29 июнь 2019 95

Як смачно приготувати курку на пляшці в духовці

Напевно, вже багато чули про таку страву, як запечена курка на пляшці. Ось тільки, як приготувати дійсно смачне і соковите куряче м'ясо, мало хто знає. А адже при запіканні цим способом м'ясо стає дуже ніжним, а скориночка пропікається рівномірно і виходить хрусткою.

Рецептик створення такого кулінарного частування досить простий, тому його можна з легкістю приготувати у себе вдома.

Отже, давайте розглянемо найкращі рецепти приготування ароматної курочки на пляшці.

Курка на пляшці в духовці
Інгредієнти Кількість
Тушка бройлерної курки - 1,5-2 кг
Соєвий соус - 200 грам
Часник - 3 зубчики
Рослинна олія - трохи
Куркума - ½ Ч. ложки
Приправа для курки - 20 грам
Чорний перець - ¼ Ч. ложки
Червоний перець - ¼ Ч. ложки
Сіль - за смаком
Час приготування: 1440 хвилин Калорійність на 100 грам: 185 Ккал

Приготування:

  1. Спочатку необхідно приготувати маринад. Для цього в одну чашку наливаємо соєвий соус і рослинне масло і перемішуємо. В іншій чашці слід змішати спеції, сіль і подрібнений часник. Спеції з часником ретельно перемішуємо, при цьому часник добре розтирається;
  2. Потім масло з соєвим соусом змішуємо з сумішшю спецій і часнику. Добре перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса;
  3. Курку потрібно промити і ретельно очистити від всіх нутрощів;
  4. Далі натираємо її маринадом. Натирати її потрібно не тільки зовні, але і всередині. Залишаємо маринуватися. Найкраще її залишити в маринаді на добу. Чим більше вона буде маринуватися, тим смачніше і соковитіше вона вийде. В процесі маринування курочку слід періодично перевертати, щоб вона краще просочила;
  5. Після цього потрібно підготувати пляшку. Бажано попередньо перевірити, щоб її розмір підходив під висоту духовки. Можна використовувати пляшки об'ємом від півлітра до літра. Наливаємо в неї холодну воду, додати трохи спецій, лавровий лист;
  6. Потім нанизуємо курочку на пляшку і ставимо в сковорідку. Бажано в неї також налити трохи води;
  7. Сковороду з курочкою на пляшці ставимо в холодну духовку. Духовку заздалегідь розігріти не варто, оскільки при різкому перепаді температури скляна пляшка може лопнути;
  8. Запікається курочка близько 3-40 хвилин. Все залежить від розміру курочки;
  9. Після того як курка буде готова, її слід зняти з пляшки. Для цього її потрібно підчепити виделками зверху і знизу. Потім злегка підштовхнути нижній виделкою і акуратно перенести на плоску тарілку;
  10. Запечена курочка вийде ароматною і ніжною, а скориночка у неї вийде хрусткою з красивим апетитним кольором.

Куряча грудка запечена в духовці за нашим рецептом стане вашим улюбленим блюдом.

Рулети з курячої грудки з начинкою, читайте самі оригінальні рецепти, гідні ресторанного меню.

Приготуйте вишуканий салат «Ніжність» з куркою, дотримуючись порад з нашого фото рецепту.

Курка на пляшці з пивом в духовці

Для приготування потрібні такі компоненти:

  • Бройлерна курка – 2 кг;
  • Темне пиво – півлітра;
  • 20 грам меду;
  • 50 грам зернистої гірчиці;
  • 5 зубців часнику;
  • Рослинна олія;
  • Трохи паприки;
  • ¼ Ч. ложки меленої зіри;
  • ¼ Ч. ложки коріандру;
  • ¼ Ч. ложки кориці;
  • Суміш сушених прованських трав за смаком;
  • Трохи кухонної солі.

Приготування:

    1. Курочку слід промити і очистити від всіх нутрощів;

    1. Готуємо соляний розчин. У невелику ємність потрібно налити пару літрів води і додати 3 столові ложки солі. В цей розчин поміщаємо курку і залишаємо там на годину;
    2. Після цього виймаємо курку з розчину і обтираем паперовою серветкою;

    1. Далі в миску насипаємо 1 ч. ложку сухих прянощів, корицю, коріандр, мелену зіру, додаємо мед, гірчицю, рослинне масло і подрібнені зубчики часнику. Все добре перемішуємо до утворення однорідної маси;
    2. Потім курку необхідно натерти маринадом з прянощів, меду, гірчиці та олії. Натирати слід зовні і всередині. Залишаємо курку в маринаді на 4-5 годин;
    3. Після цього відкривається підлогу літрова пляшка пива, знімаються всі етикетки, і відливається ¼ частина пива;
    4. Обережно всипаємо в пляшку з пивом 1 ч. ложку суміш із сухих прованських трав;
    5. Курку слід акуратно надіти на пляшку з пивом, щоб рідина з неї не витекла;

    1. Ставимо курку на деко або сковороду. У сковороду виливаємо решту пиво і трохи води. Ставимо сковороду з курочкою в духовку;
    2. Запікаємо її протягом 30-40 хвилин при температурі 200-220 градусів. Коли верх курочки почне сильно підрум'янюватися, його потрібно буде прикрити фольгою або папером для запікання;

  1. Для того щоб готову курку було легше зняти з пляшки, необхідно трохи підрізати черевце птиці. Готову курочку можна розділити на порційні шматочки.

Курка на пляшці в духовці з картоплею

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Курка – 2 кг;
  • Картопля – 6 штук;
  • Помідори – 3 штуки;
  • 2 цибулини;
  • 5 зубчиків часнику;
  • Майонез – 300 грам;
  • Трохи кухонної солі;
  • Трохи спецій.

Приготування:

  1. Тушку слід промити і очистити від нутрощів. Потім її слід обтерти паперовою серветкою;
  2. Натираємо її ретельно сіллю з зовнішньої і внутрішньої сторони;
  3. Далі зубчики часнику очищаємо і видавлюємо через часникодавку. Додаємо часник майонез, насипаємо спеції і всю суміш добре перемішуємо;
  4. Курочку слід повністю натерти цією сумішшю. Натираємо з усіх сторін, і не забуваємо про внутрішню частину, її також слід гарненько натерти. Залишаємо курочку маринуватися на 3-4 години;
  5. Цибулини очищаються і нарізати у вигляді кілець;
  6. Помідори нарізаємо кружечками;
  7. Картоплю потрібно очистити від шкірки, промити і також нарізати у вигляді кружечків;
  8. Пляшку об'ємом на півлітра потрібно наповнити холодною водою;
  9. Промаринованную тушку насаджуємо на пляшку. Ставимо її на деко або сковороду;
  10. На сковороду викладаємо в два шари кружечки картоплі, зверху викладаємо кільця цибулі і останнім шаром викладаємо кружечки помідора. Всі поливаємо соусом, в якому маринувалася курочка;
  11. Ставимо сковороду з куркою і овочами в духовку і запікаємо приблизно 1,5 години до готовності овочів і м'яса. Випікати при температурі 180 градусів.

Курка-гриль на пляшці в духовці

Будуть потрібні наступні продукти:

  • Курочка – 2 кг;
  • Рослинна або оливкова олія;
  • Трохи солі;
  • Суха приправа для курки – 8-10 ст. ложок.

Приготування:

  1. Курку потрібно промити і видалити тельбухи, пір'я (якщо вони присутні);
  2. Кладемо її в металеву ємність з водою і відварюємо 20 хвилин. Далі виймаємо її з бульйону і залишаємо на деякий час, щоб вона охолола;
  3. Тим часом готуємо маринад. У миску наливаємо рослинне масло, додаємо туди спеції і поварену сіль. Все добре перемішуємо;
  4. Натираємо тушку з усіх боків сумішшю спецій і масла. Натирати потрібно як зовні, так і всередині;
  5. Насаджуємо курочку на пляшку з водою і ставимо в сковороду. У сковороду налийте трохи води. Прибираємо її в духовку;
  6. Випікаємо при температурі 180-200 градусів півтора години;
  7. Готову курочку слід акуратно зняти з пляшки виделками і викласти на тарілку. Її можна прикрасити зеленню і подати з овочами.

Корисні поради

  • Перед запіканням курочку слід гарненько промаринувати. Найкраще її залишити в маринаді на 8 годин. Так вона краще просочиться і стане дуже соковитою і ароматною;
  • Обов'язково наливайте холодну воду в пляшку. Це забезпечить хорошу стійкість і буде регулюватися температурний баланс;
  • Ставте тушку на пляшці в холодну духовку. Якщо ви поставите її в розігріту духовку, то від перепадів температури скляна пляшка може лопнути.

Приготувати курочку в духовці на пляшці — це справа не таке вже й складне. Обов'язково приготуйте це частування на свято. Воно буде прикрасою вашого святкового столу і порадує своїм незвичайним ніжним смаком і приємним ароматом!

Що ще почитати: