматків корейки візьміть різні спеції на вибір: куркуму, паприку, часник сушений або кілька зубчиків свіжого, мелений перець (чорний, червоний, сіль.
Для фруктово-овочевий «подушки» приготуйте: одне соковите яблуко і 2— 3 моркви (залежно від їх розміру). Сметани — 5-6 столових ложок.
Приготування:
- Змішайте сіль і спеції. Шматочки м'яса трохи відбийте, натріть приготованою сумішшю;
- Приправи вибирайте за смаком, в залежності від того, наскільки гострі страви ви віддаєте перевагу;
- Деко застеліть фольгою. Викладіть натерту моркву. Її не потрібно притискати, нехай вона лежить пишною «подушкою»;
- Додатково змастіть філе з одного боку сметаною і викладіть цією стороною на морквину. Обмажте залишилися боку корейки.
- Часточки яблука викладіть на м'ясо і накрийте все фольгою;
- Краї ретельно защепіть. Поставте запікатися страву в розігріту до 200 градусів духовку.

Через півгодини зменшіть вогонь до 170 градусів. При такій температурі корейка буде випікатися 40 хвилин.
Вимкніть духовку, але лист не виймайте, нехай блюдо «доходить» ще хвилин 20.
Соковите м'ясо в поєднанні з яблуком та морквою виходить дуже смачним і м'яким.
Відбивні під «шубою»
Красиве і смачне друге блюдо зі свинини прекрасно виглядатиме на будь-якому святковому столі. Відбивні, приготовані за цим рецептом, можуть обійтися навіть без гарніру, тому що у них вже є оригінальна «шубка».
Для відбивних знадобиться:
- Приблизно 700 грам філе свинини;
- 200 мл сметани або вершків.
Для «шубки» — гарніру:
- Дві картоплини;
- Цибулина;
- Два курячих яйця;
- Три столові ложки борошна;
- Будь-яка зелень;
- Дві столові ложки майонезу або сметани;
- Часник, сіль.
М'ясо нарізати тонко. Шматочки краще відбивати в пакеті, щоб не було бризок.
Для «шубки» потрібно змішати всі зазначені продукти: потерті крупно картоплини, дрібно порізану цибулю, зелень, подрібнений часничок. Додайте яйця, майонез і борошно, посоліть, поперчіть, перемішайте.
Шматочки філе ретельно обмакайте в суміші і смажте з двох сторін на розпеченій олії, щоб вийшла апетитна рум'яна кірочка.
Готові відбивні щільно один до одного викладіть на змащене деко, а зверху залийте сметаною або вершками.
В добре розігрітій духовці отбивным досить постояти близько 10 хвилин. Потім залиште їх ще постояти в вимкненій духовці. М'ясо і картопля прекрасно пропікаються. Блюдо виходить ніжним і соковитим.
Цей рецепт сміливо може зайняти гідне місце в будь-якому меню.
Фахітос зі свининою
Знадобиться 500 грам свинини.
Для маринаду:
- 4 столові ложки рослинної олії;
- 2 зубчики часнику;
- 1 столова ложка лимонного соку;
- 1/2 шт. перцю чилі.
Овочі:
- Болгарський перець;
- Цибуля солодких сортів.
Замаринуйте м'ясо. Тонкі шматочки перемішайте з приготовленим маринадом: рослинне масло змішайте з соком лимона, додайте часник і чилі.
Залиште маринуватися в прохолодному місці на 6-10 годин.
Промариновані шматочки, обсмажте в сильно розігрітій олії.
Болгарський перець і цибулю поріжте і відправте смажитися до м'яса, посоліть.
У підсумку овочі не повинні «розвалитися», а м'ясо повинно вийти м'яким і соковитим.
Свинина в соусі з грибами
Рецепт прекрасного другого блюда з свинини, яке можна приготувати і для сімейної вечері, і для будь-якого торжества. Сирно-вершковий соус додасть страві м'якості і особливої ніжності. Приготоване таким чином м'ясо прекрасно буде поєднуватися з гарніром з будь-яких круп або овочами.
Інгредієнти:
- Філе свинини — 500 грам;
- Гриби — 300 грам;
- Сир — 200 грам;
- Вершки — 500 мл;
- Сіль, перець — за смаком;
- Сушені трави — 2 столові ложки (наприклад, базилік).
Гриби і м'ясо добре промити і порізати шматочками.
Спочатку хвилин 30 обсмажте м'ясо, потім додайте гриби, все посоліть, поперчіть за смаком і смажте ще хвилин 10-15.
Влийте в м'ясо і гриби вершки і всипте трави. Залиште гаситися на повільному вогні хвилин 15.
Додати потертий на тертці сир. Свинина з грибами готова.
Китайські «Шаобин» — пиріжки з свинячого фаршу
Китайські пиріжки — це соковита м'ясна начинка всередині і хрустке тісто зовні. Фарш може бути виготовлений з будь-якого м'яса, також у нього додають овочі або зелень. Обов'язково використовують ароматні прянощі.
Для тіста знадобиться:
- 300 грам борошна;
- 175 мл води;
- Трохи рослинного масла.
Для м'ясної начинки:
- Фарш зі свинини — 300 грам;
- 0,5 чайної ложки солі і приправи з спецій;
- 1 столова ложка соєвого соусу;
- Корінь імбиру;
- Щіпка цукру і меленого куміна.
Овочева начинка:
- Пекінська капуста — 400 грам;
- Пучок зеленої цибулі;
- Часник — кілька зубчиків;
- Мелений чорний перець.
Змішайте борошно і воду в чашці, щоб утворилася неоднорідна суміш, з грудочками. Перенесіть суміш на стіл і ретельно вимісіть. Тісто має відпочити якийсь час (не менше півгодини), тому прикрийте його вологим рушником. Чим довше воно постоїть, тим еластичніше і м'якше.
Поки тісто «відпочиває» підготуйте начинку для пиріжків. Змішайте всі інгредієнти для м'ясної начинки: фарш, приправи, кумін, цукор, посоліть все. У суміш додайте потертий імбир і соєвий соус. Всі компоненти ретельно перемішайте.
Підготуйте інгредієнти овочевої начинки. Поріжте дрібно капусту, зелену цибулю, часник, змішайте з перцем. Збризніть будь-яким рослинним маслом. Суміш перемішайте, але не соліть.
Важливо! Овочі в китайських пиріжках не змішують з м'ясним фаршем, а викладають при формуванні пиріжка перед смаженням.

Як запекти свинячу грудинку в духовці, рецепти які вразять вас своїми вишуканим смаком.
Читайте цікаві рецепти приготування свинячих нирок.
Готуємо пиріжки. Тісто поділіть на дві частини, одну відкладіть під рушник, з другої будемо робити пиріжки.
- Вимісіть ще трохи тісто і тонко розкачайте. Всю поверхню присолите (до цього в тісто сіль не додавати) і промажте пензликом рослинним маслом;
- За допомогою пензлика і сіль, і масло розподіляться рівномірно;
- Скачайте велику тонку корж в рулет і розріжте його на 6 частин. Защепіть краю одержані шматочків, щоб масло залишалося усередині;
- Шматочки скачайте, надаючи їм форму кульок. Після таких «процедур» тісто виходить схожим на листкове.
Тепер розкочуйте тонким шаром кожен кульку. Покладіть на корж потроху м'ясної та овочевої начинок і сформуйте пиріжок. Пиріжки печіть у розігрітому маслі, а подавати їх можна з кисло-солодким соусом.
Всі вище наведені рецепти других страв із свинини цілком гідно будуть виглядати під час будь-якої трапези, а чудовий смак таких частувань оцінять навіть гурмани.