30 май 2019 1 171

Як смачно приготувати гороховий суп з копченими реберцями: рецепти з фото

Прикопченые ребра – відмінний ісходник для приготування горохового супу – неймовірно смачного першого страви, з яким можна нескінченно експериментувати.

В нього додають картоплю, моркву, зелень і навіть перебивають в пюре. Він сумісний практично з усіма спеціями, тому додавати можна все, що вам подобається, а їдять його з хрустким чорним хлібом.

Смачний гороховий суп з копченими реберцями
Інгредієнти Кількість
Реберця свинячі копчені - 600 грамів
Горох сухий - 250 грамів
Картопля - 3 штуки
Морква маленька - 1 штука
Цибулю середній - 1 штука
Лист лавра - 1 штука
Перець горошок - 5 зерняток
Вода - 2 літра
Масло вершкове - половина пачки (100 грамів)
Сіль, спеції - за смаком
Час приготування: 120 хвилин Калорійність на 100 грам: 155 Ккал
У деяких країнах гороховий суп готують на пісному напівпрозорому овочевому бульйоні, в інших – розварюють в кашу виключно з яловичиною. Нам ближчий наваристий суп з копченостями.

Горох попередньо промивається і замочується на ніч. Чистимо та миємо овочі. Цибулю і картоплю нарізаємо кубиками, а моркву – соломкою. Набираємо в каструлю з плоским дном і кип'ятимо воду, після чого всипаємо туди набряклий горох.

Варимо годину, періодично збираючи піну на бульйоні. Беремо маленьку сковороду кладемо масло і починаємо пасерувати овочі до солом'яного кольору. Розрізаємо реберця на смужки.

Як тільки горох почне частково розвалюватися, відправляємо їх в каструлю, додаємо спеції.

Проваріть 15 хвилин, додаємо картоплю, спеції, перемішуємо і доготавливаем суп ще 15 хвилин.

Гороховий ситний суп з копченими реберцями в мультиварці

Перші страви з гороху надзвичайно смачні і ароматні, але вимагають чималої кількості часу на приготування. Істотно скоротить його і допоможе в процесі такий прилад, як мультиварка.

Компоненти:

  • Сухий горох колотий – 450 грамів;
  • Картопля – 3 штуки;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Оливкова олія – 2 столові ложки;
  • Свинячі копчені ребра – 450 грамів;
  • Вода – 2 літри;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Часник – 2 зубки;
  • Нарізний батон – 1 штука.

Замочуємо горох на шість годин. Чистимо, миємо овочі. Картоплю і цибулю ріжемо кубиками, моркву – длинненькой соломкою.

Наливаємо масло рослинне в чашу прилад, включаємо режим обсмажування і кладемо пасерувати овочі.

Промиваємо копчені реберця, обсушуємо рушником і нарізаємо на смужки. Заливаємо воду в прилад, викладаємо слідом сцеженный горох, картоплю і м'ясо. Все перемішуємо і, активуємо режим суп, готуємо 50 хвилин.

Очищаємо і натираємо часник. Нарізаємо кубиками батон, кладемо на деко і ставимо підсмажитися в духовці на 200 °С 10 хвилин.

Наклавши суп в тарілки, додаємо трохи часнику і кладемо зверху сухарики.

Гороховий насичений суп-пюре з копченими реберцями

Ніжний суп-пюре з реберцями не залишить байдужим жодного гурмана. М'яка текстура, приємний аромат, легкість приготування цієї страви доповнить і різноманітить меню.

Компоненти:

  • Горохові пластівці – 600 грамів;
  • Свинячі копчені ребра – 550 грамів;
  • Сир плавлений – 3 штуки;
  • Картопля невеликий – 2 штуки;
  • Свіжа зелень – 1 пучок;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Очищена вода – 2.5 літра;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Воду в каструлі ставимо на плиту. Миємо й обсушуємо м'ясо, нарізаємо на шматочки, кладемо в закипілу воду. Прикручуємо вогонь і готуємо 25 хвилин.

Солити не треба – ребра звичайно солоні. В кінці, якщо буде не вистачати смаку, додаємо спеції. Чистимо та миємо в холодній воді овочі. Нарізаємо моркву і картоплю (форма не принципова), кладемо в бульйон.

Висипаємо в каструлю пластівці, продовжуємо готувати 10 хвилин. А в цей час натираємо плавлений сир, який додаємо за 5 хвилин до завершення разом з ретельно подрібненої зеленню.

Проварюємо блюдо, знімаємо з плити і гарячим перебиваємо в пюре блендером.

Приготуйте суп із зеленим консервованим горошком, це смачно.

Рецепт з фото щавлевого супу з яйцем. Читайте, готуйте, пробуйте.

Курячий суп з галушками за нашим рецептом вийде точно, перейдіть по посиланню!

Смачний рецепт горохового супу з копченими ребрами і томатом

Доповнити смак такого супу можна за допомогою томатної пасти або помідорів. Вони додадуть специфічну кислинку і дадуть зміни в кольорі.

Компоненти:

  • Горохові пластівці – 600 грамів;
  • Свинячі копчені ребра – 450 грамів;
  • Морква невелика – 1 штука;
  • Картопля середня – 3 штуки;
  • Томатна паста – 3 столові ложки;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Спеції, сіль – за смаком;
  • Вода – 2 літри.

Кип'ятимо в каструлі воду. Миємо, обсушуємо й нарізаємо ребра, кладемо їх у киплячу воду.

Чистимо овочі, шаткуємо соломкою. Наливаємо на масло на сковороду, прогрів, викладаємо порізані овочі.

Обсмаживши до золотистого кольору, додаємо томатну пасту, перешкодивши, смажимо ще 5 хвилин.

Порізавши кубиками картоплю, кладемо в бульйон, проваріть її 7 хвилин засипаємо, горохові пластівці і томатну зажарку, перемішавши і додавши спеції, готуємо суп ще 10 хвилин.

По завершенні посипаємо наявної зеленню.

Густий гороховий суп з копченими реберцями та грибами

Гриби чудово поєднуються з копченим м'ясом і будь-якими бобовими.

Компоненти:

  • Бульйон з копчених реберець – 2.5 літра;
  • Горох колотий – 1 склянка;
  • Морква – 1 штука;
  • Рослинна олія – 2 столові ложки;
  • Гриби свіжі – 200 грамів;
  • Сіль, спеції – за смаком.

Заливаємо на ніч горох водою. Миємо й чистимо моркву з грибами (можна взяти печериці, гливи або лисички). Нарізаємо на середні слайсы.

На добре розігрітій сковороді з олією обсмажуємо гриби з морквою.

У готовий бульйон засипаємо набряклий горох, варимо 30 хвилин. Викладаємо заправку, солимо, додаємо спеції і проварюємо страву ще 10 хвилин.

Корисні поради

  1. Перед приготуванням рекомендується горох замочувати – це істотно заощадить час, інакше варити його доведеться не менше 2 годин;
  2. Часто суп варять на звичайному м'ясі, але копченості додадуть додатковий смак і заощадять бюджету;
  3. Якщо реберця попередньо обсмажити на сковороді, у страви з'явиться неймовірний аромат;
  4. Суп можна подавати як з цілими ребрами, так і з м'ясом, зрізаним з них перед їжею;
  5. Овочі можна не обсмажувати: якщо проварити їх з копченостями, вийде не менш смачно;
  6. Відмінною альтернативою ребер будуть мисливські ковбаски, попередньо обсмажені на сковороді;
  7. Суп з горохом відмінно доповнять свіжа петрушка, кріп, базилік;
  8. Під час приготування бульйону можна покласти цілу моркву і цибулю, проваритися разом з ребрами, це додасть додатковий смак супу;
  9. Не рекомендується солити воду, в якій буде варитися горох. Це значно збільшить час приготування.

Вегетаріанський суп-пюре з гороху:

Відмінним доповненням до гороховому супу будуть сухарики або гарячі часникові грінки. Приємного апетиту!

Що ще почитати: