10 май 2019 1 112

Як смачно приготувати вермішелевий суп з куркою

Навряд чи хтось наважиться заперечувати корисні властивості і смакові якості супу, звареного на основі курячого бульйону. Зазвичай його рекомендують людям із захворюваннями шлунка, порушеннями травлення, а також на період реабілітації після хірургічних операцій.

Блюдо відноситься до розряду низькокалорійних, тому зіпсувати фігуру практично неможливо навіть при дуже наваристому і крутому бульйоні. Його варять використовуючи цілу курку, або деякі частини, включаючи субпродукти.

Але для отримання цього дієтичного супу, потрібно використовувати курячу грудку.

Традиційний рецепт вермішельного супу з куркою
Інгредієнти Кількість
Куряча грудинка - 1 шт.
Картопля - 3 шт.
Морква невелика - 1 шт.
Цибулю - 0.5 шт.
Лист лавра - 1 шт.
Вермішель - 1 жменя
Очищена вода - 2 л
Зелень - за смаком
Сіль - за смаком
Час приготування: 60 хвилин Калорійність на 100 грам: 40 Ккал

Набираємо в каструлю з нержавіючої сталі воду ставимо на конфорку. Миємо й опускаємо серветкою куряче м'ясо.

Чистимо овочі, морква шаткуємо соломкою, картоплю – середніми кубиками. Коли починає закипати вода, закладаємо грудинку, додаємо лист лавра, половинку цибулини, солимо і, збавивши полум'я, залишаємо доварюватися на 40 хвилин.

Промиваємо і подрібнюємо зелень. Виймаємо м'ясо з бульйону. Закладаємо картоплю, моркву і вермішель. Грудку розбираємо на волокна і кладемо назад в каструлю.

Перемішуємо, контролюємо смак, при необхідності досолює або притрушиваем спеціями. За бажанням притрушиваем зеленню.

Курячий суп з яйцем і локшиною

Суп вермішелевий з куркою та яйцем досить нескладно готується і при цьому у нього приємний насичений смак. Блюдо забезпечить легкий полуденок для всієї родини в цілому.

Компоненти:

  • Курячі лапки – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Цибуля – 1 шт.;
  • Очищена вода – 2.5 л;
  • Вермішель – 50 г;
  • Перепелине яйце – 6 шт.;
  • Перець горошком – 3 зерна;
  • Сіль – за смаком.

У глибоку нержавіючу каструлю наливаємо воду, ставимо на конфорку. Курячі лапки обсмаливаем і знімаємо верхній епітеліальний шар.

Промиваємо неодноразово в холодній воді, закидаємо в ємність. Відправляємо очищений цибулю і перець. Проварюємо бульйон 25 хвилин.

Не виймаючи лапок, закидаємо вермішель, почищений і нашатковану кубиками моркву.

В окрему миску розбиваємо яйця, злегка збиваємо виделкою, щоб з'єднати білки і жовтки. Маленькою цівкою підливаємо в суп, швидко заважаємо всю масу.

Як зварити суп в мультиварці

Маючи на кухні такий електроприлад як мультиварка, приготувати вермішелевий суп з куркою не складе ніякої праці.

Компоненти:

  • Курячі потрухи – 300 г;
  • Цибуля невеликий – 1 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Лист лавра – 2 шт.;
  • Вода – 1.5 л;
  • Картопля – 2 шт.;
  • Вермішель – 50 г;
  • Сушений кріп – 1 ч. л.;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Смачний суп виходить з курячих потрухів: сердечок, шлунків, печінки. Проваривши все це, отримаємо наваристий прозорий бульйон.

Почищені і помиті овочі шаткуємо дрібними кубиками. Активуємо прилад в режим «Суп», наливаємо воду, закладаємо тельбухи, половинку цибулі, листя лавра і моркву. Прикриваємо кришкою і залишаємо готуватися 45 хвилин.

Закидаємо в бульйон картоплю, варимо 10 хвилин і кладемо вермішель швидкого приготування, солимо, посипаємо кропом. Вимикаємо агрегат і залишаємо настоятися 15 хвилин.

Суп з куркою, грибами і вермішеллю

Додавання грибів до стандартного супу з макаронами збагатить його рідкісними амінокислотами.

Компоненти:

  • Курячі крильця – 4 шт.;
  • Картопля – 3 шт.;
  • Морква – 1 шт.;
  • Вермішель – 50 г;
  • Свіжі гриби – 150 р.;
  • Рослинна олія – 2 ст. л.;
  • Вода – 2 л;
  • Зелень свіжа – пучок;
  • Сіль – за смаком.

Промиваємо і чистимо гриби (підійде будь-який доступний вид), шаткуємо на середні слайсы. Наливаємо олію у сковорідку і засмажуємо.

Набираємо воду в каструлю, кладемо обсмаленные і помиті крильця, цибулю, сіль. Залишаємо варити.

Чистимо і шаткуємо соломкою овочі. Кладемо до бульйону. Всі проварюємо 30 хвилин, додаємо гриби, макаронні вироби і дрібно порізану зелень.

Суп із зеленим консервованим горошком рецепти з покроковими рекомендаціями та фото.

Як приготувати вершковий суп з грибами і плавленим сиром? Покрокові рецепти.

Який суп приготувати на обід? Рецепти легких, дієтичних, ситних м'ясних або незвичайних екзотичних.

Корисні поради

  1. Щоб добитися красивого жовтого кольору і хорошою прозорості для бульйону, перед закипанням потрібно знизити інтенсивність полум'я і зняти накип, що представляє збій продукт реакції згорнулася крові і солей жорсткості. Таким чином ви видаляєте найбільш шкідливі речовини з майбутнього страви;
  2. Якщо ви хочете знизити калорійність бульйону, процідіть його два рази через марлю або просто ложкою зберіть зверху жир;
  3. Не потрібно обсмажувати цибулю і моркву краще покласти їх сирими в суп;
  4. Класти вермішель необхідно на завершення приготування. Зробивши це на початку, вона розвариться, і суп перетворитися в кисіль;
  5. Щоб наситити курячий бульйон додатковим кольором, покладіть вчасно варіння крупно порізану цибулину;
  6. Картоплю шаткують середньої соломкою або дрібними кубиками;
  7. Якщо ви використовуєте свіжу зелень, покладіть її на завершення приготування. Підійдуть: кріп, петрушка, базилік.

Для вермішельного супу краще взяти домашню курку, її смак і навар не зрівняються з магазинної. У нього можна додати мариновані томати без шкірки. Порадуйте близьких ексклюзивним стравою з ресторанного меню!

Що ще почитати: