Як швидко зварити рибний суп з консервованого тунця
Корисний і легкий суп з консервованого тунця можна приготувати в різних варіантах. Ми представимо вам покрокові рецепти з овочами, яйцем, рисом, пшоном.
Яким рецептами перших страв віддасть перевагу працююча жінка? Звичайно, простим, які швидко готуються і гарантовано подобаються всім домашнім. В цьому відношенні суп з консервованого тунця – відмінне рішення смачно нагодувати сім'ю, не обтяжуючи себе довгої метушнею на кухні. А щоб блюдо не приїдалося, час від часу можна експериментувати з набором інгредієнтів.
Інгредієнти | Кількість |
---|---|
консервованого тунця - | 1 банку |
картоплин - | 6 шт. |
моркви - | 1 шт. |
лука - | 1 шт. |
помідорів (маринованих) - | 1 шт. |
кореня селери - | шматочок 2х2 см |
рослинної олії - | 2 ст. л. |
зелені - | за смаком |
солі, спецій, перцю - | на свій смак |
Час приготування: 30 хвилин | Калорійність на 100 грам: 98 Ккал |
Легкий і ароматний суп експрес-приготування. Родзинку додадуть страві кислинка маринованого помідори і солодкий корінь селери.
- Воду ставлять на плиту.
- Свіжі овочі чистять, миють. Картоплю нарізують часточками, моркву і селеру – тонкими брусочками, цибулю шаткують.
- Картоплю закладають у киплячу воду. Доводять до кипіння, вогонь під каструлею зменшують. Варять 7 хвилин.
- Інші овочі пасерують в маслі 3 хвилини. Нарізану м'якоть дрібно маринованого томати без шкірки додають в кінці.
- Обсмажені овочі викладають у каструлю. Розмішують. Дають покипіти 2 хвилини.
- Виливають в суп рідина з консервів і кладуть розім'яті виделкою шматочки тунця. Перемішують, варять 3 хвилини.
- Пробують суп на смак. Додають, якщо не вистачає, солі і приправ. Вогонь під каструлею вимикають.
Готовому рибному супчику дають настоятися під кришкою. Подають, посипавши свіжою зеленню.
Рибний суп з тунця з вареним яйцем
У запропонованому варіанті вказані курячі яйця. Хоча можна замінити перепелиними. Так блюдо виграє в смаку і стане кориснішим. Щоб не порушувати пропорції, кількість яєць в цьому випадку збільшується вдвічі.
На 2 л води беруть:
- банку тунця натурального консервованого;
- 5 дрібних картоплин;
- 1 морквину;
- 1 цибулину;
- 2 курячих яйця;
- 15 г вершкового масла;
- трохи солі, спецій, кілька горошин перцю, лавровий лист.
Час – 35 хвилин.
Калорійність – 57 ккал.
- Воду для супу доводять до кипіння. В окремій ємності варять круто яйця.
- Овочі чистять. Картоплю ріжуть довільними шматочками, цибулю шаткують, моркву натирають на крупній тертці.
- Картоплю відправляють в закипілу воду, накривають кришкою. Вогонь зменшують.
- Масло розтоплюють на сковороді. Пасерують у ньому цибулю до рум'яного кольору. Потім до цибулі викладають морквину, перемішують і пасерують овочі ще 2 хвилини.
- Зварені яйця перекладають у крижану воду. Знімають шкаралупу, ріжуть кубиками.
- Овочеву піджарку висипають у каструлю з картоплею. Туди ж відправляють яйця. Солять і приправляють суп на свій смак. Варять 2 хвилини.
- За хвилину до того, як вимкнути вогонь, рибний суп висипають розім'яті виделкою шматочки тунця разом з рідиною з банки.
Суп повинен 15 хвилин настоятися, накритий кришкою. Тепер можна розливати по тарілках і за бажанням прикрашати рубаною петрушкою.
Рецепт першого страви з картоплею і солодким перцем для мультиварки
На 1,5 л води беруть:
- банку тунця в маслі;
- 3 картоплини;
- 1 цибулину;
- 1 морквину;
- 1 болгарський перець (червоний);
- 2 зубки часнику;
- сіль, прованські трави, лавровий лист, спеції для риби;
- свіжу зелень.
Час – 60 хвилин.
Калорійність – 92 ккал.
Рецепт:
- Всі овочі чистять. Нарізають брунуа (кубиком): картопля — крупно, моркву і перець — дрібніші, цибулю дуже дрібно. Часник рубають в кашку ножем.
- Масло з банки з тунцем виливають у чашу мультиварки. Включають режим «Випічка» або «Експрес». Так тільки олія нагріється, висипають в нього цибулю, моркву, часник. Овочі обсмажують 2 хвилини, періодично помішуючи.
- Шматочки картоплі, рибу кладуть у мультічашу до піджарки. Заливають водою. Солять, приправляють спеціями.
- Мультиварку переводять в режим «Гасіння» і встановлюють таймер на 60 хвилин.
- Через 30 хвилин в бульйон відправляють шматочки солодкого перцю.
На цьому все. Мультиварка сама вимикається через півгодини. Ще через 15 хвилин легкий, яскравий, смачний суп можна буде розливати по тарілках, посипавши свіжою петрушкою, і запрошувати до обіду сім'ю.
Як приготувати блюдо з рисом і зеленим горошком
На відміну від наведених вище прикладів цей варіант супу більш ситний. Хоча вариться він так само просто і швидко. Горошок в рецепті вказаний консервований, проте його можна замінити свіжим (молодим) або замороженим. Крім того, замість горошку в рибний суп з рисом можна додати консервовану кукурудзу або червону салатну квасоля.
На 2 л води беруть:
- банку консервів (тунець в олії);
- банку зеленого горошку;
- 2 картоплини;
- 1 морквину;
- 1 цибулину;
- 3 ст. л. круглого рису;
- спеції, суху зелень, прованські трави, сіль.
Час – 40 хвилин.
Калорійність 100 г – 180 ккал.
- Воду ставлять на плиту.
- Рис добре промивають.
- Овочі чистять. Цибулину залишають цілою, картоплини і моркву нарізають кубиками.
- Як тільки закипить, у воду відправляють овочі, промитий рис, шматочки тунця, масло з консервів. Закривають кришкою і після закипання бульйону варять суп 15 хвилин на повільному вогні.
- Висипають в суп зелений горошок разом з розсолом. Солять, приправляють спеціями. Перемішують.
- Продовжують варити рибний суп ще 15 хвилин. Перед завершенням з бульйону дістають разварившийся цибулю.
Подають таку страву відразу, за традицією посипавши свіжою рубаною зеленню.
Рецепт супу з консервованого тунця з пшоном
Пшоно краще будь-яких інших круп поєднується з рибою в перших стравах. Не тільки зі свіжої, але і з консервованою. Тому, якщо розповідати про рецепти швидких супів з консервованим тунцем, цей варіант ніяк не можна пропустити. До того ж суп дійсно надзвичайно гарний.
На 1,5 л води беруть:
- банку бланшованого тунця у власному соку;
- третину склянки пшона;
- 2 картоплини;
- 1 цибулину;
- 1 морквину;
- 1 ст. л. сушеної петрушки;
- сіль;
- 8 горошин чорного перцю.
Час – 30 хвилин.
Калорійність – 140 ккал.
Рецепт:
- Воду ставлять на сильний вогонь.
- Пшоно промивають в декількох водах.
- Овочі чистять. Картоплю ріжуть кубиками, моркву труть на тертці, цибулю дрібно шаткують.
- У киплячу воду засипають пшоно.
- Через 5 хвилин до пшону викладають всі овочі. Як тільки бульйон закипить, вогонь зменшити до середнього. Каструлю накривають кришкою. Варять 15 хвилин.
- Додають до овочів з пшоном розім'яті виделкою рибні консерви, сіль, лавр, перець. Перемішують. Після закипання варять суп ще 3 хвилини і знімають з плити.
Готову страву настоюють під кришкою 15 хвилин. Подають із зеленню, чорним зерновим хлібом.
Ось таким різним, але завжди смачним і ароматним може бути простенький суп з консервованого тунця. Кожен з рецептів вимагає мінімальних витрат, але по-своєму цікавий і допомагає зробити повсякденне меню різноманітним. Добре і те, що часу на приготування такого корисного першого страви потрібно зовсім небагато.
Як приготувати дуже смачний томатний крем-суп з вершками?
Як зробити восьминога з сосиски, щоб порадувати діток?
Рецепт смачних ледачих галушок з сиром.
Рекомендації з приготування
У магазині продають консерви з тунця в олії і власному соку. В супі обидва гарні, але консерви з маслом в 3 рази підвищують калорійність страви. Якщо в планах зварити легкий, з пониженою калорійністю суп, масло зливають. Бланшировану рибу на блюдо кладуть разом з рідиною.
Крім консерви, обов'язковими інгредієнтами рибного супу є овочі: картоплю, моркву, ріпчасту цибулю. У окремих рецептах додатково використовують корінь селери, який ідеально поєднується з морською рибою, томати (консервовані або свіжі), солодкий болгарський перець, часник. Овочі можна закладати у бульйон сирими або пасерованими в невеликій кількості рослинного масла.
Спеції і прянощі додають за бажанням. Зазвичай це традиційний лавровий лист, перець, сухі приправи до риби. Для ситності і різноманітності смаків в суп можна ввести рис, вермішель, пшоно, консервовану кукурудзу, квасолю, зелений горошок, варені круто курячі або перепелині яйця.
Солять і приправляють спеціями суп зовсім небагато і тільки перед закінченням готування, пам'ятаючи про те, що в консервах вже закладені ці інгредієнти. Наприкінці варіння або безпосередньо перед подачею суп з консервованим тунцем додають посічену свіжу зелень петрушки, кріп.
Незалежно від набору інгредієнтів загальний час приготування такого першого страви займає в середньому 30 хвилин. Подавати можна відразу, але краще дати супу настоятися хвилин 10-15.
Як приготувати суп з консервованого тунця, ви можете подивитись на відео нижче:
Важливо! Рибний суп з консервів не варять на кілька днів вперед. Підігріте блюдо вже не буде таким смачним, як свіжоприготоване.