Підбірка смачних салатів із зеленим горошком
Зелений консервований горошок вже протягом багатьох десятиліть міцно увійшов в життя кожної людини. Раніше його вживали тільки з солоною рибою, але сьогодні жоден новорічний стіл не обходиться без салату олів'є.
А відомі кухарі або просто домогосподарки експериментують і створюють нові незвичайні рецепти салатів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервований горошок - | 100 грамів |
петрушка - | пучок |
рис відварний - | 150 грамів |
варені яйця - | 3 шт. |
перець болгарський - | 1 штука |
рослинна олія - | 100 грамів |
сіль - | за смаком |
Час приготування: 40 хвилин | Калорійність на 100 грам: 217 Ккал |
Простий і не вимагає великих витрат салат із зеленим горошком може здивувати своїм незвичайним смаком навіть вишуканих гурманів.
Як готувати салат з консервованим зеленим горошком і яйцем:
- Потрібно відрізати у перцю і очистити основу серцевину від насіння. За бажанням перець нарізати кільцями або соломкою;
- Рис необхідно добре промити в холодній воді, потім залити водою і посолити. Варити його треба на повільному вогні до повної готовності;
- Після того як рис звариться, його потрібно змішати з нарізаним солодким перцем;
- Яйця потрібно варити протягом десяти хвилин. Після цього вони чистяться і дрібно рубаються, щоб вийшла яєчна маса;
- Зелений горошок потрібно процідити за допомогою друшляка або ситечка;
- Яйця і горошок додати до перемешанному рісу з перцем;
- Додати рослинного масла, солі за смаком і добре перемішати.
Подаючи на стіл, страву потрібно прикрасити гілочками петрушки.
З копченою куркою
Любителям незвичайних страв доведеться по душі салат з копченим м'ясом курки. А корейська морквина додасть салату гостроту, яка надовго запам'ятається всім членам сім'ї.
Інгредієнти:
- 500 грамів копченої курки;
- 150 г зеленого горошку;
- 3 яєчних білка;
- середня головка ріпчастої цибулі;
- рослинне масло — 20 грамів;
- столовий оцет — 20 грамів;
- майонез — 200 грамів;
- 150 грамів корейської моркви.
Час приготування: 20-25 хвилин.
Калорійність: 137 ккал/100 г.
Салат з зеленого горошку консервованого та копченої курки готується наступним чином:
- Копчене м'ясо курки потрібно порізати кубиками і викласти перший шар;
- Другий шар викласти зеленим горошком і промазати майонезом;
- Яєчні білки нарізати кубиками. При бажанні можна взяти і жовток. Намазати майонез;
- Нарізану півкільцями цибулю треба підсмажити на розпеченому соняшниковій олії до золотистої скоринки. Після цього злити масло і змішати цибулю з оцтом і майонезом;
- На обсмажену цибулю покласти шар з корейської моркви. Останній шар не треба змащувати майонезом.
Салат можна їсти через кілька хвилин, коли всі верстви просочаться. Якщо страва здасться занадто жирним, можна взяти менше майонезу.
Салат з вареної куркою
Інгредієнти:
- 1 курячий окіст;
- 4 курячих яйця;
- консервований горошок — 50 грамів;
- майонез — 150 грамів;
- свіжий огірочок;
- 150 грамів твердого сиру;
- пару зубчиків часнику;
- сіль.
Час приготування: 20-30 хвилин.
Калорійність: 130 ккал/100 г.
Процес приготування салату:
- Курячий окіст і яйця варяться до готовності і остуджувати;
- Дрібно нарубані яйця змішуються з тертим сиром;
- Вимитий огірок нарізати кубиками і додається в миску з яйцями і зеленим горошком;
- Дрібно нарізати м'ясо курки, розчавити часник і додати в миску;
- В приготовані інгредієнти додати майонезу, солі і добре перемішати.
Салату необхідно настоятися протягом десяти хвилин. Після цього прикрасити дрібно нарізаною петрушкою і подати на стіл.
Куряча печінка смажена з цибулею в сметані — це дуже смачно, але і готувати страву досить просто.
Рецепт салату з смаженими печерицями — смак цієї страви запам'ятається вам надовго.
Читайте нашу добірку рецептів запеченої в духовці курячої грудки з пряними травами.
Овочевий салат
Страва чудово підійде для вегетаріанців і людей, що дотримують дієту.
Інгредієнти:
- консервований зелений горошок — 1 банка;
- 2 червоних томата;
- 2 свіжих огірка;
- консервовані оливки — 50 грамів;
- олія соняшникова;
- сіль і перець за смаком.
Час приготування: 20 хвилин.
Калорійність: 35 ккал/100 г.
Приготування овочевого салату із зеленим горошком:
- Помідори та огірки миють і нарізають в довільному порядку;
- Овочі, оливки, горох змішуються в мисці. За смаком додаються сіль і перець;
- Вміст миски заправляється олією і добре розмішати.
Перед подачею на стіл блюдо прикрашається кропом або петрушкою.
Салат з капустою
Прихід несподіваних гостей дуже часто призводить господиню в замішання. Але у неї обов'язково знайдуться в холодильнику свіжий качан капусти і баночка зеленого горошку. Незвичайний смак салату буде оцінений на вищому рівні.
Інгредієнти:
- білокачанна капуста — 200 грамів;
- консервований горошок — 50 грамів;
- 1 свіжа морква;
- олія соняшникова;
- сіль.
Час приготування: 10 хвилин.
Калорійність: 50 ккал/100 г.
Як робити такий смачний салат для гостей:
- Дрібно нарізати капусту;
- На крупній тертці натерти моркву;
- У мисці змішуються капуста, консервовані горошок і моркву;
- За смаком додаються сіль, рослинне масло і добре перемішуються.
Подавати салат з консервованим горошком та капустою на стіл можна як самостійне блюдо або як гарнір до картопляного пюре. Для любителів гостренького можна додати за смаком чорного меленого перцю.
Салат з крабовими паличками
Страва готується з простих продуктів, які не вимагають великих грошових витрат. Але це ніяк не впливає на його смакові якості.
Інгредієнти:
- крабові палички або крабове м'ясо — 200 грамів;
- 300 г зеленого горошку;
- 3-4 яйця;
- 3 середніх картоплини;
- головка ріпчастої цибулі;
- 1 свіжий огірочок;
- зелень;
- майонез;
- сіль.
Час приготування: 30 хвилин.
Калорійність: 130 ккал/100 г.
Процес готування салату наступний:
- Почищену картоплю відварюється в підсоленій воді протягом двадцяти хвилин;
- Яйця варити десять хвилин. Після чого вони заливаються холодною водою і чистяться;
- Дрібно шинкують крабові палички, цибуля ріпчаста, зелень;
- Огірок очищається від шкірки і нарізати кубиками;
- Зелений горошок перемішується в мисці з нарізаними продуктами;
- Охолоджені яйця і картоплю нарізати кубиками, додаються в миску;
- Вміст миски заправляється майонезом, солиться і добре перемішується.
Перед додаванням в салат картоплі і яєць, їх потрібно добре остудити. В іншому випадку салат почне псуватися вже через кілька годин.
Олів'є з лососем
Звичний всім новорічний салат олів'є має багато незвичайних смаків, які дивують своєю неповторністю.
Інгредієнти:
- 200 грамів картоплі;
- 90 грамів горошку;
- 1 головка червоної цибулі;
- 1 солоний огірочок і 1 свіжий;
- 2 моркви;
- 250 г слабосоленої сьомги;
- зелена цибуля;
- кріп;
- майонез;
- лимонний сік;
- 10 грам маринованого імбиру.
Час приготування 30 хвилин.
Калорійність: 259 ккал/100 г.
Як робити такий салат із зеленим горошком і лососем:
- Моркву і картоплю відварюють і нарізаються кубиками;
- Огірки, овочі, цибулю і риба дрібно нарізати;
- Пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу дрібно покришити;
- Імбир нарізати тоненькою соломкою і додати в майонез з декількома краплями лимонного соку;
- У мисці перемішуються нарізані продукти, горошок, майонезний соус. Сіль і перець додаються за смаком.
Перед подачею блюда на стіл можна прикрасити зеленню (гілочкою кропу або петрушки).
Салат із зеленим маринованим перцем і мідіями
Незвичайне поєднання морських мідій і маринованого горошку буде приємним доповненням до святкового столу.
Інгредієнти:
- свіжі мідії — 250 грамів;
- горошок — 200 грамів;
- листя салату — 100 грамів;
- майонез;
- 2 курячих яйця;
- 2 головки цибулі;
- рослинна олія — 2 столові ложки;
- пучок кропу;
- петрушка;
- сіль.
Час приготування: 30-40 хвилин.
Калорійність: 140 ккал/100 г.
Як приготувати страву до столу:
- Варені яйця, цибуля, кріп і листя салату дрібно рубаються;
- У мисці змішати з відвареними мідіями, горошком;
- Додати масло, сіль за смаком, майонез і добре перемішати.
Поради господиням
- щоб після варіння картопля не почорнів, у воду потрібно додати одну столову ложку 9% оцту;
- дуже часто при варінні яєць шкаралупа тріскається, і білок випливає. Щоб уникнути подібної ситуації їх треба варити в злегка підсоленій воді;
- щоб без проблем злити воду з консервованого горошку, можна скористатися невеликим ситечком;
- при різанні цибулі очі не будуть щипати, якщо його попередньо охолодити в холодильнику або морозилці. Корінь цибулі потрібно обрізати в останню чергу, так як в ньому перебуває найбільша кількість сірчистих сполук, що викликають сльози;
- при виборі консервованого горошку необхідно звернути увагу на термін придатності, цілісність продукту і його колір (зелений або світло-зелений);
- щоб швидко очистити яйця, їх потрібно покласти в склянку, наповнити його на половину водою. Потім закрити долонею горло і струснути кілька разів. Шкаралупа відійде від яйця за кілька секунд;
- мідії потрібно відварити закритими. Щоб очистити їх від піску, потрібно помістити мідії на тридцять хвилин у підсолену воду. Після варіння вони повинні бути трохи солоними і пахнути морем.
Більшість господинь при приготуванні обіду віддають перевагу зеленому горошку. І це пов'язано не тільки з його корисними властивостями, які зберігаються навіть у консервованому вигляді, але і з швидкістю використання і наявністю безлічі простих рецептів салатів з зеленим горошком. Смачної вам вечері!