Як смачно приготувати гороховий суп з копченими реберцями: рецепти з фото
Прикопченые ребра – відмінний ісходник для приготування горохового супу – неймовірно смачного першого страви, з яким можна нескінченно експериментувати.
В нього додають картоплю, моркву, зелень і навіть перебивають в пюре. Він сумісний практично з усіма спеціями, тому додавати можна все, що вам подобається, а їдять його з хрустким чорним хлібом.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
Реберця свинячі копчені - | 600 грамів |
Горох сухий - | 250 грамів |
Картопля - | 3 штуки |
Морква маленька - | 1 штука |
Цибулю середній - | 1 штука |
Лист лавра - | 1 штука |
Перець горошок - | 5 зерняток |
Вода - | 2 літра |
Масло вершкове - | половина пачки (100 грамів) |
Сіль, спеції - | за смаком |
Час приготування: 120 хвилин | Калорійність на 100 грам: 155 Ккал |
Горох попередньо промивається і замочується на ніч. Чистимо та миємо овочі. Цибулю і картоплю нарізаємо кубиками, а моркву – соломкою. Набираємо в каструлю з плоским дном і кип'ятимо воду, після чого всипаємо туди набряклий горох.
Варимо годину, періодично збираючи піну на бульйоні. Беремо маленьку сковороду кладемо масло і починаємо пасерувати овочі до солом'яного кольору. Розрізаємо реберця на смужки.
Як тільки горох почне частково розвалюватися, відправляємо їх в каструлю, додаємо спеції.
Проваріть 15 хвилин, додаємо картоплю, спеції, перемішуємо і доготавливаем суп ще 15 хвилин.
Гороховий ситний суп з копченими реберцями в мультиварці
Компоненти:
- Сухий горох колотий – 450 грамів;
- Картопля – 3 штуки;
- Морква невелика – 1 штука;
- Оливкова олія – 2 столові ложки;
- Свинячі копчені ребра – 450 грамів;
- Вода – 2 літри;
- Спеції, сіль – за смаком;
- Часник – 2 зубки;
- Нарізний батон – 1 штука.
Замочуємо горох на шість годин. Чистимо, миємо овочі. Картоплю і цибулю ріжемо кубиками, моркву – длинненькой соломкою.
Наливаємо масло рослинне в чашу прилад, включаємо режим обсмажування і кладемо пасерувати овочі.
Промиваємо копчені реберця, обсушуємо рушником і нарізаємо на смужки. Заливаємо воду в прилад, викладаємо слідом сцеженный горох, картоплю і м'ясо. Все перемішуємо і, активуємо режим суп, готуємо 50 хвилин.
Очищаємо і натираємо часник. Нарізаємо кубиками батон, кладемо на деко і ставимо підсмажитися в духовці на 200 °С 10 хвилин.
Наклавши суп в тарілки, додаємо трохи часнику і кладемо зверху сухарики.
Гороховий насичений суп-пюре з копченими реберцями
Ніжний суп-пюре з реберцями не залишить байдужим жодного гурмана. М'яка текстура, приємний аромат, легкість приготування цієї страви доповнить і різноманітить меню.
Компоненти:
- Горохові пластівці – 600 грамів;
- Свинячі копчені ребра – 550 грамів;
- Сир плавлений – 3 штуки;
- Картопля невеликий – 2 штуки;
- Свіжа зелень – 1 пучок;
- Морква невелика – 1 штука;
- Очищена вода – 2.5 літра;
- Сіль, спеції – за смаком.
Воду в каструлі ставимо на плиту. Миємо й обсушуємо м'ясо, нарізаємо на шматочки, кладемо в закипілу воду. Прикручуємо вогонь і готуємо 25 хвилин.
Солити не треба – ребра звичайно солоні. В кінці, якщо буде не вистачати смаку, додаємо спеції. Чистимо та миємо в холодній воді овочі. Нарізаємо моркву і картоплю (форма не принципова), кладемо в бульйон.
Висипаємо в каструлю пластівці, продовжуємо готувати 10 хвилин. А в цей час натираємо плавлений сир, який додаємо за 5 хвилин до завершення разом з ретельно подрібненої зеленню.
Проварюємо блюдо, знімаємо з плити і гарячим перебиваємо в пюре блендером.
Приготуйте суп із зеленим консервованим горошком, це смачно.
Рецепт з фото щавлевого супу з яйцем. Читайте, готуйте, пробуйте.
Курячий суп з галушками за нашим рецептом вийде точно, перейдіть по посиланню!
Смачний рецепт горохового супу з копченими ребрами і томатом
Доповнити смак такого супу можна за допомогою томатної пасти або помідорів. Вони додадуть специфічну кислинку і дадуть зміни в кольорі.
Компоненти:
- Горохові пластівці – 600 грамів;
- Свинячі копчені ребра – 450 грамів;
- Морква невелика – 1 штука;
- Картопля середня – 3 штуки;
- Томатна паста – 3 столові ложки;
- Рослинна олія – 2 столові ложки;
- Спеції, сіль – за смаком;
- Вода – 2 літри.
Кип'ятимо в каструлі воду. Миємо, обсушуємо й нарізаємо ребра, кладемо їх у киплячу воду.
Чистимо овочі, шаткуємо соломкою. Наливаємо на масло на сковороду, прогрів, викладаємо порізані овочі.
Обсмаживши до золотистого кольору, додаємо томатну пасту, перешкодивши, смажимо ще 5 хвилин.
Порізавши кубиками картоплю, кладемо в бульйон, проваріть її 7 хвилин засипаємо, горохові пластівці і томатну зажарку, перемішавши і додавши спеції, готуємо суп ще 10 хвилин.
По завершенні посипаємо наявної зеленню.
Густий гороховий суп з копченими реберцями та грибами
Гриби чудово поєднуються з копченим м'ясом і будь-якими бобовими.
Компоненти:
- Бульйон з копчених реберець – 2.5 літра;
- Горох колотий – 1 склянка;
- Морква – 1 штука;
- Рослинна олія – 2 столові ложки;
- Гриби свіжі – 200 грамів;
- Сіль, спеції – за смаком.
Заливаємо на ніч горох водою. Миємо й чистимо моркву з грибами (можна взяти печериці, гливи або лисички). Нарізаємо на середні слайсы.
На добре розігрітій сковороді з олією обсмажуємо гриби з морквою.
У готовий бульйон засипаємо набряклий горох, варимо 30 хвилин. Викладаємо заправку, солимо, додаємо спеції і проварюємо страву ще 10 хвилин.
Корисні поради
- Перед приготуванням рекомендується горох замочувати – це істотно заощадить час, інакше варити його доведеться не менше 2 годин;
- Часто суп варять на звичайному м'ясі, але копченості додадуть додатковий смак і заощадять бюджету;
- Якщо реберця попередньо обсмажити на сковороді, у страви з'явиться неймовірний аромат;
- Суп можна подавати як з цілими ребрами, так і з м'ясом, зрізаним з них перед їжею;
- Овочі можна не обсмажувати: якщо проварити їх з копченостями, вийде не менш смачно;
- Відмінною альтернативою ребер будуть мисливські ковбаски, попередньо обсмажені на сковороді;
- Суп з горохом відмінно доповнять свіжа петрушка, кріп, базилік;
- Під час приготування бульйону можна покласти цілу моркву і цибулю, проваритися разом з ребрами, це додасть додатковий смак супу;
- Не рекомендується солити воду, в якій буде варитися горох. Це значно збільшить час приготування.
Вегетаріанський суп-пюре з гороху:
Відмінним доповненням до гороховому супу будуть сухарики або гарячі часникові грінки. Приємного апетиту!