24 июнь 2019 2 424

Що приготувати на вечерю зі свинини швидко, нехлопотно і смачно

Свиняче м'ясо — соковите і смачне. А її ціна у багатьох регіонах є цілком доступною. Що дозволяє багатьом господиням радувати своїх домашніх смачними стравами з цього виду м'яса. Величезний плюс свинини в тому, що на гарнір можна подати величезна різноманітність продуктів.

Підійдуть картоплю або макарони, овочевий салат і різноманітні крупи. А якщо ви відваріть шматок свинини, то отримаєте дуже смачний і ароматний бульйон для супу.

Дуже часто питання "що зробити на вечерю?" підключається питання "як приготувати його нескладно і швидко?". Повірте, блюда з свинини також можна приготувати без особливих клопотів і витрат часу. Так що сміливо вибирайте підходящий шматок і несіть його додому.

Найчастіше у магазинах можна зустріти такі частини свинячої туші, як шия, частина окосту, ребра і лопатка. Повний асортимент частин туші ви знайдете на ринках, куди привозять свій товар фермери.
Краще вибирайте шматок без кістки, його легше обробляти, правда, він коштує дорожче.

Якщо бажаєте заощадити, то візьміть частина з кісткою і у вас з'явиться додачу до м'яса чудова основа для бульйону. Давайте розглянемо, як можна приготувати простий і досить швидкий вечерю зі свинини.

Свинина, запечена в духовці
Інгредієнти Кількість
Свининою окіст - 700-800 грам
Морквина - одна або дві штуки, в залежності від величини
Картопля - 8 штук
Помідори - 2 штуки
Перець солодкий болгарський - 1 штука
Часник - 1-2 зубця
Сіль - за смаком
Час приготування: 80 хвилин Калорійність на 100 грам: 150 Ккал
Цей спосіб приготування безперечно хороший тим, що вам не потрібно весь час перебувати біля плити, досить часом підходити і поглядати, як йде процес готування. Також, приготування м'яса в духовці добре тим, що не вимагає додавання олії, отже, не відбувається процесу смаження — відповідно, в результаті ви отримуєте менш калорійне і більш корисне блюдо.

Свинину ріжемо на великі шматки, картопля також ріжемо досить крупно, моркву нарізати великими кільцями, перець розрізається на широкі смужки. Потім всі інгредієнти поміщаються в рукав, використовуваний для запікання, до них додають часник.

Рукав зав'язують, перемішують в ньому продукти. Духовку попередньо розігрівають, виставляють температуру в районі ста вісімдесяти градусів і відправляють в неї рукав. Час запікання становить близько п'ятдесяти хвилин.

Свинина і гриби в сметанному соусі

Поєднання грибів і сметани стане ще більш смачним в компанії зі свининою. Вам не потрібно розігрівати духовку, все що знадобиться — це сковорода з високими стінками.

А ще такі інгредієнти:

  • Свинина — півкіло;
  • Гриби (печериці або гливи) — 200-300 грам;
  • Цибулина — 1 шт, велика;
  • 20 % сметана — 1 склянка;
  • Сіль за смаком;
  • Рослинна олія для смаження;
  • Приправи — на вашу перевагу.

Наріжте м'ясо дрібно, гриби на дрібні пластинки, а цибулю — кільцями. Налийте в сковороду масло, покладете туди лук, коли він зарум'яниться — додайте м'ясо і смажте його до придбання м'якості, періодично помішуючи.

Після чого в сковороду додайте гриби і спеції, все посоліть і перемішайте. Смажте всі протягом десяти хвилин, після чого покладіть сметану, накрийте кришкою, зменшіть вогонь і тушкуйте до готовності. Як гарнір добре підходить відварна картопля разом з овочевим салатом.

Швидкий маринад для свинячого шашлику, чудовий рецепт!

Простий рецепт котлет з свинячого фаршу — підійдуть до будь-якого гарніру. Рецепт.

Свиняча грудинка запечена в духовці у фользі, читайте як приготувати.

Свинина з рисом в мультиварці

Якщо у вас є даний агрегат, то приготування вечері для вас не становить проблеми. Все що потрібно, це зробити закладку продуктів і почекати, коли спрацює таймер приладу. Для цієї страви вам слід взяти:

  • Свинина — півкіло;
  • Рисова крупа — 1,5 комплектних склянки;
  • Вода — 3 комплектних склянки;
  • Морква — одна велика або пара дрібних;
  • Цибуля — 1 штука;
  • Сіль;
  • Трохи рослинного масла;
  • Куркума — якщо хочете отримати жовтий рис;
  • Каррі — якщо хочете отримати пряна страва.

Наріжте цибулю невеликими шматочками і натріть на крупній тертці моркву, налийте в чашу для мультиварки рослинного масла і висипте туди цибулю і моркву. Поставте на режим "Жарення" або "Випікання" (дивлячись яка у вас модель мультиварки) хвилин на 10.

В цей час наріжте невеликими шматочками свинину. Після закінчення часу додайте свинину до зажарки і, не змінюючи режим, проготовьте також хвилин десять. Кришку краще періодично відкривати і перемішувати м'ясо.

Після спрацьовування таймера висипте в чашу рис, не перемішуйте його зі свининою, він повинен залишатися зверху. В одній склянці води розмішайте сіль і засипте туди ж приправи, якщо ви їх використовуєте, ретельно розмішавши їх. Вилийте це в рис і прилейте воду, що залишилася.

Закрийте кришку і виставте режим "Плов" або "Рис". Блюдо перемішується після закінчення готування.

Свинячі відбивні в мультиварці

Теж швидкий варіант вечері, причому вам не доведеться простоювати біля сковорідки, тому що з приготуванням м'яса допоможе мультиварка. Вибирайте шматок м'яса, яким можна розрізати на відбивні. Вам знадобиться:

  • Шматок свинини — 500-600 грам;
  • Рослинне масло і сіль;
  • Цибуля — одна цибулина.

Наріжте свинину на плоскі шматки товщиною з палець.

Відбийте їх спеціальним молоточком.

У сковороду налийте масло, відбивні посипте сіллю і обсмажте кожен шматок з двох сторін під кришкою. Обжарювання на кожну закладку займає дві-три хвилини.

Після цього перекладіть м'ясо в чашу мультиварки, посипте цибулею, порізаною кільцями і поставте на режим "Випічка" або "Смаження" (в залежності від моделі вашого приладу) приблизно на 30-40 хвилин (це залежить від кількості відбивних).

Поки м'ясо буде готуватися, відваріть макарони в якості гарніру. Або приготуйте картопляне пюре.

М'ясо, приготоване таким чином виходить соковитим, вбирає в себе мінімум масла і ви не ризикуєте пересмажити його.

Ось ви і дізналися кілька рецептів швидкого і легкого в приготуванні вечері зі свинини. Сподіваємося, що вони допоможуть вам і порадують вашу родину.

Що ще почитати: