05 июнь 2019 4 213

Як приготувати печиво «Гусячі лапки» з сиром і без

Улюблений рецепт солодкого частування до чаю є, швидше за все, у кожної господині. Зазвичай він містить невеликий перелік продуктів, велика частина яких завжди є на кухні. Однією з таких кулінарних ідей для вашої кухонної книги може стати рецепт ніжного, цукрового печива з сиру з кумедною назвою «Гусячі лапки».

Як приготувати це домашнє ласощі швидко і смачно? Головне, дотримати всі пропорції і взяти свіжі продукти, а також гарний настрій!

Повірте, ця смакота обов'язково сподобається всім членам вашої родини, особливо маленьким діткам. Також очевидна корисність цього выпечного вироби і що міститься в ньому сиру.
Як приготувати печиво гусячі лапки з сиру
Інгредієнти Кількість
м'якого сиру - 200 грамів
маргарину для випічки (можна використовувати вершкове масло) - 200 грамів
звичайного пшеничного борошна - 3 склянки
яєць - 2 шт.
цукру - 1 склянка
соди - пів чайної ложки
ваніліну - за бажанням
Час приготування: 150 хвилин Калорійність на 100 грам: 353 Ккал

Крім того, знадобиться велика чашка для змішування продуктів, ложка, ніж, папір для листа або фольга, харчова плівка, терка, качалка, будь-яка кругла форма діаметром 8-9 див.

Послідовність приготування:

  • Як замісити тісто.

Насипте половину порції борошна у велику чашку. Вершкове масло на цей випадок краще зберігати в морозилці. Замерзлий брикет ви без праці подрібніть за допомогою терки.

Змішайте отриману стружку з борошном. Потім додайте сир. Попередньо розімніть його виделкою, – ви швидше досягнете однорідності тесту.

Тепер покладіть в чашку яйця, цукор, ванілін і соду. Поступово висипте решту борошна і замісити утворену масу руками.

Не робіть тісто дуже тугим, інакше ваше частування вийде жорстким і несмачним.

Сформуйте з тіста кулю і покладіть на деякий час в холод, загорнувши його в плівку.

  • Як зробити печиво «Гусячі лапки».

У той час, поки ваше тісто ще лежить в холодильнику, приготуйте аркуш для випічки. Постеліть на нього пекарську папір або фольгу. Увімкніть духовку для прогріву.

Тепер візьміть тісто і трохи розімніть його на столі, припудренном борошном, розділіть на кілька частин. Обидві потрібно розкачати качалкою завтовшки приблизно 5 мм

Далі, з допомогою склянки вирізуйте кружечки, посипайте їх цукром. Формуйте потім ті самі «гусячі лапки» таким чином: двічі складайте кожну корж навпіл, всякий раз, щедро присипаючи зверху цукром.

У вас вийдуть такі трикутники, які відразу укладіть на деко. Тепер зробіть кілька надрізів на широкому краї «лапок» ножиком.

  • Випічка.

Помістіть свій шедевр у духовку, розігріту до 160 градусів. Коли печиво підніметься, зменшіть температуру до 180 градусів. Готове рум'яне частування остудіть.

Воно стане прекрасним доповненням будь-якого чаювання!

Печиво «Гусячі лапки» через м'ясорубку без сиру

Нітрохи не поступаються за своїм смаком все ті ж «лапки», тільки на кефірі. Це печиво готується за тим же принципом, що і в попередньому рецепті.

Потрібні продукти:

  • Кефір (сметана або ряжанка) – ½ склянки;
  • Замерзле масло – 200 гр.;
  • Цукор – 1 склянка;
  • Сіль – ½ чайної ложки;
  • Сода – ½ чайної ложки;
  • Борошно – 3 склянки;
  • Яйця курячі – 1 шт.

Візьміть велику тертку, натріть в глибоку посуд масло. З'єднайте масляну крихту з однією склянкою борошна, розімніть суміш. Надійніше всього це робити руками.

Додайте яйце, цукор, соду, влити кефір, посоліть і розмішайте. Потім поступово підсипати муку, якщо її буде занадто багато, то тісто почне кришитися.

Підбийте тісто і приберіть його в морозилку на півгодини. Приготуйте м'ясорубку і деко. Потім вийміть подстывшее тісто, розріжте на кілька шматочків і пропускайте кожен з них через м'ясорубку.

У вас будуть виходити красиві хвилясті форми, величину яких вибирайте самі. А щоб вони більше були схожі на лапки гусей, один край сплюсните пальцями, а другий трохи розправте. Готово!

Випікайте трохи довше 15 хвилин, встановивши температуру духовки на 190 градусів. Контролюйте процес приготування, не перетримуйте печиво на вогні.

Якщо хочете, щоб ваше творіння мало незвичайний смак, додати прямо в тісто пакетик кокосової стружки!

«Гусячі лапки» з корицею

Корицю люблять і додають в різні страви: м'ясні, фруктові, до каш і при консервуванні. І, звичайно, широко використовують у приготуванні десертних страв, в тому числі, випічці. Спробуйте зробити хрустке печиво «Гусячі лапки», додавши корицю, яка додасть угощенью особливий аромат і смак!

Компоненти:

  • 250 грамів вершкового масла;
  • Стакан цукру;
  • 2 яйця (для змащування печива);
  • Ванілін;
  • ½ Чайної ложки соди (можна взяти розпушувач);
  • 3-3,5 склянки борошна;
  • ½ Чайної ложки кориці.

Замішувати тісто можна прямо на столі: насипте борошно порубаєте її з маслом за допомогою великого ножа.

Продовжуйте збивати суміш до тих пір, поки є великі шматочки. Зробіть поглиблення в середині борошняний основи і поступово покладіть всі продукти: цукор, одне яйце, ванілін за смаком, соду. Добре розімніть отриману масу руками. Якщо потрібно, підсипте борошна.

Далі, на робочій поверхні розкачати корж товщиною 5 мм, з допомогою будь-круглої форми зробіть кружечки. З'єднайте в тарілці цукор і корицю, насипте на кожен круг по чайній ложці цієї суміші.

Якщо є, можна покласти всередину печенюшек по родзинці або горішку. Потім складіть кола навпіл, на один край знову посипте цукор з корицею і знову скрутіть тісто навпіл. Пройдіться по широкому краю виделкою, притискаючи її і залишаючи смужки.

Помістіть «лапки» в нагрітий жарову шафу і готуйте при 180 градусах 15-20 хвилин. Таке солодке і ароматне печиво стане прекрасним доповненням до чаю або молочних напоїв.

Печиво на сметані рецепти з фото покроково, готуйте це смачно!

Як зробити торт з галетного печива, читайте цікаві рецепти начинок.

Залишилося пиво? Візьміть на замітку читайте простий рецепт печива на пиві.

Корисні поради

  1. Якщо хочете приготувати сирне печиво, то перш спробуйте сам сир, він повинен бути свіжим, не кислим. Інакше смак випічки зміниться;
  2. Якщо у складі тесту буде трохи більше сиру, то печиво стане пухким і розсипчастим, а якщо менше – то хрустким;
  3. Краї будь-якої форми, яку ви використовуєте для вирізання печива з тіста, умочіть спочатку в борошні. Так тісто легше буде відділятися;
  4. Посипати коржі цукром потрібно тільки з верхньої сторони, так як в духовці цукор почне плавитися і горіти;
  5. Не варто опускати процес охолодження тіста. Після такого відпочинку воно стане більш поступливим і буде легше розкачуватись.

Порадуйте ваших близьких простим у приготуванні, але смачним домашнім печивом!

Що ще почитати: