04 апрель 2019 7 895

Підбірка смачних салатів із зеленим горошком

Зелений консервований горошок вже протягом багатьох десятиліть міцно увійшов в життя кожної людини. Раніше його вживали тільки з солоною рибою, але сьогодні жоден новорічний стіл не обходиться без салату олів'є.

А відомі кухарі або просто домогосподарки експериментують і створюють нові незвичайні рецепти салатів.

Салат із зеленим горошком і яйцем
Інгредієнти Кількість
консервований горошок - 100 грамів
петрушка - пучок
рис відварний - 150 грамів
варені яйця - 3 шт.
перець болгарський - 1 штука
рослинна олія - 100 грамів
сіль - за смаком
Час приготування: 40 хвилин Калорійність на 100 грам: 217 Ккал

Простий і не вимагає великих витрат салат із зеленим горошком може здивувати своїм незвичайним смаком навіть вишуканих гурманів.

Як готувати салат з консервованим зеленим горошком і яйцем:

  1. Потрібно відрізати у перцю і очистити основу серцевину від насіння. За бажанням перець нарізати кільцями або соломкою;
  2. Рис необхідно добре промити в холодній воді, потім залити водою і посолити. Варити його треба на повільному вогні до повної готовності;
  3. Після того як рис звариться, його потрібно змішати з нарізаним солодким перцем;
  4. Яйця потрібно варити протягом десяти хвилин. Після цього вони чистяться і дрібно рубаються, щоб вийшла яєчна маса;
  5. Зелений горошок потрібно процідити за допомогою друшляка або ситечка;
  6. Яйця і горошок додати до перемешанному рісу з перцем;
  7. Додати рослинного масла, солі за смаком і добре перемішати.

Подаючи на стіл, страву потрібно прикрасити гілочками петрушки.

З копченою куркою

Любителям незвичайних страв доведеться по душі салат з копченим м'ясом курки. А корейська морквина додасть салату гостроту, яка надовго запам'ятається всім членам сім'ї.

Інгредієнти:

  • 500 грамів копченої курки;
  • 150 г зеленого горошку;
  • 3 яєчних білка;
  • середня головка ріпчастої цибулі;
  • рослинне масло — 20 грамів;
  • столовий оцет — 20 грамів;
  • майонез — 200 грамів;
  • 150 грамів корейської моркви.

Час приготування: 20-25 хвилин.

Калорійність: 137 ккал/100 г.

Салат з зеленого горошку консервованого та копченої курки готується наступним чином:

  1. Копчене м'ясо курки потрібно порізати кубиками і викласти перший шар;
  2. Другий шар викласти зеленим горошком і промазати майонезом;
  3. Яєчні білки нарізати кубиками. При бажанні можна взяти і жовток. Намазати майонез;
  4. Нарізану півкільцями цибулю треба підсмажити на розпеченому соняшниковій олії до золотистої скоринки. Після цього злити масло і змішати цибулю з оцтом і майонезом;
  5. На обсмажену цибулю покласти шар з корейської моркви. Останній шар не треба змащувати майонезом.

Салат можна їсти через кілька хвилин, коли всі верстви просочаться. Якщо страва здасться занадто жирним, можна взяти менше майонезу.

Салат з вареної куркою

Поєднання маринованого гороху з відварною м'ясом курки надає страві незвичайний смак. Салат здатний прикрасити кожен святковий стіл, який з великим задоволенням оцінять гості.

Інгредієнти:

  • 1 курячий окіст;
  • 4 курячих яйця;
  • консервований горошок — 50 грамів;
  • майонез — 150 грамів;
  • свіжий огірочок;
  • 150 грамів твердого сиру;
  • пару зубчиків часнику;
  • сіль.

Час приготування: 20-30 хвилин.

Калорійність: 130 ккал/100 г.

Процес приготування салату:

  1. Курячий окіст і яйця варяться до готовності і остуджувати;
  2. Дрібно нарубані яйця змішуються з тертим сиром;
  3. Вимитий огірок нарізати кубиками і додається в миску з яйцями і зеленим горошком;
  4. Дрібно нарізати м'ясо курки, розчавити часник і додати в миску;
  5. В приготовані інгредієнти додати майонезу, солі і добре перемішати.

Салату необхідно настоятися протягом десяти хвилин. Після цього прикрасити дрібно нарізаною петрушкою і подати на стіл.

Куряча печінка смажена з цибулею в сметані — це дуже смачно, але і готувати страву досить просто.

Рецепт салату з смаженими печерицями — смак цієї страви запам'ятається вам надовго.

Читайте нашу добірку рецептів запеченої в духовці курячої грудки з пряними травами.

Овочевий салат

Страва чудово підійде для вегетаріанців і людей, що дотримують дієту.

Інгредієнти:

  • консервований зелений горошок — 1 банка;
  • 2 червоних томата;
  • 2 свіжих огірка;
  • консервовані оливки — 50 грамів;
  • олія соняшникова;
  • сіль і перець за смаком.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 35 ккал/100 г.

Приготування овочевого салату із зеленим горошком:

  1. Помідори та огірки миють і нарізають в довільному порядку;
  2. Овочі, оливки, горох змішуються в мисці. За смаком додаються сіль і перець;
  3. Вміст миски заправляється олією і добре розмішати.

Перед подачею на стіл блюдо прикрашається кропом або петрушкою.

Салат з капустою

Прихід несподіваних гостей дуже часто призводить господиню в замішання. Але у неї обов'язково знайдуться в холодильнику свіжий качан капусти і баночка зеленого горошку. Незвичайний смак салату буде оцінений на вищому рівні.

Інгредієнти:

  • білокачанна капуста — 200 грамів;
  • консервований горошок — 50 грамів;
  • 1 свіжа морква;
  • олія соняшникова;
  • сіль.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 50 ккал/100 г.

Як робити такий смачний салат для гостей:

  1. Дрібно нарізати капусту;
  2. На крупній тертці натерти моркву;
  3. У мисці змішуються капуста, консервовані горошок і моркву;
  4. За смаком додаються сіль, рослинне масло і добре перемішуються.

Подавати салат з консервованим горошком та капустою на стіл можна як самостійне блюдо або як гарнір до картопляного пюре. Для любителів гостренького можна додати за смаком чорного меленого перцю.

Салат з крабовими паличками

Страва готується з простих продуктів, які не вимагають великих грошових витрат. Але це ніяк не впливає на його смакові якості.

Інгредієнти:

  • крабові палички або крабове м'ясо — 200 грамів;
  • 300 г зеленого горошку;
  • 3-4 яйця;
  • 3 середніх картоплини;
  • головка ріпчастої цибулі;
  • 1 свіжий огірочок;
  • зелень;
  • майонез;
  • сіль.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність: 130 ккал/100 г.

Процес готування салату наступний:

  1. Почищену картоплю відварюється в підсоленій воді протягом двадцяти хвилин;
  2. Яйця варити десять хвилин. Після чого вони заливаються холодною водою і чистяться;
  3. Дрібно шинкують крабові палички, цибуля ріпчаста, зелень;
  4. Огірок очищається від шкірки і нарізати кубиками;
  5. Зелений горошок перемішується в мисці з нарізаними продуктами;
  6. Охолоджені яйця і картоплю нарізати кубиками, додаються в миску;
  7. Вміст миски заправляється майонезом, солиться і добре перемішується.

Перед додаванням в салат картоплі і яєць, їх потрібно добре остудити. В іншому випадку салат почне псуватися вже через кілька годин.

Олів'є з лососем

Звичний всім новорічний салат олів'є має багато незвичайних смаків, які дивують своєю неповторністю.

Інгредієнти:

  • 200 грамів картоплі;
  • 90 грамів горошку;
  • 1 головка червоної цибулі;
  • 1 солоний огірочок і 1 свіжий;
  • 2 моркви;
  • 250 г слабосоленої сьомги;
  • зелена цибуля;
  • кріп;
  • майонез;
  • лимонний сік;
  • 10 грам маринованого імбиру.

Час приготування 30 хвилин.

Калорійність: 259 ккал/100 г.

Як робити такий салат із зеленим горошком і лососем:

  1. Моркву і картоплю відварюють і нарізаються кубиками;
  2. Огірки, овочі, цибулю і риба дрібно нарізати;
  3. Пір'я зеленої цибулі і гілочки кропу дрібно покришити;
  4. Імбир нарізати тоненькою соломкою і додати в майонез з декількома краплями лимонного соку;
  5. У мисці перемішуються нарізані продукти, горошок, майонезний соус. Сіль і перець додаються за смаком.

Перед подачею блюда на стіл можна прикрасити зеленню (гілочкою кропу або петрушки).

Салат із зеленим маринованим перцем і мідіями

Незвичайне поєднання морських мідій і маринованого горошку буде приємним доповненням до святкового столу.

Інгредієнти:

  • свіжі мідії — 250 грамів;
  • горошок — 200 грамів;
  • листя салату — 100 грамів;
  • майонез;
  • 2 курячих яйця;
  • 2 головки цибулі;
  • рослинна олія — 2 столові ложки;
  • пучок кропу;
  • петрушка;
  • сіль.

Час приготування: 30-40 хвилин.

Калорійність: 140 ккал/100 г.

Як приготувати страву до столу:

  1. Варені яйця, цибуля, кріп і листя салату дрібно рубаються;
  2. У мисці змішати з відвареними мідіями, горошком;
  3. Додати масло, сіль за смаком, майонез і добре перемішати.

Поради господиням

  • щоб після варіння картопля не почорнів, у воду потрібно додати одну столову ложку 9% оцту;
  • дуже часто при варінні яєць шкаралупа тріскається, і білок випливає. Щоб уникнути подібної ситуації їх треба варити в злегка підсоленій воді;
  • щоб без проблем злити воду з консервованого горошку, можна скористатися невеликим ситечком;
  • при різанні цибулі очі не будуть щипати, якщо його попередньо охолодити в холодильнику або морозилці. Корінь цибулі потрібно обрізати в останню чергу, так як в ньому перебуває найбільша кількість сірчистих сполук, що викликають сльози;
  • при виборі консервованого горошку необхідно звернути увагу на термін придатності, цілісність продукту і його колір (зелений або світло-зелений);
  • щоб швидко очистити яйця, їх потрібно покласти в склянку, наповнити його на половину водою. Потім закрити долонею горло і струснути кілька разів. Шкаралупа відійде від яйця за кілька секунд;
  • мідії потрібно відварити закритими. Щоб очистити їх від піску, потрібно помістити мідії на тридцять хвилин у підсолену воду. Після варіння вони повинні бути трохи солоними і пахнути морем.

Більшість господинь при приготуванні обіду віддають перевагу зеленому горошку. І це пов'язано не тільки з його корисними властивостями, які зберігаються навіть у консервованому вигляді, але і з швидкістю використання і наявністю безлічі простих рецептів салатів з зеленим горошком. Смачної вам вечері!

Що ще почитати: